Pensionärsfasoner

Har precis varit en duktig liten miljönissa som sorterat sitt glas och lämnat för återvinning. Kallt konstaterat, vad mycket gott jag har druckit. 
I vanlig ordning blir jag förgrymmad. De flesta som kommer med sitt glas har fömodligen plastpåsar. Varför i hela fridens namn kan man då inte ha en behållare för plastpåsar placerad i anslutning till själva återvinningsbehållarna? För du får inte slänga plastpåsar i hålet för plastförpackningar. Att de inte passar bland metallförpackningar eller tidningar fattar jag också. Ett vanligt jävla brännbart föremål är vad det är!
Undrar om jag kommer att bli en sådan där pensionär som retar upp mig och skriver insändare dagarna i ända?
Man hinner ju reta sig på en hel del om man går upp i ottan.  Redan nu har jag en liten grund för några fina insändare:

-Idoterna som plockar upp efter sina hundar och sedan slänger plastpåsen med bajset inuti rakt ut i naturen. Hallå!!! Riktig idiotvarning.

-Skitungarna som inte kan låta bli att sparka ner papperskorgar eller öppna botten så allt skräp ligger på backen och därmed kan skatjävlarna göra sitt och verkligen sprida skräpet.

-Sommarvärmen i all ära, men snälla karlar - skippa de förbannade foppatofflorna och köp ett par nya snygga shorts! En t-shirt behöver inte var 13 nummer för stor eller för liten med urtvättat tryck och fläckar som inte går bort i tvätten.

Puh, det kommer att bli en tuff ålderdom...

Nu är det 7 dagar kvar till New York och de 3 små grisarna förbereder sig...

Ha en härlig Valborsmässoafton!

Kram kram


Att befinna sig i nuet

Tänk vad mycket underbart man missar för att man ínte befinner sig i nuet. Ikväll har jag varit oerhört fokuserad på att just befinna mig i nuet och jag går till sängs med en fantastisk bild på min näthinna.

Dessa män, åh vad underbara en del är. Inte i alla situationer men kan man plocka godbitarna så gör man det. Jag smygtittar bara lite och njuter för mig själv...

En åker, solsken och en man - en riktig man, som går ut ett spår till min hund. Ett långt spår också så jag hann verkligen glo mig mätt. Det blir man fan inte tjock av iallafall!

Nu ska jag krypa till sängs och försöka läsa lite till i New York-guiden. Har jag förresten nämnt att jag ska dit nästa vecka? Tralla lalla la...bara tanken gör mig så himla gla!
I New York finns det fler italienare än i Venedig och det är ju inte fy skam. Antar att det finns italienare som mäter mer än 150 cm och jag är ju lite galen i maffiosos så det bådar ju bara gott...

Nu ska den lilla rultan masa sig i säng och jag säger god natt.


Ärkesvin

I morse doftade det så otroligt gott ute. Att lite sömndrucken få komma ut i den fräscha morgonluften fyllde verkligen hela mitt inre med en skön känsla av frid och lycka. Vad jag blir glad när de känslorna väller över mig. Händer faktiskt oftare och oftare nu för tiden, eller så bejakar jag de känslorna mer nu.

Tagit på mig jordens trångaste kjol idag för att verkligen komma ihåg att inte stoppa något olämpligt i munnen.
Motivationen är på topp - och det är jävligt trångt i midjan!

Börjar bli lite nervös inför helgens tävling med den håriga prylen. Känner att ett moment inte är klart på långa vägar men jag måste få tävlingsrutin. Bra att vara lite nervös också för då är det ingen risk att tarmpaketet är i vila...För visst är det så att man helst ska äta som en höna och skita som en elefant.
Hade varit skönt att ha med sig någon som moraliskt stöd men få är de som fattar tjusningen med att siga upp i ottan för att "leka" lite med sin hund. När det sedan ska ske 20 mil bort (enkel resa), ja, det är då man blir betraktad som en fullblodsidiot.

Att bo ensam är inte så kul just nu med tanke på vad som fullkomligt dräller in så fort man öppnar altandörren. Allsköns konstiga insekter varvade med de vanliga äcklisarna - getingar och humlor. Fick in en humla i går kväll som hade storlek som en tennisboll (nästan iallfall..). Som tur är kom sonen hem och kunde rädda sin fjantiga mamma ur nöden.

Vidare närmar sig New York resan för de 3 små grisarna och med den en härjande svininfluensa...
Ska bli kul att  se hur det hela utvecklar sig. Oroar mig inte, för är det meningen att jag ska till Amerika, så lär jag komma dit, och är det inte meningen så tänker jag inte deppa ihop för det! Det ska mer till för att sänka det här lilla ärkesvinet!

Kram kram

Vågval

Neeeeeeeeeeej, jag hade inte gått ner i vikt denna veckan!!! Hur kan man bara vara förvånad när jag så väl vet att alkoholintaget varit alldeles åt h-vete? Hur kan jag bara vara så otroligt dum att jag i min enfald glider upp på vågen och bara liksom inbillar mig att nu, nu är det minus ???? Jag är en idiot!

Bara för detta känner jag mig nu lite deppig...och tjock...

Ja, jag känner mig precis som rubriken - som en vågval.

Nya friska tag, inte tappa sugen. Positiva tankar, positiva tankar....

Kram kram

Rusligt trevliga dagar

Jaha, då har man lyckats igen...
Undrar om det är efter gingrogg nummer 2 eller 3 som man blir osynlig? Då ska vi komma ihåg att herr Vin var med under uppstarten och han lämnar sällan några slattar efter sig. Torsdagen var blöt, verkligen blöt - och dyr, oerhört dyr...

Med tanke på slipparna som i vanlig ordning är nerknölade lite här och där i både väska och plånbok så har förmodligen osynlighetsfasen inletts efter tolvslaget. Säkerligen var det i den svängen man trodde man var guds gåva till mannen också och frågan är - finns det verkligen någon överhuvudtaget som dansar bättre än jag?

Fredagen var lite tung i uppstarten men efter lite mat och en dusch samt en uppfriskande promenad så var man tillbaka i matchen och kvällen avslutades på ett väldigt behagligt sätt.

Lördag var det dags för 40-års kalas som visade sig bli ett bröllop också. Första gången jag har suttit i en kyrka lite sådär halvt vinrusig (vi inledde med förfest eftersom det var ett 40-års kalas vi var bjudna till). Ett mycket trevlig tillställning och i vanlig ordning har jag lämnat djupa klösmärken i bardisken - jag viiilll inte gå hem!!!

Idag söndag, pigg trots allt! Har tränat hund, kört motorcykel, jobbat lite och till och med lagat en nyttig och god kvällsmat.
Känner mig full av energi och nästa helg inleds tävlingssäsongen med den håriga prylen och det känns pirrigt och samtidigt väldigt kul såklart.

New York resan närmar sig också, likaså beslutsdax för jobbet i Malmö!
Det händer grejer hela tiden just nu och jag bär med mig samma känsla som jag gjort under ett flertal månader - jag är på väg till något nytt men kan inte ännu definiera vad det är. Känner mig ändå trygg i vetskapen att allt kommer att bli så bra.

Kram kram

Dubbelt upp

Igår var jag med i lokaltidningen Finnveden Nu i en liten fin artikel om ett av mina nya projekt. Som tur är hade fotografen valt en vinkel som var mycket bra ur "jag är en knubbsäls" perspektiv. Heder åt en sådan fotograf som förstår att en kvinna i sina bästa år (singel) inte vill exponera någon eller några former av dubbelhaka. Tack, tusen tack!

Att vara "dubbel" är inte alltid en nackdel. Jo, när det gäller hakor är det en nackdel men jag tänker såhär:

Jag har en kompis....

som kan vara skvatt galen och göra saker så man bara undrar om hela proppskåpet brunnit - i nästa stund är hon illseriös och man förstår att herregud, det finns alltså en liten hjärna i detta kranium - avslutningsvis kan hon också var oerhört känslig, kärleksfull och omtänksam.

Då är det liksom bra att vara "dubbel" för inte fan skulle det vara kul om man endast var korkad eller endast seriös eller endast intelligent eller endast en liten "lovemachine".

Hurra för mångfaldigheten!

Nu lämnar jag kommunen och drar till Kronoberg - med alla mina hakor!

Kram kram

Bildbevis

Jovisst hade någon annan tagit bilder från helgens skyddsläger...



Köper alltid 2...


Nytt liv - repris från 1965

Gissa vem som har börjat ett nytt liv idag och ska gå ner i vikt? Personen i fråga har nu verkligen bestämt sig på fullaste allvar att nu jävlar ska det hända nåt! För säkerhets skull tillsammans med en annan person för bästa effekt - oj, vilka nya grepp man tar till...
Även om detta är en repris för kanske hundrade gången så har jag fortfarande ambitionen och målsättningen att det ska lyckas och det tycker jag är ganska imponerande. Att jag liksom inte tappar sugen eller verkligen inser hur otroligt korkad jag är som tror att jag kommer att lyckas, just den här gången. Men det ska jag, så det så!

(Född 1965 i oktober, började banta i november...)

Helgen har varit perfekt, solen har strålat från en klarblå himmel och näsan är så röd och fin.
Händerna höll sig iallafall i närheten av täcket...

Mycket bra hundar och en riktigt snygg dansk skyddsfigurant. Det råkade jag visst nämna för honom ungefär 17 gånger i fredags kväll...men vad fan, jag var ju bara orolig att han inte förstod svenska...
Är nöjd med hundens prestationer och nu är det bara att disciplinerat träna på.

I vanlig ordning lyckades man inte ta ett endaste kort men hoppas att någon annan gjort det.

Våren är en fantastisk tid och jag njuter i fulla drag. Finns egentligen ingenting jag saknar just nu - är det möjligt?

Ha en underbar dag och ta vara på varje minut!

Kram kram

Blekinge - nu tar jag dig!

Min pilgrimsfärd går vidare...och denna helgen är det landskapet Blekinge som får njuta av mitt sällskap.
Ska INTE bränna upp ansiktet i solen och ska INTE bli för full och råka trassla in mig i fel kalsonger. Ska INTE heller äta för mycket onyttigt men däremot se till att få i mig en flaska eller två av ett gott vitt och snuskigt dyrt vin.

Sedan ska jag träna skydd med min håriga kompis. En hel helg med hunderi, glada människor, nya och gamla bekantskaper och fest! Mitt resesällskap går inte heller av för hackor - klart sevärd, trevlig och ingjuter en viss form av trygghet. Lite riddarstuket över honom faktiskt. Har dock lovat att freda honom mot eventuella horribla hundkvinnor och tycker det är bäst om han sover i min säng så inget oförutsätt händer...och på tal om händer så vore det nog bra om dom stannade på täcket...

Önskar en alla en trevlig helg och passa er för solen - att gå omkring och se ut som en gös i fejset har inte varit någon hit!

Kram kram

Pilatesträning är kul

Tack Anna för detta otroligt fina tips. Träningen känns genast mer meningsfull och framförallt mer lustfylld!


New York

Skulle försöka vara lite rolig och lägga in en bild på en neger. Då googlade jag på negerbilder och vet ni vad som händer? Jo, jag får frågan "menar du djurbilder"? En del kan nog skratta åt detta och en del skrattar inte, jag kved...

Bilden jag var ute efter var helt enkelt sådan där gammal bild med ett svärtat ansikte med vita ögonvitor (ja, dom kan vara röda också - tro mig) och en vit mun. Gärna en sådan där liten basthatt på huvudet också och kanske en trumpet i handen. Skulle vara lite kul och säga att såhär ska jag se ut när jag besöker en gudtjänst i Harlem för JAG SKA TILL NEW YORK!!!!

22 dagar kvar...måste hinna lära mig prata amerikanska...

Nu ska jag strax bege mig till Malmö. Måste hinna lära mig prata skånska...

Ha en bra dag och kram på er!

Bränt barn luktar illa...

...och brända vuxna ser för jävliga ut! Tomatfejset har helt utan skyddsnät slaggat i vårsolen vid kusten i x antal timmar och har verkligen bränt upp sig i nian. Rynkorna som i vanliga fall brukar finnas till antalet två mellan ögonbrynen är numera totalt utslätade. Den röda huden har liksom höjt sig och därigenom slätas rynkorna ut och jag förstår nu hur det funkar med Restylane och Botox.
Förstår också att detta ingalunda är nyttigt och något som ska upprepas och jag har nu lärt mig en läxa. (Säkert...)

Påskhelgen har varit så härlig. Vad mer kan man önska sig än goda vänner, ett vacker hus vid kusten, god mat och god dryck och som sagt sol? Nja, kallt konstaterat - fulhuset var troligen stängt över påsken för de intagna hade samlats på precis samma krog som oss, tyvärr...Dock var de mycket trevliga och bjöd på många shots. Faktiskt så många lakritsshots att jag nu kan tänka mig att ge fan i att dricka en endaste en på flera månader.

Däremot förälskade jag mig i en underbar bartender som gjorde härliga Mojitos. Varje Mojito tog ungerfär 15 minuter att producera så när det blir högsäsong ska jag med glädje studera hans produktionssätt. Nåväl, i detta läge var det ju helt okej att studera hans ådriga underarmar som med våldsam kraft men ändå med ett ömsint tag om glaset mosade myntabladen till en smakrik gröt som sedan spritfylldes med kubansk rom och lime. Kan lätt föreställa mig dessa underarmar i en lätt solbränd ton...Kanske har spolingen någon farsa som är singel och kommer till sommaren och lägger till med sin båt?
Ska iallafall tillbaka till Höganäs i sommar och iklädd min allra finaste sailormundering (Henri Lloyd-jacka och seglarskor) prassla runt på bryggorna och graciöst hoppa mellan båtarna. Kanske hinner jag även odla en liten skepparkrans på hakan (i den här åldern verkar det som om håret liksom växer fritt) och slutligen lägga mig till med lite käcka tillrop i stil med - Skepp ohoj!

Det som ändå på något vis toppar hela påsken är ändå skärtorsdagen där jag lyckades greppa jorden goaste ända. Jag är tvärsåld på denna mans ända - woine....(Ja, även resten faktiskt - hisnande känsla...)
Känslan är att likna vid när man inte kan sluta gräva i godisskålen - man vill bara ha mer!!!!

Härliga tider - strålande tider! Jag är lycklig - och det tänker jag förbanne mig vara hela dagen!

Kram kram



Glad Påsk

Snälla, snälla påskharen, skit i att ge mig en massa chokladägg och annat onyttigt bröte. Det är själva kaninjäveln eller varför inte självaste tuppen som jag vill ha!!!!



Ägg har jag ätit hela veckan. Stackars skåningar - känner mig som ett djur, ett (d) äggdjur...

Kram kram

Apoteket - min drugstore

Fullständigt bryt:
Ska handla på Apoteket och som vanligt finns det inte en endaste ledig "gratis" ruta för Apotekets kunder.
Får alltså parkera på en "ogratis" parkeringsruta. Precis när jag lagt i pengar och är på väg tillbaka till bilen med parkeringlappen så lämnar 2 bilar samtidigt Apotekets gratisrutor. Blir man förbannad eller!!!!!

Köpt på Apotekek - Renässans Pollen.
Ja, förmodligen uppfanns den här nässprayen under renässansen...
När man sprutat in vätskan rinner den rakt ut igen!!!! Varken särskilt snyggt eller behagligt. Vill jag ha snor på min överläpp fixar jag det själv tack!!!

Börjar nu bli så bekant med Apotekets personal att jag snart kan börja byta kakrecept med kassörskan. Varför är jag där så ofta? Måste dit idag igen (flourtabletter) men funderar allvarligt på att ta ett annat Apotek, börjar kännas lite för familjärt...

Härligt, härligt! Nu blommar Al och Hassel och om några veckor kan vi njuta av Björken. Hur mycket ska min stackars näsa utstå?

Ha en fin dag alla ni allergifria A-människor så kan vi andra fortsätta att lida....

Kram kram


Positiva Arne i farten igen...

Helgen avklarad och den har varit skön men väldigt sömnig...
Allergin gör att man blir så trött så trött. Allt nysande och snytande och sprutande med nässpray gör att jag blir lite aggressiv också...Värst är det på morgonen, då frustar jag mest. Som tur är störs ingen av det (sonen sover otroligt länge på helgerna) och jag kan hålla på och vara arg i fred.

Cyklade med hunden tidigt i lördags morse och det var så skönt och rofyllt. Jobbade sedan några timmar och efter det åkte sommarkläderna på (ingen vacker syn) och upp på terassen och röja. Lyckades fylla en dryg sopsäck med gamla löv och annan bråte som hantverkarna så vänligt lämnat efter sig. Nu är det så fint och det är bara att invänta och se vad som kommer att börja spira i min lilla "trädgård".

Söndagen ägnade jag åt sökträning med hunden och det gick bra. Hon är så otroligt arbetsvillig och sedan är hon snygg i skogen också. Matte måste investera i en ny skogmulle-garderob så helheten blir bra! Måste ju även vårda min skogmulle-image! Man vet aldrig var drömprinsen gömmer sig och i hundkretsar byts det fruntimmer och karlar hej vilt så det gäller att hålla sig framme när loppet går. Nu är jag kanske inte ute efter det fasta förhållandet ännu men man kan ju övningsköra lite...

Ser fram emot påskhelgen med lite mingel hemma hos mig på torsdag eller kundträff ska man kanske kalla det. Sedan bär det iväg till Skåne och Höganäs för lite fest och rekreation. Tar med hunden och hoppas på lite ny träningsmark.

Tiden formligen rusar fram så jag försöker verkligen bromsa upp mig själv och njuta mitt i farten. Viktigt, viktigt!
Nya projekt väntar efter påsk och jag fullkomligt sprudlar av energi och förväntan blandat med lite rädsla för vart det ska bära mig. Nya människor och nya platser och det känns oerhört stimulerande.

Har också ätit kolhydratsnål diet i 5 dagar nu och jag märker redan resultat. Har gått ner 5 kilo - nääää, men tänk vad kul det hade varit...
Mår bättre i tarmpaketet och några "Montesumas hämnd" har det inte blivit (läs Skitguiden) och känner mig på något sätt lite mer laddad energimässigt sett.

Nu ska jag fortsätta snyta mig och förhoppningsvis äta en god lunch snart.

Ha en härligt dag!

Kram kram

Premiären avklarad

Premiärturen på hojen är avklarad. Var lite rädd och skakig innan jag kommit upp och iväg. Visst är man ringrostig, körde max 3 gånger förra året men det ska bli mer i år. Kicken eferåt när man lyckats köra en tur, tanka, stanna vid stopp utan att välta och lyckats både få ut och in hojen i garaget, är så himla härlig. Man känner sig så lycklig och fri!

Skinnbyxorna hade krympt i garderoben och det var bara att inse att knappen inte gick att knäppa. Hur det kändes? För jävligt och jag vill bara slå mig själv för att jag låtit det bli såhär. Ska verkligen behålla både känslan och framförallt synen igår när jag liggandes på sängen genomsvettig lyckades få upp endast dragkedjan och sedan fick  dra åt skärpet istället för att knäppa knappen. Hur det såg ut förstår ni säkert. Som en stor jävla muffins!

Efter turen med hojen blev det skogspromenad med goda vänner och den håriga prylen. Lite fika på en filt i vårsolen och jag passande på att träna hårbollen som nu måste sättas igång för den kommande tävlingssäsongen.
Tillsammans med uppfödaren håller jag på att titta ut en lämplig kille till Mysa som ska få bli mamma kanske framåt hösten. Vill gärna tävla henne en hel säsong först. Spännande värre och mina raggningstips behöver hon inte anamma för dom verkar ju inte funka ändå. Kanske skulle jag anamma hundarnas tips istället - fullständig inspektion i grenen och bakpartiet, toppat med lite slick i mungipan och som grädde på moset lite torrjuck.

...var det egentligen någon större skillnad i tillvägagångsätt?

Ha en fortsatt underbar i vårsolen och får jag höra en människa till mala om att nu måste fönstrena putsas så golvar jag den!

Kram kram


Jag erkänner...

Okej, jag tänker erkänna vad jag ägnar mig åt de dagar som lunchen intages hemma. Har varit lite klent med det under några månader och idag upptäckte jag till min förtvivlan vad mycket jag missat.
Sådana här böjelser får mig att förstå att jag nog kan vara lite sjuk...

Vet ändå att jag delar det med många andra - tänker inte röja deras identitet, men ni har med all säkerhet ett par stycken i er närmsta bekantskapskrets...

Lyssna, titta och njut...

http://www.youtube.com/watch?gl=SE&v=v5cJi-ILPZY



Nytt liv

Idag var han igång igen, tidigt...
Herr "jag älskar att störa" Lövblåsare. Nu är det väl kanske inte löv han blåser bort utan småsten men skit samma, han för ett jävla liv!
Sopmaskinen har också gjort ett bra jobb och får jag igång motorcykeln idag blir det premiärtur. Så spännande att veta redan nu hur det kommer att kännas när knappen i skinnbyxorna ska knäppas...ont, tajt och fan, jag som lovade mig själv när de hängdes in att - nästa år, jag då ska det vara pösigt i brallan...

Har i dag börjat ett nytt liv (igen o igen o igen) vad gäller kosten. Ska försöka utesluta kolhydrater i mesta möjiga mån. Känner mig faktiskt riktigt motiverad och har hittills idag tackat nej till både tårta och vetelängd. Gäller att försöka få in lite mellanmål under dagen så att man inte är så där vrålhungrig när man väl ska äta. Skönt ändå att hoppet är det sista som överger människan. Jag är ett levande bevis på detta! Med entusiasm och okuvlig beslutsamhet kastar jag mig in i bantarträsket igen...

Ser fram emot många spännande helger framöver, innehållande hundträningar, påskfirande i Skåne, resan till New York samt nya härliga projekt i jobbet. Nu ska det fokuseras som aldrig förr och jag ska vara så satans positiv!!!!

Ha en härligt solig dag och njut av vårens kommande stress. Trädgård, måla huset, köpa grill, putsa fönster och oj, vad dammet syns väl när det är soligt...som mamma brukar säga (snott av Strindberg), det är synd om människan...

Kram på er