Måndagsfunderingar

Vad mycket som händer i mitt liv just nu. Varje måndag morgon upptäcker jag något nytt kul som tex. en ny liten rynka i ansiktet. Senaste tillskottet är en liten vinrynka placerad till höger över överläppen. Tidigare har jag bara haft en liten på vänster sida som jag tror har uppstått just där av den enkla anledningen att glaset har hållits med en västerhandsfattning. Nu har jag däremot varit lite flitigare och använt båda händerna vid vinintaget beroende på att telefonluren inte längre sitter fastmonterad i höger hand. Hängde ni med på den?
Nu för tiden sitter jag ju och tindrar i stearinljusets sken och pratar inte så mycket i telefonen av naturliga skäl.

Imorgon är det dags att glida ner till Malmö igen. Ska hålla ett föredrag om hur man säljer. Kanske början på en ny karriär? Verkar som om jag dras ner till Skåne mest hela tiden och jag undrar i mitt stilla sinne om det trots allt är där jag kommer att landa?
Fick frågan idag om jag kunde tänka mig ett tvåveckors jobb därnere och det är klart att jag kan!

Vissa dagar kan jag önska att jag tex. arbetade på en kyrkogård med att räfsa lite löv och kratta gångar. Bara få gå runt där i tystnaden och skrota. Andra dagar skulle jag vilja sitta i kassan på Konsum och bara dra förbi vara efter vara på rullbandet.
Det jag aldrig har önskat är att vara gynekolog eller tandläkare. Inte heller fotvårdspecialist och faktiskt inte heller urolog. Skulle väl vara för att få använda de där extremt långa topsen då - men nä, inte gärna.

Idag är jag rätt nöjd med att bara göra precis det jag gör. Känner mig riktigt behaglig till mods och dagen tenderar till att bli bra på alla sätt och vis. Skönt!

Önskar alla en bra dag och njut av vad den bjuder på.

Kram kram

Ordspråk

Jag älskar ordspråk och här kommer ett gäng från en av mina goda totalt utflippade vänner, som har precis lika sur humor som jag och många med mig....


ORDSPRÅK


*  SÄG MIG VEM DU UMGÅS MED, OCH JAG SKA SÄGA DIG VILKA DE ÄR


*  SALIGA ÄRO DE FLINTSKALLIGA, TY DE ÄRO RENHÅRIGA


*  DEN SOM INGET GÖR,  SKA INTE HELLER ARBETA


*  DEN SOM DRICKER ENSAM HAR SIG SJÄLV ATT FYLLA


*  MAN SAKNAR INTE BENSINEN FÖRRÄN TANKEN ÄR TOM


*  MAN SKALL  ANPASSA FARTEN EFTER HASTIGHETEN


*  MAN SKALL ALDRIG ÅKA LÅNGT PÅ LÅST CYKEL


*  ATT SKILJAS ÄR ADJÖ EN SMULA


*  BÄST ATT RIDA MEDAN HÄSTEN ÄR VARM


*  MAN SAKNAR INTE SKIDORNA, FÖRRÄN MAN STÅR PÅ TOPPEN


*  SALIGA ÄRO DE NAKNA, TY DE BEHÖVA ICKE FRUKTA FICKTJUVAR


*  OM DU INTE MÅR BRA, FINNS DET ANDRA SOM MÅR DESTO BÄTTRE


*  ROM BRYGGDES INTE PÅ EN DAG


*  MAN SKALL INTE KASTA PIL OM MAN SITTER I GUMMIBÅT


*  LITEN STUGA KALLAS OFTA STORT DASS


*  MAN SKALL ICKE KASTA  ÄGG I HÖNSHUS


*  OLIKA FALLA FLYGETS LOTTOR


*  DEN SOM FINNER HAN HITTAR


*  HAR MAN TAGIT FAR I BÅTEN, FÅR MAN ROA HONOM IBLAND


*  GRÅT INTE ÖVER SPILLOLJA


*  EN BRA KARL STÅR VID SITT BORD


*  BRA SÅS REDER SIG SJÄLV


Skitdagar är ett nödvändigt ont

Japp, då har det varit en skitdagsvarning igen. Gårdagen var vidrig på alla sätt och vis. Fast inte egentligen, har oerhört mycket att vara tacksam över men ibland behöver man få strunta i det och bara vara arg och grinig! Sådana här bajsdagsvarningar hänger av någon underlig anledning ihop med den månatliga regleringen  (shit, vilka ord jag kan)!
Är nog tyvärr fortfarande för ung för menopausen (jajamen, idag har vi huvudet med oss) och se där har vi ytterligare en bra grej att lägga till min lista med positiva saker som väntar mig som pensionär.

Igår var jag sjukt hungrig hela tiden och vad gjorde jag då? Jo, åt och åt och åt...
Har inte ätit glass på säkert 6 månader och jag tog igen det med råge. Vem lurar man när man inhandlar choklad med 70% kakaohalt med en smarrig fyllning av hasselnöt och nougat och inbillar sig att en ruta är nog???!!!
Hur mår man när man har vräkt i sig? Jo, skit. Vem skyller man på? Sig själv. Hur mår man då? Skit....

Pressar mig själv med en massa dumma tankar om jobb. Ja, inte att man måste jobba för det har jag ju fattat men frågan är med vad? Är mitt fokus rätt inställt och sysslar jag med rätt grejer?
Vet i fan om inte jag även hade en liten släng av meningen med livet också, strax innan läggdags.
Ja, som alla förstår var det en tuff dag igår.

Även idag har gårdagen släpat med lite men fick börja morgonen med att blicka ut över Helgasjön utanför Växjö och lyssna på en sprakande brasa och samtidigt läppja på en kopp nybryggt kokkaffe, så det är iallafall på bättringsvägen. Förhoppningsvis är jag tillbaka i matchen igen imorgon!
Tack och lov att dessa dagar inte inträffar så ofta och att jag någonstans vet hur jag ska genomlida dom. Visst kan ljuset i tunneln vara ett tåg men jag säger som Roland, efter regn kommer solsken.

Har du en skitdag - så njut, för imorgon kan du vara sådär sjukt lycklig och kär igen!

Kram kram


Filmtajm

Igår såg jag filmen "Män som hatar kvinnor". Klart sevärd men ganska vidrig stundtals. Det som är oerhört glädjande är att för en gångs skull är inte filmens huvudrollsinnehavarinna ett litet hjälplöst våp som står 30 cm från den slängda pistolen och skriker. Nej, här är det en kvinna som inte bangar för att ge igen - utav bara helvete! Kul att se vad man kan åstadkomma med en dildo!

Nästa film jag gärna ser är "Sista sommaren med Göran" som jag hört ska vara kanonrolig, och såklart Bruno, den österrikiska bögen.

I övrigt kan jag också rekommendera "The Hangover", en mycket rolig film om en svensexa som går lite lätt överstyr. Ja, vilken svensexa gör i regel inte det men alla utspelar sig inte i Las Vegas.

Har avverkat ett gäng kundbesök idag och jag upphör aldrig att förvånas över vilka duktiga entreprenörer vi har i vår bygd. Tror ärligt talat inte det finns en endaste pinal vi använder dagligen som inte har någon som helst anknytning till vår bygd. Helt otroligt att våra mörka klaustrofobiframkallande skogar kan rymma så enormt mycket företag och så enormt mycket kunskap! Klart imponerande och jag kommer att bli en fena på olika produktionstekniker, maskiner, råmaterial och produkter!
Hmm, ja nu var det ju det här med teflonhjärnan förstås...

Ha en fortsatt förhoppningsvis trevlig dag i augusti!

Kram kram

Den kärleken, den kärleken...

Jag är ett levande bevis på att när man är kär beter man sig som en komplett idiot. Skulle behöva ha en klisterlapp i pannan som kort meddelade: Jag är kär därför beter jag mig såhär. (Rimmar ju till och med)!

Helt plötsligt inser jag att denna åkomma är farlig. Nu har jag väl inte direkt tankarna på lustmord men visst är hela hjärnan och dess eventuellt snålt tilltagna innehåll totalt satt ur spel. Herregud så otroligt härligt!

Önskar alla en underbar dag och jag har ta mig fan fullt upp med att försöka ta mig igenom den någorlunda vuxet!

Kram kram

Summering

För att summera gårdagen lite kort kan jag bara säga att det som levererades under dagen kan liknas i mängd med en kull smågrisar - typ...

Ikväll är det kräftskiva och jag vet en som INTE ska bli för glad i hatten och det är jag!!!!!

Kram kram

Laxera inte mera

Vem i hela fridens namn kan vara så otroligt korkad att man kvällen innan följande scenario väljer att ta laxermedel?

- personen i fråga ska sitta i bil tillsammans med "gubbar" i 2 timmar
- personen i fråga ska sedan sitta i ett ledningsgruppsmöte och har själv en egen punkt på agendan som ska redovisas proffsigt!!!
- personen i fråga ska sedan sitta på ytterligare affärsmöte under eftermiddagen

Fråga: Hur många möten av den arten brukar bedrivas på toaletten?
Svar: 0

För att avsluta det hela. Sedan ska man åka bil i 2 timmar hem också....
Då kan nog vem som helst räkna ut att det förmodligen är rensat...

Hur jävla korkad får man bli?

Ha en skitbra dag!

Kram kram

Telefonen och jag

Idag fick verkligen undertecknad rotation på arslet. Har lidit av en envis telefonskräck i några dagar och för den som inte har drabbats av det kan jag säga att det är en ganska jobbig åkomma. Man blir liksom paralyserad i både hjärna och handling och att använda telefonensom ett arbetsredskap kan liknas vid att bestiga Mount Everest, inte få dricka vin på en vecka, tvingas umgås med en humorbefriad person i 3 dagar eller varför inte kyssa en lama. Med andra ord är det vidrigt!
Nu är telefonskräcken över och jag är åter igen oövervinnlig och telefonen är min bästa vän. Pust!
Många trevliga besök är nu bokade och morgondagens stormöte i Göteborg är väl förberett och jag känner mig så satans duktig. Om jag nu bara kunde lära mig tyska över natten skulle lyckan vara fullbordad...

Nu väntar långpromenad med hårbollen, en gigantisk stryktvätt och dammsugning...
Åhhh, jag som bara vill ligga på divanen och lyssna på musik, navelskåda och dricka vin...

Kram kram


På tal om...



Oh yes, tell me about it...


Nya tider

Med lite vemod i måndagshjärtat konstaterar jag att sommaren glider mot sitt slut och mörkret börjar sakta men säkert omsluta oss. Luften är kyligare men också väldigt frisk och skön. Inget fel på hösten men på något sätt hinner jag aldrig få nog av sommaren. Jag är med all säkerhet en sådan person som måste ha fler sommarmånader och det innebär att jag bara måste tillbringa mer tid i ett land med längre sommar. Nu får gärna postkodlotteriet göra mer för mig än en sketen vinst på 150 kronor. Visst, kul att vinna men 150 spänn? En skaplig vinare och en påse solrosfrön, fnys...

Veckan bjuder som vanligt på jobb, jobb och åter jobb...Motivationen är en ständigt bidragande faktor till eventuell framgång och den är väl inte just nu på topp. Men jobbar på det såklart! Är seg och trött och för att uttrycka mig grisklart så känner jag mig totalt schack - matt. Nöjd, glad och lycklig men så tröööööött......

På onsdag börjar vår stadsfestival "Värnamodagarna" och hinner jag hem måste jag bara kolla talangjakten då min söta väninna Prinsessan Alex ska vara med och sjunga. Torsdagen bjuder på kräftskiva och fredagen bjuder med all säkerhet på huvudvärk.

Lördag blir det 40-års kalas då lillsyrran äntligen ska sälla sig till skaran av mogna kvinnor med omättlig aptit på mat, vin och män. Välkommen syrran, du går till mötes en mycket trevlig period i ditt liv. Jag har ju av naturliga skäl alltid legat 4 år före så det finns en del hinder som syrran förhoppningsvis kan undvika för att snabbare komma till målet - god mat, vin och en saftig man (vilket hon redan har), eftersom jag redan snavat på en hel del hinder. Rivit en del samt kravlat både under och över en jävla massa. Några har jag i ärlighetens namn också krossat och förhoppningsvis ska resterande hinder klaras av med vackra, smidiga hopp!
Att jag alltid legat 4 år i förväg beror på (förklaring för ev. retards) var att jag tillverkades först och därmed levererades först.

Nu måste jag ta tag i denna dagen och göra lite nytta!
Ha en bra dag alla underbara människor och ni andra kan som vanligt äta skit!

Kram kram


En välmående Helena

Jag mår så bra och det är så skönt att få känna såhär. För 1 år sedan mådde jag verkligen pyton och åter igen, hade någon sagt till mig att om 1 år kommer du att må kanonbra och kanske har du till och med mött kärleken! Då hade jag bara flinat lite snett men såklart lekte jag ju ständigt med tanken på hur saker och ting skulle kunna vara.

Nu är saker och ting faktiskt precis så underbara som jag ville att det skulle vara. Jag njuter i fulla drag och är så tacksam. Ska förvalta mig själv och mitt liv mycket väl för här vill jag stanna!
Liten egoist som jag är länkar jag till en ganska söt visa av Ted Gärdestad som faktiskt heter just Helena.


http://www.youtube.com/watch?v=cUXYVfjc7xs

Hjälp vad seriös jag är idag då!

Ha det gott alla underbara människor och ni andra kan som vanligt äta skit!

Kram kram

Röven i verkligheten

Jag är fullständigt övertygad om att den som uppfann hundrasen Schäfer var en dammsugartillverkare.
För fy fan, vad de fäller. Varje morgon när jag konstaterar att gårdagskvällens dammsugning är ett minne blott förundras jag över att hundstackaren faktiskt fortfarande har päls på kroppen och att det fortfarande finns päls kvar som släpper!

Har haft en underbar helg med mycket slappande, god mat och dryck. I fredags besökte jag Smålands största turistanläggning - High Chaparral och det lovar jag, finns mycket värre saker än att behöva tillbringa en eftermidag där.
Började med lite kall öl och fortsatte med lite kall öl...
Showen är som vanligt sevärd och som vanligt blir jag lite gråtmild när alla barnen skriker "vakna" till cowboysarna som ligger "döda" i slutet. Och precis som vanligt lever ju alla och det känns ju sååå bra!
Sällskapet var inte heller att förakta. Ett gäng människor som inte träffats förut och samvaron blir så klockren och trevlig att man aldrig vill att det ska ta slut.
Att sedan få känna närvaron av en man som med jämna mellanrum bara stryker runt en sådär gott så man nästan dör är ju som alla förstår inte heller att förakta...Ja, det var en daajävel att minnas! (Dagajävel på skånska).

I full gång med arbete igen och jag konstaterar att min önskan är att jag i framtiden kan ha semester juni, juli, augusti och september. Som vanligt är jag en sann realist...
Varför ska det vara så fult att vilja vara ledig? Jag har massor med aktiviteter jag kan fördriva mig med och har man sedan plenty av kosing så är det faktiskt inte så mycket att klaga över. Det är ju bara att resa bort lite då och då om man vill ha förändring i tillvaron. Ja men, kacklar alltid någon liten höna (fritt stulen strof från min kompis C Vreeswijk), gud vad tråkigt det skulle bli efter ett tag.
Okej, men man kan väl för bövelen få testa en gång?????

Dags att ta tag i denna dagen och fast förankra röven i verkligheten. Ha en fin dag och förvalta den väl.

Kram kram



En bra dag

Bara för att ingen ska tro att jag bara ligger i divanen med en klase vindruvor och slappar så har jag faktiskt städat hela lägenheten och då menar jag dammat, dammsugit samt torkat golv och sanerat badrum. Även lämnat telefonmeddelande till fönsterputsaren (det du Ymmot, nu är jag på frammarsch)!
Vidare har jag rensat i garderoberna och snart kan det springa omkring glada negertanter i mina kläder och kanske en och annan negertransvestit.

Dagen har börjat väldigt stökigt. Stekte ägg till frukost och stänkte ner den vita toppen som jag haft på mig i max 5 minuter. Efter avslutad frukost tar jag med kaffekoppen in på kontoret och välter hela koppen över skrivbord och tangentbord. Väldigt mycket kaffe ryms i en kopp...
Min vana trogen att alltid försöka se det positiva, kände en tacksamhet att jag varit så slö och valt att inte damma skrivbordet i måndags när tanken dök upp. För se, nu var jag ju så illa tvungen! En form av tidsbesparing skulle jag vilja säga.
Vidare ville en kompis ha skjuts till bilverkstan och just där hon arbetar finns personen som jag ska luncha med idag så jag hämtar liksom båda på en gång! Rationellt så det förslår.

Har också konstaterat att nu har knubbsälen tappat 4,5 kg och det känns väldigt bra. Måste nog firas med lite vin ikväll (i motsats till andra kvällar då har det varit mycket vin...).

Har en känsla av att den här dagen kan bli precis hur bra som helst!

Kram kram


Jag erkänner härmed...

Jag erkänner härmed att det är förfärligt trögt att komma igång och jobba. Egentligen vill jag faktiskt just nu bara dricka vin, lyssna på musik, äta goda middagar med härliga människor, få vakna utan väckarklocka och få spendera hela dagen precis som jag vill.

Hela jag är just nu skapad för ett liv i total dekadans (betyder ungefär förfall, fördärv, fortskridning till (moralisk) undergång).
Ljuvliga ord i mina öron. Rimmar dock dåligt med ord som försörjning, lön och utgifter.

Imorgon är med all säkerhet en bättre dag får vi hoppas för då är helgen nära förestående och då får man slappa legalt!

Kram från fru Dekadans

Dödssynderna

De 7 dödssynderna:

  • Högmod (storhetsvansinne; eller åtminstone övermod)
  • Girighet
  • Vällust (otukt)
  • Avund (svartsjuka)
  • Frosseri
  • Vrede
  • Lättja

Jaha, och?


Gubbar

För att väga upp det hela lite så kan jag meddela att följande typ av män gillar jag inte:

Gubbar som sedan länge passerat bäst före datum med hästlängder.
Gubbar som älskar att höra sin egen röst.
Gubbar som tydligen är så otroligt trögfattade att de tvunget måste upprepa sig och mala, mala och mala...
Gubbar som tror revirpinkeri är ett sätt att visa att man är något.
Gubbar som är korta i rocken och har en liten penis är otroligt komplexfyllda och måste hävda sig konstant hela tiden.

Jag är skittrött på gubbar och arbetsveckan har bara startat, pust!

Räkmackan är min (kompis)

Då var det dags att ta tag i arbetslivet igen. Efter en skön helg som blev väldigt bra på alla sätt och vis och för alla inblandade. Blev ett bra utslag på det lilla "hallick inslaget" och det glädjer mig oerhört. Känns som det just nu är lite räkmacka faktiskt och jag njuter i fulla drag.

Min kompis (hmmm) kravspec på den perfekta mannen börjar faktiskt arta sig riktigt bra:

Stora fötter, stor ... (oh yeah)
Snyggt klädd (där skorna utgör ett viktigt inslag i den totala miljön)
Doftar underbart
Kan laga mat
Har hyfs och manér
Trevlig att prata med
Uppvaktande
Vet hur man använder en damsugare och använder den väl
Rena fälgar på bilen
En riktig pappa som tar sitt ansvar
Lår - jag säger bara lår....
Snarkfri (i princip, vid alkoholintag kan det vara okej med lite timmerstockar)
Vet varför man har utrustats med tio fingrar och en mun

Avslutningsvis enligt min "kompis" är det ingen Alfons Åberg varning på denna man - han finns!

Ha en fin dag och ha förtröstan. Det finns trevliga människor och rätt var det är så springer man på dom. Med ett öppet sinne och lite luft mellan låren så kan det dyka upp både det ena och det andra!
Man har ett liv och så länge man inte svinar allt för mycket så lev!!!!

Kram kram