Globetrottern är på G igen

Jaha, då var det dags igen. Nu bär det av till Tyskland och jag undrar, finns det mycket tyskar där eller är alla på charterresa? Var man än har varit på semester så har det alltid vimlat av tyskar och du undrar man ju naturligtvis om de någon gång lyckas tömma sitt land? Troligtvis inte för de verkar vara in i helvete många...

Världsutställningen för Schäfer är målet för resan denna gången. Ska bli underbart att få njuta av dessa fyrfota härliga hundar i dagarna 3. Dricka lite öl, shoppa hundgrejer och bara titta och njuta!

Mitt eget lilla spöke får dock stanna hemma och köra livet av sin husse och sin daghusse som också råkar vara min lilla pappa. Ja, så liten är han ju inte för han har inte missat varken mattider eller vätskekontroller...

Så mina vänner, på med joddlarbyxorna för nu bär det av!

På åerseende.

Kram kram


Skogens gula guld

I går hände det! En hel backe full av skogens gula guld. Kunde inte plocka alla utan har sparat tills idag. Får ta med mig en stor kasse så jag får med mig allt. Detta stället är garanterat helt obesökt av andra och jag hade aldrig hittat hit om jag inte gått vilse för några år sedan. Har en tendens att gå vilse...
Fick en tanke i går att undrar om jag hittar tillbaka dit efter stormen Gudrun och det gjorde jag efter lite möda. Snacka om att det var värt det! Det jobbiga är att rensa och förvälla men det är så lyxigt att kunna slösa svampen på en god soppa elller stuvning. Har man hittat såhär mycket behöver man inte hålla sig till några sketna mackor med stekt svamp. Nu kan man till och med tänka sig att bjuda på dem...

Ha en härlig söndag i det vackra vädret!

Kram kram

Gratis mat

I går var jag hos en kompis och fick lite hjälp med ett bildprojekt som jag håller på med. Då passade min gulliga hund på att vara i deras kök och sätta i sig två (!!!!) rådjursstekar. Hur pinsamt är det på en skala? Dock hade hon lämnat såsen och potatisen den lilla grisen. Så nu bara väntar jag på "the big bang". Brukar ta ett dygn ungefär så framåt kvällen och natten blir det förmodligen trapprace ut och in.
För tillfället verkar hon fortfarande mätt och belåten, kanske något ökad törst.
Förlåt kära vänner för min glupska hund men visst är hon kreativ och det uppmuntrar vi ju i klickerträningen...

Ja, är det inte jag som ställer till det så är det min hund. Puh....

Ha en bra dag och är det inte en bra dag så ha en skitdag!

Kram

Tillbaka igen

Målade hus i går en stund, promenerade i skogen, vände och vred på saker och ting och sov ganska hyfsat i natt och vips så ser man lite annorlunda på saker och ting. Vicken jädra tur!


En liten vits i all enkelhet:
-Har du fyllt på vatten till akvariefiskarna?
-Nä...
-Varför inte det då?
-Dom har ju inte druckit ur det gamla!

När man gick i typ mellanstadiet så hade vi poesiböcker eller kompisböcker där man skrev små käcka saker till varandra. Några av dessa rader ploppade upp i mitt huvud.

Livets stora gåta är att kunna älska, glömma och förlåta.

Då när man var en knubbig liten turre på 11 bast fattade man föga vad det var man gick och skrev och fick skrivet i sin bok. Idag ett par år senare (???) är man fortfarande en knubbig turre men se nu har man fattat hur jävla knivigt det kan vara. Men övning ger färdighet, det vet varje människa som någon gång övat och till slut nått en målsättning. Jag tänker aldrig sluta öva, ta små pauser ja visst, men aldrig sluta öva. Finns bara en väg och det är framåt!

Ha en bra dag önskar klant-arslet som kravlat upp ur det svarta hålet för den här gången.


Det svarta hålet

Varför följs alltid en olycka av en annan? Vad är det som gör att man vet att har man tyckt att livet varit rätt okej ett par dagar så kommer en satans kalldusch och blubb, blubb, blubb så åkte man ner i det svarta hålet igen.
Klart att man själv styr vissa handlingar men ofta är det precis som om lyckan inte får hålla i sig för länge och går en sak åt helvete så kan man ge sig den på att det följs av fler olyckor.
Ingen bra dag med andra ord...

Men sedan vet man ju också att vissa händelser utlöser andra och i det stora hela kan man till slut se en viss röd tråd som blev till något bra i sista änden.

Det viktiga är trots allt att våga stå för sitt beteende och sitt handlande, vara ärlig mot sig själv i första hand och mot den eller de som betyder något för en själv. Att kunna förlåta sig själv och andra är också oerhört viktigt och en förutsättning för att kunna komma vidare i denna djungel som kallas livet.

Pust, tunga tankar en tung dag men även dessa dagar finns ju. (Tydligen....)

Stor kram till oss alla som idag bär namnet Klant-arsel


Ohyrans näste

Jag har både löss och svamp...






Bladlöss på mina växter på takterassen och massor av svamp i min frys!

Ha en bra dag i regnet och njut av blötan, den kvalmiga luften och mörkret som har infunnit sig...

Kram kram  (positiva tankar, positiva tankar....)


Oh äntligen måndag!

Ljuuuuvliga måndag! En hel oförstörd och oskårad vecka ligger framför oss alla. Kanske värmen blir olidlig och svetten kommer att rinna, huvudvärken att dunka för det är så satans kvavt. Stressen kanske kramar luften ur oss och paniken kryper i hela kroppen. En del kommer kanske att slita sitt hår i förtvivlan för pengarna på kontot är slut, bilen har gått sönder, ungjävlarna är uppstudsiga efter för mycket ledighet från skolan och allvaret. Ja, det kan bli precis hur jävligt som helst MEN det är ju detta som är livet. Därför har jag bestämt att denna veckan ska jag se allt med andra ögon. Ett litet test bara sådär i all enkelhet. Gudskelov är det fortfarande gratis att använda sin egen hjärna och sina egna tankar och då kan man ju försöka styra dem i lite annan riktning ibland för hur ska man annars få veta om andra tankekoncept funkar eller ej?

Utvärdering följer....

Ha en bra måndag och en sak kan man vara bergsäker på, denna måndagen kommer aldrig igen!

Kram kram

Little Britain

103665-17Me and my mates.

Little Britain, visas på tisdagar kl. 19.30 i kanal 2.

Ett gott skratt förlänger livet samtidigt som det aldrig är fel att vädra ur käften ibland.


Love bugs

image16
Love bugs, kittlar störtskönt i kistan...

Tillbaka från London laddad med nya intryck och erfarenheter. Det är så trevligt att resa och få uppleva nya saker så jag vill bara göra det hela tiden liksom.

Hunden som man hämtar från hundpensionatet är som en LSD-trippad Scudrobot med enormt ömhetsbegär. Totalt utflippad med ett rörelsemönster som påminner om en studsboll som tappat sin navigeringsutrustning. Försökte plocka lite svamp med hunden i samma skog och det var lerpölar blandat med bäckar, stora stockar och vanliga grässtrån som fick känna på en schäfer som det bara spritter i hela kroppen på. Det var en pärs...med en pikant doft av dypöl i bilen hem från skogen.

Resan som sagt var terrific! Vi har käkat krokodil, zebra, känguru och sonen klämde i sig love bugs. Skulle aldrig i mitt liv peta i mig något sådant. Bara vetskapen om att det stod på bordet räckte för mig.
Camden Market, Portobello Road, Fish & chips, bögbarer i Soho, iskalla Mojitos, Madame Tussaud´s - been there, done it! Vädret har varit kanon, snudd på för varmt men allt är bättre än regn.

Så sant som det var sagt:
- Engelsmän är fula med undantag för en och annan som kanske råkade gå förbi efter ett par Mojitos och några pint of beer...Skönhet kommer ju som sagt med promillehalten.
- Engelskor är fula oavsett promillehalten.
- Engelska bögar är verkligen söta, liksom på ett kramgosedjurlikt sätt.
- Prins Charles och jag träffades på Madame Tussaud´s. Jag sparkade honom inte i arslet men ville gärna.
- Det finns gott om indier i London och det är bra för de lagar god mat. Däremot är det inte snyggt med långa naglar på karlar oavsett om de är indier eller inte. Snusk!
- Punkare som trots att de uppnått pensionsåldern fortfarande är punkare är riktigt coolt.
- London Eye hade varit riktigt buskul om en och annan glasbur släppt lite då och då. För lite action och jävligt varmt.

Det kommer mera om London men inte idag. Nu måste jag faktiskt arbeta lite också!

Ha det underbart i hettan och hellre att det svider lite i skinnet än i ......

Kram kram

I´m coming!

Imorgon far vi till London!!! Ska bli hur kul som helst. Såg Little Britain på TV:n igår och för den stackare som aldrig sett det programmet kan jag bara säga sjuk humor i kubik!!!

Min fördomsfulla lista:

1. De flesta engelsmän har rakade huvuden.
2. De flesta engelsmän är fula.
3. De flesta engelskor har blå hudfärg och är fula.
4. Engelsk humor är bara så sjuk och är helt i min smak.
5. Engelska deckare är i regel väldigt bra.
6. David Beckham är snygg. (Undantag från position 2).

Tillägg:
- Svennis och jag delar hobby och nu menar jag inte fotboll.
- Ibland känner jag mig som Margaret Thatcher.
- Jag skulle vilja sparka Prins Charles rejält i arslet och så även Camilla Parker Bowles. De var skittaskiga mot     Diana, så det så!

Ha det sooooo lovely!

Kram kram