Cyberrymden

Hur länge ska OS hålla på och plåga mig? Detta måste vara världens längsta OS genom tiderna.
Visst, jag har verkligen försökt att intressera mig men lyckas bara små, små stunder. Såg faktiskt brudarna när de körde sprinterskidor eller hette det stafettskidor? Inte fan vet jag men de klippte till med ett silver iallafall. Vill bara meddela att i min värld är "second place the first looser"....

Något som stressar mig något vansinnigt är Facebook. Varje gång jag öppnar min mail är den full av alla möjliga inbjudningar till evenemang, bli ett fan av någon klubb, svara på en vänförfrågan, bla, bla, bla...
Visst är det jättetrevligt med många vänner och jag har själv skickat vänförfrågningar men hur ska det egentligen sluta och vad är huvudsyftet? Jag tycker det verkar som det skapar en massa merarbete. Man ska hinna sitta och chatta, gå in och skriva vad man gör just nu, anta utmaningar och våndas över alla som hinner baka bullar och åka skidor. Kommer man någonsin att kunna ta sig ur Facebook, eller är man kvar för evigt i cyberrymden? Kommer jag att lämna ett avtryck på andras sidor även om jag stänger ner min egen sida?
Tänk om jag har kompisar som totalt lackar ur och beter sig osmakligt på Facebook, kommer det att drabba mig? Eller om kunder eller arbetsgivare sitter och kollar på mig och mitt umgänge och upptäcker att jag har en massa läskiga kompisar som beter sig i cyberrymden? Nja, lite oroande är det allt. Tänk om denna oro är kopplad till min ålder, för gamla människor oroar sig ju för det mesta? Hjälp!!! Inte redan snälla...

Nu ska gamlingen gå och skölja sina löständer, ta på nattblöjan och flanellnattlinnet. Måste lägga mig tidigt så jag orkar upp vid femsnåret. Då ska gamlingar lyssna på P1 och lösa korsord vid köksbordet. Så är det sagt - så får det bli...

Adjöss


Torsdagen hela dagen

Här kommer en torsdagslista som suger....
- Börjar bli förkyld, att nysa i intervaller om 5 prosit per gång är jobbigt. Lägg därtill efterföljande snytningar med svidande näsa som extra skitbonus.
- Fetare än någonsin. Har slagit viktrekord, all time high. Hur fan kan man vara så korkad?
- Bilen är så skitig att jag knappt ser ut genom sidorutorna. Visst jag vet att man ska kolla framåt när man kör men ibland kan det vara bra att kunna titta åt sidorna också.
- Hunden fäller något vansinnigt och min soffa är alldeles hårig, likaså mina mattor.

Bra saker i dag...
- Vi har haft mungotorsdag på jobbet. Vi pratar lite fubbigt och beter oss som om vi kommer från en annan del av Jönköping.
- Min älskling kom idag och det innebär att det är varmt och skönt i sängen.
- Fick ett ryck och rensade i en garderob. Även medicinskåpet fick sig en omgång. Vad konstigt att just jag hade en massa laxermedel i skåpet...
- Ja och så det som egentligen är viktigast av allt - livet känns på det stora hela väldigt harmoniskt.

Kram kram



Vårdvalet

Nu har jag gjort mitt vårdval...
Jag har valt en veterinär nära mig...


Gör ett aktivt vårdval - viktigt! Titta på Arbetsförmedlingens liknande upphandling med alla jobbcoacher som ploppade upp ur jorden som svampar. Precis som i den verksamheten är jag säker på att en del rötägg smyger sig in i Landstingets upphandling.
Mygel, bluff och båg så fort det finns utsikter att tjäna pengar. Vart är vi egentligen på väg?

Ack ja....


Kram kram


OS

Allvarligt talat alltså - OS? Som om det inte skulle räcka med det eländet, så har det av någon konstig anledning fullkomligt exploderat med små kvisslor och annan bråte i ansiktet. Förmodligen beror det på ett intagande av fel kost, för mycket alkohol och alldeles för fet eller för ofet ansiktskräm, eller så är det helt enkelt en allergireaktion på OS.
För att citera min väninna Prinsessan Alex, ta till exempel skridskor: Män med stora arslen som kör runt, runt, runt...
Så jävla boring...

Sedan har vi längdskidåkning. Spelar ingen roll hur poppiga glasögon de tar på sig, det är en sport för töntar som under sommarhalvåret håller på med orientering och på gymnasiet gick de Teknisk linje eller Natur.
Förstår iallafall så mycket av sporten att det måste vara förbaskat kallt eftersom jag hittills inte har sett en endaste med ett kraftpaket i brallan. Eller stoppar de in den lilla masken därbak för att hålla tarmen i schack under loppet? Och hur fräscht är det att visas upp i TV inför miljoner tittare med jordens snorbroms hängande ur näsborren?

Fortfarande förstår jag inte den hysteri som omger skidskytte? Åka runt med ett gevär på ryggen och skjuta prick ibland stående och ibland liggande? Till råga på allt skjuter dom ju för fan på fel tavlor.
Nej, släng på dom ett maskingevär à la Rambo och skjut från höften på levande måltavlor. Ta tex. alla äckel som just nu smugglar ut barn från Haiti och säljer till prostitution och svartarbete i andra länder.

Om jag inte visste bättre och fick höra ordet OS-gren, så hade jag fått positiva vibbar. Förmodligen är det ordet gren som tilltalar mig. Men eftersom jag vet bättre så får jag inga positiva vibbar.
Kul ändå med alla människor som brinner så enormt för idrott och särskilt från soffan. All heder åt den massiva insats som nu görs från många håll. Jag har till och med hört om män som direkt efter jobbet kan handla chips och folköl alldeles på egen hand! Är också imponerad av alla som just nu lyckas få influensa. Det är mindfulness på hög nivå.

Nä, jag tar det lugnt med OS även denna gången och ser till att få lite bonuskli mot att jag håller truten (nja, där lyckas jag ju inte fullt ut) samt låter bli att sappa på TV:n. En bra deal som jag kan stå ut med ett tag till.

Nu är det läggdags och jag ser fram emot att få krypa ner med ett korsord och en penna. Som ni förstår är jag inte alltid en sexterminator, utan ibland en alldeles vanlig människa med alldeles vanliga behov...

Ha dé!

Kram kram


Fryser...

Jag vill har vår nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Är vansinnigt trött på att frysa. Om man ändå hade blivit smalare av att frysa så hade det väl gått an, men jag bara sväller ju!

Bilen är skitig, alla stövlar är svinhala, pälsen har spruckit och behöver lagas och jag kan inte ha långkalsonger på mig inomhus. Jag kan ju för fan inte ens klämma in mig i ett par långbyxor. Det är något konstigt som väller över byxlinningen när jag försöker åla mig i. Jag ser ut som en färdiggräddad jättemuffins. Undrar om jag någonsin kommer att se ut som en finsk pinne?

Var i Göteborg i helgen och shoppade lite grann. Ett par skor för 1400:- som man ändå är tvungen att lämna in för att halvsula! Vad är det för jubelidiot som inte fattar att det är ganska bra att göra det med ett par skor/boots som ska användas under vinter/vårsäsongen?
Jag har den månatliga regleringen på gång, så just dessa dagar är jag mest omgiven av idioter faktiskt. Min bitchfaktor är groteskt hög just nu...

Som om det inte räcker så har det förbannade OS dragit igång också...
Och med det alla satans spekuleringar om alla guldchanser svenskarna har, och så vet man att det blir platt fall i slutändan. Håll truten och låt svenskarna får tävla utan en massa gubbtryck så kanske det blir bra resultat.
Enda fördelen med OS är att jag har fri tillgång till kli på valfri del av kroppen - det är bara så grymt bra!
Ikväll tror jag att jag väljer lite ryggkli...

Kram kram


Jag är så busig

Förra helgen var jag riktigt busig. Nu är det omvända roller må jag säga och nu har jag fått en helt annan förståelse för varför tonåringar beter sig som dom gör.

1. För att dom kan.
2. För att det är jävligt kul på något sjukt sätt att vara en "pain in the ass".

I lördags kommer det hem en arg son och fräser mot sin arma moder som ligger i soffan som en strandad val i sin snygga fleecemorgonrock. -Har ni varit på mitt rum? (Han var nämligen borta natten mellan fredag och lördag). Min hjärna gick på högvarv men jag tänkte, det är nog bäst att låtsas sova...

Sedan hör man ett ylande från hans rum (många decibel var det); -Nä, vad fan! Morsan för helvete, ni har ju varit här inne. Hunden har bitit sönder en massa bandybollar och det är hundhår överallt!!!
Shit, tänkte jag - hur ska jag lösa detta? Så jag skriker tillbaka med tuff stämma; -Och vad baserar du det på?
Plötsligt står han där igen med vild blick; -Därför att det ligger örhängen vid min dator samt står en massa glas och en urdrucken cola.
Japp, då var man avslöjad...kunde kanske snirklat mig ur det där med glasen men när det kommer till örhängena, då är det fett kört...

Anledningen till detta heter Spotify. Har det på min egen lama dator men hans dator är kopplad till ett par rejäla högtalare så det går att kräma på lite grann. Och visst är det fantastiskt trevligt en fredagkväll efter lite god mat och vin att avsluta med lite musik, en kaffe & konjak, lite whisky och till slut lite mer whisky...

Nu är det slut på detta för ungen har behagat spärra sin dator med ett lösenord!

Nu till helgen tänker jag inte försöka knäcka koden för jag ska till Göteborg. Men det kommer fler helger - och då är jag där igen med mina magic fingers, och i fortsättningen ska jag inte lämna några spår efter mig...

Ha en trevlig helg!

Kram kram


A-exemplar

Har äntligen kommit iväg till frissan och ansat björnf....n på huvudet. Det är bara att iskallt konstatera att det är dyrt att bli gammal. Det blir ännu dyrare när man är ett A-exemplar av homosapiens med riklig och snabb tillväxt av de numera grå på huvudet. Visserligen har jag varit grå i många år men nu är det liksom helt jämnt fördelat över hela skalpen. Detta innebär en infärgning av hårbottnen var tredje vecka och det är dyrt! Sedan ska man ju laborera till det lite extra och ha lite slingor också.

Är livrädd för vad mer som ska bli dyrare på ålderns höst. Viagra kan väl knappast gå på mitt konto och kanske är det så, att eftersom jag är ett A-exemplar kommer jag att få ta bromspiller istället, så jag inte pippar ihjäl min stackars hanne på ålderns höst.

Med tanke på att jag redan idag har en tendens att välta lite titt som tätt, därav mitt andra namn Vältovich, kanske mitt plåsterkonto kommer att nå oanade höjder. Eller är det så illa att läkarnotan kommer att bli hög för när man blir gammal och trillar, ja då bryter man lårbenshalsen. Byta höftleder kan inte heller vara en billig historia.

Sedan kommer vi till tänderna. Visst, det finns säkert en viss charm att vara lite tandlös - vid vissa tillfällen säkerligen väldigt uppskattat, (hmmm...) men hur snyggt är det? Och lägger jag ändå pengar på den grå utväxten så kan jag ju knappast åla runt tandlös.

Ja och sedan kommer vi till avsnittet blöjor...vuxenblöjor. Lika givet som att påven gillar småpojkar, lika givet är det att just jag kommer att behöva blöjor. Det kan bara inte vara billigt!

Fan, nu känner jag att det månatliga sparandet måste ökas drastiskt och finns det möjligtvis en chans att få sponsring till blöjor? Kan det vara så att Swedbank gärna lägger en slant till en kissenödig tant med vackert ogrått hår och alla tänder i truten, som ivrigt mässar på PRO:s veckomöte, om vilken fantastiskt bra bank Swedbank är?
Eller kanske Fonus, om jag ständigt bär med mig budskapet - hos Fonus behandlas alla lik (a).

Nej,  nu ska jag ägna mig åt min underbara man en stund och förtränga blöjbehovet. Dricka ett glas vin och bara njuta av mitt nyklippta hår och vara nöjd över den middag jag just serverats och kunnat tugga i mig med mina egna tänder, samtidigt som jag inte har skitit ner mig.

Hallelulja - än så länge är jag ett A-exemplar!

Kram kram

Livet i raketfart

Livet går verkligen i raketfart men med tanke på vad jag just nu uträttar på en dag så är det inte så konstigt. Lite för många jobb på alldeles för kort tid. Skönt när detta chickenrace är över och jag kan fokusera på två jobb. Har lite dåligt samvete för hunden som just nu får nöja sig med promenader och minimalt med hjärnstimulans. Men även en knubbsäl måste inse sin begränsning och jag kan inte hinna med allting jag vill just nu.

Mår ändå förträffligt bra och vet ju vad jag arbetar mot för mål. Avskyr att ha en massa måsten och nu ska de förbannande "måstena" betas av i tur och ordning. Ingen panik - det jag inte hinner med blir heller inte gjort!

Min strykhög har nu nått oanade höjder och det är spännande vad kreativ man blir helt plötsligt, när det som finns struket i garderoben, är sådant man inte haft på sig på väldigt, väldigt länge. Ja, en hel del ska väl i ärlighetens namn egentligen inte ens hänga där - mina kläder har haft en sällsynt förmåga att krympa de senaste åren.

Idag fick det bli ett par vita brallor som egentligen nog hör hemma under sommaren men som sagt de var välstrukna. Vita byxor på Jönköpings gator har varit ett perfekt plagg idag och imorgon väljer vi av naturliga skäl något rent. I Jönköping är bilisterna oerhört slarviga med att stanna och släppa fram gångtrafikanter på övergångsställena. De är inte många som ens bromsar in och det syntes tydligt på mina byxor. Men hellre skit på byxorna än i byxorna, det vill jag lova...

Ha en god natt!

Kram kram