Tasteless

Idag har jag varit på Ö & B. Både priceless och taste-less om jag får säga vad jag verkligen tycker. En vidrig upplevelse i en jävligt konstig affär. Både kunder och personal hade platsat i filmen "Den sista färden" utan att provfilma. Här pratar vi foppatoffel i kubik. Fanns mycket grejer jag egentligen velat köpa men hela butiken andades så mycket "smaklös""så det gick inte.

I första kassan jag hamnade i satt det en kille men som visade sig vara en tjej! Såg ut som en kille, med mustasch, men med bröst och tjejröst. Jättetrevlig men förmedlade något som kändes fel och konstigt. Fick fråga efter trådkorgarna som jag var där för att köpa. De var inte på annonstorg 1 utan på annonstorg 2. Härligt, då fick jag en dos till. Hamnar efter detta hos en annan kassörska eller kassör då jag inte riktigt vet vad den första tillhörde för kön.
Den andre hette iallafall Janet och såg ut som en välstekt råbiff. Många mil en Cheva Impala - inte i.

Jättetrevlig även hon MEN det hjälper inte! Vilken skum känsla den affären gav mig. Att snubben bakom hade polisonger som bandyklubbor gjorde inte saken bättre. Att Janet tilltalade kunden framför mig med förnamn (han köpte förövrigt burkravioli), fick mig att känna mig ännu mer illa till mods. Tomas som han tydligen hette hade en mycket suspekt framtoning och alla hästar var nog inte i hans stall. Inte heller tror jag att hissen gick ända upp, eller att alla indianer var med i kanoten...
Jag tror faktiskt att Tomas var helt ensam i hjärnan och det kändes inte bra...

Jag förstår varför det heter Ö & B = överskottsbolaget. Väldigt konstig affär och tyvärr så går den fetbort.




Carpe Diem

Nu är vi äntligen på plats och det är så underbart! Känner mig sådär äckligt nöjd och lycklig, som kan reta gallfeber på vilken missunsann person som helst. Gnetgubbe eller kärring - det känns så in i h-vete bra!

Kartonger överallt men sedan två dagar tillbaka ett väl fungerande kök och en grill på den lilla balkongen. Vad mer kan man önska sig? Ett glas rött kanske? Finns också i detta paradis som jag faktiskt tycker det är.
Nyhetens behag? Skit samma, klart det är, men nu gäller det att njuta för fulla muggar.

Av nya rundor med hunden, att hitta sina trosor på morgonen och inte för att man haft bortamatch utan för att det är nya rutiner som gäller. Ansiktskrämen står inte på samma plats och inte i samma badrumsskåp, det doftar annorlunda när man kommer hem, duschen är inte som vanligt men som tur är känner jag mig ren redan nu. Kan bero på att allt är nytt och jag vet att ingen gammal gubbstjärt har suttit på ringen innan mig. Ja, om man nu inte räknar C såklart men den stjärten kan jag ta - med glädje!

Trött ända in i själen men på ett behagligt sätt. Nu är vi äntligen här och hela bohaget också. Nu återstår trevliga dagar med att packa upp det sista, organisera i skåp och lådor, finliret som är kul.
Frågar mig ändå - hur mycket grejer har man egentligen? Tycker jag har rensat bra genom åren men tydligen inte tillräckligt bra. Varför inbillar man sig att man ska använda en tröja sedan - när man inte använt den på typ tre år?
Varför behöver man 15 smörknivar i plast och varför har vi 5 vispar? Hur många stekspadar kan man i rimlighetens namn använda under ett och samma matlagningstillfälle?

Min nya melodi både vad gäller köksgrejer, heminredning och kläder - köper jag en ny sak ska jag kasta en gammal.
Visst finns det grejer man inte kan kasta och som man inte använder. Minnesgrejer som har ett högt känslomässigt värde och ibland även ett pengamässigt värde, är inte så lätta att slänga. Dessa lådor får man dras med och känslomässigt känns det skönt att behålla dessa. Har en hel låda med gamla brev från tidig tonår som jag åter igen tror att jag ska orka läsa igenom, gamla foton som jag tror att jag ska titta på och precis som vid tidigare flyttar kommer det att ligga där i sin låda orörda. Men, man ska aldrig säga aldrig...
Med åldern kommer ju lite mer nostalgi in och då kanske det drar i lådan.

Just nu drar det i helt andra saker. Ögonlocken är tunga och jag kommer att somna in i min säng i mitt nya sovrum med en skön känsla. Jag gjorde det! Jag tog steget till en flytt, jag vågade, jag orkade och jag hoppade när chansen dök upp.

Carpe diem kanske inte är ett så slitet ord ändå. Fånga dagen - ja, det gäller fan i mig att fånga det som finns att fånga!

Godnatt och kram från en lycklig och trött individ.

Spännband

Japp, då var man kraftigt överbevisad...

Det är bra att spara saker för C har spännband som han har sparat i över 15 år och aldrig använt. Men NU!
Nu jäklar kom de till pass när vi skulle sätta upp vindskydd på vår nya balkong. Snyggt? Nääää, men som C säger, det kommer ju ändå att hänga blomlådor där med blommor som hänger över. Undrar vilken specifik blomsort han tänker på som kommer att hänga. Hänga väldigt, väldigt mycket över...

Kul ändå att ställas in för utmaningar för jag förstod att det föll på min lott att hitta just blommor som hänger.

Idag är första dagen dom vi varit i huset och pulat (vilket gräsligt ord egentligen och så fult det blir om man råkar få till en "l" för mycket). Det har gått bra och väldigt välplanerat. C har monterat vindskydd på balkongen (för där kommer vi ju att tillbringa mycket tid de första dagarna), och jag har planterat om krukväxter. Så fint att vi valde just detta när man kanske skulle plockat in porslin i skåpen, kläder i garderoben och annat som man verkligen behöver i det dagliga livet.

Men, vi har haft trevligt, druckit kaffe, ätit medhavda mackor och självklart har vi fått även viktiga saker gjorda. Som till exempel bajsat in den nya toaletten, sopat trappan och konstaterat hur mysigt vi kommer att få det.
Med tanke på att flyttbilen går på onsdag morgon så har vi nog inga sysselsättningsproblem.

Ikväll har vi varit hos syrran på jättetrevligt kalas för två av hennes barn och rött vin smakade underbart tillsammans med god mat och faktiskt även utan mat...

Nu blir det avslutning hemma med kaffe och en Balvenie innan sänggåendet. Hoppas jag hinner landa på kudden innan jag somnar...

Kram kram

Fly(k)ttliga tankar

När jag och C flyttpackar är det lite som en fars. Han vill gärna slänga ner allt som kommer i hans väg i en låda som precis just är i hans väg. Jag vill gärna även diska spiken som tavlan hängde på...

Men det blir en bra kombination trots allt. En gasar och en bromsar.
Vet att han tyckt att jag inte började engagera mig i tid, men i november kändes det inte så aktuellt att börja packa ner strumporna...

Jag har ju allt i huvudet och när det är dags så smäller det till! Får mycket gjort på kort tid för jag har laddat länge. Vet exakt hur jag ska packa för att få uppackningen så smidig som möjligt. Skulle C fått bestämma skulle vi sovit på madrasser sedan flera veckor tillbaka fast jag förklarat att inget försvinner förrän flyttbilen kommer. Det gör den nästa vecka, den kom inte i november...

Dumt av mig att nämna att taklampan i köket kan vara bra att ha på nya stället. Då rök trappstegen fram på tre röda och vips så hade den lampan monterats ner. Så nu står man här i halvdunkel och försöker packa det som finns i köksskåpen.
Som tur är så har jag faktiskt en pannlampa så ledljus finns ju...

Går ändå rätt smidigt. Har rensat rätt bra genom åren och har inga som helst problem att slänga. Har man inte använt något på åtta år så lär man nog inte göra det de kommande åtta heller. Men, det blir ändå rätt mycket prylar och jag är skitglad att vi får några extra dagar på oss att flytta. Mycket gammal krafs dyker upp i lådorna, gamla foton, brev och nostalgi. Det har jag sparat i en speciell låda som jag ska ägna mig åt en kväll med god musik och ett gott vin.

Framtid blir som som bäst när man är vän med sin "baktid". Allt kan man inte vara vän med och det tycker jag inte man behöver heller. Alla människor som har passerat har verkligen inte varit av det goda slaget och dem spiller iallafall jag ingen tid på.

En flytt är lite av ett steg framåt i ens liv. Bryta upp från det invanda och göra något nytt. Rädsla, spänning, mod och en stor portion nyfikenhet.
Är barnslig kanske men har alltid lidit av separationsångest. Vet ingen (eller åtmistone inte någon som sagt det), som har suttit i en allmän tvättstuga och snyftat och sagt hej då. Jag har gjort det! Suttit på bänken i tvättstugan och sagt hej då till tumlaren med allt sitt ludd från alla hyresgäster. Tvättmaskinen med sitt geggiga fack från alla olika tvättmedel som passerat där. Varit nöjd och glad med beslutet att flytta men ändå en ledsen/glad känsla att lämna det invanda som är så otroligt starkt förknippat med känslor och upplevelser.

Så nu är det dags att bryta ny mark. Tar alltid några veckor i en ny dusch innan jag känner jag mig ren. Tar alltid några dagar innan jag vant mig vid nya dofter. Ja, det lät kanske konstigt men saker doftar faktiskt - även om de inte kommer från kroppens suspekta delar...
En ny bil doftar, en nytt rum doftar, en nyköpt TV-bänk doftar. Har lärt mig genom de vinprovningar jag lyckligtvis blivit inviterad till att goda saker, som vin - doftar!
Skit - ja det luktar!

Så är det också med män, de man gillar doftar gott. Där kanske ingen större raketforskning krävdes, för vem vill vara tillsammans med en svettnisse?

På det hela måste jag erkänna, jag är nöjd med både det ena och det andra. Kommer att fälla en tår eller många över att lämna min lägenhet. Inte över idioten jag en gång flyttade hit med utan över den glädje, sorg, ärlighet och kärlek som präglat dessa år. Mina söner som flugit ut och med glädje kommit tillbaka till diverse festligheter, eller bara varit här en stund och fått lite "mammavård". C:s barn som också har varit här och förgyllt både vår och sin egen tillvaro.

Nu är det nya minnen som ska präntas och en ny etapp i livet. Glad är jag som åter funnit en man att älska och att dela min tillvaro med trots att jag ibland känner att tillvaron med mig själv räcker...
Livet är en gåva, alla har förmågan egentligen att förvalta livet men många glömmer, att vid drejskivan sitter man själv.
För alla eventuella retards så betyder det att man formar sitt eget liv.

Lev väl, jag packar väl och hoppas jag överlever även detta!

Kram kram


Taggar ner...

Att jag aldrig kan lära mig! Den siste idioten är inte född!!! Varför blir jag då så förvånad och satans ilsken när jag åter igen råkar ut för en idiot (som inte på långa vägar är den sistfödde)?

Håller i sponsring och i min värld så innebär sponsring att man mot en summa pengar eller insats på något annat vis erhåller plats för egen marknadsföring. När man förklarat detta för ett pucko ungefär tretton gånger och idioten fortfarande tror att sponsring innebär att hon ska erhålla plats för egen marknadsföring men inte behöva betala för det!

Den dagen jag träffar på en så kallad "marknadsknalle" som är trevlig, betalar för sig och erkänner att den faktiskt tjänar pengar på att just vara en "marknadsknalle" - ja, då ska jag äta min egen skit!

Så, nu taggar vi ner och tänker på något trevligt som till exempel att jag hämtat min nya bil idag!
Får nycklarna till vårt hus imorgon och kan således börja flytta in.

Ska försöka få till några trevliga bilder på objekten men inte idag för nu ska jag packa!!!

Kram kram


SM 2011

Förutom all annan dynga jag fördriver mitt liv med så arrangerar jag också ett SM 2011. Det är Svenskt Mästerskap i Bruks & IPO som då är olika tävlingsgrenar för hundar av bruksraser. Alltså hundar som kan användas i skog och mark, rör sig obehindrat och har en stor portion "motor".

Helgen den 19-21 augusti går det av stapeln på High Chaparral. Inget inträde och eventuella medföljare som inte vill kolla på duktiga hundar kan vara inne på High Chaparral och roa sig.
Här har man en unik möjlighet att se fem olika grenar inom hundsport. Tävlingsmoment både i skog och på gräsplan.

Marknadsknallar med stånden fyllda (ja jag vet, det lät snuskigt), av hundprylar och kläder som man bara måste ha.
Klart hundfan ska ha en gummiboll till för hon har ju ingen gul!

Pubkvällar med hundtjat och lite lätt förtäring. Campingen är så gott som fullbelagd men taxi finns ju.

Just taxi har jag vårdat väldigt fint genom åren (med vissa undantag). Tjuriga taxikärringar som låtsas att de har PMS besvär fast det luktar lång väg att det är över och förbi - dem kan vi skippa.
Annars har jag genom åren varit en trevlig kund. I julas till exempel fick taxichauffören pepparkakor och nybryggt kaffe och ett tänt ljus på brickan när han varit snäll och inhandlat cigaretter. Och då var klockan mycket! Sent på kvällen eller tidigt på morgonen - är och kommer att förbli en definitionsfråga.

Sist bjöd jag taxikillen på en dosa snus och många är de gånger när jag varit i både andra städer och länder där taxichaufförer fått både kaffe och bulle, korv och Pucko.

Hoppas han med vitt skägg kommer ihåg det när det är dags att välja om jag ska upp eller ner...

Nu ska jag jobba vidare med mitt SM - kom just på att det är inte så förtvivlat lång tid kvar!

Kram kram

Ändan

Nu när jag ändå är inne på kategorin I-landsproblem så har jag en stor fundering.

Vad är mest pinsamt?
A) En kille som köper tamponger på närmaste matvaruaffär?
B) En tjej som köper Alco:s Anal på ett Apotek?

Utan tvekan svarar jag B på den frågan.

Kommer utan större problem ihåg när jag tvingades köpa Xyloproct till hunden som hade lite ändtarmsbesvär. Hur jag stod där med hettande röda kinder och ville skrika ut i hela Apoteket: -Det är till min hund!

Så ber mig en vän, när jag ändå ska till Apoteket och handla nässpray att köpa Alco:s Anal till honom!!!!
Tror inte det...

Har ju för fan precis lärt mig att handla skithuspapper på dagtid! Förr när det var lite skralare i kassan med två tonåringar hemma brukade jag åka till ICA på söndagar, så sent som möjligt med mina rabattkuponger på skithuspappersbalar. För att ingen skulle se mig! Hur larvigt är inte det? Alla går på muggen och gör nummer två. Men ändå tycker jag och många med mig att det är så pinsamt!

Hur många går på muggen på sitt jobb och med glädje sitter där och krämar? Inte så många jag känner. De som gör det utan problem är uteslutande män.

Så att tillsammans med lite nässpray köpa Alco:s Anal, det gör iallafall inte jag.

The änd


Kameltå

Idag fick jag en flashback tillbaka till barndomen. Kom plötsligt ihåg min barnsliga förtjusning (som fortfarande hänger i), att få ha klackskor ute på asfalten när snön äntligen hade smält. Som barn fick jag ha finskor när det var kalas och jul osv. Mina var knallgula med en liten klack.

När snön börjat smälta och det äntligen var dags att plocka fram hopprep och rita upp hopphagar på skolgården, ja då smugglade jag med mig klackskorna i gympapåsen.
Men som vanligt blev man påkommen och så var det roliga slut...
Kommer också ihåg julaftnar och andra lite högtidligare kalas när man var tvungen att bära kliande kalasbyxor, skjorta med krås som killade på hakan och som grädde på moset en sticksig västklänning.
Skönt att vara vuxen och få ta på sig vad man vill. Men det kan faktiskt än idag inträffa dagar som inte blir så bra.
Vem har inte lyckats få på sig ett par byxor som antingen skär in där bak eller fram. Kameltå kallas visst varianten när byxorna skär in där fram. Det som också inträffar då är ju att även trosorna hänger med in och det kan så att säga, bli jävligt trångt i grenen.
En annan skön variant är ju BH:n som åker upp i ryggen och gör att melonerna åker ner där fram.
Nylonstrumpor modell för små som glider ner i grenen, också en skön variant.
Avslutningsvis och min absoluta fasa: Troslinningen som vid varje rörelse framåt med överkroppen gör att linningen glider ner under magen...
Tror att detta går under kategorin I-landsproblem.
Ha en underbar dag!
Kram kram

Få en dag att blomstra med blomkål

Vill man förgylla sin dag och få en fartfylld eftermiddag på jobbet så rekommenderar jag varmt lite blomkålsmos i lunchlådan!
Det blir så roligt och trevligt att till och med arbetskamraterna kan få ta del av farten och fläkten - om det vill sig illa...

Det ville sig illa...

Så med andra ord: Lite fart i pantsen kan förhöja stämningen och få din dag att blomstra utan någon större ansträngning är lite blomkålsmos i lunchlådan.

Det var dagens lunchtips och nu är det dags att ta fredagskväll!

Kram kram