Fotbollslår

Idag har jag haft lunchmöte med LB07:s klubbordförande och en annan snubbe från föreningen. För er  icke fotbollsintresserade så är LB07 ett fotbollslag i division 1. Har ett litet projekt tillsammans med dem och det passar ju bra eftersom jag är så totalt gripen av just fotboll, blä...
Det enda som någonsin intresserat mig i fotbollen har varit att jag endera har haft sällskap med en fotbollsspelare eller limmat på en. Vidare så är jag sjukt besatt av maffiga lår och det brukar vara en härlig konsekvens av ett idogt fotbollspelande.
Konsekvenserna av mitt leverne upplever jag inte just som musklat och maffigt, utan mer lite pluffsigt och saggigt ...förutom käften där jag är rätt vältränad.

Såg alltså fram emot en lunch med 2 par härliga lår och i min enfald med tanke på att fotbollslaget är Limhamn-Bunkeflo (rikemansområdet i Malmö) tänkte jag att nu blir jag hämtad i något snyggt vrålåk. Såg mig själv i en läcker sportbil med håret fladdrande och ett fuktigt leende på läpparna. Självklart skulle vi också åka till någon fascionabel restaurang med något exotiskt och dyrt på menyn.

Det slutar med en Renault Clio, en karl ca 150 cm lång. Hur maffiga kan lår överhuvudtaget bli på den längden? Den andra var dock något längre men inga fotbollslår där inte. Inte ens där de sig förgrena kunde jag skönja något vidare muskelpaket. Lunchen intogs på ett stort köpcenter, nudlar med kyckling och grönsaker.

Känslan kan liknas lite vid livet som gift (ja, inte alla år alltså). Inför semesterresan fantiserade jag om hur underbart allt skulle bli, bara man kom iväg på semester. Sedan satt man där lite småfull med solsveda, lipandes och undrade hur i helvete det kunde bli på detta vis?
Vi som skulle älska i poolen, springa barfota på stranden med fladdrande bomullsskjortor och äta fantastiska middagar i stearinljusets sken.

Ja woine, att man aldrig lär sig...

Kram kram



Klibbigt och varmt

Söndag kväll och jag känner mig svettig och klibbig, trött, seg och saggig...
Har varit i skogen i över 3 timmar och tränat hunden. Lite lugnt tempo idag och de som tror att det bara är kärringar som kan pladdra käften ur led kan gärna få följa med när vi kör sök. Herregud, vilka pladdriga karlar vi har i gruppen! Rena rama symöteshysterin i kubik!

Helgen har varit underhållande på många sätt. Lördagen tillbringades vid Hindsens strand i goda vänners lag och även kvällen då vi hade lite grillparty. Efter det åkte gänget in till Harry´s och det bjuder ju som vanligt inte på några större överraskningar. Till min stora förvåning lyckades jag dock bli bjuden!!!! Av en kille som jag jobbat med för länge sedan och hans jugoslaviska kompisar, (får man säga jugoslaviska?) Lite halvtaskig svenska men jag förstod så mycket att han tycker jag är en trevlig och glad tjej. Ja, se det ante mig...
Lovade tipsa honom om jobb och körde en gammal god klassiker - visitkortsutdelning.
Men frugan var i Bosnien med barnen så de kalsongerna ska jag inte trassla in mig i.

Fanns en hel del trevliga gamla bekantskaper där och lyckades bli bjuden vid ett flertal tillfällen och undrar om det är en bonus som kommer med åren? Trots ett visst begär lät jag inte hjärnan flytta ner i trosorna, utan gick beskedligt och utan fallolyckor hem. Inte ens vakterna behövde tala om för mig att nu är det stängningsdags och inte ett klösmärke efter mig i bardisken. Lite söndagsskolefröken över mig faktiskt!

Lite semesterplaner är spikade och det känns skönt. Gillar utflykter på några dagar i stöten. Det jag verklligen skulle vilja göra men som inte blir av i år är Mc semester på Gotland samt båtluff i Stockholms skärgård. Två grejer jag testat innan och som jag verkligen vill göra igen tillsammans med trevligt sällskap.
Men det kommer fler somrar och allt behöver inte hända just precis nu! Hjälp, håller jag på att få tålamod? Kanske även det en bonus som kommer med åren...

Imorgon är det dags för Malmö en sista gång innan semestern. Bara över dagen med lite möten och avstämningar. Börjar känna mig lite semesterlig och just nu känns det som jag skulle kunna sova ett helt dygn på raken.
Längtar till kusten och frisk havluft. Ser fram emot sköna dagar i Höganäs när jag ska hoppa mellan segelbåtarna i min prassliga jacka och mina fula seglarskor. Funderar på att komplettera upp garderoben med ett par vita Bermudashorts och en randig (på tvären ska ränderna gå) båthalsad liten topp. En kryllpermanent skulle faktiskt inte heller sitta helt fel. Just Bermudashorts är så snygga till ett par kraftiga underben, gärna varianten med små käcka uppvik eller slag som det så vackert heter.

Även helsingborgarna ska få njuta av mitt sällskap men då ska det inte hoppas mellan några segelbåtar utan då ska det hoppas på dansgolvet! Jag gillar skåningar och är det som kompisen säger så finns det fina små pågar att plocka...

Ha en underbar svettig måndag och man får visst gnälla över att det är för varmt!

Kram kram

Mitt vanliga jag

Idag är jag tillbaka i matchen och bitterfittan har fladdrat iväg. Känner mig glad, positiv, 0.7 kg lättare (obajsad) och ser fram emot ett trevligt säljmöte hos mig idag med hela gänget från ett av mina projekt. Nu ska den lilla knubbsälen få bekänna färg och visa resultat...Känns bra och precis som vanligt är jag jätteförvånad över hur jag lyckas emmellanåt. Ibland verkar jag faktiskt lite vuxen...

Michael Jackson har tydlingen stämplat ut i natt och det känns tråkigt. Bara 50 år gammal men det är klart, den där stackars kroppen har nog fått utstå en del. Det man har att se fram emot är alla underbara låtar som kommer att spelas på radion.
När någon kastar in handuken i en ålder som inte känns relevant blir man liksom smärtsamt medveten om sin egen dödlighet. Nu låter jag kanske som värsta egot men man står sig själv närmast i alla lägen. Jag vill verkligen inte dö ännu, har fortfarande inte fixat en skepparexamen, tävlat SM, puffat och pangat med en svart man, gift om mig eller blivit äckligt rik. Nej, på mig får liemannen vänta. Den här donnan ska inte ta på sig träfracken ännu.

Vädret är underbart för det fläktar och jag ser fram emot en härlig helg med mycket uteaktiviteter (ja, vem vet, kanske är det läge för lite blomster i klykan den här helgen). Imorgon blir det grillparty och det är alltid trevligt att äta och dricka gott. En fin liten travrad ska också lämnas in för nu behöver vi vinna lite jag och kompisen så vi kan ut och resa i höst!

Ha en go helg! Det ska jag!

Kram kram

Fucking day

Idag är jag en aggressiv och taggig person som inte trivs med tillvaron ett skit. Retar mig på allt och alla och tycker livet är asjobbigt. Vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och vakna någon gång i augusti. Allt som folk säger till mig idag vänder jag till något negativt och tar allt, precis allt som personliga angrepp mot min person.
Japp, så kan det bli när man ska ha mens! Tänk ändå att det finns surhuvuden som mår såhär vareviga dag. Gud, vad jobbigt, det skulle jag aldrig orka med! Men idag ska jag kosta på mig att vara en riktig bitterfitta...

Fick ett fint mail från en person ur ett av mina olika nätverk. Idag när jag är en bitterfitta skiter jag fullkomligt i det men imorgon ska jag läsa det igen och låta det sjunka in.

Personer med mycket energi vet oftast vad de vill - vilka mål de har med arbete, familj och fritid. De njuter under resans gång. De har en bra balans mellan familj, arbete och fritid, och de har förmågan att försätta sig i bra tillstånd. Dessa personer förstärker det positiva och undviker att gå in i de negativa händelserna och känslorna. Det kan du också göra. Förstärk det goda och bra som händer dig. Ta chansen nu i sommar att utvärdera hur du har det i ditt liv och för in mer energigivare och positiva saker. Trivs du inte med jobbet - gör en plan för hur du ska förändra din situation. När du vet ditt mål kommer du automatiskt att dras åt det hållet och få mer energi för att lyckas. Våga ställ dig frågan, lever jag det liv jag vill leva? Semestern brukar leverera svaret. Njut av sommaren!

Önskar er alla en bra dag. Själv ska jag fortsätta att ha en riktig skitdag...

Kram kram

Inte bra va...

I morse när jag gick min morgonrunda var första gången i hela mitt liv som jag hoppades på att INTE möta prinsen i mitt liv. Solen och sommaren har som bekant gjort sig smärtsamt påminda och idag åkte de korta shortsen på...
Utrustad med skurgummeknän, vit-blå färgade lår samt lite blandning av nougat och vit choklad på underbenen. Där har jag klatschat på med "brun utan sol" lotion,  just på de partier som stuckit ut ur tightsen. Michael Jackson - snälla rara du, att vara vit är ingen hit!

Inte blir det bättre av att jag känner mig lite fluffig den här veckan. Fick ett anfall i lördags och stängde av hjärnan och köpte en laddning smågodis som jag tryckte i mig och blev besviken...Inte alls så gott som jag fantiserat om i veckor utan som vanligt bara jävligt ont i magen och se nu har röven gått i baklås! Varför lär jag mig aldrig? Min söta väninna Maggan har flera gånger under förra veckan fått mig att låta bli att köpa utan istället manat mig till att dricka vin (hmmm) och istället satsa på riktig mat. I lördags räckte den peppningen dock inte och jag gjorde klassikern, stängde av hjärnan och bara gjorde det!

Igår kväll lyckades jag göra något riktigt elakt som faktiskt hänger med än idag, även om ungen var skitful. Min tanke var inte att vara dum men det blev liksom så ändå. Kom hem från Malmö och i vanlig ordning har det varit kylskåpstömning. Istället för att ta bilen tog jag hojen till ICA. När jag kommer ut står det en mor och en far (de var skitfula) tillsammans med en äldre man som säkert var morfar (skitful han också), tillsammans med en pojke på kanske 5 år. - Han älskar allt som har med motorer att göra, säger fula morfarn. - Jaha, säger jag och grinar som Zeke varg, då ska han snart få höra. Drar igång hojen med ett brak och ungen blir så vettförskrämd så han rusar rakt in i en bil! Vad gör jag? Stannar och stänger av motorcykeln, kliver av hojen och plockar av mig den skräckinjagande hjälmen, sätter mig på huk och talar lugnande med den fula pojken?
NEJ! Jag bara gasar vidare och drar iväg!!! Hur kunde jag som brukar vara så förstående mot barn göra på detta vis?

Fy skäms, jag ska idag ställa mig i skamvrån...kanske jag matar på med lite stryk av mattpiskan också. Får se hur jag känner mig efter skamvrån...

Ha en bra dag och var snälla mot alla barn, även de fula.

Kram kram

Hitta rätt

Sista morgonen i Malmö på ett tag. Nästa vecka blir det bara över dagen med lite möten och avstämningar. Har varit intensiva veckor men samtidigt väldigt roligt och stimulerande. Bara det att hitta utan att köra vilse är ju en utmaning i sig och köra vilse är jag en specialist på. Gläder mig ändå efter alla år och alla felkörningar att jag inte längre blir alldeles hispig och nervös utan att jag kan behålla lugnet för jag vet ju att det alltid finns en väg tillbaka...

Kommer ihåg för många år sedan när jag varit i Malmö på kurs. Hade en lånebil som jag smygrökte i. Eftersom jag hela tiden körde fel och inte hittade ut ur Malmö blev ju påföljden att jag stressrökte en del...I baksätet låg mig kappa slängd och vad händer med cigarettglöd när man kör med rutan lite nervevad? Jo visst det börjar pyra i kappan - inte bra va! Är det kanske så namnet rök-rock myntades?

Igår kväll blev det en underbar fisksoppa på en fransk bistro (tack för tipset Mia) och ett gott läskande glas vitt till det. Jag bara älskar musslor och det är min nästa stora utmaning. Att köpa ett gäng musslor av fiskbilen och våga koka själv. Tycker det är lite snuskigt att veta att de liksom rör på sig där inne i skalet...åtminstone innan de landat i grytan...

Men först ska denna dagen klaras av och det är med gott mod jag slänger mig rakt ut i världen!
Ha en sketans bra dag och var rädda om er. Kör ni vilse på livets ibland något krokiga vägar,  ta ett djupt andetag och lägg om kursen, kör tillbaka eller tryck plattan i botten!

Kram kram


Framtiden

En underbar morgon och en skön känsla när jag rattade ut på E4:an strax efter 06.00 imorse. Solen sken från en klarblå himmel och trots en något märklig natt med konstiga drömmar och orolig sömn så kändes det ändå helt okej. Sverige är så vackert på sommaren om bara regn, hagel och kyla kan hålla sig borta åtminstone några ynkliga veckor.

Några veckors ledighet hägrar och jag hoppas och ska verkligen jobba för att jag ska ha ro i sinnet. Har en tendens till att bli rastlös och bara surra omkring men ibland lyckas jag bli sams med mig själv och lugnet. Känner att jag kommit en bra bit på väg med mig själv efter separationen och kan ibland till och med tänka tillbaka på episoder från mitt samboförhållande och känna glädje och skratta åt det som varit. Inte allt, långt därifrån men som sagt, jag är en bra bit på väg och detta är en process som jag jobbar mig igenom. Känner att jag snart är framme vid en punkt där jag kan sätta punkt för det livet, stänga lådan och lägga det i min ryggsäck. Skönt för jag vill verkligen vidare i livet och svepas med utan en massa rädslor och om och utifall att. Jag vill våga låta livet grabba tag i mig som en brottare om natten i en trång husvagn!

Det gäller att se framtiden som ett ljus och inte ett mörker. Samtidigt inte glömma bort att stanna upp här och nu, vara rädd om sig själv och framförallt älska sig själv. Det vill till att lära sig älska sig själv då det faktiskt är den personen du ska leva med varje dag i resten av ditt liv. Det är förbanne det enda man vet med säkerhet!

Ha dé!

Kram kram


Midsommarhelgen till ända

Midsommarhelgen till ända och den blev bra, trots avsaknad av kaninmat i klykan. Vilka härliga vänner jag har och vilket fint sånghäfte vi hade. Värdinnan hade laddat fint med A3 i skrivaren och när man ska vara lite hemlig och printa på jobbet, ja se då får man ta vad det blir. Vad jag vet så knockades ingen vid sidbytena...

Midsommardagen var dock ett totalt kaos och min image är skadad för all framtid. Jag strök upp hela förbannade stryktvätten!
Söndagen har fortsatt i samma era, tvättat  och polerat motorcykeln, damsugit och torkat golven - hjälp jag är helt skadad efter fallolyckan! Som tur är verkar det ordna upp sig här framåt kvällningen för nu är det samma visa som vanligt när jag ska packa inför Malmö. Gör allt möjligt annat istället för att förbereda jobbet och packa. Skönt, för ett tag var jag faktiskt livrädd att jag idag vaknat upp som Kalle Redigs syrra...

Nya friska tag, semestern närmar sig och som vanligt verkar det som om folk tror att döden står för dörren och allt, allt måste hända innan den magiska semestern! Försöker ta det lugnt för jag vet till skillnad från grisen att det finns ett liv efter jul...(i).

Ha en bra arbetsvecka eller semester!

Kram kram

Midsommar

Snart midsommarafton och den lär få firas med raggsockar och vantar på med tanke på vädret. Här blir det inte snack om något nakenbad i midsommarnattens mörker lagom rusig av dryck och tryck! Inte heller min första tanke som jag fick ett försträffligt svar på av en vän som just nu lever i nyförälskelsens sken. Jag skrev följande till min vän:

-Ha nu en skön midsommarhelg och några blommor behöver du ju inte lägga under kudden. En annan funderar på att dra hela dunken själv, lägga sig direkt på blomsterängen och bli blöt av morgondaggen. 

Svaret lyder:
-Tycker din plan låter bra. Dunken under huvudet och kaninmaten i klykan är inget vidare alternativ, även om det verkar finnas vissa frikyrkliga suspekter som idkar den varianten.
Vem vet vem du vaknar under ;) Under lär ju hända regelbundet har jag märkt.

Oh yea, den som lever får se.
Har idag varit och runkat min lilla fot (ja, den är iallafall liten!!! Storlek 36 faktiskt!) och nu hoppas jag att de hittar en vanlig hälsporre som kommer att försvinna om sisådär 2-3 år...Hälsporren på vänster fot är numera ett minne blott och den har väl spökat i nästan 2 år. Fast det är klart, det finns ju värre saker som kunde drabbat en, tänker då främst på Digerdöden...

Ha en förträfflig midsommar och är det inte soligt ute, jag då får man se till att ha sol i sinnet eller ett gott vin...

Kram kram

Att vara tacksam

Morgon i Malmö igen o igen o igen. Har fått förfrågan om ev. förlängning efter juli månad och visst 2 dagar i veckan funkar det. Vet att ikväll ska den där underbara känslan förhoppningsvis infinna sig igen, känslan av välbefinnande över att ha gjort ett bra jobb. Precis så är det ju, att jag allena har ansvaret att styra det själv idag. Ger man sig fan på att idag ska jag uppnå det eller det och man vet att belöningen är så pass tillfredsställande att den är värd att kämpa för, ja då jävlar ger man järnet!

Har lagt tankarna på flytt på hyllan ett tag och inser att tiden nog inte är mogen för ett sådant beslut ännu. Vissa saker måste få värka fram och en flytt till en annan stad innebär ganska mycket, inte minst gällande det praktiska. Sonen måste få gå ut gymnasiet och hitta sin plats i tillvaron och hans lilla mamma kan behöva samla ihop det som är kvar av hennes förvirrade hjärna och få lite bättre fotfäste i myllan (eller på trottoaren).

Annars mår jag väldigt bra idag och är glad att just jag fick vakna ännu en morgon. Att jag för egen maskin kunde slänga benen över sängkanten och ta mig upp. Att just jag kan börja morgonen med ett skratt och känna att livet är så mycket värt att leva.
Midsommar står för dörren och det ska bli kul att få träffa den delen av vänskaran igen. Firade inte påsk tillsammans med dem så nu har jag faktiskt lite längtan. Vet redan nu att det blir högt i tak och många goda skratt och framförallt en väldig massa god mat!

Ha en underbar tisdag och se till att inte snubbla över skit som får dig att falla och tappa fotfästet i tillvaron...

Kram kram

I ping(vin) tagen

Jag är som en pingvin, alltså hänger mina armar utmed sidorna totalt verkningslösa vid eventuella fallolyckor. En sådan har nu inträffat med ett väl synligt utslag, kan man säga utan att överdriva...
I lördags (eller söndags) morse runt tresnåret hoppade trottoaren upp och klappade till mig utav helvete i pannan. Den sprack och det kom jätte, jättemycket blod. Rann ner i ansiktet och på mina kläder. Hoppas, hoppas ingen såg mig...

Plåstrat om mig så gott det går och funderar på att anlägga lugg. Kommer såklart att bli ett fint ärr men försöker ändå se det positivt. Det måste väl för fan få synas att man lever och nu är det ju så att jag faktiskt har en skallskada på riktigt. En lite befriande känsla liksom, som gör det helt legalt att bete sig som en komplett dåre. Vilket inte hindrat mig förut heller men nu är det legalt. Härliga tider - strålande tider!

Min luttrade mamma kommer säkert ihåg när klumpedunsen barfota lyckades ramla på plastgolvet i köket för många år sedan när jag bodde hemma. Mamma trodde bokhyllan rasat men se där låg en knubbsäl i en "Jesus-på-korset" posé och kved på köksgolvet. Kommer fortfarande ihåg hur jag upprepade gånger kved - pattarna har kommit ut i ryggen, pattarna har kommit ut i ryggen. Det gjorde väldigt ont och inte blev dom mindre heller..

Jag gick i nionde klass innan jag lyckades komma över en s.k bock på gympan (många bockar har passerat sedan...)
Gympaläraren (en manlig liten goding) blev till slut så satans irriterad att jag aldrig lyckades hoppa över så till slut drog han över mig. Då släppte rädslan och jag stannade hela lunchrasten och hoppade igen alla år jag missat.
Detta kan man då dra en parallell till att man ibland måste våga hoppa för att att vinna något.

Om det kommer något gott ur min vältolycka återstår att se. Är dock väldigt tacksam att det inte blev värre och att jag inte tuppade av så att farbror Blå fick plocka in mig och kanske fått tillbringa natten i fyllecell. Hemska tanke...
Gjort är gjort och livet går vidare.

Ha en underbar dag alla sköna människor och kom ihåg att våga hoppa ibland!

Kram kram

Kärlek

Alla förstår väl att man inte kan undvika att bara älska ett sådant barn? Denna fromhet som till och med speglar sig i hans klädval...
Såhär såg han ut när han lämnade hemmet igår kväll för att gå på klassfest. Hur han såg ut när han kom hem ska jag bespara er...men han kom iallafall hem. Det är en "redig" pojk trots allt och när jag är färdig med honom kommer han precis som sin äldre bror att vara alla flickors dröm (eller mardröm...)



Helgen står för dörren och regnet öser ner...Blandade känslor minsann. Känner mig inte direkt deppig, lite mer en "tomgångskänsla" ett slags stand-by läge.
Har ju mina ljusblå stunder ibland och dessa små rader hittade jag i en bok:

Jag har det så himla bra egentligen men saknar hudkontakten och känslan av att någon tänker på mig och behöver mig.
Liksom det är underbart att själv få tänka på någon som betyder enormt mycket.
Rörelser, doft, ansiktsuttryck, känslan när han rör mig och hur han får mig att känna genom sitt sätt att vara.
Är det kärlek?


Skolavslutningsdax och magras

Igår drabbades jag med all säkerhet av lite matförgiftning efter lasagnen jag tryckte i mig på lunchen. Synd för jag älskar lasagne och utan attt skryta så är min lasagne in i helvete god! Det kan min f.d sambo intyga som tyckte den var allra godast dag 2. Tyvärr Dinners, det blir inte lunch hos er på länge. Fick halvpanik med tanke på att jag på eftermiddagen skulle ha en fotograf på besök (nej, inget naket utan till min hemsida med kläder på) och hur kul är det då att springa på muggen stug i kvarten? Men som sagt vad, det gjorde nog underverk för vikten!
Idag fick det bli en sketen fisk som inte smakade ens fisk...jag måste skärpa mig och laga min egen mat för jag kan om jag vill.

Skolvslutningar och med den lite fylla. Kommer att ha griskoll på sonen idag och jag är så irriterad på honom och morgonen började med ett litet utbrott. Om någon tror att så fort barnen blir 18 så är allt jobbigt förbi - glöm det! Nu är det fanimej som att bo i ett kollektiv men man har inte själv fått välja vem man ska bo ihop med! Han tycker med all säkerhet att jag är en grinig bitch vilket jag också är! Här kommer en liten lista på saker som får mamma att bli en vansinnig, hysterisk, skrikande megabitch:

-Varför kan man inte slänga en tom duschkrämsflaska innan man börjar klämma på en ny? Papperskorgen står ju till och med i badrummet - för helvete!
-Varför ska det vara så svårt att klämma ihop en tom mjölkförpackning och inte bara öppna sopskåpet och lägga en 1,5 liters tom förpackning i en redan full soppåse? Här har jag i många år tagit upp diverse förpackningar och helt enkelt öppnat pojkarnas dörrar och slängt in skiten. Men idag blev det frispel på mamma och stämbanden fick sig en riktig morgongympa!
-Varför ska smutstvätt släpas med till mig efter en vecka hos pappa? Han har en fullt utrustad tvättstuga han också.
-När man tar sista kaffet eller sista mjölken så skriv för fan upp det på köplistan!
-Detta förbannade hårsprayandet. Kladdigt överallt...Att hoppas på att han blir flint innan han flyttar hemifrån är nog döfött.
-Ligger kläder bättre på golvet än i en fåtölj?

Gud, det finns mer - mycker mer...Älskar honom såklart och vet att detta är ett led i uppbrottet. Man ska helt enkelt inte bo med sina föräldrar när man blir vuxen, så är det. Tackar Gud att jag inte skaffade fler barn, hade varit en rungande hit att sitta här med en parvel på 4 år nu. Vad skönt att jag ibland åtminstone har gjort smarta grejer...

Ha en bra dag och se efter era barn idag så de använder rätt groggvirke till spriten...

Kram kram

Apelsinhud

Har testat en svindyr kräm, nämligen en kräm mot celluliter. Den här lite apelsinliknande huden som en del kompisar till mig har (hmmm...!!!). Man behöver inte ens vara tjock för att få celluliter och till och med män kan ha det. Hursomhelst tog jag lite på låren och häcken och lite på kulstötaröverarmarna och känslan kan liknas vid den otroligt vidriga nässprayen som innehåller menthol. Stickande, lite kall känsla. Och tänka sig, idag när jag tittar efter så är huden jätteslät och jag har gått ner 5 kg...

Idag är det inte speciellt soligt ute men det känns helt okej, Jag strålar inte heller direkt men känner mig lugn och relativt harmonisk. Skönt, för nu har jag verkligen farit omkring i flera veckor. Behöver få landa och få lite lugn och ro i sinnet. Med andra ord gäller det att ladda om för nästa drabbning, för jag känner på mig att något kommer att hända inom en snar framtid som kommer att kräva kraft och energi. Undrar om jag håller på att bli en spåkärring?

Trots vädret lider jag fortfarande av svåra vårkänslor...

Ha en underbar dag i regnet!

Kram kram

BantarBerta i farten

Morgon i Malmö igen. Tisdagen är skön för då vet jag hur fantastiskt skönt det känns när jag glider hemåt i kväll och verkligen är nöjd med arbetet jag utfört. Det är för den känslan jag gör det och såklart för att jag behöver tjäna pengar samt att det är roligt att pressa sig själv ibland.

Igår gjorde jag någon korkat som är precis i stil med sådant som jag gör - nej stopp, inga fyllesms, har inte skitit ner mig, inte varit full och gjort bort mig eller sagt något snuskigt så någon rodnar, inte snattat eller klämt någon i häcken - utan jag klippte helt enkelt en pizza sent i går kväll!!!! Hur jävla korkad får man vara? Skar bort kanterna - åhhhh, precis som om det skulle rättfärdiga en pizza!!!

Frågade förvisso när förslaget pizza kom på tapeten om det var italienska pizzor eftersom jag gillar dem bättre och de känns nyttigare. Tunnare botten, inte så mycket ost och oftast lite fräsch ruccola på. Jodå, det skulle det vara. Men det var det inte! Jag åt iallafall inte pizzasalladen (hallå Maggan observera detta!!) för den innehåller många kalorier...
Hursomhaver, gjort är gjort. Förhoppningsvis kommer den ut under dagen...

Vidare undrar jag - kan man fortfarande lida av vårkänslor?

Ha en fantastisk dag!

Kram kram

Nya friska tag.

Var på ett fantastiskt kalas i lördags i en grannort. Tält i trädgården med värmefläktar, sommarbuffé med all möjligt gott man kan tänka sig. Olika sorters grillat med tillhörande såser, goda ostar - ja, det saknades ingenting! Efter detta dukas jordens dessertbord upp med olika sorters tårtor, glass, färska bär, ostar. Till allt detta serverades såklart passande drycker och att avsluta denna underbara måltid med kaffe och en konjak förstår ju var och en att det var en rungande hit!
Att det sedan var en härlig samling gäster gjorde inte heller ont och det var verkligen en superkul kväll på alla sätt och vis. Vad jag är tacksam över att känna så många underbara människor!
Kvällen avslutades med liveband i "city" och där dansandes förhoppningsvis bort lite kalorier för vi snackar inte "kasedans" här inte!


Så idag är det givetvis slanka linjen som gäller och till fredag är det noll alkohol som gäller och bara bra grejer ska intas i matväg. Motionen ska vara maximal och efter två cykelrundor i helgen så har jag faktiskt lite ont i skinkmusklerna. Vet bestämt att det är från cyklingen och inget annat...
Ett kilo ska bort till fredag och jag känner mig supertaggad!

I morse när klockan ringde vid 05.00 började jag nynna på en strof från en Magnus Uggla låt - "med positiva tankar så går allting bra - Allting som jag vill kan jag göra ah ah ah ah aaaaaaaaaaaa".
Det var skönt och bra att kunna peppa sig lite för det ska villigt erkännas att igår kväll var jag trött och lite grinig. Stryktvätten hotade att anfalla och min förbannade hälsporre gjorde verkligen skitont. Då hade jag gärna velat krypa in i en famn och bara få lite ömhet och hud en stund. Men inte vilken famn som helst - kalla mig gärna kräsen...

Ha en förhoppningsvis fortsatt bra dag och använd gärna strofen från Ugglas låt - mig hjälpte det iallafall i arla morgonstund!

Kram kram

Datingsajter

Datingsajter på nätet finns det en uppsjö av och det ska väl erkännas att man testade några månader. Men efter att ha insett följande så är jag väldigt nöjd. En dåre som både var snygg på bild och hade en tilltalande profil ville aldrig tala i telefonen. Däremot mailade han flitigt om sex och åter sex...Okej, jag är inte direkt buskablyg men vissa saker tycker jag inte att man diskuterar innan man känner varandra lite bättre. Alltså klippte jag av med snuskolle.

Vidare hade vi då en annan skön lirare som varit inne på min sida och lämnade följande ord:
Smyger du in på min sida utan att lämna ett spår? En gäckande skugga. Mystiskt, spännande!
Känns som om jag blivit träffad av en pil gjord av socker mitt i hjärtat. Dör man av blodförlust eller diabetes då? Good by cruel world!
Nädå, så är det inte. Jag överlever (tror jag).
Du förvirrar mig med ditt besök då du svarade att du skulle pausa? Ge mig ett strå att klammra fast vid när stormarna drar rytande fram utanför min hytt. Jag håller dig givetvis i mina starka armar om det skulle blåsa runt omkring dig. Skulle vara kul att få någon form av respons. Kanske får jag ett svar, kanske inte. Bara stjärnorna vet.

Eller blir vi som solen och havet som inte är menade att mötas? Jag är ju bara man trots allt. Oavsett så måste jag glida in i sömnens rike nu...
Vänta med att gå till min sida tills imorgon lördag då jag visar en annan sida av mig. Gå varsamt fram då du går på mitt hjärta.

Kram Sjöbjörnen
P.S Min mailbox står alltid på glänt för dig. D.S


Fortfarande, trots att jag inte varit med på flera månader så droppar det flera gånger i veckan in förslag på potentiella pojkvänner och är det konstigt att man blir förbannad när erbjudandena ser ut enligt nedan:


Herregud, vad är det frågan om? Tänk att vakna bredvid detta en morgon, lite lagom saggig efter en blöt kväll. Inse att på kroppen har man inte tråd och i munnen känns det som någon har skitit och sedan dratt på höfläkten. Ja, då mina vänner vill jag lova, att då vill man gnaga av sig armen...

Men man ska komma ihåg att många har träffat sin partner via datingsajter men just nu lockar det mig inte nämnvärt.
Imorgon måndag igen. Veckorna rusar fram. Ska snart förebereda packningen inför Malmö. Stryktvätten är gigantisk!

Kram kram


Svart dag

Satan vilken tung dag detta är. Mår vidrigt rent ut sagt och försöker göra som mamma sa i morse: Idag är det bara att sätta ena foten framför den andra och bara gå...
Sorgen kramar runt hjärtat och tårarna bränner konstant under ögonlocken. Bara att låta denna dagen passera och försöka att hålla sig sysselsatt.
Vädret gör ju inte precis att man har lust att joddla heller. Kallt, regnpissigt och stundtals rätt kraftig vind. Ja, idag är det faktiskt inte mycket som känns rätt.

Trots allt - mitt i denna vidriga dag, så vet jag att imorgon är en annan dag. Det som också oroar mig är att två år i rad har det hänt hemska saker den 5 juni så jag bara väntar...eller så kommer det att vända i år och något väldigt trevligt kommer att hända! Försöker verkligen ha ett öppet sinne så jag inte missar att suga in nåt som råkar passera min väg.

Imorgon är det hundutställning och jag ska vara ringsekreterare. Undrar om jag ska busa till det och skriva lite egna anteckningar i bedömningen och helt skita i domarens anvisningar? Det vore riktigt kul - en stund...
Kunde kanske göra en bedömning av handlern i stället för hunden (handler=den som visar hunden i utställningsringen).
Skulle väl i vanlig ordning inte komma högre upp än till grenen när det gäller det manliga släktet och då skulle väl bedömningen kunna bli: Bra placering av kuddarna, något kort, för dagen dåligt pälsad, trång bak. Rörelserna önskas något friare och inte så slappa...

Ha en trevlig helg och ta hand om varandra väl!

Kram kram

Ord från hjärtat

Imorgon är det 1 år sedan min pappa vandrade vidare. Året har gått så oerhört fort men mycket har ju också hänt. Vill dela med mig av några rader som jag skrev till pappa innan han dog.
Ta vara på livet kära vänner och vänta inte med att tala om för de du älskar att du gör det. Finns egentligen inget som heter sen utan det är i nuet vi är. Lev, älska och njut så mycket som möjligt och varje dag är faktiskt en gåva.

Till min pappa


För min egen skull och kanske för att jag tror att det kan kännas skönt för dig att veta skriver jag dessa rader till dig.


Du har varit en bra farsa förutom att jag tycker att du har druckit för mycket och inte tagit itu med varken ditt förflutna eller problem som uppstått under resans gång.

Detta har dock varit positivt för mig då jag alltid har velat reda ut saker och ting. Jag vänder och vrider på tankarna, bearbetar och plågar mig själv och ibland även andra, för att få känna att jag kan lägga en sak bearbetad och klar bakom mig för att kunna leva vidare. Detta har gjort att jag har blivit en ganska stark person som genom varje kris jag tagit mig förbi har stärkt mig och gjort att jag aldrig skyr strävan efter sanningen och att jag vill leva ett rättfärdigt liv där jag är sams med mig själv och min omgivning.

Med sams menar jag inte att man behöver älska alla men man kan utsätta sig för dem så mycket som man själv orkar och vill. Det tycker jag är att ta ansvar för sitt eget beteende och att visa människor omkring sig respekt. Samma sak kan jag aldrig förvänta mig tillbaka och besvikelsen över hur andra människor behandlar mig har många gånger gjort mig ledsen men samtidigt väger alla underbara människor i min närhet över så "idioter göre sig icke besvär". Styrkan att kunna säga ifrån kanske kommer mer från morsans håll men du kan ju inte få all kredit själv för min fantastiska uppfostran...


Oavsett vilka vägval jag gjort i mitt liv, även sådana som du och mamma inte direkt har applåderat, har jag alltid känt ett oerhört starkt stöd hemifrån. Detta stöd har ju också gjort att jag vågat göra alla dessa vägval som hela tiden har handlat om att man vill uppleva harmoni och naturligtvis en gnutta lycka då och då.


Du ställde alltid upp och körde mig när det gällde hundkurser och jag kommer ihåg när vi åkte till Skaraborg med Centry på hundutställnig och han hade käkat bajs. Minuten efter kom det en liten unge och ville hälsa på hunden och Centry slickade ungen i hela ansiktet. Då flinade vi bara mot varandra i tyst samförstånd. Det var kul och vi har skrattat tillsammans många gånger. Vi är ju en riktig "bajspratarfamilj" och det känns skönt att Alfred kommer att föra detta vidare då han verkar vara den enda utav ungarna som är uppriktigt intresserad av just bajsprat och gärna delar med sig av sin nyfunna kunskap...


Fast jag vet att du snart inte kommer att finnas längre bort än ett telefonsamtal känner jag mig på ett konstigt sätt trygg. Jag är en tjurig jävel ibland, det vet du och jag ska nog fan greja det här med datorn. Jag kunde ju lära mig bokföring med din hjälp och det mesta av problemen som dyker upp klarar jag. Du har ju lagt grunden i burken så det är bara för mig att underhålla det hela.


På det stora hela är jag nöjd att ha haft dig som pappa och det finns faktiskt ingenting jag skulle velat ha annorlunda. För trots allt är ju det vi har bakom oss det som formar oss för framtiden. Vi är en riktig familj som ställer upp och stöttar varandra utifrån vilka personer vi är. Det arvet kommer våra barn att föra vidare till sina barn och jag hoppas i många generationer framåt att människorna ska förstå nyttan och glädjen med att vara just en familj.


Så jag hoppas du förstår att jag är så tacksam för allt du har gjort för mig och de mina. Tack för att lärt dem att peta näsan på ett vettigt sätt, använda Torky samt hur man kliar sig på flinten med endast ett finger.


Du är bäst farsan och jag är så oerhört tacksam för att jag får vara din dotter.




Med kärlek

Helena


Månadens nyord

Slidkrans, RFSU:s nya ord för mödomshinna, har utsetts till månadens nyord.
Bakom utnämningen står Språkrådet som hoppas att svenskarna snabbt ska börja använda ordet.

Hjälp, vad var det för fel på mödomshinna?
Slidkrans - låter mer som håret runt om. För ju tankarna till en skepparkrans (åtminstone mina) och genast kommer resten, en pipa, polotröja, blazer med emblem på bröstfickan, seglarskor och ett vindpinat ansikte med kraftiga  (f) åror.
Skönt att tankarna lämnade slidkrans en stund för jag tycker det är ett äckligt ord. Undrar hur den brainstormingen såg ut och lät? Hur ser man ut när man kan godkänna ett sådant ord? Slidkrans...Javisst ska vi börja använda ordet flitigt.

-Hur har du det med din slidkrans? Är den intakt?
-Nu har jag blivit av med min slidkrans. (Jaha, ska det polisanmälas eller ?)
-Är det någon som har en slidkrans över?
-Ska vi byta slidkrans med varandra?

Nu har jag använt ordet flitigt och visst jag förstår också att hjärnan kokar. Ska nog packa ihop och börja dra mig mot Småland. Här är sååååå varmt!
Skönt att inte ha någon slidkrans i denna värmen...

Ha en skön kväll med eller utan....you know what...

Kram kram


Sommarkväll

Lite indisk mat på Lilla torg i Malmö satt fint. Rapar curry och inväntar det stora magraset...
Tillbaka på kontoret och jobba lite till sedan ska vi svida om och gå ut och gå. Då kan det bli kul i brallan enligt gammal välkänd tradition.
Malmö en vacker sommarkväll, faktiskt snudd på lite kär. Här är inte heller fulhuset stängt så det finns en hel del att vila ögonen på. Vi pratade lite lätt om Malmökalaset som är en trevlig tillställning i augusti. Nämndes då att ficktjuvarna har sitt stora moment under dessa dagar men kom på att nu har jag varit singel i 7 månader och på mig tafsar fan ingen utan att jag märker det. Med andra ord är det ganska säkert för mig att besöka kalaset!

I övrigt en het dag på alla sett och vis. Fick smaka på att även skåningar kan ha en småländsk ådra. Inte så att jag vill vråla snåleröööööööööööööööööv för det gör man inte om sina kunder, det är oprofessionellt men man kan tänka lite tyst för sig själv: snåleröv, snåleröv, snålerööööv...

Blev också bjuden på en underbar midsommarfest. Bra för jag kan ta mig till stan med tanke på lilla hunden och jag får ändå njuta av en vacker insjö med sedvanliga tillbehör. Vilken tur att just jag har vänner med så fina sommarställen!

Med tacksamhet över livet och faktiskt en känsla av lycka i hjärtat fortsätter även denna kvällen och jag ser fram emot en ny dag med många positiva inslag!

Kram från positiva Arnes syrra (fortfarande)