Sista dagen

Sista semesterdagen om man nu kan kalla det semester. Har ju arbetat hela veckan men inte med mitt vanliga arbete så därför kan vi kanske kalla det ett semesterjobb!

Nästa vecka är det tillbaka i den hårda verkligheten och nu ska det jobbas utav bara h-vete. Nästa sommar ska jag vara ledig många, många veckor och mitt mål är såklart att även en utlandsresa ska kunna klämmas in antingen i höst eller vinter. Då vill det till att det kommer in slantar och eftersom jag stundtals lever som om jag hette Onassis i efternamn så finns det en hel del att jobba med beträffande mina utgifter...

Helgen ska bli rolig med lite trivsam dating med hallickvarning beträffande vissa inslag.  Vill så väldigt gärna dela med mig av alla trevliga män i min omgivning till mina stackars utsvultna väninnor...

Livet är just nu oerhört behagligt och det beror på många faktorer. Vill kraftigt markera att det ingalunda beror på manliga inslag utan är ett resultat av en bearbetning av ett brustet hjärta, nya inslag av vänner i tillvaron som verkligen berikar och inte suger energi. Att ha fullt upp med jobb och därmed känna trygghet över ekonomin. Glädjen att åter igen ha energi och lust att verkligen leva och busa lite. Känna lyckan över att varje dag få vakna till en ny dag full av möjligheter och glädje.
Det stora svarta hålet som jag många gånger ramlat i skrämmer mig faktiskt inte ett skit längre för jag vet att jag aldrig kommer att falla så djupt igen och jag har lärt mig en del fina tricks att kravla mig ur hålet förbannat fort och smidigt. Skönt!

Nu önskar jag alla en trevlig helg och ta vara på allt som bjuds och skulle det balla ur lite grann - så vad fan, bjud på det!

Kram kram

The bloody B is back

Det blev en lång vecka med blogguppehåll men det har verkligen varit fullt upp - lindrigt sagt...Jag är slut som artist, mamma, kvinna, clown, älskarinna, badmintonspelare - ja, jag är ta mig fan slut som precis allting!

Har dock varit otroligt trevliga, skrattfyllda, vinfyllda och intensiva 2 veckor. Har träffat så många härliga människor, underbara fester, mysiga middagar, sköna dagar på stranden, i skogen, Schäfer-SM, hotellrum, slott och stuga och för att få ihop det hela gör vi en liten summering:

- Höganäs är en otroligt trevlig ort med en bra placering geografiskt. Nära till Helsingborg, Danmark och Tanzania.
- Klasses korv är bäst, otroligt smakrik.
- Klasse korvs kompisar är mycket trevliga, hur pass smakrika de är, har jag dålig koll på, (hmmm).
- En hund med fukteksem är irriterande och stör min smidiga vardag och jag ska aldrig mer gnälla på hundhår bara hon blir frisk.
- Chardonnayvin blir dyrt att dricka i längden då halsbrännan svider och Pepcid är dyrt!
- En massa skor i hallen och ett kök fyllt av folk som skrattar, pratar och dricker vin medans jag pular runt i grytorna är bara så in i h-vete urmysigt.
- Ska man passa på att skita i skogen är den vita mossan att rekommendera som toalettpapperssubstitut. Lite lagom fuktigt och framför allt väldigt mjukt.
- Älskar mina båda söner som ställer upp för sin mamma. Passar hunden, upplåter sitt rum till mammas gäster, låter henne spela Cornelis Vreesvijk åtminstone halva natten utan att sura och för att de är så härliga att prata med.
- Uppvaktad, att få bli uppvaktad av en trevlig man i sina bästa lår, det begriper ju vem som helst att det är underbart!
- Trött, så otroligt trött...Men vem vill sova när det händer så himla mycket kul saker hela tiden?
- Puff och pang har aldrig gjort ont och faktiskt är det en underbar form av motion som passar bra på många ställen. Det enda man behöver är faktiskt en man!
- Glädje, vilken enorm glädje jag känner över alla fantastiska människor i min omgivning. Familjen såklart, min stolliga syster och min mamma som upptäckt att hon plötsligt har för mycket hud över (ja, hon är styvt 65 år så det känns rätt naturligt). Mina vänner som bjuder mig på fest och vågar låta mig få följa med på kalas, mina kära hundkompisar som är så duktiga och tävlar SM, hjälpen jag själv får med min håriga pryl (inte bävern alltså) och för att livet just nu är så härligt som det faktiskt är!
- Skratta är skönt och bör göras många, många gånger per dag.
- Älska, våga älska - både dig själv och andra.

Avslutar med ett citat jag fick av en vän i sommar som kommer att vara mig till stor hjälp om det skulle kännas lite svårtrampat framöver:

"Move your ass and the rest will follow"

Ha en fin dag!

Kram kram

Puh, barn alltså...

Puh! Barn är jättesöta, jätteroliga och jättelivliga och jätte, jätte, jättemycket av allt...
Det finns enormt mycket barn på Liseberg, Universeum, hotellen, varenda gata eftersom man lyckas pricka in Gothia Cup också, vilket innebär att det är ungar från precis vartenda hörn i hela världen.

Idag hamnade vi mitt i barnfotbollshavet på Heden och min vana trogen att alltid försöka hitta något postivit när det känns motigt tänkte, med alla dessa barn medföljer föräldrar och vuxna ledare. De är i regel män...ni fattar va!
Besviken, mycket besviken eller så beror det på att jag ser jävligt illa (utan vinglasögonen på).

Har iallafall haft åkband på armen i många, många timmar. Åkt Lisebergsbanan säkert 5 gånger, Colorado några gånger eftersom det är så vansinnigt kul att bli blöt och det värsta, värsta av allt - slänggungan. Strax innan stängningsdax, lite småsaggig och proppmätt efter diverse godsaker. Hann med hela kostcirkeln i går, flera varv.
Det är då jag kläcker det till min lilla åkkompis på 11 år: - Nu tar vi slänggungan som ett sista åk.
Tänkte i min enfald att sitta där och rapa lite och kolla ut över folkhavet och må väl innan man traskar till hotellet måste väl ändå vara en perfekt avslutning.
Oh nej, vilken nära-döden-upplevelse. Det såg ju så mesigt ut och var så vidrigt! Jag skojar verkligen inte, fick fokusera max på min andning och höll krampaktigt i kedjorna och hade gjort precis vad som helst för att skiten skulle stanna. Ja, till och med käkat middag med Sivert Öholm!

Idag har det dock gått lugnare till (slapp äta med Sivert) och Universeum gillar jag skarpt. Där skulle jag vilja vara osynlig, för vem vill inte sitta i hytten på lastbil och tuta, i en polisbil och tuta, på en rörlig häst av plast som dundrar fram på en äng, hoppa på ett roligt rutmönster som rör sig på golvet (omöjligt, pinkar ner mig vid höga hopp) eller varför inte klappa den där söta apan som man absolut inte får klappa?
Återigen - mycket pappor på sådana ställen som inrymmer lite teknik och knep och knåp. Tips till er andra, som raggar!

I övrigt är jag mycket nöjd med mitt resesällskap. Har friskat upp mitt minne med hur det är att ha mindre barn. Att syskon kivas och hur mycket man som mamma faktiskt hela tiden måste fixa.
Men det som är så berikande med barn är den totala spontaniteten, att bara vara totalt uppslukad av sig själv och sina egna behov (javisst, lite synergieffekter med skribenten där ja), kunna fastna i en lek med en tandpetare och en servett, hur otroligt kul det är att trycka på knappar (ja, det är det faktiskt), nyfikenheten över hur allt funkar, alla frågor som ställs och som verkligen får en själv att tänka till. Sist men inte minst - en fis är alltid kul - oavsett hur gammal man är!

Nu blir det uppehåll i bloggeriet en vecka för nu bär det av till Skåne. Som vanligt går det trööööögt att packa men har några timmar till på mig. Ska bli så skönt och jag byter härmed namn till Egon, för nu är det jag som ska ha det lite gott!!

Önskar er detsamma och precis som när jag stack till New York, så har jag tänkt att återvända, hel och ren!
Till min reskompis från "Göteborrrrrg" säger jag bara: Inget saggigt för då blir jag gaaaaalen och jag tänker inte vara en snål jävel - påsarna kostar ju bara 1 krona!

Kram kram


Nostalgitripp

Har inhandlat Gasolins dubbel-cd och jag är lyrisk!
Vilken nostalgitripp, vilka känslostormar som har rivit runt och hjälp vad jag har lipat till Laenges hjem...
Inte av sorg direkt utan mer en glädje över att man hamnar i exakt samma sinnesstämning nu som då. Man tänker på allt som har hänt genom alla åren och jag vill inte för ett ögonblick slopa en endaste sekund av allt jag varit med om. För det är precis allt det som man varit med om som formar en för framtiden och gör en till den personen man faktiskt är.

Skönt att jag fortfarande har ett rikt känsloliv även om det ibland känns som det ska ta kål på mig. Impulsiv och vill så gärna att människor runt mig ska förstå hur otroligt härligt det är att hänge sig. Visst, jag skrämmer skiten ur många på vägen, men jag är jag. Take it or leave it!

Kan även varmt rekommendera Michael Jacksons dubbel-cd som också slank med...
Lagom full, lagom tjock och lagom omsvärmad och få dansa till Beat it - kan det bli mycket bättre?

Har stora problem att packa, som vanligt. Imorgon Göteborg över natten sedan hem och ladda om i väskan för en längre tripp till Höganäs. Där är det redan ordnat med lite party och tänk det är precis vad jag behöver just nu. Hundledigt, jobbledigt, få bli lite ompysslad och få pyssla om. Ska fixa en underbar grillmeny till tisdag kväll och skämma bort min underbara vän som låter mig komma när som helst och bara vara - just mig själv!

Ta nu chansen att vara riktigt lättjefull och strunta i alla måsten och hänge er åt det ni vill för stunden. Köp den där skivan, läs den där boken, ring det där samtalet och för bövelen, glöm inte att sms:a - på fyllan!

Kram kram


Små tankar

Den svenska sommaren är såååå underbar. Så fort jag plockar ut min hoj, ja då börjar det regna!
Min älskade svarta pärla är så fin och jag tycker det är oerhört avkopplande att gasa runt lite, men helst inte i regn. Är livrädd för de vita väglinjerna och övergångsställena. Såphala och jag går redan under namnet  Vältovich och har inte lust att återuppleva en endaste vältolycka.

I övrigt har jag haft en djuplodande afton där följande små tankar värkte fram:
- Det man tycker kan man gott säga. Är det något elakt man vill säga kan man vänta med det tills man är skitfull och sedan skylla på fyllan.
- Om man gillar någon är det bättre att tala om detta än att springa runt och flamsa. För tycker inte personen om en tillbaka har man ju chansen att snabbare köra på med nästa. Alternativet är att ha flera flirtar igång samtidigt. Allt för att spara tid!
- Om man nu ändå ska dö, vilket vi alla kan vara rätt stensäkra på att vi kommer att göra. Varför i hela fridens namn är så många människor då rädda för att leva?
- Att göra bort sig kostar i regel inte pengar, fast det kan det göra i och för sig. Tänk vad mycket glädje man sprider när man gör bort sig. Omgivningen känner sig så duktiga och präktiga. Tänk vad de växer som människor när de kan skrodera om hur förfärligt någon annan gjort bort sig.
- Att ha tråkigt, nej det behöver man faktiskt inte ha. Den gamla klyschan att om man aldrig har tråkigt så vet man inte hur det är när man har kul. Skitsnack - i min ålder vet man precis hur jävla tråkigt det är att ha just tråkigt så jag vill ha kul hela tiden!
- Att vinna en massa pengar måste vara jobbigt och man blir inte lyckligare av en massa pengar, bla, bla, bla - jag testar gärna!
- Att ha ett rymligt samvete måste väl vara bättre än att inget ha överhuvudtaget?

Idag fredag och idag ska jag ha kul!

Kram kram

Från koja till slott

Har precis varit iväg på ett slott i 24 timmar och unnat mig diverse godsaker. Jag älskar god mat i kombination med passande vin. Det är snudd på lyckorus när man känner hur väl det blandas i munnen. En kock sa en gång att det knullar i munnen. Så skulle ju aldrig jag få för mig att uttrycka mig...

Skönt att kunna ha med den håriga prylen (ja hunden alltså) och veta att det funkar. Vi hade picnick på eftermiddagen under några timmar och hon var så nöjd att ligga där på filten med oss och ljuga lite. Hur skönt är det på en skala att ligga i solen och smutta på ett glas Chardonnay och bara vara...

Träffade på en busig ekorre också. Tror han var ute efter min kropp för han var väldigt närgången. Jag är skiträdd för de små odjuren då jag blivit jagad av ekorrar förut. Nu tror ni jag har fått fyllefnatt men det är faktiskt sant.  Den lilla jävelen stack in på slottet och kollade av kakbuffén. När personalen uppmärksammade sin ständigt återkommande snyltgäst såg man fanskapet studsa lite i fönstret och sedan drog han ut genom dörren som en skållad - ekorre.

Känner mig lite hej och hå eftersom jag inte bestämt mig ännu, har jag semester eller inte? Vilka i-landsproblem jag brottas med...

I övrigt vill jag bara säga - det finns gott om saggiga män...särskilt i sommar-Sverige. Detta gör att jag bara vill skrika rätt ut!!! Snälla, även vi kvinnor behöver lite ögongodis. Tack och lov finns det dock inslag i mitt liv av osaggiga män och det är jag enormt tacksam över...jag gillar nämligen ögongodis för det blir man inte tjock av !

Ha en fin kväll!

Kram kram

Stjärtrussin

Ibland blir jag rädd för mig själv och om det inte är en liten hjärnskada trots allt...
Jag och kompisen sitter i bilen förra veckan och börjar prata om konkelbär!!! Ja, hur fan börjar man prata om konkelbär? Ingen aning men det gjorde vi och jag mitt ljushuvud kläcker ur mig att jo, det är nog ett bär också...
Det här måste vi googla om och javisst, kompisen hann först och i mailen ligger nedanstående klipp:


Konkelbär är kulformationer av exkrement hängande i den till analöppningen närliggande behåringen.

Uttrycket har använts i Sverige åtminstone sedan kring år 1900 och är förmodligen betydligt äldre än så. Varianter på ordet är kangelbär, kånkelbär och kankelbär. Ett annat ord för konkelbär är stjärtrussin. På engelska är det vanligaste ordet Dangling Day-hooies.

Bandet Onkel Kånkel har lånat ordet för att skapa sitt bandnamn.

 
Värdelöst vetande - ja, kanske, men fy fan vad roligt!

Ha en fin kväll förhoppningsvis utan inslag av Dangling Day-hooies...

Kram kram

Klibbig och blöt

Jag har nu varit klibbig och blöt i flera dagar på raken och det börjar bli jobbigt! Inte så att jag på något sätt föraktar värmen men för helvete måste det vara så kvavt?
I går lördag slängde jag mig i bilen efter ca 10 sekunders övervägande. Fick sms: - Kom ner till oss, vi ska ner till bryggan och kanske dra till Helsingborg och dansa.
Smasch, bom, bang så var det raketfart som gällde. Packade in väska och hund snabbt som fan och sedan var det den välbekanta vägen ner mot Skåne. En härlig kväll i klibbig värme. Visst lyckades jag tajma in just den kvalmigaste dagen på hela veckan. Satt och sög på en Mojito och funderade på om det var läge att göra den lilla båtdebuten men kom efter moget övervägande fram till att med de skorna jag för kvällen dragit på mig inte lämpade sig för några båthopp. Bra tänkt med tanke på tidigare blessyrer och den sista har ju inte ens läkt (pannan är inte snygg alltså).
Sedan blev det bussfärd in till Helsinborg och där hann vi med både Svea och Cantina. Svettigt, svettigt men vad kul det är att dansa!
Idag söndag -  ingen bakfylla. Underbart med tanke på att shot som Tequila Rose inte smakar skit direkt...
Morgonpromenad vid havet på 6 km med hunden och stundtals så fruktansvärd stank från tången att kräket låg väldigt nära i munhålan. På kamraten nådde kräkset munhålan och dess mynning men då fokuserade jag på att djupandas i min jacka och lyckades hålla igen i alla hål. Tack gode gud!

En härlig senlunch i Viken och lite sightseeing bland de underbara husen. Har pekat ut ett par jag kan tänka mig att köpa. Ska det vara så jävla svårt att få håll i en stenrik skånepåg? Mina krav är oerhört blygsamma:
Härliga, maffiga lår med högt ansatt röv med fast muskulatur. Gärna kraftiga överarmar samt en en väl tilltagen bringa. Behöver inte vara överdrivet luddig och eventuellt hår på rygg och axlar avlägnas bums! Tatueringar är helt okej bara de inte sitter i ansiktet. Ska se bra ut i både kostym, smoking och jeans.
Bilen behöver inte kosta under 400 000 kronor och fritidsintressena kan gärna handla om hund, mat och dryck, upplevelser och sex. Gärna båt eftersom jag vill ta skepparexamen innan jag kastar in handduken och då menar jag inte Optimistjolle-stuket...

Japp, en bra början på kravspecen.
Sommaren har ju precis börjat och jag kommer tillbaka snart igen och då blir det "pau riktigt".

Ha en fin klibbig söndag kväll.

Klibbiga kramar

Whisky är gott

Det här måste vara i särklass den längsta veckan jag upplevt på länge. Den tar ju liksom aldrig slut! Visst det är positivt men det känns så konstigt. Hela dagen har jag gått omkring med en känsla av att det är fredag. Beror kanske på den begynnande "halvsemestern" som är i antågande eller grillpartyt som hägrar inför kvällen. Kan förhoppningsvis bli lite dans också. Det var attans trevligt att dansa i lördags och jag tror att möjligheterna inte på något sätt är mindre idag, snarare tvärtom. Trevligt, trevligt - som vi säger i herrklubben och dunkar varandra i ryggen under högljudda hmmm:ande.

Igår var det klent på skyddsträningen. Ingen figurant...Antingen fegade han ur eller så var det sant att han var tvungen att jobba. Men det kanske man kan meddela innan isåfall...
Rätt trevligt att höra ett telefonsamtal mellan figgen och en träningskompis där jag fick gå under namnet "den där goa tjejen". Det gillar vi - mera sånt, ös på!

Så jag fick helt enkelt åka hem med whisky´n och självklart eftersom det var en nyhet på systemet och damen i kassan upplyste mig om att den är jättegod och lite rökig, var den tvungen att öppnas. Mmmm, den var jättegod och kan varmt rekommenderas "anCnoc". Vill dock utfärda en varning och det är att intaget bör begränsas till max 2 omgångar, alltså max 2 glas. Sedan hur stora glasen får vara är upp till var och en, men fy fasen vilken baksmälla man kan få av whisky!
Oftast beror visserligen detta fenomen på följande:

Välkomstdrink, kan vara allt ifrån mousserande vin, en grogg eller en öl.
Vin till maten och där kan man i ärlighetens namn få i sig en 4 glas under en hel middag och lite prat efteråt. Okej 5-6 glas då...
Sedan kan det i vissa fall bjudas lite munnagott till efterrätten och då kan det lätt slinka ner konjak, calvados eller whisky. Det är nu det börjar!

För har vinet bytts ut mot starksprit, ja se då vill kroppen ha mer och då säger inte munnen nej tack. Klockan är i dessa fall över midnatt och påfyllningarna kan hålla på framåt tvåtiden. Det är sedan man får den brillianta idéen att, nu jävlar ingen mer sprit, bättre att dricka vin så jag inte blir dålig imorgon (som redan är idag).
Vinintaget som man då tror är att jämställas med läsk kan lätt pågå till framåt fyra, fem tiden. Gärna i samband med intelligenta diskussioner eller mer monologer. Kan också bli en avrundning i sällskap med Cornelis Vreesvijk, gamla cassettband med 80-tals disco eller helt enkelt en liten "Dreamer" med Supertramp som gärna spelas en 7-8 gånger på raken för den är ju såååå bra.
Absolut, lite maratonsex har också inträffat och är inte på något sätt att förakta. Det är då man är osynlig, supersmal, vrålsexig, vig och behärskar varenda ställning söder om Treriksröset.

Denna kvällen ska inte sluta med whisky däremot gärna med maratonsex och vin. Behöver röra på mig kraftigt inför vägningen på fredag morgon och vin är verkligen som vatten nu för tiden. Tänk om jag kunde komma på Jesus trick när han gjorde vin av vatten. Fast då skulle nog systembolagstanterna sakna mig...

Ha en fin klibbig dag i värmen.

Kram kram

Hårda bud

Senaste nytt på hälsporre-fronten:
Tycker fortfarande att det är ett förskräckligt äckligt namn och att det har drabbat just mig är bara så förfärligt. Jag vill helst bara drabbas av sådant som låter vackert, typ passion, kärlek och pengar.

Röntgade som sagt båda fötterna och får provsvaret. Foten som jag inte längre har ont i visar på en hälsporre och den foten som jag nu har så in i helvete ont i är totalt utan anmärkning???? Då ringer jag såklart till röntgen och frågar. Får till svar att när kroppen inleder en läkningsprocess, ja då bildas det här kalket som då kallas hälsporre. Detta innebär i praktiken att hälsporren som tack och lov inte värker längre kommer att stanna i min ägo för alltid. I höger fot där jag nu har ont kommer det att bildas en hälsporre. Alltså har jag 1,5 -2 år att se fram emot bildandet av en ny hälsporre. Ja, det gäller att ha framtidsplaner....

Ikväll är det skyddsträning med den håriga och jag ser med blandade känslor fram emot detta testeronstinna jättehav av jättekukar som väntar mig. För att förtydliga det hela så handlar det om män med rakade huvuden, mycket tatueringar och  med en syn på hundinlärning som jag tror härstammar från strax efter the big bang. Banka och slå, visa din makt och var för fan inte glad! Tuffast vinner! Måste åka dit en gång till eftersom min lilla söta väna varelse till hund har ett sjuhelvetets humör och blev förbannad på figuranten förra veckan med påföljd att hunden såg ut som Hannibal Lecter efter en festmåltid när vi åkte därifrån.

Figuranten hade tryckförband och var lätt medtagen...Men hunden agerade helt korrekt men trots detta så är det tydligen regel att blir det blodvite så är det en flaska sprit eller en back öl som gäller. Klart som fan att just jag lyckas springa på en figurant som gillar singel malt whisky!

För att ingen ska missförstå mig så gillar jag både rakade huvuden, jättekukar och tatueringar men just i kombination med skyddsträning kan det ibland bli lite för mycket...

Ha en underbar klibbig onsdag!

Kram kram