Flyttrensning och snarkningar

Har varit ledig idag. Eller åtminstone ledig från jobbet. Finns ju alltid grejer att göra och det känns skönt att ha rensat bland gamla papper och ha ordning inför deklarationen som förhoppningvis dimper ner snart i postlådan.

Flytten kommer närmare med stormsteg och det verkar som vi får nycklar lite tidigare så att vi har någon extra vecka på oss att flytta en del själva. Sedan får det bli flyttfirma så alla vänner kan koppla av - det kommer ingen fråga om hjälp! Erkänner själv att jag tycker det är skittråkigt att hjälpa folk att flytta. Hatar att bära kartonger och annat elände. Även mina egna kartonger är för jävliga att kånka på.

På lördag om C är bättre i sin rygg ska vi åka till Jönköping och shoppa lite vi behöver. Har hittat en jättemysig liten affär på väster som har ett par kaffekoppar som definitivt ska flytta in hos mig. (Finrummet heter den).

Vi ska också kolla in loppisen på Kulturhuset eftersom vi själva har en del vi tänkt sälja framöver. Som en kul grej och för pengarna som vi förhoppningsvis får in ska gå till en god middag.
Bra att flytta för man rensar ordentligt. Även garderoben ska rensas kraftigt. När jag har gått ner i vikt så vet jag ju att jag vill köpa nytt även om jag har kläder från stl 38 och uppåt...
Tänk att det kunde gå så fort och smidigt att bli en riktig tjockis och så otroligt trögt och svettigt att bli mindre.

Vidare är det underbart att ha en sambo som har ryggskott. Nyttigt för mig förvisso som får ila fram och tillbaka. Tycker synd om honom såklart men lite om mig själv också...
Han har problem att sova då ryggen värker och tabletterna han äter verkar uppiggande. Det innebär att han nu hör varenda snarkning som kommer från mig och följdaktligen så petar han på mig 20-25 gånger per natt. Nu är jag så van och inställd på att han ska peta på mig så jag slutar i blotta förskräckelsen att snarka bara han vänder huvudet åt mitt håll. Häromnatten hade jag dock skrikigt med förtvivlad stämma: -Jag VILL snarka!

Har frågat honom om han kommit till det där stadiet att han vill kväva mig men så är inte fallet ännu. Har själv i tidigare förhållanden med snarkande sängkamrat haft många elaka tankar om hur jag skulle få personen att sluta snarka. Såg mig själv gränsla offret i fråga med en kudde i högsta hugg. Spärra armarna på offret med hjälp av mina ben och sedan pressa kudden hårt mot fejset. Eftersom detta inte hann inträffa så undrar jag fortfarande hur lång tid det egentligen skulle tagit innan det var slutsnarkat?

Även om jag inte gärna vill dö nyfiken så kan jag kanske klara mig utan denna vetskap...

Ha en god natt och jag kommer förmodligen att börja dra mina första timmerstockar om sådär en trettio minuter.

Kram kram

Träning och åter träning

Min aktivitetsnivå på bloggen är ganska låg för tillfället. Men det beror på att min lediga tid åtgår till att träna! Jag går som en stolle morgon och kväll och nu måste jag traska minst 10000 steg varje vardag och 15000 steg på helgen. Detta ska då också toppas med styrketräning varje dag.
Känner mig som ett svidande paket bacon då hela kroppen värker. Visst, det är en behaglig pervers känsla för man har ju verkligen kämpat.

En egen personlig tränare kan jag verkligen varmt rekommendera. Nu har jag sådan tur att jag har fått en toppentjej och med tanke på att hon har fått ett tacksamt paket bacon som lydigt gör alla övningar hon ålägger mig, så verkar hon nöjd.
Nu har jag hållt på i en hel månad och det återstår tre till målet vid midsommar. Målet för projekt "Beach 2011" men ett delmål för mig. Jag tänker köra vidare till jul och har då den stora förhoppningen och ambitionen att jag då ska ha tappat minst 20 kg.

För första gången i mitt liv känns det faktiskt helt okej. Jag unnar mig av livets goda men inte varje dag. Det finns också väldigt många saker som är okej att stoppa i munnen och som ändå smakar gott. Finns mycket man kan byta ut mot bättre alternativ och jag äter av allt men begränsar intaget av kolhydrater och då särskilt på kvällstid. Jag formligen frossar i frukt och keso är väl inte det godaste som finns men man kan "pimpa" den med annat och då blir det helt okej.

Jag försöker vara snäll mot mig själv och inte vara för hård mot mig själv de dagar som jag inte lyckas fullt ut och istället för att tänka när chokladtopp nummer 8 rykt ner - att nu jävlar är det kört, så försöker jag säga till mig att ja, nu blev det såhär och nu kör vi vidare. Inget trams som jag kört åtskilliga gånger innan, att nu är det kört idag, kan lika gärna vräka i mig något annat onyttigt också och ta nya tag imorgon.
Utan nu tar jag nya tag direkt och blev det 8 chokladtoppar så blev det, och sedan är det bra med ytterligare skräp den dagen.

Idag var en bra dag både träningsmässigt och matmässigt. Så nu kan en nöjd knubbsäl krypa till kojs och vila sin svidande kropp.

Kram kram


Äntligen en bra film

Är så glad att min vän ringde på förmiddagen och ville ha med mig och C på bio. Fast man är jättetrött så är det verkligen uppfriskande och berikande med en bra biofilm. Att jag sedan tryckte i mig en påse Polly får ses som ett litet avsteg från min annars så sockerfria kost. Ja, i ärlighetens namn så tryckte jag inte i mig påsen, den slank ner så fint...(inte själva påsen utan innehållet).

Gå och se filmen "Hur många lingon finns det i världen" om ni vill njuta av en härlig film. En varm, fin, kärleksfull och fantastiskt rolig film med gänget från Glada Hudiks teatern. Man blir glad och varm i hela kroppen och det är så skönt när en film berör en på ett sådant sätt. 

Skönt att få upprättelse efter "Svinalängorna" eller Pinalängorna som jag döpte om den till. Känslan man hade i kroppen när man lämnade den filmen var allt annat än behaglig.

Så, pinna iväg och se filmen och bli sådär härligt varma i hjärtat!

Godnatt och kram



Spinning är så himla kul...

...efteråt.

Fy fan rent ut sagt vad jobbigt. Har kört spinning aktivt för många, många år sedan så man vill ju prestera och visa sig duktig. Kul ändå att man får lite kompisar som hänger på. Det är ju liksom det som är målet med min satsning på Beach 2011. Att inspirera andra att ta tag i sin hälsa och vikt.

Även om jag är trött som ett as efter passen och bävern värker så känns det så himla skönt att jag faktiskt gjorde det. Jag gjorde det!!!
Soffpotatisen har verkligen vaknat! Jippieee!!!



http://www.nutidningen.nu/index.php/beach-2011/119-blogg-robban/6045-svettiga-naerbilder

Skitdag

Idag är det en piss-off dag. Jag hatar att alla dygnets vakna timmar är så satans uppbokade.
Allra högst på min önskelista står nu en städerska. Och här pratar vi inte svart arbetskraft (ja, det är klart att hon eller han får vara svart), men jag vill faktiskt betala vitt.

Det gör att jag känner mig hederlig och med tanke på att hälften går bort i RUT avdrag så tycker jag man ska göra det. Så det så!

Kunde jag sedan hitta någon som kunde ta hand om allt snor som hela tiden bildas i min svullna näsa så skulle det också vara värt några kronor. Ja och när vi ändå håller på kanske det finns någon som kunde träna bort mina extrakilon?

Som sagt, detta var en riktig rövhålsdag och förmodligen blir det en bättre dag imorgon. Fast snoret är nog kvar.

God natt!

Melodifestivalen och jag

Har chockat kroppen med att titta på Melodifestivalen! Väldigt länge sedan sist och det är inte direkt något jag har saknat. Men ikväll hittade jag min favorit, alla kategorier! The Moniker!!!
Hans röst påminner om Sparks som var en grupp tidigt 80-tal som jag gillade starkt.

The Moniker, förutom låten som är helt underbar, hade i särklass snyggast scenkläder (inklusive skorna). Att sedan veta att det döljer sig ett par saftiga fotbollslår under brallorna gör ju inte saken sämre. Har en svag, nej väldigt stark aning om att jag kommer att spela den låten många, många, många gånger.

Gillade även Swingfly och då hans "sidekick", alltså inte den väldigt solbrända killen utan den andres röst. Den kom in så himla härligt med jämna mellanrum.

Även Linda Bengtzings låt är ju bra. Kanske mest själva texten som så fint beskriver vad många av befolkningens kvinnor kan uppleva i känsloväg ibland. (Hjälp, vad fint jag kan uttrycka mig...)

Såklart är ju Eric Sades låt jättebra, annars hade han ju inte vunnit.

Det som gör mig lite kluven och beror kanske på att jag varit från Melodifestivalen så länge är, ska det vara schlager? För om det ska vara schlager så anser jag att Lindas låt är den enda som faktiskt är en ren schlager. De andra jag listat är kanonlåtar men några schlager är det väl ändå inte?

Ja, nu känner jag mig lite som Bert Karlsson faktiskt. Det är okej så länge jag inte ser ut som Bert Karlsson.
Lovar att The Moniker kommer att bli en landsplåga, om än av det bättre slaget. Den snubben har kommit för att stanna. Ingen jävla ET varning här inte (ja, ET lämnade ju som bekant jorden efter sitt segertåg).
Vad jag kunde se genom TV-rutan så hadeThe Moniker inte heller ett långt jävla finger som viftade runt i luften och ville ringa hem så där kan vi nog lämna likheterna.
Okej, ET hade inte heller något hår på huvudet...

Det har knappt C heller. Men han har ett par fotbollslår under brallorna, dock i vila. Dvala...

Men dom är på gång och han trimmar på! Han har en I-phone så det är sällan han behöver vifta med ett finger i luften och väsa: C - phone home.

Ja, för den som inte sett varken Melodifestivalen eller ET så måste detta inlägg verka väldigt märkligt- men det bjuder jag på!

Nu ska jag ta och sippa vidare på min Champagne som så härligt har serverats mig denna fantastiska Melodifestivalafton.

Kram kram


Allmänt svammel

Min "lapphög" minskar och herregud vilken feeling!
Med lapphög menar jag högen med lappar på allt man ska göra. Ringa den, maila den, sälja det osv.
Har några surdegar kvar men det kommer jag alltid att ha. Lappar har ju en förmåga att liksom inte försvinna utan det kommer nya.

Skönt ändå att få lite sålt inför flytten och det är sannerligen skönt att göra sig av med grejer. Tänker på alla dessa människor man kan se i något TV program som går just nu (har bara noterat trailern) som samlar. Om de har samma känsla som jag när jag får göra mig av med grejer så fattar jag varför de samlar. Någon ekorre kommer jag iallafall inte att bli i mitt nästa liv. Lutar mer åt björn eller bäver (för det rimmar så bra på Chenever...), som ju förövrigt är en spritsort man sällan blir bjuden på.
Kan såklart bero på att den smakar just bäver...

Min bekantskap med Chenever sträcker sig inte tillbaka till när Moses gick i kortbyxor utan år 2000 när jag var i Holland. Då knarkade vi inte utan åt pannkakor och drack Chenever. Det var tider det!

Varför jag skulle kunna bli en björn i mitt nästa liv beror på att jag precis som björnen gärna skulle gå i idé och bli smal några månader om året. Tänk vad skönt att få sova bort lite fetma. Björnen käkar som fan och blir rund och go. När sedan vintern kommer kryper den in och lägger sig för att sova. Kanske måste förtydliga att jag snackar om den bruna sorten, inte isbjörnen. Det har jag redan fattat att den vita varianten sover inte så mycket. Han fiskar året om och badar i isvakar och det tilltalar mig inte ett dugg.

På tal om isvakar och vinter så kan jag säga att skidor är verkligen aptråkigt. Varför har nästan alla längdskidåkare så långa framtänder? Om jag nu tvingas till att titta på eländet står mitt hopp varje gång till en åkare som antingen skitit ner sig eller har fastfruset snor i skägget eller varför inte i hela ansiktet?

Trots detta kan jag bli lite sugen på att köpa ett par egna skidor och ge mig ut och skida med hunden. Men så länge jag inte får på henne några skidor så är alla fina spår stängda för mig. Hundar är bannlysta i skidspåren. Att göra upp egna känns jobbigt men kanske kan jag sätta C på det nästa år. Han är verkligen en trevlig karl som ställer upp på det mesta. Att bara stå ut med mig ikväll efter en lunch bestående av en stor portion kålpudding tycker jag är en anledning så god som någon till en guldmedalj.

Strax dags att gasa iväg mot sängen och en skön natt med björnsömn. Att slippa dricka Chenever och att vara en isbjörn, det är gott nog för mig idag.

Kram kram

Apoteket, min bäste vän

Känner mig som ett vandrande apotek. Compidplåster, Zonsalva, nässpray och nu kryddar vi till det lite extra med allergitabletter!
Tydligen har Hassel och Asp vaknat till liv och den stora näsan har insett detta. Som om inte den jäkla förkylningen som härjat i två veckor skulle räcka. Nu kör vi på en ny runda med nysningar, snuva och blankvarma ögon.
Det är fanimej inte lätt att vara kvinna...

Nu inväntar vi även indianer i vassen, lingon i plättvecket eller vad det nu kan kallas med ett roligare namn.
Snart tjänar jag nästan på att öppna ett eget apotek eller om jag skulle nöja mig med att snatta?

Tips för den som har vägarna förbi lite större ICA butiker. Handlar du i ICA:s eget apotek Cura har du 10% rabatt mot uppvisande av ICA kortet. Fy fan, inte nog med att jag bara pratar om mina krämpor, nu har jag helt plötsligt blivit prismedveten också!!!
Okej, lika bra att erkänna när jag ändå håller på, ja jag lyssnar även på P1 ibland...

Varning, stor varning, börjar jag bli en riktig "oldies"? Hoppas detta är av övergående karaktär. Tror jag sätter mig i hörnet och andas och hoppas det går över...

Sedan är det bara att krypa till sängs med alla krämporna och det lilla korsordet. Hujedamej...

Kram kram


Idrottsskador

Blåsor på hälarna, en hälsena som gör ont - ja, det är helt enkelt idrottens baksidor.
Men med Compidplåster och lite Zon kommer man långt. Är fortfarande inne på min första vecka och största vinsten är att jag fått tillbaka den gamla goda känslan att det är skönt att promenera. Till och med klockan sex på morgonen!
Nu går det ju att hitta rundor som gör att man inte måste glida över isen och spänna sig så röven får kramp och det blir ju bara bättre och bättre, för det går mot vår!

Har ju klart för mig att morsan har tappat mig på huvudet som barn och ännu mer säker blir jag när jag får tanken att börja med Zumba. Ser fantastiskt kul ut och här behöver man inte vara ett dugg rädd att bli uppbjuden av en överförfriskad man som älskar att briljera med alla turer han lärt sig i bugg, (på 70-talet).

Har investerat i nya träningskläder, om än lite tajta men vad fasen. Jag kör det gamla tricket och knyter en tröja runt höfterna och förvillar bort valkarna.
Ska man nu gå på gymmet så får det kosta lite. Ska träffa min PT på Sportlife i Jönköping och göra en första avstämning efter vecka ett. Även kostexperten ska titta på min matdagbok. Okej, jag erkänner, alla glas vin har jag inte tagit med. Hon behöver ju inte veta allt...

Annars blir det nu mest att blogga på www.nutidningen.nu
Följ mig gärna där och haka på den som vill. Klicka på knappen Beach 2011 så kan ni även stifta bekantskap med mina två medbrottslingar Eric och Robban.

Sedan får jag erkänna - det är superskönt att ha gett sig själv en spark i röven. Vet att motivationen kommer att tryta under vecka 3 men då jävlar gäller det att lägga in överväxeln!

Kör hårt alla ni som har en utmaning framför er, oavsett om det gäller träning eller jobb eller vad det nu kan vara. Utan egen insats kommer man absolut ingenstans. Själv är bäste dräng men lite hjälp från vänner kan göra underverk - minsann!

Kram kram