Invigning

Invigning av mina nya progressiva terminalglasögon. Tycker inte att jag ser så mycket bättre, kan det bero på att jag var tvungen att ta lite "medicin" för min förkylning som sakta men säkert kryper på mig? Säkra tecken är att huden är öm, näsan rinner och jag måste snyta mig konstant. Fräscht att ha en toarulle på skrivbordet...

Som det känns nu kommer jag att ha utvecklat en härlig nackspärr i slutet på veckan för med progressiva glasögon så måste man ha huvudet i ett visst läge beroende på hur långt man vill se. Jag ska INTE ha på mig glasögonen när går omkring för några nya fallolyckor är inte överst på önskelistan.

De förbannade bananflugorna har gjort sitt intåg i mitt hem igen. Hatar dem för de förföljer mig i alla rum. Mina bananisar är smarta. De köper inte alla dessa hopkok man ska göra för att slippa dem. Åh nej, i mitt vinglas ska de jävlarna vara och har jag inte vinglas så far de omkring ändå (förmodligen gårdagens vin) och förpestar min tillvaro. Blir lite orolig med tanke på städningen har haltat kraftigt under sommaren. Vet inte om luddet i hyllan är damm eller kanske en bäver som flyttat in. Väntar på att den stora städnojan ska drabba mig. Verkar som den dröjer och jag försöker att ta det cool och säger till mig själv: - Nu är du inne på din andra arbetsvecka och det är många rutiner som ska återupptas. Vänta med städningen så ska du se att lusten kommer...

Ja, eller hur? Var på IKEA en sväng igår och skulle köpa nya toaborstar. De jävlarna kostade 738:-! Vem kan gå in på IKEA utan att köpa ljus, servetter, en ny lampa eller något annat krafs?

Äldsta sonen har huserat hemma själv hela helgen och en toaborste använder man inte förrän man har spolat bort allt toalettpapper!
Skönt, för i september ska jag bo hos honom en natt och gissa om jag ska svina...
Skönt när ungarna flyttat hemifrån och ska de återvända till sitt barndomshem bör man vara hemma. Tro mig.
Jag har varit i Hälsingland hela helgen och han har varit hemma. Just det, tänk er själva. 25 år gammal, kommer hem några gånger om året. Morsan har lämnat kommunen, lägenheten ligger mitt i stan. Kul med alla kompisar man inte träffat på länge. Mmmm, och det fanns glas till alla. Kul att så många verkade ha så olika smak med tanke på alla olika typer av glas JAG fick tömma ur diskmaskinen. Trodde inte ens att den rymde så många glas...

Är det nu man ska tänka: -Ja men pojken är ju frisk (kan i och för sig vara samma skallskada som mamman) och det är ju kul att han har vänner!
Visst, det är jättekul att han är frisk, har full ledsyn, inte sitter i rullstol och inte har hemorrojer - men kan man få gnälla lite ändå?
Ungdj...älskar dig, men nu var det faktiskt sista gången du har fest hos lilla mamsen utan min närvaro, eller utan en kontrollbesiktning av hemmet innan du lämnar kommunen.

Dagens visdomsord: Sina små underbara juveler som sket blöjan full, luktade sådär underbart efter badet, rapade sådär jättegulligt över axeln och la sina knubbiga armar runt ens hals - de hänger liksom "ve" hela livet...

Kram kram

Härliga Hälsingland - hej då

Hälsingland: Edsbyn och Bollnäs...Ja, behovet att åka dit igen är faktiskt inte så stort...
Skulle någon råka hamna i Bollnäs så låter det här helt tokigt, men Scandic Hotell i Bollnäs - vilken mat! Åt italienska tapas med en sagolik Chablis till och resten av gänget verkade inte heller så ledsna över sina menyval.

Då var nästa års SM i Bruks & IPO lanserat i Edsbyn under årets SM som gick av stapeln där. Vi gjorde succé (ja, vad annars?) och att arrangemanget kommer att gå i anslutning till High Chaparral gör ju inte saken sämre. Boka in helgen 19-21/8-2011 och kom och titta på hundar och framförallt hundmänniskor. Man tror inte att det finns så många varianter av mysbyxor och foppatofflor. Myxbyxor med hål, mysbyxor med häng och mysbyxor som sitter på en tjockis som borde haft väldigt mycket mer tyg i sina mysbyxor. Ändå upplever jag det som om det har blivit lite bättre och funktionella kläder för utomhusbruk behöver inte se för jävliga ut.
Något som ändå slår mig är att den stora massan är ovårdad. Jag vet att man kan kamma sig för att man bor i husvagn. Man måste inte ha skitiga kläder på sig och varför har man strypkoppel på en 4-månaders hundvalp?
Ja, vi är sannerligen olika vi människor. Tur är väl det, skulle vara tråkigt om alla vore som jag. Då hade man ju inte haft något att klaga på alls...

Hursomhelst, det är roligt att jobba i en förening med något som man gillar och trivs med. Det finns ju i regel en uppgift till alla och en förenings överlevnad är helt avhängd av den enskilda medlemmens insats. Som jag sagt tidigare, hundar och män är det enda intresse som verkligen håller i sig.

Hösten har kommit och nu börjar näsan rinna och man fryser på morgonen. Luften är hög och skön att andas och när solen är framme och regnet är borta är det helt underbara dagar. Min morgonrutin med promenad håller i sig och tricket är att lägga mobilen i ett annat rum så man helt enkelt är tvungen att kliva ur sängen. Jag hatar verkligen min väckningssignal, den är vidrig.
Hoppas att mitt återupptagna aktiva liv snart ska visa sig på vågen, annars är det risk att jag snart dyker upp i ett av tjockisprogrammen på TV. Efter det blir det Idol och sedan Let´s Dance. Det hinner jag faktiskt inte med så det är bäst att skärpa till sig.

Ny vecka, nya friska tag. Köpte en ny CD idag och riktigt längtar tills jag får sätta mig i bilen imorgonbitti och spränga ljudvallen. Ha en fin vecka och glöm inte att njuta av varje dag, den kommer aldrig igen...

Kram kram


Att få nog

När man jobbar med personal och kunder varje dag innebär det självklart att man måste ha en professionell och noga genomtänkt attityd och förhållning. Inte så att man ska vara en annan person utan mer tänka på vad man säger, tänker och gör. Jag har en tydlig målsättning vad jag vill uppnå och redskap som ska få mig att nå mina mål. Detta gör att jag ibland bara vill ställa mig upp och skrika. Det kan vara följande som far genom huvudet men tack gode gud inte är kopplat till munnen. En skön känsla kan dock vara att låta det fara genom huvudet samtidigt som man ler sitt allra finaste leende. Håll till godo:
- Eat shit and die
- Asshole
- Fuckface

Det blir liksom mer tryck bakom när man uttrycker sig på ett annat språk. Har dock en del svenska uttryck, som även de brukar sitta bra:
- Idiot (alltid gångbart och kan även användas när man själv har gjort något dumt)
- Rövhål
- F-ordet (alltså det fulaste ordet för tjejernas framstjärt)

Även om jag brukar säga, att tänka efter innan man säger något är ungefär som att torka sig innan man har skitit, så är det ju faktiskt så att ibland får man bita ihop, så även jag.

Då händer det ibland något spännande. Behöver inte vara kopplat till PMS besvär men oftast...
När jag känner att jag bitit ihop och bitit ihop och bitit ihop...När idioter har fått för mycket spelrum då rinner det över.

Exempel: Kommer till ICA:s parkering och ska parkera som man oftast gör, alltså svänger in på en ruta med nosen först. Då kommer det en gubbjävel från andra sidan och stannar inte på sin ruta utan rullar helt sonika vidare till nästa ruta framför, alltså den som jag håller på att parkera i, för att kunna stå med nosen utåt. Då backar lilla söta jag för att lämna plats åt gubbjäveln (som för övrigt är i den åldern att han inte behöver handla när alla andra som har arbetat en hel dag ska handla), och säger lite klämkäckt med ett leende till gubbhelvetet: - Ja, man ska ju samarbeta i trafiken.
Då svarar det skrynkliga aset med sur uppsyn (på sin arbetsplats som han har varit sedan 15 års ålder, var han förutom en hög position i lunchrummet även fackombud för Metall på företaget): -Jag var först!
I det läget skulle jag gärna om jag nu inte bitit ihop, med glädje kunnat sparka in sidan på hans bil och kanske avslutat med att kliva upp på motorhuven och lagt en liten lurk. Istället log jag och tänkte (på svenska), ät skit och dö gubbe! Visst, dö kommer han med all säkerhet att göra, det andra är lite tveksamt.

Ett annat exempel är de som går i min soptunna och letar burkar. Jag blir vansinnig, soptunnan står till och med bakom ett staket! Jag vill inte ha någon som rotar i mina sopor! Nästa gång jag ser detta SKA jag stanna och tydligt tala om att ge fan i min soptunna!
Är innerligt trött på att alltid vara förstående, värna om de svaga, bla bla bla...Jag har också periodvis i livet (kan hända igen - är ödmjuk inför framtiden), levt jävligt knapert men inte fasen har jag rotat runt i folks soptunnor för det.

Nej, nu tänker jag vara en stridspitt några dagar och återuppta mitt gamla underbara mantra: - Jag tar ingen skit!

Nu mår jag mycket bättre och det var skönt att få spy lite galla. Det måste man få göra ibland och det handlar inte om att man är elak, det handlar om att få stå upp för sina ideal och vanligt bondförnuft!

Nu åker jag till Hälsingland några dagar och är en bitch. Håll ställningarna på hemmaplan och lev väl!

Kram kram

Tillbaka i verkligheten

Första arbetsdagen efter semestern avklarad! Det gick bra och var faktiskt riktigt roligt. Än så länge känns allt väldigt strukturerat och välplanerat...
När man känner såhär brukar i regel något drastiskt inträffa så man plötsligt står där till knäna i skiten. Undrar vad som kommer att inträffa?

Det får gärna sluta regna nu för mina tomater och min chili tycker inte det är kul. Att det är mörkt på kvällarna gör mig inget. Till och med lite mysigt att tända lite lampor och kura ner sig i soffhörnet. Inte för att jag har några problem att spendera tid i soffan när det är 30 graders värme heller men det är liksom mer legalt nu.

Har varit lite av en TV-bög några veckor nu och jag kan krasst konstatera att det som visas är reklam, reklam, reklam. Däremellan är det diverse program om fetknoppar, enorma fetknoppar, heminredning och matlagningsprogram. Elaka kockar, snälla kockar, kockar som lär skolbarn äta med kniv och gaffel och alla dessa serier om mord. Jag är skittrött på mord men det som retar mig till komplett vansinne är alla reklamavbrott. I vissa program känns det nästan som om reklamen tar mer tid än själva serien. Hjälp, ett I-landsproblem till!
På topplistan har vi såklart 2 1/2 män och den nygamla serien Spooks som går på torsdagar kanal 9.

I övrigt gäller det nu att komma igång med den vardagliga motionen och normala matvanor. Är skittrött på restaurangmat och ska verkligen försöka ta med hemlagat till lunch varje dag denna veckan. Vidare gäller det att komma ur sängen i tid på morgonen så att jag hinner gå 40 minuter med hunden. Ett trix är att lägga telefonen i ett annat rum så att man är tvungen att gå upp ur sängen och det ska jag praktisera hela veckan, för nu SKA jag verkligen komma in i den goda motionsspiralen igen.

Dags att börja montera ner sig inför natten. God natt och sov så gott!

Jag gjorde det!

Hurra! Nu är samtliga garderober rensade och det är hur fint som helst. Det har tagit mig sex timmar att genomlida detta och många gånger tänkte jag lägga av. Men jag gav mig icke!
Måste dock göra någon fiffig dammfri anordning i min sunkiga källare så jag kan flytta ner en del grejer där som liksom kan vara bra att ha...

Imorgon börjar jag jobba igen och det känns verkligen skönt att ha koll på kläder, skor och stövlar. Jag riktigt längtar efter att få ta tag i arbetet och fortsätta mot mitt mål med min underbara säljgrupp. Saknar dem alla och är glad att jag verkligen tog mig ledigt och inte har suttit och kollat jobbmail och mobiltelefon, utan verkligen släppt jobbet och kopplat av. (Det är en konst att lyckas med detta och jag är nöjd med min insats).
Detta gör att jag nu är superladdad och full av energi inför höstens aktiviteter! Mitt mantra är planering och prioritering.

Känns alltid så himla bra när man planerar inför för något, då verkar allt så lätt och man känner sig oövervinnerlig. Tänk alla söndagar när jag planerat inför det nya livet på måndag!!!!!
Redan när jag går till sängs har jag lättat 5 kg och framåt onsdag så har jag slaknat. Men hoppet mina vänner, det är det sista som dör och hoppet är en av mina allra bästa vänner!

En annan god vän är isglass. Det är inte så fett (nej, jag vet att man inte ska äta 3 om dagen...), stillar lite sötsug och svalkar framförallt från insidan. Köpte en paket med små knatteglassar i och fick tanken att såhär kommer jag att göra till mina kommande barnbarn. Shit, det kändes alldeles för tidigt att tänka så...

Ha nu en fin kväll och gå ut och gå ut i den härliga luften som tack och lov har blivit lite lättare att andas. Hösten år på stark inmarsch...

Kram kram


I-landsproblem en onsdag

Här kommer en lista på mina I-landsproblem för dagen:

1) Är det verkligen meningen att man ska behöva raka låren också? Räcker det inte med underbenen, runt hobbyrummet och armhålorna?

2) Det är inte kul att ha sitt gråa hår på utväxt. Ser ut som en grävling utan svarta stripes.

3) Idag ska jag gå till optikern. Fick därför lägga dyrbar semestertid på en ordentlig ansning även av ögonbrynen. Tror optikern skiter i att jag rakade benen.

4) Även idag en "bad hair day".

5) Hunden fäller och det är päls precis över allt. Tror att hunden massproducerar för att jävlas med mig.

6) I eftermiddag ska jag plocka kantareller. Är redan nu skiträdd för ormar och alla, precis alla insekter som jag vet väntar på just mig.

7) Har indianer i vassen och om någon jävlas med mig i mataffären, på vägen dit eller hem, kommer de att åka på en propp.


I övrigt mår jag kanonfint och är riktigt odrägligt nöjd med mitt liv.

Ha en underbar dag!

Kram kram


Sista rycket

Sista semesterveckan inledd och jag vet exakt hur många sovmorgnar jag har kvar. Det är det som jag kommer att sakna mest - att få vakna av sig själv utan väckarklocka.

Är totalt slut i hela kroppen, utfestad och helt trött på restaurangmat. Efter lördagens batalj på High Chaparral är det först idag jag känner mig som en människa igen. Nu måste både arslet och strupen få läka i lugn och ro.
Men såhär ska det kännas. Nu längtar jag efter lite ordning och reda, tider att passa och inte så mycket tid till att bara drälla runt. Bara för att man har tid blir man inte effektiv men denna veckan har jag lovat mig själv att rensa ur min garderob så de stackars Rädda Barnen kan få något att tälta i, stryka upp all stryktvätt som snart hotar att välta soffan samt gå till optikern. Ja, det är inte längre någon idé att förneka att stunden är inne för progressiva glasögon...

Även om jag vet att de idag inte ser ut som Tv-rutor med en liten Tv-ruta i, så är det ändå ett tecken på ålderdom som sakta gör sig påmind. Den kryper på en lite halvlömskt med inslag som kilona man lägger på sig försvinner inte för att man späker sig några dagar, knäna blir hängiga och så även ögonlocken. Har naturligtvis inte glömt pattarna och röven som sedan länge har valt att bosätta sig på bottenvåningen.
Visst det är tidens gång och självklart skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt, inte just nu iallafall. Men kommer det en dag om man känner att nu får det vara nog, jag då får det väl bli en tripp till Polen och lite lyft och fyll.

Fuktigheten som just nu ligger tung över oss är något som känns synnerligen ofräscht. Allt känns fuktigt och sunkigt och om man förut hade EN "bad hair day" så kan man nu säga att alla dagar är sådana. Kommer det inte lite sol nu så kommer mina stackars tomatplantor att regna bort och det vore väl själva fan om man inte skulle få odla när man gjort allt slit innan. Chilin ser även den lite skum ut och skulle nog behöva lite solsken.
En fantastiskt skön känsla att gå upp på taket och plocka till sig kryddor och annat smått och gott när man lagar mat. Känner mig som en kock i ett matlagningsprogram och brukar prata lite svengelska med C när vi köksar runt bland bunkar och kastruller. Väljer dock att imitera de snälla kockarna som Jamie Oliver och Nigella. Hon gör det liksom legalt att slicka och smaska runt med fingarna i allt man lagar. Jamie läspar mest men det är ju ganska mysigt att säga thespoon med mycket läspning i. Ett annat kul ord är parsley och så även basil.


Nu ska jag göra ett allvarligt försök till att börja den stora garderobsrensningen...

Ha en fin dag!

Kram kram

Snart över

Då börjar dagen för hemfärd närma sig och det känns skönt. Nu har man dragit runt i en dryg vecka och hela kroppen skriker efter hälsosammare mat och dryck. Vi har ätit och druckit fantastiskt gott och gårdagens tips om en tapasrestaurang på Söder var nog bland det bästa. Både smakmässigt och prismässigt.

Igår lyckades vi igen med att hamna någonstans där vi inte skulle hamnat. På en hårdrocksklubb! Det som fascinerar mig är den man frågar hur den uppfattar en som person och ens önskemål. Vi frågade helt enkelt efter en pub eller klubb som spelar rock. Då tänker vi ju båda på typ Queen, Status Quo etc. Istället hamnar vi på denna fullsmockade pub/klubb med hårdrockskaraooke. Där feta, långhåriga, skitfulla, apliknande människor skriker ut texter som du aldrig hört förut.

Lyckades också få ta del av lite uppfriskande vaktmentalitet när vi skulle in på Engelen. Där åkte en kille i gatan så det smaskade i huvuvdet på honom. Min egen huvudvärk är nog som en fis i rymden med tanke på hur han måste må idag.

Idag spelar Skottland-Sverige fotboll och hela Stockhom kryllar av glada skottar i kilt. Det är mumma det, då jag tycker det är skitsnyggt med kilt. Inga kalsonger bär dom heller (såklart jag frågat). Trevliga och man förstår att många lagt en bra slant för att kunna komma hit och se matchen. Gjorde en insats inatt när en stackars småfull liten kiltpelle hade gått vilse och lotsade honom till rätt hotell. Vidare är vi som två små änglar när vi åker taxi och erbjuder chaufförerna på kaffe och läsk. Chaffisen igår konstaterade att ni kan inte vara stockholmare för ni är så snälla! Skönt, mina annars lite solkiga vingar känns åter igen fläckfria.

Har en underbar vecka att se tillbaka på och vi har haft fantastiskt skoj och trevligt. Inget tjafs, inget gläfs om något utan det bara flyter på. Precis såhär vill jag ha det och jag njuter för fulla muggar....

Kram kram




Deppigt, deppigt...

Jag är verkligen förtjust i Cornelis Vresvijk och spelar honom helst framåt nattkröken när man är som mest intelligent...
Hänger oftast ihop med lite(r) vin. Alltså blir jag ju superlycklig när det visar sig att hans födelsedag firas på Mosebacke med diverse artister som tolkar hans visor. Evenemanget startade redan klockan 14 och vi var på plats en halvtimme senare.

Ja, det börjar väldigt bra och visst tolkar de första artisterna honom utmärkt, inte minst Jan Åström som jag gärna vill höra mer av. Timmarna går, vi tar en kort paus och går och delar en pizza utanför området och kommer tillbaka lagom till Nina Ramsby. Tommy Körberg hörde vi på avstånd och det var inget större drag.
Det enda Nina Ramsby gör är att promota sin nya skiva, köp den, specialpris idag, skivan finns inte ens ute i butik, bla bla bla. Kändes mycket kommersiellt och inte alls speciellt "Cornelisaktigt". När klockan var strax innan åtta kände både jag och min älskling att vi började leta efter någon slags repanordning där vi kunde hänga oss. Började också ifrågasätta vad det är för fel på krypskyttar egentligen och gjorde ett halvhjärtat försök att deppsupa en stund.

När det finns så otroligt mycket underbara visor varför måste man välja de mest tragiska, göra dem ännu mer tragiska och sjunga dem så långsamt att klockorna stannar? Vi orkade helt enkelt inte stanna tills det var slut. Kanske var den sista gruppen artister kanonbra men när man börjar känna sig självmordsbenägen är det bäst att dra - fort som fan.

Nu ska du slippa lyssna på Cornelis ett tag lovar jag min älskling som tycker att det är precis nu vi ska spela Cornelis och de låtar som det är lite drag i och som är fulla med hans underfundiga humor. Skönt, då vet jag att min älskling inte är allvarligt skadad av gårdagen! Själv lider jag fortfarande lite grann men inte värre än att jag tagit bort snaran runt min hals...

Idag är det nya friska tag som gäller och ska vi lyssna på musik idag är det rock´n roll som gäller - utan tvekan!

Lite kultur står på schemat idag, kanske blev det en liten hjärnskada iallafall...

Kram kram

Lycklig, lycklig

Ja, då har man avverkat en krogrunda i Stockholm med efterföljande lördag och bakfylla. Dock inte av det tyngsta slaget utan mer en "light" variant som innebär att en pizza går ned på högkant utan efterföljande uppkastningar. Skönt och en perfekt dag för att läka kroppen men ösregn konstant hela dagen, pizza från den lokala pizzabutiken, film och mys i soffan. Kvällen avslutades med ett ordentligt oväder med blixtar och dunder.

Fredagskvällen inleddes med lite skumpa under själva förberedelsefasen med make-up och hårfixande. Sedan färd in till Stureplan och Sturecompaniets uteservering.
169:- för en Gin & tonic där de absolut inte hade sparat på tonicen...

Var får alla dessa unga människor sina pengar ifrån? Det är verkligen skitdyrt! Fullt på restauranger och krogar. Alla kan väl inte deala med knark eller vara prostituerade? Fattar verkligen inte hur ungdomar har råd att hänga ute här.
Vidare till Café Opera där vi käkade på Bakfickan och sedan betalar vi 200:- per skalle för att få komma in på Caféet. Gick väldigt bra en stund då vi lyckades knipa varsin barstol och kunde sitta ner och njuta av lite drinkar i prisklasser där du måste vara lite packad för att inte smälla av över priserna. Trängselfaktor enormt hög! Den enda kändis jag såg var Peter Dalle men nu ser jag ju förvisso inte speciellt bra. Lyckas också pricka in ett hårdrockstema så emellanåt kändes det och såg ut som om man fastnat på en MC-träff igen. Vi rockade inte röven av oss men lite svängde det allt!

Vidare från detta aphus till något annat. Som tur är och jag tackar någon så gick vi inte in på något mer ställe. Klockan över 02.00 och betala ytterligare pengar för att komma in och trängas är ju egentligen inte så smart men något man kan göra och sedan ångra...
Nej, jag konstaterar att min mognad har nått en nivå när jag inte längre imponeras av vissa saker.
En gullig taxichaufför från Irak som bränt sig på stockho

Vi har det iallafall otroligt kul när vi är tillsammans jag och min älskling. Att kunna festa tillsammans lika väl som att dega kan vara en konst. Någonstans ligger minnen där bråk var ett inslag så fort det handlade om fest. Att äntligen ha träffat en man som beter sig som en normal människa som tar ansvar för sig själv och som vill ha roligt och som tar sin plats är fantastiskt och jag slås gång på gång över hur lycklig jag är tillsammans med honom. Ett helt år har vi nu varit tillsammans och det blir bara bättre och bättre.
Jag är tacksam så tacksam att få uppleva detta.

Idag är en ny dag och vi är på gång igen. Planerna pendlar mellan ett besök på Mosebacke och Cornelisdagen men tanken på att åter igen trängas känns sådär. Åland har vi fortfarande inte kommit över till. Vi bor så bra nu och det är lätt att ta sig till stan så frågan är om vi kanske bara tar en dagsutflykt till Åland. Det här är semester när man tar dagen som den kommer och bara flyter med.

Idag är jag oerhört tacksam för att jag är frisk (ja någorlunda), inte är en stockholmare, inte har silikonpattar eller silikonröv, har vett att njuta av att bara få finnas till och att en kall pilsner på en mysig uteservering tillsammans med min älskling är det som får mig att känna såhär!

Ha en underbar söndag

Turister i huvudstaden

Då har man varit i Stockholm några dagar och det är riktigt mysigt och avkopplande. Såklart gör man vissa noteringar som jag inte kan låta bli att dela med mig av.

Alla stockholmare är inte på Gotland - och skränar. De pratar högt och breeeeeker. Jag som trodde skåningar tillhörde arten bräkiga men tydligen finns det fler upp i norr. Skillnaden är att här uppe i norr så betonar man inte bokstaven r utan e:et.

Många turister flanerar på gatorna och i Gamla Stan hörs nästan ingen svenska talas. Trevligt, för det är bra för vårt land att utlänningar vill komma hit (på semester räcker bra...).

Besökare från Asien finns det många och jag slås åter igen över hur de rör sig. Vet inte om det är så enkelt att rörelsemönstret hänger ihop med att ett gäng kusiner eller andra släktingar är uppkörda i röven och därmed ger den pingvinliknande gångstilen. Det är säkert ett billigare sätt att resa men jag vet i fan om jag vill vara den som går eller åker svart...

Magen, min berömda, har såklart gjort sig påmind och emellanåt har jag varit tvungen att verkligen fundera på om jag är i Indien eller Sverige. Att jag är i Sverige vet jag nu då Immodium Plus (min kära gamla vapendragare) funkar bra efter ett par kapslar nersköljda med en kall pilsner eller två. I Indien kan man lika gärna käka Pim Pim som Immodium, där behövs det inhemska saker som ser till att all eventuell avföring förvandlas till cement. Det kan man sedan efter ca 2 veckor använda om man ska mura sin grund eller laga stenmuren hemma.

Ikväll är det iallafall en krogrunda som gäller. Det ska bli både Stureplan och Café Opera. Mitt sällskap är fantastiskt trevligt och vi har väldigt lika smak både gällande mat som dryck (och sex). Vi lyckas hela tiden fastna i de typiska turistfällorna och har idag hunnit trycka i oss pizza i Waholm för över 300 kronor. Det var väldigt gott och vi matar varandra med: - Vi är ju på semester, klart vi ska unna oss...
Vi kommer att unna oss hela kvällen och natten lång, det vet jag redan i förväg. Den stackaren ska även behöva tillbringa mycket tid på dansgolvet inatt men det vet han än så länge inget om.

Gröna Lund igår eftermiddag var en riktigt pärs. Varmt, trångt, en jävla massa skrikiga ungar och annat löst folk. Har varit där många gånger förut men aldrig upplevt något liknande som igår. Något ska man ju åka och efter 45 minuters köande åker vi Kärlekstunneln. Mitt resesällskap hade nog lite andra förväntningar än jag då han försiktigt undrar var man lägger av sig kläderna...
Till och med i denna otroligt barnsliga konstruktion lyckas jag bli skrämd av någon docka som helt plötsligt rör på sig. Tur att jag satt stadigt i min stock. Ja, i min stock inte på...
Man guppar nämligen runt i små stockar i en vattentunnel i mörkret.

NU måste jag sluta och börja förbereda mig för kvällen. Vet inte om jag ska ta mina svarta eller turkosa Foppatofflor...

Foppatofflor är skitfult och det är ännu skitfulare på vuxna människor, så jag undrar varför i helvete har denna gummitoffel blivit Sveriges nya nationaldräkt?

Ha det gott i augustivärmen och lev väl!

Kram kram

Semesterväder

Nu har det underbara sommarvädret helt plötsligt bytts mot ett ihållande regn...
Men se jag tänker inte blir nedslagen utav detta. Det är skönt att sova länge på morgonen (nu blir klockan i regel framåt halv elva - mmmmm så gott) och det är inte svettigt och äckligt utan svalt och fuktigt. Precis som det ska vara i ett sovrum...

En improviserad grillfest tänker jag inte ställa in utan vi dukar i köket, öppnar alla fönster och låtsas att det är ett uterum.

Snart blir det Stockholm och hundfritt! Måste kolla över alla kläder och skor så man inte missar något. Jag har ju en tendens att lacka ur om det saknas några skor som jag just för tillfället vill ha. Brukar packa ner skor som jag inte använt på några år utifall att...Men vi åker bil och ska inte fara omkring med ryggsäck så det finns gott om plats för onödiga ting.

Bokhelvetet om Wallander är äntligen utläst och jag är helt grym och avslöjar att det var sista boken. Som grädde på moset efter alla andra sjukdomar han hade så slutar det med Altzheimers och mot det finns det inget botemedel vad jag vet. Synd om Wallander men skönt för mig...

Har istället satt tänderna i Marie Ljungstedt och mord i Gotlandsnatten. Den är än så länge bra och kommissarie Kutas verkar än så länge inte vara drabbad av varken diabetes eller minnesluckor.

Nu ska jag ta på mig regnstället och ge mig ut i blötan. Klär man på sig underställ under regnstället så blir man svettig och då kan man låtsas att det är 25 grader varmt...

Kram kram