Välbefinnande

Njutit av efterdyningarna av en härlig huvudvärk inatt - hela dagen. Trots att man inser att det gör så jävla ont att nu måste jag nog åka till akuten, trots detta så tänker jag: Fan, måste duscha först, rena underkläder, kanske inte sminka mig men åtminstone ta lite färgad underlagskräm iallafall. Detta åker genom min hjärna trots att smärtan är så enorm att jag inte vet om jag ska stå eller ligga ner.
Precis som om personalen på akuten skulle prata om mitt bleka fejs eller använda trosskydd varenda dag på kafferasten. På akuten hamnar man ju oftast om saker och ting är just - akuta.

Rädslan för om det kan vara en propp, ser mig själv med släpande fot, käpp och sluddrigt tal. Livrädd rent ut sagt, livrädd. Så nu har jag äntligen bokat tid för hälsokontroll!
Jag avskyr att inte må bra och jag avskyr att behöva gå till doktorn. Det är ju för veklingar och jag är ju ingen vekling!
Larvigt, jag vet men nu gör jag det...
Går till doktorn och kollar alla värden och är de okej så ska jag börja med avslappningsövningar. Jag sa inte att jag skulle börja med yoga (se tidigare inlägg om mitt yogatest), men om man säger såhär, kanske är jag mer mottaglig för yoga nu för tiden...

Hela livet är en strävan efter välbefinnande. Tror till och med fakirer på något sätt upplever sitt "intresse" som en form av välbefinnande. Självmordsbombare upplever säkert också någon form av välbefinnande precis innan själva smällen. Problemet där är väl att möjligheten att få känna den känslan igen är obefintlig.

Hellre då en rejäl smäll i brallan - den kan ju upprepas, gång efter gång och ibland till och med upplevas som en form av välbefinnande. Åtminstone av avsändaren, sällan av omgivningen.

Hjälp, nu blev jag sådär djup igen. Dags att avsluta denna dagen och känna tacksamhet över att "vänster-huvudvärken" inte har kommit tillbaka. Har bjudit C på en god middag på restaurang ikväll så även denna afton får man gå till sängs mätt. Halleluja!

Kram kram


Livets krämpor

Antingen håller jag på att få ögoninflammationen "jätteorvar" eller så är det en hörntand som spökar eller så är det min bihåla placerad till vänster i ansiktet som håller på att få det stora haveriet. En värk som sitter endast i den vänstra halvan av fejset - intressant.

Det är så härligt att bli äldre och få njuta av alla möjliga konstiga krämpor man aldrig känt av förut. Som om inte tröttheten skulle räcka...

Imponerad, dödligt imponerad av alla som har småbarn i min ålder (45 - på väg mot 46 år). Hur i hela fridens namn orkar de? Jag fattar inte hur jag har orkat? Stundtals ensam med två grabbar, arbetat heltid och ändå haft kraft till att hålla fritidsintressen vid liv. Ja, på den tiden var det inte bara hunden, utan krogen var ett kul ställe att spendera mycket tid på. Var det verkligen jag eller har jag drömt?

Det dyker visserligen upp grabbar här emellanåt som kallar mig mamma, morsan eller tanten och jag känner ju igen dom. Den yngre upplagan har också en tendens att kalla mig "kvinna" när han uppenbarligen tycker att jag går igång på än det ena och än det andra. Då säger han med uppgiven stämma: -Stilla dig kvinna...

Snart ska jag pussa sambon godnatt och krypa ner med en nyinköpt bok, Keplers Hypnotisören. Har precis plöjt igenom ännu en bok av Roslund och Hellström och kan varmt rekommendera "Tre sekunder" som trollband mig från första sidan.
Om man nu gillar mord och annat elände vill säga.

Bifogar ett klipp som får mig att skratta gott. Originalet är verkligen inte så dumt det heller...

http://www.youtube.com/watch?v=8caueosjDIc&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-4-HM


Kram kram & godnatt

Utskiten

När man mår som ett utskitet äppelskrutt och bara träffar människor som med ett påklistrat leende säger att "allt är så bra".
När man ser att de mår själva som rövhålet där äppelskruttet precis trängt ut, ögonen vattninga och håglösa med en ansiktsfärg så blek att den inte ens har ett färgnummer på kartan - DÅ - känns det härligt att träffa en människa som faktiskt säger:

-Jag mår skit! Den här årstiden med allt mörker och kyla får mig att må piss. Det blir värre med åren och jag vet inte vad jag ska göra åt det. Jag har ett bra liv på alla sätt och vis men jag är så trött...
Det är jobbigt och jag vill bara komma bort från den här känslan och känna mig levande igen.

Tack gode gud att det finns människor som törs vara ärliga. Det är tack vare sådana människor som man faktiskt kan känna och förstå att man nog är normal iallafall. Nu kan ju i och för sig ordet normal innehålla vissa varianter, men på det stora hela få känna att man inte är ensam om att må skit under denna årstid.

Det är vidrigt att åka till jobbet i mörker och vidrigt att åka hem från jobbet i mörker. Visst, jag kan ha med mig varma kläder och ge mig ut och lufsa en halvtimme på lunchen - men varför gör jag inte det då? För att jag är så satans trött...

Snart är jag så trött på att vara trött så jag kommer att göra ett megaryck. Så brukar det funka och om inte det megarycket kommer snart så blir jag som Törnrosa och somnar in i 100 år. Gäsp!!!

Lägg därtill på skuldkänslor för att jag gnäller när jag nyss varit utomlands en vecka...

Livet suger och snälla, söta väderfarbrorn - gör så det blir några plusgrader och ljusare på morgonen. Låt solen skina och gör så att vintern och mörkret försvinner. Använd hårspray och jobba lite på ozonskiktet, vi måste få lite värme! Använder du inte hårspray går det säkert lika bra med Glades doftspray!

Hittade en artikel från Stenungsund om vad man kan använda spray till.

Sen en tid tillbaka ser man att ungdomar i högstadieålder använder doftsprayen Glade för att uppnå ett rus, det kallas i vardagstal att man "glejdar"
Man sniffar ämnen som är lättåtkomliga i dagligvaruhandeln, såsom doftsprayen Glade, hårspray eller sprayfärg. Man kan använda alla sprayförpackningar som innehåller drivgas.

Herregud, finns det några som helst begränsningar för att hitta rusmedel? Även om jag tycker att jag ibland genom åren har haft lite udda funderingar så har jag verkligen aldrig ens fått tanken att sätta mig och "glejda" skithusspray. Vad blir nästa grej eller pågår det redan?
Att sitta i en svinstia och "grisa"? Den doften går ju inte av för hackor och det är säkert mycket spännande gaser som kommer ur en gristarm.

Ha en trevlig helg och ska ni "rusa" till er så håll er till det vanliga, please...
Känns som en förfärlig tanke att bjuda hem gäster en fredagskväll på Glade skithusspray-party och sitta där i varsitt soffhörn med varsin flaska. Tallbarr, lavendel eller citron...

Kram kram


Drömmar...

Just nu i denna stund vill jag äga en trevlig bar i något varmt land. Placerat bredvid strandpromenaden där alla flanerar förbi både dag som natt. Gärna inklämt mellan restauranger då mitt utbud endast ska vara drinkar och snacks. Samlingspunkten för alla som vill svalka strupen på förmiddagen, eftermiddagen och kvällen. Mötesplatsen för drinken innan middagen på kvällen och samlingspunkten efter middagen för tex. en Irish Coffe eller tre...

Lite lagom musik i högtalarna som ska anpassas efter gästerna. Livemusik vid vissa tillfällen, kanske bestående av mina musikaliska vänner från Sverige?

Baren ska ligga där det är fullspäckat med svenskar och övriga medborgare i Skandinavien, engelsmän och tyskar. Som lite extra sur grädde på moset får väl även ryssar räknas in. Bara de har sjukt tjocka plånböcker och vill dricka många drinkar!

En pålitlig infödd platschef som sköter ruljansen på plats. Själv gör jag små inhopp då och då. Medverkar lite vid inköp samt sköter ekonomin såklart. Går runt och pussar gästerna på kinden och är sådär äckligt trevlig - när jag vill!

Åhhhh, vad det är härligt att drömma...
Det är iallafall gratis, muntrar upp en smula, och faktiskt är det så att en del frön gror och kan växa till sig.

Hellre ett frö för mycket än inga frön alls...som vi säger i jordbruksbranschen!

Ha en trevlig afton. Nu ska jag duka upp en liten lätt kvällsmåltid med färska räkor, lite krabba, vitt vin och bröd.
Vi sitter under kvartslampan och tänder de kulörta lyktorna och svettas.

Kram kram

Egypten, en vecka för lite...

Känner mig som en lite bortskämd "borgarbracka" men en vecka är för lite, för mig. Underbart, välbehövligt och så skönt. Kul med C som vanligt. Två idioter födda i vågens tecken - hur otråkigt blir inte det? Älskar honom för att han är så lik mig...
Sade den lilla goddagspilten med en flin...(för alla eventuella retards så är ordet "goddagspilt" synonymt med: dagdrivare, livsnjutare, bonvivant, lebeman, playboy).



Allt utanför hotellet liknar en soptipp. Så varför vistas utanför?


Härligt med ett ställe med grindar och vakter men utan tvångströja.



Gin & tonic! Som andra dricker öl, dricker jag GT. Underbart! Enda drinken som smakar likadant i alla länder. Den kan man dricka från morgon till kväll. Och får man halsbränna tar man en liten paus med en Vodka & juice. Kan vara alla sorters juice men i regel bara en vodka...


Så härligt, så härligt och januari är en underbar månad att få uppleva detta. Ett avbrott i mörkrets dunkla boning (där kom den lilla poeten fram).

Kul att se att ryssarna verkligen har anammat tyskarnas sätt att resa och bete sig. Det första jag lärde mina barn var att man tackade när man fick något. Det har ryssarna missat...Mer ska ha mer...
Högljudda (kan man i och för sig vara), ohyfsade - mot personalen som alltid är trevliga, trevliga och trevliga. Men varför kan man inte säga tack?

Kan i och för sig förstå det. Hade jag också druckit halva dricksglas med ren vodka (utan späe och is), redan vid nio på morgonen kanske jag också hade glömt att säga tack? Knappast troligt, eftersom jag älskar alla när jag har druckit vodka (vilket alltid sker med späe) och har varit så ömsint och trevlig att jag sagt "good bless you" till alla underbara muslimer denna veckan...

Nu är det nya resor som hägrar vill jag lova! Den första sker inom länet redan i maj då "någon" flyttar från en ort till en annan, lite större "ort". Tillsammans med C såklart. Vem kan segla förutan vind? Vem kan ro utan åror? Jag kan varken segla med vind, eller ro med åror, men jag kan leva med C - för han är en våg, precis som jag! Inte den sjunde men den absolut härligaste vågen!

Kram kram

Nu bär det av...

...till Egypten. Kvar är bara att packa ner hajfenorna i gummi...

Ska bli underbart skönt och precis som vanligt har jag inte lyckats gå ner ett endaste gram...
Varje gång jag beställer en resa så är jag så motiverad och säker på att denna gången, ja denna gången, ska jag inte spränga resåren i bikinibrallorna - och varje gång så står jag där, rund och trind med alldeles otroligt små bikinibrallor...

Snacka om att ha ett livsprojekt...

Skönt iallafall att få mobiltelefonfritt en vecka och bara få vara en latmask. Längtar till flygplatsen, ölen och den lille Gammeldansken som liksom hör till utresan. Landar imorgon runt lunch, med tio minuters transfer från flygplatsen, vilket borde innebära att imorgon vid denna tiden kan näsan vara uppbränd, magen i uppror samt en liten Gin & Tonic kan stå serverad på uteplatsen.

Ha en underbar vecka i Svedala. Jag kommer inte att använda långkalsonger denna veckan iallafall....

Kram kram