Halloween

Då var det dags för lite helgledigt igen och Halloween:a inslag. Hoppas alla äckliga ungar håller sig från min dörr för här finns ändå inget godis - för jag BANTAR!!!!

Halloween har sitt urspung i Skottland och delvis från Irland. Kom till Sverige med stor kraft i slutet på 90-talet. Traditionen kan egentligen liknas vid vårt påskfirande med utklädda påskkärringar. (Hur fan ser en icke utklädd påskkärring ut då?)
Under Halloween klär man istället ut sig i spökkostymer samt gärna ansiktsmask och motorsåg. Våra mesiga ungar i det här landet törs väl inte ens ha vanlig såg...
Skulle jag själv ge mig ut är det röjsåg som gäller. (Gillar party förstår ni!)

Så med andra ord vill jag önska er alla en trevlig helg och pumpa på!

Kram kram


Nattlig nostalgi

Har haft en nostalgitripp i natt. Ja, lugn nu - inte så att jag har tillbringat natten med någon gammal hanne utan med Vicks! Ni vet den lilla blåa burken som har sett likadan ut sedan urminnes tider. I mitt fall har den iallafall sett ut så i 40 år. Hjälp - det lät inte bra!!!
Har flitigt smetat in både hals och näsa med denna underbara salva som lindrar så skönt i en ömmande hals och under en täppt näsa. Kommer så väl ihåg när man var sjuk hos mormor som barn och hon smörjde in både bröst och rygg när man hade hosta. Ibland fick man även ta ett par drag i Vicks inhalator och det var starka grejer det!

Mugoangin och annat modernt skit mot halsont - släng er i väggen! Vicks still rules!

Igår blev jag också lite kär...fast på ett annat vis. Tittade på Efterlyst och jag måste säga Leif GW Persson, han är ju helt underbar! Vilka underbara kommentarer och vad gulligt han klipper med ögonen. Jaktvästen han envisas med att ha på sig är väl inte direkt någon superhit, men han har ju onekligen hittat sin egen stil. Tror med tanke på hur släpigt han talar att det är en man som bäst tas i små doser. Har en känsla av att för mycket Leif GW Persson skulle kunna framkalla ett hysteriskt anfall hos mig. Nu är det på inget sätt aktuellt och jag nöjer mig med små doser i TV-rutan när det passar mig!

Idag är det exakt 2 månader till avresa Indien. Jag längtar såååå...

Ha en fantastisk dag!

Kram kram

Ont...

Shit, shit, shit - jag har sååååå ont i min hals...
Jag är i särklass det mest gnälliga som finns när jag är sjuk. Ångrar nästan att jag inte smuttade på spolarvätskan igår, kunde kanske ha hjälpt.
Har proppat i mig halstabletter hela dagen, sprängfyllda med artificiellt socker, med andra ord sötningsmedel. Förmodligen står det då klart hur magen beter sig efter ett kraftigt överdoserande...är väldigt glad att jag i dag sitter instängd på ett eget kontor. Dock hade jag önskat en något bättre ventilation, främst gällande utsuget...
Inte så kvinnligt men jag är inte bara kvinna, mamma, VD, hundägare, älskarinna, utan även en simpel människa av enkel börd.

Nej, nu till lite trevligare saker. Oavsett hur jag mår så är jag alltid redo att äta något gott. Just idag är jag vrålsugen på chokladtoppar (igen). Drog ett bra lass förra veckan men lite hårt vispad äggvita omsvept av ett tunt lager choklad, vilandes på en liten platta av kex, kan väl för fasen inte vara så farligt?

Har inte ätit bröd på ett tag och det ska villigt erkännas att lite varm chokladmjölk och lite goda limpmackor att doppa däri hade suttit som en smäck. Allt som jag gillar är så satans onyttigt!
Får ta mig en funderare på vägen hem och försöka intala mig att salladen som är kvar sedan igår är ju skitgod...bläh...

Ha en trevlig kväll. Själv ska jag även ikväll ligga i soffan och kura efter hundpromenaden och jag ska tycka synd om mig själv - hela kvällen, så det så!

Kram kram


Stoltheten flödar

Idag är jag glad och känner mig stolt över att jag helt på egen hand kan köra in på en mack, (ja, först och främst hitta en i den stora staden Jönköping) och lyckas få upp framlocket på bilen - alldeles själv. Därefter spatserar jag in och köper mig en 2 liters färdigblandad spolarvätska och häller detta i rätt behållare (hoppas jag), för att sedan likt ett proffs fylla på med några droppar vatten från en kanna som någon har varit gullig soch ställt fram.
 
Har varken spillt på mig själv, hällt en massa utanför och lyckas även stänga framlocket utan några som helst komplikationer! Detta är ju egentligen inga uppgifter en kvinna ska behöva utföra och kunna men faktum är att känslan av oberoende är himlastormande!
Samma sak vet jag dock att jag inte känner när jag behöver tvätta bilen själv eller om jag hade varit tvungen att byta däck själv. Nej, det får hålla sig till saker som kan utföras med vanliga kläder och med bibehållet rena händer.

Fortfarande halsont och lite ljummen i pannan men står på benen så något svin har inte slagit grisfoten i mig ännu.
Längtar redan till kvällen när alla sysslor är avklarade och jag får krypa upp i soffhörnet och snora fritt. Kom nämligen på att jag nog inte heter Onassis i efternamn och behöver därför arbeta...tyvärr...

Snart lunch och jag tror det blir lite indiskt eftersom det idag endast är 2 månader och 2 sketna dagar kvar tills jag ska åka till Indien! Min längtan är enorm efter denna semester!

Ha en förhoppningvis fortsatt trevlig dag och passa er för svinet!

Kram kram


Litta seg...



Käre Gud,
låt mig slippa festa på väldigt länge. Ty jag skola tillhöra den skara av dina får som liksom inte vill göra något lagom.
Lagom är för detta fåret ett ord hon icke förstår innebörden av, vare sig det gäller mat, sex eller rock´n roll.
Varför ska det vara så jobbigt dagen efter kvällen före? Visst jag förstår nu varför det serveras vin i kyrkan på söndagarna men på söndagarna är jag sällan sugen på vin. De där torra kexen som brukar serveras till vinet kunde gott behöva piffas till med lite ost och fikonmarmelad. För fikon måste väl ha funnits även på Jesus tid? Vindruvor fanns det ju uppenbarligen gott om. När vi ändå är inne på lite mat som kan passa på en söndag, dagen efter kvällen före, så kunde kanske pizza vara något man kunde beställa till vinet? Tex. en Johannes döparen - helt enkelt en skaldjurspizza eftersom Johannes befann sig i vattnet. Eller kanske vore det bättre att döpa den till Maria Magdalena?
En Vesuvio kan gott få heta Vesuivo men däremot de där sorterna som ska innehålla oxfilé, den pizzan kan vi döpa till Judas Iskariot för det är en lurpizza. Ingen oxfilé där inte...

Nu ser jag fram emot en lugn och fin arbetsvecka med lite halsont och täppt näsa. Har nämligen börjat precis så. Är livrädd för att jag ska ha drabbats av svinet, men tydligen slår den till snabbt och står jag på benen imorgonbitti så kanske jag bara fått halvsvinet eller en släng av kultingen.

Idag ska jag njuta av att det regnar och vara glad över att jag får vara inomhus. Att jag redan trots denna tidiga timme på dygnet redan hunnit med både kundbesök, veterinärbesök med hunden samt har en viss struktur i dagens sysslor.
Det ska du ha ett stort tack för käre Gud!

Önskar alla andra får i vår herres hage en underbar måndag. Peace, love & understanding...

Kram kram

Guldkant

Idag är en annan dag, jävla Telenor! Någon har haft fräckheten att teckna ett mobilabonemang i mitt namn och trots att jag ringt dem så dimper det nu ner ännu en faktura på periodens avgifter!!!!
Är det nu meningen att jag ska hamna hos Sverker? Ska jag få stå i hans studio och snyftande dra min story om dumma Telenor som skickar räkningar till mig trots polisanmälan och hela skiten? Är det mina fakturor från Telenor som i slutet av programmet kommer att slängas i hans soptunna? Woine, undrar vad jag ska ha på mig?

Helgen står för dörren och ikväll ska jag dricka skumpa. En väl kyld André Cloue ska få glida nerför strupen och anledningen till detta är inget speciellt mer än att det är förbannat gott! En riktig Champagne till det fashionabla priset av blott 269:-.

Imorgon hundträning några timmar i skogen och sedan Oktoberfest. Söndagen ser jag redan fram emot då jag ska slappa, slappa och åter slappa...

Ha en trevlig helg och lite guldkant på tillvaron är aldrig fel! Jävla Telenor....

Kram kram


Suck...så nöjd

Okej, jag är kanske en skam för mitt kön men jag har heller aldrig sagt att röda strumpor är min melodi...

Jag har en karl! En karl som gör allt det där som är så himla tråkigt och okvinnligt. Sysslor som jag med ett enkelt ord kallar för manslemssysslor. Det är ett fint ord som så vackert beskriver det som faktiskt män är skapta för och till och med tycker är roligt! Män behöver känna sig behövda, starka, omhändertagande, virila och det är och ska vara lite stenåldersstuk över dem. Jag gillar när min karl bär ner mina utemöbler från terrassen - 5 trappor ned och 5 trappor upp. Detta upprepas många gånger, då det är många stolar, dynbox och parasoll.

Jag gillar också att min karl tvättar min bil, ja jag blir alldeles till mig för det är så otroligt okvinnligt och tråkigt.
Gillar också att min karl kan svänga ihop en middag som smakar ljuvligt samtidigt som han faktiskt har förmågan att inse att kroppen är en bra maskin som ska utnyttjas väl och därför ska man tänka på vad man stoppar i sig. Ja, det där vet ju jag också men min karaktär är så fruktansvärt dålig - men, vad fasen, jag är ju bara kvinna...

Jag gillar också att min karl pysslar med min hund. Idag till exempel är jag hundledig för han är gullig och passar henne när jag åker bort över natten. Frivilligt passar han min haj som i hans händer förvandlas till en lam pudel i sina bästa år.
Jag däremot förvandlas inte till en lam pudel i hans händer! Brukar mer känna mig som en trimmad åkgräsklippare!

Som kvinna vill jag känna mig omhändertagen, som nummer ett på jorden, oavsett om det är tidig morgon och jag ser ut som om någon har backat över mig med lastbil, eller på kvällen när jag sover i soffan med vidöppen mun och dreglar.
Jag vill känna mig trygg, få vara svag och det gör absolut ingenting om min stenålderskarl fattar mitt hår i nacken med en fast hand. I dagens läge behöver han inte släpa mig hem till grottan och det innebär ju per automatik att det inte gör särskilt ont utan mer åt det halvgötta hållet.

Ja, fy fasen vad jag har det bra! Hur i hela fridens namn kunde det bli på detta viset? Idag känns allt bara så himla härligt och det tänker jag förbanne mig njuta av!

Om några timmar befinner jag mig på annan ort, med ett gott glas vin i handen och en lång kväll tillsammans med tre underbara kvinnor ligger framför mig. Det kommer att bli kackla av - lita på det!

Kram kram

Flugvikt

Nja, den tajta kjolen hjälpte väl hyfsat med tanke på gårdagens matintag. Sallad till lunch är väl ändå inte direkt något att yvas över och till kvällen blev det lite youghurt med kolhydratfattig müsli. Sedan...
....råkade det slinka ner några bitar av den nya chokladen med valnöt och nougatfyllning från Marabou. Sagolikt god...
2 stora glas rödvin samt lite jordnötter! Vilken kvällsmat!

Städade iallafall toaletten ordentligt, vattnade mina blommor, tvättade en maskin tvätt, cyklade och tränade lite lydnad med hunden innan det lilla förfallet tog sin början.

Således är den tajta kjolen även på plats idag och lunchen har precis intagits utan vare sig potatis, potatismos, pasta eller ris. Endast lite gröna äckliga haricots verts blandat med morötter, gröna ärtor och något vitaktigt som smakade skit. Till detta en Wallenbergare på ena sidan och lite Ungersk Gulasch på den andra sidan av tallriken.
Jag har inga som helst problem att hålla mig för skratt. Med tanke på att jag nu min idiot dragit igång sötsuget ordentligt, så är jag vansinnigt sugen på choklad men jag ska INTE trilla dit!

Sitter i ett Jönköping och förundras över att bananflugorna har behagat att följa mig ända hit. De jävlarna fortsättter att förpesta min tillvaro och köket hemma är fortfarande vidrigt trots att lökarna nu är undanstoppade på ett säkert ställe. Då bestämmer sig asen för att trakassera mig ytterligare och förfölja mig till Jönköping. S
Se hela bildenåklart är de A-bananisarna som hängt på, de andra ligger i min nygjorda häxblandning i köket.

Kan det helt enkelt vara så att min "lilla" viktökning beror på alla bananflugor som flyger in i min mun i smyg?
Ja, så är det troligtvis och det enda som återstår är nu att döda dem, en efter en...
Förklarar härmed krig och nu är det totalsanering som gäller.
Jippie kay a yeah! Die motherfucker die! Die hard....

Kram från sister of no mercy

Feta tips

Har lite städtips som jag gärna delar med mig av. Kanske känner ni igen er vilket jag innerligt hoppas annars kommer jag att känna mig bedrövligt slapp och slö...

Igår morse hade jag bestämt mig för att måndagkvällen skulle vikas åt att först gå med hunden såklart men sedan skulle jag städa!!!! Åh, det är så satans tråkigt att städa...
Följdaktligen blir det så att efter en skogpromenad i vertikalregn och mörker så åker mysbrallorna på, lite kvällsmat i soffan och okej då, några chokladtoppar "råkade" slinka ner också. Rätt många om jag ska vara ärlig men jag tror den månatliga regleringen är på gång och då brukar man bli så suuuuuugen på onyttiga grejer...

Efter detta så somnar knubbsälen och ligger där i halvdvala och smågluttar på dumburken emellanåt. Det är nu det fiffiga tipset kommer:
I detta läge ska man välja sällan-städs-aktiviteter. Med sådana aktiviteter menar jag tex. torka skåpsluckor (man kan torka en varje kväll), rengöra ugnen, städa ur kylskåpet (helst när det är u-landsvarning och det ekar mellan hyllorna), montera ner spisfläkten och rengöra. Det sista valde jag! Tre ynka delar, filtret in i diskmaskinen och de resterande in i duschen. Här kan rekommenderas att spraya på samma medel som man använder till ugnen. Löser fett väldigt bra men funkar inte på buk och lårfett.

I morse innebar det lite snabbt gnugg med en svamp och sedan är det rent och fint. Tog även sänggaveln med en trasa för det var ohyggligt dammigt och detta lilla tilltag gör att jag nu känner mig så himla duktig. Jag har ju för fasen städat!
Detta kan, jag säger kan, göra att jag ikväll kanske fortsätter med att damma...och ta toaletten och dammsuga och torka lite golv- men det kan också innebära att jag fastnar i soffan. Hujedamig, vilken spänning detta liv bjuder på!

Avslutningsvis kommer här också ett litet bantningstips:
Ta på en tajt kjol som gör att du knappt kan andas. Detta kommer att göra att dagens matintag måste vara minimalt. Man känner sig som en stoppad korv och det gör att man inte vill äta så mycket. Till detta har jag valt en polotröja som skjuter upp hakorna i ansiktet och även det gör att man känner sig extremt fet.
Tror och hoppas att detta blir en matfattig dag och att jag trots min något obekväma klädsel kommer att kunna uträtta stordåd arbetsmässigt sett.

Ha en fantastisk dag och hoppas att mina små tips kan komma väl till pass!

Kram kram

Idrottens framsidor och andra små hål

En frisk helg med ett rikt syreintag ligger bakom mig. Observera att nu är det syreintaget som varit rikligt, inte syraintaget och då tänkter jag främst på garvsyran som finns i vin.
Det har gått så bra och hunden har skött sig utmärkt. Vi körde rapport på lördagen och sök på söndagen. Har inte kört rapport på ett år och precis som träningskompisarna så vackert uttryckte sig: -Det är ett år och en karl sedan.
Så sant, så sant och tydligen är det inga problem att byta karl eftersom hunden sprang till sin "nya" husse utan några som helst problem. Så gör även jag - utan några som helst problem...

Bra om man har egna intressen men jag tror att det är viktigt att även kunna dela något ibland. Därför kommer såklart jag att vara en flitig caddy på golfbanan. Gå runt och dra en vagn i 4 timmar i solskenet samtidigt som man kan kolla in lite läckra lår och rumpor i svingen känns för mig inte särskilt betungande. För mig är golf och har alltid varit - se snygg ut.
Ska man heller inte anstränga sig och behöva slå kan det väl inte vara så farligt om man nu råkar smutta på lite kylt vitt vin under rundan och kanske en och annan kall pilsner?
Nej, jag ser verkligen inga problem med att dela varandras fritidsintressen ibland. Man får ju ställa upp för idrotten!

Regnet är så vackert idag och jag fullkomligt älskar när det regnar vertikalt...Man blir blöt i fejset oavett hur lång skärm kepsen än är utrustad med.
När vädret är så här blir jag faktiskt lite blöt i hjärtat också och jag bara måste dela med mig av något oerhört fint jag läste i lördags:

Vårt liv är en vindfläkt,
en saga, en dröm
En droppe som faller
i tidernas ström
Den skimrar i
regnbågens färg
en minut, bryter
och faller
och drömmen är slut

Värt att tänka på mina vänner. Lev, älska och njut! Allt hänger inte på huruvida man har en partner eller inte. Njut av att älska dig själv och njut. Vänner och familj är en viktig beståndsdel i livet och personligen vill jag helst inte leva utan partner men hellre lever jag själv än med ett rövhål. Ja, det gör man ju förvisso men det kan räcka med ett...

Lyckan, den kommer och lyckan den går. Det ända man vet är att rövhålet består...

Kram kram

Friluftsliv

Hela helgen ska tillbringas ute i naturen tillsammans med hunden och diverse andra hundar och hundidioter. Inga sovmorgnar, inga sena vinnätter och inga 8-rätters menyer. Men se detta är en annan sida av mitt liv och jag bara älskar det!
Den sköna känslan framåt lördag eftermiddag när tröttheten sätter in och man är kall ända in i benmärgen. Att då få åka hem och lägga sig i soffan i understället under en filt och vila, samtidigt väl medveten om att hunden är ordentligt genomkörd. Det är då känslan av välbehag infinner sig och man får känna sig sådär äckligt nyttig och duktig.

Nu ska även min "pojkvän" (gulligt ord) introduceras i denna världen och det sker på helt frivillig basis vill jag med bestämdhet understryka. Kommer att gå skitbra då hunden och han har skapat sig en alldeles egen relation. I soffan, vid kylskåpet, i sängen samt vid matbordet...
Klart hon kommer att vilja springa till honom för han är starkt förknippad med MAT! Men inte bara, han är väldigt kelsjuk också och så även hunden när hon inte leker haj och bits.

Nästa helg blir det däremot raj raj igen. Oktoberfest och det är klart, till maten längtar åtminstone inte jag direkt...

På tal om mat har det blivit alldeles för mycket av den varan. Har gått upp 1,3 kg på 2 veckor. Härliga, tider, strålande tider - helvetes jävla skit!!! Alltså för vilken gång i ordningen vet inte jag MEN - NU är det skärpning!
Arslet har förvisso gått i baklås igen men jag kan inte skylla på att viktuppgången beror på att jag är fulladdad med skit. Jag har ätit alldeles för gott, druckit alldeles för gott och gått alldeles för korta promenader...Annars har jag gått en hel del...

Ha en trevlig helg och jag har ett fint tips såhär i älgjaktstider:
Klä dig i mossgröna kläder inklusive huvudbonad, kan vara keps eller mössa eller varför inte ett par älghorn? Ge dig ut tidigt lördag och söndag morgon, undvik de upptrampade stigarna och ge dig ut i den fria skogsmyllan. Var lite busig och vild, göm dig lite här och där bakom buskar och träd. Tysta leken passar också väldigt bra in här, just under spontanspringet.
När det börjar smälla, undersök vad som är på gång och försök lokalisera och ta dig närmare källan. En garanterat spännande naturupplevelse väntar dig och bli inte rädd om du blir utskälld. Det är bara folk som är avundsjuka på din spänstighet i skogen...

Kram kram

Kylslaget med varma tankar

Idag är det underbart att sitta hemma på kontoret och jobba. Värmen är avstängd på grund av något fel som ska åtgärdas. Precis som om jag inte frös innan...
Inatt har jag sovit i pyjamas, sådana där käcka "bäddstövlar", en stövellik uppfinning men i duntäckematerial samt en tjock morgonrock i fleece. Sedan får vi inte glömma de dubbla täckena. Har sovit gott, väldigt gott och det blev till slut väldigt varmt. Inatt kommer däremot inte detta pådrag att behövas då jag är tämligen säker på ett "ragg" för natten.

Den lilla bantardrottningen fortsätter sin matkavalkad och ikväll blir det "finemiddag" igen. Det kan var och en räkna ut med arslet och en bit krita, att någon Ramlösa eller Loka lär inte rinna nerför denna strupen iallafall.
Ska ta mig en promenad med hunden först och funderar på att fylla fickorna med gatsten för att verkligen få kämpa lite. Nu sa jag att jag funderar. Funderar är ett ord som i min värld i regel är väldigt långt borta från ordet handling...

I övrigt är jag fortfarande äckligt lycklig och tillfreds med tillvaron. Ett år har passerat och min tidigare samborelation är bearbetad och jag känner en enorm styrka över att ha orkat mig igenom denna fas samtidigt som min lilla pappa kastade in handduken.
Har fortfarande inte varit i minneslunden och hälsat på honom eller vad man nu gör där. Nu känner jag mig dock redo och jag känner att han är så nöjd att jag äntligen tog de beslut jag var tvungen att göra. Farsan var väl inte direkt typen som bearbetade saker och ting i livet men nu är jag fullständigt övertygad om att även han har tagit sig några djupa funderare. Skönt att känna såhär inför en människa som inte längre sitter vid ditt köksbord men som ändå är så fullständigt närvarande i nästan allt du gör.

Ja, livet går sannerligen vidare och ibland drabbas man av saker man inte förstår eller tror sig kunna påverka. Jag hoppas iallafall att jag med ett vaket sinne, en orubblig tro på mig själv samt en stor portion kärlek till allt som möter mig - att då blir det liksom bara bra!

Ha en underbar eftermiddag och kväll!

Kram kram

Frusen, fet och frostig

Jag är trots att jag mår bra inte riktigt i form ändå. Hmmm, det lät precis så konstigt som det faktiskt är...
Känner mig så trött och får ordentliga tapp under dagen och får helt enkelt knoppa in några minuter då och då. Vidare är jag sugen på att äta hela tiden. Då menar jag sugen på precis ALLT!!! Pizza, godis, choklad, glass, pommes frites, smörgåsar - ja allt utom just det som jag borde äta.

Fryser också konstant och det spelar ingen roll hur mycket kläder jag än byltar på mig, så fryser jag ändå - ända in i benmärgen. Fingarna står rätt ut och så även andra vitala kroppsdelar och det är ju kul i och för sig men jag vill inte frysa mer nu!!!

Jag vill just nu vara smalare och gärna på väg till Indien. Det ena är inte så långt borta, det är värre med det andra...Förbaskade skit att just jag blev en sådan glufsfia!

Ha en trevlig kväll. Själv ska jag ge mig ut med hunden och äta luft...

Kram kram



Födelsedagshelg

Har en skön helg att blicka tillbaka mot. Bjertorps slott och en 8-rätters avsmakningsmeny med passande viner, sherry, brännvin och gud vet allt vad som serverades. Jag somnade efter fyra rätter! Nej, det gjorde jag inte men trött var jag. I över 3 timmar höll denna middag på och det var perverst med alla smaker som blev till en fantastisk upplevelse på alla sätt och vis. Att servitören är en artist i sig gjorde ju inte saken sämre och att få känna sig så speciell och omhändertagen gillar en knubbsäl i sina bästa år!

Middagssällskapet inte heller det att förakta och det fattar ju vem som helst att man smälter som en Dajmkola i shortsfickan en varm sommardag, när det första som möter en på hotellrummet är en stor rosenbukett från någon som har tänkt till!
Hoppas innerligt att mina söner förstår vad mycket de kommer att vinna genom att uppvakta sina kvinnor genom livet. En karl som har fattat den galoppen och som orkar hålla hela racet ut- han sitter säkert. En sådan man vill man behålla och göra allt för (nja, det får ju inte bli föööööör jobbigt alltså...).

Såg ett program för några månader sedan, från Amerika såklart, där en tonårsmamma berättade för sin dotter att vill man behålla sin karl måste man behärska konsten att suga kuk, samt göra en god sufflé. Det där med sufflén ska jag börja träna på...

Nedan menyn från lördagens maratonsittning. Är du ute efter en lugn helg i slottsmiljö, god mat och dryck, sköna omgivningar att vandra runt i och sängar med skaplig fjädring, så åk till Bjertorps slott.

www.bjertorpslott.se 


8-rätters avsmakningsmeny:

Från skogen
Trattkantarellsoppa med karljohancrepe

Från kusten
Svensk hummer A la dobe med Qvänum Mat &Malt brännvins hollandaise

Fågel
Balontine på Adelsåsens Kalkon med tranbär och brödcremé

Från Värnen
Gravad gös med havtorn och örter

Tre små klassiker
Kalops, kålpudding och grynkorv från Erikssons Chark

Ost från Sivan
Svensk rött päron med ädelostglass och valnötter

Lite sött
Ostkaka med mandelflarn, bärgelé och gräddglass

Mörk, vit och ljus
Mörk chokladkladdkaka, vit chokladsorbet och ljust chokladpulver


Ha en fin höstmåndag. Ikväll ska jag laga något gott för att fira att det just är - måndag!

Kram kram


Sömnbrist

Oj, det blev en hektisk vecka för knubbsälen. Igår morse fick jag till och med äran att kliva upp 04.30 för att kunna närvara vid ett frukostmöte på annan ort. Har varit helt sjukt trött denna veckan och jag har kommit på att om man är sådär sjukt trött - ja, då är det bara att sova!

Denna veckan har jag bevisat för mig själv att det går att sova precis var som helst, förutsatt att man är väldigt, väldigt trött. Jag kan sitta på en kontorsstol rakt upp och ner och somna. Köra av med bilen på en skogsväg, ner med ryggstödet, ställa väckning i mobilen och snarka in. (Ja, det finns även annat man kan syssla med på skogsvägar - både i bilen och utanför bilen...)

Jag kan gå rätt in när jag kommer hem, gå mot sovrummet samtidigt som jag klär av mig ytterkläderna, ställa mobilen och snarka in en kvart innan det är dags att ge sig ut med hunden. Inga problem att somna i soffan halv åtta, vakna en dryg timme senare och sedan ligga i sängen för natten en kvart senare och sova ända till morgonen.

Därför känner jag mig idag förhållandevis pigg och det är ju tur det eftersom helgen står för dörren och då vill man inte vara trött! Ska åka till Bjertorps slott i helgen och bl.a äta en 8-rätters avsmakningsmeny. Till den är jag alldeles helt övertygad om att det kommer att serveras gott vin i harmoni med maten. Som vi lite käckt brukar säga: "det kommer att knulla i munnen".

Vilket det förmodligen kommer att göra också, på fler än ett sätt. Snart kommer det en tid när man kan laborera lite och ibland köra med tänder, och ibland utan. Inte är det bara nackdelar med att bli gammal inte...

Förgyller dagen med lite roligheter jag fick från min mamma. Ja, äpplet faller som sagt vad inte så långt från päronträdet...

Nästa gång du har en dålig dag så tänk på att det kunde varit värre. Du kunde vara en siamesisk
tvilling och ha en bror, fastsatt från axeln och ner. Han är homosexuell och det är inte du. Han får sin
pojkvän på besök…. Och inte nog med det….ni har bara en röv.
Så: Upp med humöret

Tjejen ställde sin cykel vid en husvägg. Den välte. En kille som sett det hela log och sa:
-Den svimmade visst.
Tjejen svarade. - Det hade du också gjort efter två timmar mellan mina ben.

 Önskar alla en trevlig helg och sov så gott!

Kram kram


Skitungar

Igår var det final i Superstars och jag säger bara - Patrik Andersson - det gjorde inte ont...

Sedan var det premiär för första delen av programmet Inlåst på TV4. Unga killar på glid som frivilligt gått med på att sitta 12 dagar i ett riktigt fängelse tillsammans med vuxna tidigare interner. Jag blir både förbannad, glad att det finns sådana som Gründewald & Co som orkar med att jobba med snorungarna samt förvånad över att det finns tamejfan inga begränsningar på vad man kan göra TV om.

Det som gör mig förbannad är föräldrarna. Någonstans har det väl ändå börjat balla ur och varför drog man inte i bromsen då? Man vaknar ju inte bara en dag med en 17 årig son och inser att han är tungt kriminellt belastad och misshandlar folk? Små skitungar som inte fått lära sig vad som är rätt och fel, aldrig behövt ta sitt ansvar över sina handlingar. Den lilla skitungen som nochalant stod och spottade upprepade gånger ut genom fönstret skulle jag gärna vridit om nacken på och upplyst om att man står inte och loskar på det viset.
 Vidare rökte hela högen och vem finansierar det? Är det jag och mina skattepengar?

Nej, föräldrarna till dessa barn hoppas jag är kastrerade eller uppkomna i en sådan ålder att mer barntillverkning inte är möjlig. Eftersom jag själv mer eller mindre uppfostrat två grabbar, varav jag till den ena har fått vara både mamma och pappa, så gör det mig ännu mer förbannad när jag hör att det blir såhär när barnen växer upp utan en manlig förebild bla, bla, bla...bullshit!
Vilken tur att mina grabbar fick en bra manlig förebild i sin mamma då. Jag kan nämligen både dricka öl, svära och dra rejäla brakskitar.

Vi föräldrar måste ta vårt ansvar och inse att barnen, det är ett livslångt ansvar och det måste skötas. Misstag gör vi alla men frågan är hur vi hanterar dem efteråt? Hur lär vi barnen vad som är rätt och fel?
Tänker på instruktionerna på ett flygplan vid en eventuell olycka. Där ska man först ta på sig syrgasmasken själv och sedan tar man på barnet. Min slutsats är: Sträva efter att själv må bra och lär dig att älska dig själv. Lev ditt liv och låt barnen präglas av dig och ditt liv och var inte så förbaskat rädd för att leva. En unge behöver en liten spark i ändan för att lära sig livets hårda skola samtidigt som man håller dem med ett fast grepp i nacken och ger dem det stöd som krävs, samt ibland ändrar en riktning som inte är så bra.

Nu har ju inte mina barn nått pensionsåldern ännu så jag vet ju inte fullt ut om mina metoder har funkat...
Men som det känns hittills har det funkat och med sunt förnuft och en stor portion kärlek kan man göra underverk!

Ha en trevlig helg och ta hand om era nära och kära!

Kram kram