Toastmadame, med eller utan ost?

Aktiviteten på min blogg har ju inte direkt varit svinhög det sista men det har faktiskt rört sig en del i huvudet sen sist (även om det kanske är svårt att tro).
Helgen kan bli riktigt spännande med tanke på det utlovade vädret. Ska nämligen på bröllop på lördag - utomhus! Bara själva vigseln alltså men det kan blåsa ordentligt i tupén.
Ska vara toastmadame (ja, det heter faktiskt så) och det innebär att man ansvarar för själva tempot under middagen. Därför tänkte jag ha träningsoverall så jag kan röra mig fritt i lokalen. Kommer att köra lite intervallträning mixat med höga svikthopp på stället. En visselpipa har jag också införskaffat så jag verkligen får maximal uppmärksamhet under övningarna. Kommer att bli ett trivsamt bröllop.

Vidare har funderat lite över vår nya regering med tanke på just bröllop. Nu rasar alla fackförbund över de aviserade höjda avgifterna till a-kassan. Det kommer att bli så jobbigt för de som redan är arbetslösa. Har jag missat något eller? Förr var det väl ändå så att fackföreningarna tillvaratog sina medlemmars intressen på arbetsplatsen, ja just arbetsplatsen. Lika löner för lika arbete, ordningsföljder vid uppsägning etc. etc. Nu helt plötsligt cirkulerar allt kring arbetslösa??!!!!
Visst det är jättetrist att vara utan arbete, det har även jag varit under en kortare period. Och är det inte just det som är meningen - att man bara ska vara utan arbete under en kortare period. Om de pengarna som höjd a-kassa drar in tillsammans med andra åtgärder så klart, kan bidra till att fler kommer ut i arbete snabbare så är det väl jättebra. Det är just därför som jag gillar vår nya regering, de fokuserar på att människor ska ha arbete och att möjligheterna för att få arbete ska öka. Skitbra! För vem vill gå hemma och dega när man kan jobba? För inte finns det väl människor som tycker att de tjänar lika bra på att stämpla som att jobba? Det är lite brister i moralen det! Inte är det heller speciellt jysst mot de som verkligen har problem med att få jobb. Ska bli spännande att se vad vår nya regering kan få gjort. Rensningen som redan är gjord med de ministrar som avgått är ju kanon. Inte fan kan man sitta som Kulturminister och anse att det är överkurs att betala TV-avgift.

Ha en fortsatt trevlig afton och håll er inne med tanke på stormvarningen, speciellt riktad till alla er män med kilt...


Höstdepp

Ännu en vecka har passerat revy. Fredag och helg igen. Vädret är ju fantastiskt trist och deppigheten sitter på axeln och knackar febrilt. Men se då har jag bestämt - att icke! Nu gäller det att aktivera sig med grejer man tycker är roligt. Umgås med människor som ger energi och glädje. Lägga ner tid och omsorg på trevlig helgmat och tvinga sig att inte fastna vid den förbannade dumburken. Denna helg blir totalt utan några fester och det känns riktigt skönt. Det är jättekul med partaj men inte varje helg. Ser också fram emot att få hem min valp den 1:a december och drömmer jättekonstiga drömmar att jag måste gå och köpa babykläder och sånt!!!! Ganska trevlig dock att min hjärna inte bara fokuserar på det som finns under bältet utan ibland faktiskt verkar funka normalt.

Svampsäsongen är inte heller över. Nu är det ju lite sport att röra sig i svampskogen också med tanke på alla älgjägare. Vill man krydda det hela lite extra kan man ju alltid hyra en älgkostym och ge sig ut. Fick ett tips att bara plocka hattarna på de bruna kantarellerna då de har en tendens att bli lite "snoriga" i konsistensen. Supergoda att torka och använda i såsen.

Önskar er alla en trevlig helg och ett litet tips:

Känner man sig deppig och inte kan hitta någon som roar en eller någon man kan skratta åt, ta fram en spegel och lägg på soffbordet. Ställ dig över spegeln och roas över vad mycket löst skinn man har i fejset...Måste dock utfärda en varning, man kan bli deppigare....


Kram kram


Tips för en lyckad kväll

Kan varmt rekommendera en liten vinprovning i goda vänners lag. Det var trångt, vi dukade upp i sovrummet(?), ja faktiskt var det enda alternativet eftersom vi  var så många. Ingen tjatade iallafall om att få röka inne vilket kan uppkomma när man sitter i köket. Det är väl så självklart att man inte röker i ett sovrum så frågan kom inte ens upp. Vi testade 2 vita och 2 röda viner. De vita var Chateau Bonnet (87:-) och Argento (73:-). Eftersom jag gillar Chardonnay druvan föll Argenton mig i smaken. De flesta gillade båda sorterna. Det första röda vi smakade var Campolieti (79:-) en Ripasso -  tillverkas av skalresterna från Amaronevinerna. Mycket gott vin och prisvärt med tanke på vad Amaronevinerna kostar. Detta var också en klar favorit i testpatrullen. Avslutningsvis en Porcupine Ridge (87:-), gjort på Syrah-druvan. Detta vin fick underbara omdömen - luktar unket, som osten Gamle Ole, fuktig gammal källare mm. Kraftig smak och ett vin som man måste dela med mat och då helst mustiga höstgrytor och kraftiga kötträtter.
Till själva middagen som bestod av fläskfilé med solrospesto och rostade rotfrukter bjöds det en rött vin, Amano Primitivo (77:-). Gott till maten men inte som "pratvin" tycker jag. Därför tvingades man raskt efter middagen koncentrera sig på kaffe och konjak. Konjak går ju även att dricka utan kaffe...
Mycket lyckat och ingen knorrade över att man fick lasta upp en hundring per skalle.
Det mest underbara var ändå att baksmällan helt uteblev på söndagen. Helt chockerande faktiskt!

Här kommer ett tips på lite småplock som man kan bjuda på medans gästerna väntar på middagen:
Serrano- och Prescuttoskinka i tunna skivor
Olika sorters kryddkorvar i tunna skivor
Ädelostfyllda torkade aprikoser och katrinplommon
Oliver såklart!
Kittost skurna i kuber, blandas med fikonmarmelad
Verktyg: Tandpetare och servetter

Ha en nu en trevlig vecka, själv hoppas jag att förkylningar och magsjuka håller sig långt från mig. Verkar annars vara ett vanligt inslag i bekantskapskretsen. Fast med tanke på Maria Borelius så tar jag hellre en rejäl magsjuka än att genomlida hennes sista två veckor. Ack ja, så det kan gå. Tur man inte har så mycket "russel" att hålla reda på så man "glömmer" vilka bostäder man har, hittar kryphål för att slippa skatta för sin förmögenhet eller inte har koll på att det är förbjudet att anlita svart arbetskraft. Fast handen på hjärtat, hur många har inte någon gång gjort det? Jag känner mig själv och många andra... Glöm inte ordspråket:
Man ska inte kasta sten i sina egna glasögon...

Adios!


Livet efter älgen

Efter en vecka med älgjakt, bokföringskurs och diverse djupa dalar i arbetslivet är det ganska skönt att det äntligen är fredag. Älgjakten lärde mig att älgloppor är riktiga "survivors" oavsett vad man gör med dem. De hänger till och med kvar i kläderna efter både tvättmaskin och torktumlare om än något torra.
Älgar följer inte heller några uppgjorda torra skogsstigar utan klampar helst omkring i mossmark, blöt mossmark som blandas med bäckar som är precis så breda att ett skutt över misslyckas totalt. Däremot blev kantarellskörden enorm. Kommer aldrig mer att hitta tillbaka till svampställena men det gör ingenting för nu klarar vi vinterns behov av det gula guldet. Det ska bli många goda soppor och smörgåsar.
Kroppen har fått en total friskluftschock och i går på bokföringskursen insåg jag att min hjärna är kvar i skogen. Har full förståelse för att revisorer (sifferonanister) ofta ser så gråa och trista ut, man måste ju vara helt slut efter en dags brottande med debit och kredit.
Nåväl, nu stundar helgen och mera utbildning fast av det lite mer upplyftande slaget. Vinprovning! Tänk att denna ädla dryck kan smaka och dofta så annorlunda. Frågade somaliern (eller vad det nu heter) om jag ska bjuda gästerna på någon typ av drink när de dyker upp men se det skulle man inte! Hade annars tänkt mig en liten whiskey eller nåt som river till. Hoppas kunna återkomma på måndag med lite goda vintips!

Trevlig helg och jag refererar till gubben som sa när hans arbetskamrater önskade honom en trevlig helg:
-Äsch, det är väl inget märkvärdigt med helg, en kvarting och ett nyp så är det måndag igen!

Adios!

Jag vill ha hundhår i bullarna...

Jaha, då har man varit utan hund i 3 månader. Har varit fantastiskt skönt att kunna åka MC hela sommaren utan att behöva lämna bort jycken på pensionat. Att kunna gå och komma som man vill utan att känna pressen över att hunden måste aktiveras och motioneras. Men nu är det inte roligt längre...
Har man levt med hund sedan 12-års åldern är det inget liv utan hund. Saknar träning på klubben och i skogen, saknar till och med hundhåren på golven, den blöta nosen i nyllet när man tror man ska ha sovmorgon och den underbara känslan när man klarat ett spår tillsammans i ösregn. Nej, nu är det dags att en ny familjemedlem flyttar in.

Har varit uppe med tuppen och bakat bullar. Varför känner man sig så duktig när man gjort det? Kommer ihåg en annan gång när jag bakade bullar (händer inte speciellt ofta) och var uppe tidigt en lördagsmorgon och degade på i morgonrock. Precis när jag ska baka ut bullarna upptäcker jag att morgonrocken är full med hundhår. Raskt åkte den av och det blev bullbak i bara mässingen. Det tyckte sambon var jättekul men inte barnen...Dagens ungdom har ingen humor!

I helgen blir det möhippa och det brukar ju bli lugna tillställningar eller inte...Ska iallafall masa mig hem innan gryningen för nu stundar det älgjakt! Söndag och måndag ska vi njuta av naturen och alla älgloppor. Ett äckligt flygfä som av någon konstig anledning finns i mängder i år. Kul för mig som är paniskt rädd för insekter. Men jag ser det som en utmaning och i regel hittar man dom inte i trosorna...

Så trevlig helg på er och ett tips - strö lite bakpulver över bulldegen innan ni börjar baka ut. Blir så fluffigt och fint så.

Kram från Bullfi....


Massage

Var på massage igår, utnyttjade ett presentkort jag fick när jag fyllde 40. Det är liksom snart ett år sedan och varför har jag inte utnyttjat det förrän nu? Jo, fortfarande håller man på och lurar sig själv. Tänkte att jag väntar med att gå dit, måste hinna gå ner en massa kilo så inte massören behöver känna att hon knådar runt i en bulldeg. Det sket sig kan jag säga. Lika mullig som när jag fick presentkortet och lika mullig +lite till när jag till slut var tvungen att utnyttja det. Hursomhelst var jag nog inte den största och fluffigaste bulldeg hon knådat för hon var jättetrevlig och masserade min rygg i en hel timme. Det gjorde riktigt ont på vissa ställen till en början men när det kom till sätesmusklerna, då gjorde det ONT. Trodde överhuvudtaget att dom eventuella muskler som sitter i skinkorna har gått och lagt sig för länge sedan eftersom hela ändpaketet så att säga har fallit neråt, bortåt. En lång rygg med ett hål i typ. Visst jag promenerar ganska mycket och har väl aldrig tänkt på att strecha efter det. Från och med idag gör jag det!
Beställde ny tid om en månad och det ska bli oerhört spännande och se hur det känns då.
Jag fick strikta order om att dricka mycket (inte vin, utan vatten) under dagen samt att det kunde bli en massa toalettbesök eftersom kroppen vill göra sig av med slaggprodukter. Det märkte jag inte så mycket av men jag glömde dricka både det ena och det andra.
På kvällen när jag och sambon lagt oss, vände jag mig mot honom och utbrast: Nämen, nu fattar jag vad massören menade! -Vadå, svarar han helt ovetande om den kommande dräparen.
-Jo.,hon sa att min kropp skulle göra sig av med slaggprodukter idag och titta där ligger du ju!
Det mina vänner var inte uppskattat!

Hursomhaver, life goes on. Ha en fantastiskt bra dag med eller utan hängröv.

Rösta på folkradion - NU

Kära vänner som jag känner och även de jag inte känner som också kan vara kära - gör nu så här:
Gå in på
www.sthlmcowboys.se och klicka på länken till folkradion. Lägg din SMS röst på låten Jelaous Boy. Klart som korvspad att den ska ha masssssor med röster. En dag när de blir snuskigt kända kommer ni säkert att vilja hänga backstage och tindra med ögonen och då kan din lilla röst vara biljetten.
Eventuella killar som inte vill tindra med ögonen backstage kan ju ha nytta av brudarna som tindrar... Så fiffigt va!!! Så rösta nu, det är nu tåget går!


Naturligtvis ska vi avsluta med dagens visdomsord:

  • Personer som saknar humor förstår sällan allvar.
  • Risken med humor är att folk kan tro att man skämtar.
  • Var intresserad av framtiden, det är där du ska tillbringa resten av ditt liv.

Kram på er!