Gun stämplar ut...

Nu stämplar partymonstret ut för dagen...dags att dra iväg på minisemester.




http://www.youtube.com/watch?v=ZuKBXUO8m0A

Stressad och rultig...

Fan, nu är jag sådär stressad som jag hatar att vara. Behöver städas hemma, strykas, träna hund, banta, orbitrekka och jobba, jobba, jobba...
Det är precis som om jag måste straffa mig själv för att jag ska unna mig en minisemester i helgen och bara NJUTA. Precis som om jag inte får känna den där pirrande glädjen och förväntan över att äntligen få åka iväg och bara vara.
Rocka röven, äta gott, kanske lite massage, lite kärringgrill och kanske lite pipp och popp...

Precis som om inte dammet är kvar nästa vecka? Orbitrekken är med all säkerhet kvar i vardagsrummet med sitt hånfulla uttryck. (Ja, en Orbitrekk kan vara hånfull i sitt uttryck och den talar även till mig. Lite i stil med: -Jaha du, din lilla rulta, där sitter du i soffan och låtsas vara trött. Eller ibland: - Nu har det gått 2 månader sedan du sa att du skulle börja använda mig regelbundet. Är du otrogen din lilla tjockis?)

Stryktvätten är förmodligen också kvar och det gör förvisso inte så mycket för det mesta kan användas ostruket. På en rund kropp slätas det liksom ut och det är ju bra.

Ja, nu har det gått några minuter som jag kunde använt till att städa toan. Prioritering kallas det visst...

Ha en fin kväll och njut gärna av ett glas rött, tänd lite ljus och vips vad allt ser välordnat ut i tillvaron.

Kram kram

Japp, helt klart

Helt klart, jag är vuxen!
Har tecknat elavtal och då måste man helt klart vara vuxen!

Undrar hur länge det dröjer innan demensen slår till? Inkontinensen har iallafall redan slagit till...


Mogna hälsningar från en vuxen
med elavtal!


Kan själv

Jag har varit en duktig tjej och banne mig - tror att jag börjar bli vuxen!
I helgen har jag lyckats köra ända till Ronneby utan att köra fel en endaste gång. Lyckades även köra hem utan att köra fel en endaste gång och till råga på allt - somnade inte en endaste gång!

Mot alla mina principer äter jag nu också sedan några dagar tillbaka medicin mot mina stackars ömmande fötter. Inte nog med att värken lindras, jag känner mig även så otroligt pigg! Detta innebär att jag nu kommer att ha massor av energi på kvällarna och kommer att damma, damsuga, torka golv, tvätta och stryka. Träna hund, träna på Orbitrekken och vara på en strålande humör! Kanske baka lite också...

Måste ända ta det lite varligt (skiter nog i att baka) och ladda, för till helgen bär det av på minisemester och det ska bli såååååååååååååå ljuvligt skönt. Bara få vara och drälla runt en helg helg. Förhoppningsvis blir det möjligheter till att "rocka röven" med vuxna människor och bra musik. Inte bara en kväll, utan två!!!

Vad skönt det är längta...

Ha en underbar kväll med strykjärnet, disktrasan och hantlarna...

Kram kram

Gulliga gummi

Fick den här gulliga länken i min mail i morse. Tänk vad mycket kul man kan ha med gummi!

http://www.youtube.com/watch?v=Uqt3Zb7BItA&eurl=http://www.skoopy.com/watch/Condom-balloon-animals-having-sex.html&feature=player_embedded


Hundliv

Har tömt min mobil på gamla bilder och då fanns det en bild på Jess, min schäfertik som jag fick ta bort på grund av epilepsi. En jättemysig hund men helt olik vilddjuret som nu finns vid min sida. Lägger in en bild på Mysa också och då ser man att det är stor skillnad på hundarna trots samma ras. Oh, vad mycket skoj jag har haft och har med mina älskade hundar!


Party, party

Nu duggar festinbjudningarna tätt. Jätteroligt och nu kanske det är tur att man varit lite i träda ett tag...
Trevliga kalas både hemma och på bortaplan. (Bortamatcher - billigt och bra, inga kostnader för frukost...)

Våren börjar faktiskt kännas lite i kroppen. Ja, än så länge ingen sav men det kommer, var lugn. Ljusare på både morgonen och kvällen. Roliga fester och övriga aktiviteter att se fram emot. Nu ska jag också skärpa till mig vad gäller dejting. Måste ju för fasen kolla hur saker och ting funkar, jag vill ju inte dö nyfiken men den risken känns inte överhängande stor om jag ska vara  ärlig.

Litet smakexempel på kommande bus:
Vi som var ute i svängen på 80-talet! En oförglömlig kväll i Göteborg (40+) med den underbara discomusiken från
80-talet. Jag tror jag smäller av...
Detta missar jag inte för allt i världen - inte ens eget dödsfall kan hålla mig därifrån!

Eller vad sägs om en tripp till New York i maj?

Härligt härligt!




Alla hjärtan

Skönt att den 14 februari, alla hjärtans dag är till ända...Fick ha hjälm på hela helgen för att kunna skydda mig mot alla de blomsterkvastar och chokladhjärtan som fullkomligt haglade över mig.

Å andra sidan kan man säga att förra året fick jag en stor fin bukett. Men vad betydde det när man var sårad ända in i själen av alla brutna löften och all smutskastning bakom ryggen? Inte ett förbannade skit!
Alltså var det detta en alldeles förträfflig alla hjärtans dag. Hade två ursnygga killar på middag på kvällen (yngste sonen och hans polare) och när de socialiserat sig färdigt med tanten så tyckte jag det var alldeles lagom att krypa ner i soffan och slumra till lite TV.

Skrivbordet monterat och klart! Blev en perfekt arbetsyta med plats för både skrivare och kopiator.
Sköna promenader i helgens fantastiska väder. Helt utsvulten på solljus och jag ville inte gå in! Känner mig utvilad och relativt pigg. Kan ha betydelse att jag bytt ut nässprayen mot en allergispray istället. Har missbrukat nässpray i säkert 8 månader nu och det är tydligen inte så bra...

Jag är på banan igen och det känns så jävla bra!

Kram kram

Fredag den 13:e

Ja, hur ska man egentligen tolka fredagen den 13:e? Betyder det egentligen otur eller upplever man det bara så? För oftast vänds ju otrevligheter till något positivt fast kanske inte precis på direkten.

Klart som fan att jag ändå tänker att kanske ska inte just jag gå loss med en skruvdragare idag på mitt nyinköpta skrivbord?
Är stolt som en tupp. Lyckades köpa det själv tillsammans med en vän såklart för lite bärhjälp måste man ju ha. Har dock burit upp allt själv i lägenheten, tagit bort allt emballage och förberett inför montaget som då kanske inte ska ske idag iallafall...

Många skruvar var det i påsarna, väldigt många...
Erkänner att i detta läget precis som med mössen så hade det varit kalasfint med en karl i huset. Självklart hade det varit mycket smidigare att stå bredvid igår kväll och komma med lite glada tillrop under tiden han slet med skrivbordet. Likaså ikväll hade det känts mycket bättre om han hade monterat ihop skrivbordet och lilla jag bara möblar till det lite när det är klart. MEN, nu är fallet inte så, iallafall inte just nu. Dagen är dock inte slut och det kan fortfarande dyka upp en karl som faktiskt kan tänka sig att montera lite hemma hos mig.

Vips så far tankarna iväg: En lagom musklad man i typ 40 års åldern (fortfarande med skinkorna någorlunda i behåll), iklädd ett par tajta kalsonger och snickarbälte. Brun måste han vara också annars blir det så fult mot väggarna på kontoret. Han går lös med skruvdragaren och blir sådär lite lagom svettig så hans mörka hår lockar sig lite i nacken.
Utanför sitter jag på en pall och dreglar...

Där kom visst Gun fram en sväng igen...

Önskar er alla en trevlig helg, det ska jag ha - med eller utan snickare!

Kram kram

Skita på jobbet

Varför är det så pinsamt att skita på jobbet?

Här kommer lite bajsa-på-jobbet tips:

- Ta ur rullen ur hållaren för att det inte ska låta när du repar av meter efter meter...

- Självklart laddar du ett fint lager i toastolen innan kalaset börjar.

- Var med antingen med en rejäl hostning eller snyt precis när örnen landar, pappret bruka ge vika efter en stund och då kan det komma ett förargligt plums...

- Under tiden spolningen pågår borsta bort eventuella lämningar. Detta moment måste gå undan så vänta med att dra upp byxorna.

- Finns det inte toaborste så kan ju vem som helst räkna ut hur man då ska få bort lämningarna...I det fallet väntar man tills spolningen är över såvida man inte är intresserad av en halvkroppsdusch.

- Vid avsaknad av doftspray, fyll upp handfatet med massor av tvål och skumma runt så att tvåldoften sprider sig.

- Avslutningsvis. Om och absolut oftast spolas inte allt papper ned då åtgången brukar bli gigantisk. Främst för att mycket papper går åt till att ljudisolera landningarna. Tipset är då att ta lite papper och snyta sig ljudligt så att det verkligen hörs ut genom toadörren. Då behöver ingen undra varför det ligger papper och flyter efter dig i stolen.

Smart va!

Lycka till med ditt nya liv i VBPJ  (Våga Bajsa På Jobbet).

Kram kram

Söt eller?

Fil:Apodemus sylvaticus bosmuis.jpg

Konkurrens

Shit, jag har fått konkurrens...på hemmaplan...

Igår skulle jag ta en grej ut skåpet bredvid sopskåpet och fick då se några små svarta "frön". Pratade i telefonen samtidigt och torkade med disktrasan lite så där lagom disträ. Plötsligt slår det mig! Musskit!!!!
Öppnar sopskåpet och även där syntes tydliga spår. Ut med soporna, och pang igen med skåpet. Hjärtat bultade och händerna var blöta av kallsvett. Vad fan gör jag?
Ringde hyresvärden med tårdrypande stämma och lämnade meddelande på deras telefonsvarare. Ringde äldsta sonen och frågade om han tänkte komma hem något under dagen, ringde kompisar för att få lite moraliskt stöd.
Yngste sonen kunde tänka sig att hjälpa till i muskampen men inte förrän ikväll. Ytterligare ett dygn i gastkramande skräck. Tanken slog mig att sova någon annanstans men det kändes som en jätteapparat att dra igång en söndagkväll.

Som tur är kommer musassistans till kvällen. Ett stort problem kvarstår dock - synen när musen sitter i fällan!
Herregud, vad en liten mus kan ställa till det. Om det nu är en liten mus, kan ju lika gärna vara ett helt gäng (s.k ratpack).

Guuuuuuud, vad ynklig jag känner mig. Det är faktiskt jobbigt att vara kvinna ibland...

Snoriga fakta

Snor eller nasalt mucus är det slem (mucus) som bildas av slemhinnorna i näsan. Slem bildas även av ackumulerad extracellulär vätska, vilken ökar i omfattning vid ett inflammationssvar. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter slem. Jo tack, jag vet...

Slemmet transporteras bakåt i näsan och ned i svalget av cilieförande celler i slemhinnan. Luften som inandas innehåller en mängd damm och andra partiklar vilka delvis fastnar i snoret och därmed fungerar snoret som ett luftfilter och skonar lungorna. Detta syns tydligt då man vistas i förorenad luft då snoret får en gråsvart färg. Då nasofarynx är tillhåll för en mängd bakterier och virus är snoret en smittväg för fortplantning av infektioner såsom lunginflammation orsakad som komplikation av en rinit. Vet dom inte att rinnit stavs med två n. Alltså snoret har rinnit ut...

Färgen på slemmet beror på dess innehåll. Ju mer celler (vita blodkroppar) som slemmet innehåller desto mer trögflytande och färgat (gult - grönt) blir det. Vid infektioner ökar mängden celler i snoret. Snor kan normalt också innehålla mindre mängder blod, eftersom blodkärlen i näsans slemhinnor är ytliga och kan brista vid mycket liten påfrestning. Om sekretet i näsan innehåller övervägande blod har en näsblödning uppstått. Jasså...

Vid olika sjukdomar, exempelvis förkylning kan slemhinnorna bli inflammerade och vätskefyllda (akut rinit), varvid mängden snor ökar markant. Den vanligtvis gulaktiga färgen beror på vita blodkroppar, med viss inblandning av röda sådana. Vitt och rött blandat blir väl för fan rosa?

Att blåsa ut snor från näsan kallas för en snytning, vilket man brukar göra i en näsduk. Alternativt ett bonnasnyt utan näsduk...


Mucofagi [redigera]

Mucofagi är en medicinsk term för att konsumera snor. Det är i allmänhet ett socialt oaccepterat beteende, som dock inte är helt ovanligt bland mindre barn. Blir man tjock av snor? Undrade bara...


Nööööööjd

Fantastiskt roligt helg. Skönt att få bekräftat att "the lady is still going strong". Var lite osäker där ett tag men nu är flaggan åter i topp!

Och JA, yngre män är fastare i hullet!
Och JA, yngre män i min värld är ju faktiskt över 30 och då är man i regel inte oskuld...
Och JA, är man inte oskuld så vet man vad som förväntas.

Och JA, jag är såååååå nöjd!

Livet är underbart trots att förkylningen fortfarande ligger där och pyr.
Ikväll vill jag bara mysa under filten i soffan och få upp värmen ordentligt och bara fortsätta vara såhär äckligt nöjd!



Kram kram

Gun

Gun

Det är inget fel på Gun. Det var lite
längesen bara. Så det blir inte att hon
tänker på så mycket annat. Inget annat
egentligen.