Irriterande

Nu har jag lyssnat på en jävla lövsug i ca 2 timmar.
Håller på att bli tokig...
Trodde man endast blåste på marken men den här idioten verkar suga av hela trädet.

Alltid finns det något att reta sig på....

Högtidsdag

image10
Tänk att denna lilla prylen idag fyller 6 månader. Detta innebär att hon har terroriserat oss i 4 månader. Väldigt söt och oskyldig på denna bild men ack vad skenet kan bedra...
Sonen fyller också år idag men lite mer än 6 månader. Närmare bestämt 16 år! Borde inte det innebära att jag skulle vara väldigt vuxen, mogen och helt på det klara med vad som gäller i livet? Det värsta (eller bästa) är att jag känner mig inte ett skit vuxen eller mogen. Vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor eller vad meningen med livet kan vara. Vågar dock inte lägga in någon bild på sonen, vill nämligen gärna leva ett tag till.
Här kommer iallafall ett bra tips på present till en 16 årig kille med moped: Bensincheckar och 2-takts olja.

Aktiv helg

Då var det fredag igen och vädret är helt underbart! Ska få gå på ishockey ikväll och ser fram emot mascoten, ismaskinen och den goda korven i pausen. Det andra som händer dessemellan kan kvitta.
Vilken tur att man har en mamma. Hon ringde precis och frågade hur vi gör på måndag? Ähhh, måndag säger jag helt urblåst som vanligt. Ja, din yngsta son fyller år!! Hur i hela fridens namn kan en sådan sak bara försvinna ur medvetandet? Blir verkligen orolig över mig själv ibland. Nu har han i och för sig varit hos sin pappa en vecka men ändå. Kanske läge för Barnavårdsnämnden att göra en hämtning...

På lördag blir det långpromenad och korvgrillning med goda vänner. Finns inget som är så gott som en hederlig wienergrillare med bröd utomhus vid sin egenhändigt uppgjorda brasa. (Skrev jag en korv, jag menar tre...) Tror jag ska slå på stort och göra en påse med deg så vi kan grilla pinnbröd också.
Söndagen blir tidig, upp redan vid 5 för att åka till Höganäs och vara moraliskt stöd till vänninan som tävlar med sin hund. Tänk om några månader är det min tur att börja fara runt och tävla med min hårboll. Vid blotta tanken blir magen i upprorstillstånd. Man kan lugnt säga att jag har en tung bit gällande mina tävlingsnerver. När jag går in på planen får jag tunnelseende och i värsta (eller bästa) fall vet jag inte vad jag gör heller. Funderar på betablockerare, funkade skitbra när jag körde upp för tung MC. Kände mig inte helt kolugn men åtminstone i sådan balans att jag visste vad jag gjorde.
Nu har jag ju en PT (personlig tränare) så  hon kanske kan lyckas med att få ordning på mina tävlingsnerver.
Man skulle kanske kalla henne för PTH...

Trevlig helg till er alla och glöm inte att  på söndag blir vi av med en timme igen!

Deppshoppa

Drabbades av en plötslig lust att shoppa mig glad. Gick dock snabbt över när jag frågat syrran om hon ville hänga med och "deppshoppa". Nä, jag är för tjock svarade hon. Jaha, det är hon ju liksom inte ensam om i syskonskaran...Eftersom vi bara är två så kan man snabbt räkna ut med arslet och en bit krita vem den andra tjockisen är. Alltså ingen shopping idag. Kan inte fylla garderoben med fler små klädesplagg som jag ska använda när jag blir smal. Det är bara att inse följande, det går inte att köpa kläder i en storlek mindre och tro att jag ska vakna en morgon och det bara har hänt. Det är inte som att spela på Triss när man ska banta, det händer liksom inte bara. Fan vad trist, nu är det slutglufsat (igen o igen o igen...)
Nu ska jag gå ut med hunden och sedan se om jag kan hitta ett salladsblad att knapra på eller om jag helt enkelt ska äta lite luft till lunch!

Ha en underbar eftermiddag alla smalisar och tjockisar

Att behålla vansinnet

Vad kul att vi fick lite vinter igen! Precis vad jag önskade mig allra mest. Helgens väder var så underbart med tanke på att den tillbringades utomhus både lördag och söndag. Lördagen var dock lite mesig då det efter morgonens ihållande regn blev lite solsken. Söndagen däremot höll en riktigt god klass med regn, kastvindar och en härlig kall, rå vind på eftermiddagen. Vätan fick verkligen möjlighet att tränga in genom kläderna - ordentligt.
När man känner att nu klarar jag fan inte mer är det faktiskt en fördel att bli lite förbannad och tänka som så att regna på då, blås lite till, ge mig då, vad fasen jag är redan blöt, mera regn!
Vissa dagar när man känner redan på morgonen att kaffekoppen slinker ur händerna, man tappar mackan och naturligtvis landar den med pålägget neråt, alla runtomkring är griniga, billåset har frusit, ja listan kan göras oändlig. Dessa dagar hjälper det iallafall mig ibland att bara resignera och tänka att ja, vad fan kör på, jag skiter i vilket. Låt taket rasa in, jordbävning, översvämning, otrevliga kärringar i mataffären, griniga gubbar med griniga miner och långfingrar i vädret i sina bilar - inget bekommer mig, det kan bara bli värre. (Lite mensvärk på detta är verkligen en superbonus).

Hursom helst, trots vädret var det en kanontrevlig helg. Min ludna kompis skötte sig jättebra på alla sätt och vis. Vi spårade, körde uppletande samt lite allmän miljöträning, att bara vara med nya människor och nya hundar. Alltid kul när man tussas ihop med folk man aldrig träffat förut. Jag är ju specialist på att fantisera ihop vilken typ av människa någon kan vara. Så jag lyckades under helgen fantisera ihop en gammal ungmö, en flata samt en bibliotekarie. Alla var dock trevliga och hundarna likaså. Om några veckor har vi en helg helg med bara sökträning.Har inte vågat tala om hemma vad den kostar ännu...Funderar för fullt på hur jag ska servera den "lilla" bomben...Men all kunskap är ju bra och är inte alls tung att bära och undersökningar visar ju att om man håller på att lära sig nya saker hela tiden så hjärnan är aktiverad så håller man sig ung och pigg!

Ha en bra dag, det ska jag!
Kram

Gravallvarlig

Fredag igen! Veckorna bara rusar fram, det är nog för att man har det så förbannat trevligt...
Vädret i veckan har varit helt suveränt och jag känner mig sååååå bortskämd att jag kan styra mina arbetstider och har möjlighet att vara ute mitt på dagen med jycken. Det är livskvalitet! Jag kan till och med tycka att jag är värd det med tanke på alla år man har slitit. Både som ensamstående mamma och som en del i parförhållande som inte alltid varit så kul (finns ju en anledning till att man separerar).
Detta kanske inte varar för evigt så det är bäst att passa på att njuta.
Fick ett ryck och gick och solade vid 7 i morse. Tänkte att om man blir brun så känner man sig fräschare och då kanske man vill äta lite nyttigt också. Som en naturlig följd av det kanske några kilo kunde förpassa sig från min kropp, snabbt. Keep on dreaming men hoppet är det sista som överger människan. Fast jag skulle egentligen vilja säga att skatter och avgifter är det sista som överger människan. Intill döden förföljer det dig, du ska till och med planera för döden och betala för din gravplats så snart du har en inkomst. Min gravplats kommer nog att bli fin eftersom jag kommer att leva så förbannat länge nu när jag är rökfri och alltså kommer jag att kunna betala för den i många år till. Trist egentligen eftersom jag vill kremeras...
Nåväl, man får väl dela med sig och hoppas att någon annan som kastat in handduken kan få del av mina kulor.

Trevlig helg och hoppas solen lyser på er alla!


Oh what a night...

Vilken skitnatt jag har haft rent ut sagt. Det började med en bekant doft i sovrummet runt klockan 01.00. Först trodde jag i halvdvalan att det kanske var lilla jag men se det blev snart för påtagligt till och med för mig. Min ludna vän är helkass i magen. Sedan har det fortsatt med utfall i båda ändarna. Ingen frukost blev det idag och jag lider med henne för hon verkar konstant hungrig. Har en känsla av att det är mitt fel eftersom jag ökat på matgivan samtidigt som det åtgår rätt mycket godis som belöning när vi tränar. Så nu får vi snåla på intaget även om hon verkar helt utsvulten. Vad smidigt om någon kunde begränsa mitt intag av föda så där rätt av bara...
Hoppas hon är okej till helgen för vi ska ha klubbträningshelg på Brukshundklubben. Ska bli jättekul och säkerligen lärorikt för det lilla spöket. Om inte annat är det nyttigt med andra hundar, nya människor och nya påhitt.

Vädret är bara för härligt. Tänk vad lycklig man blir i sinnet bara solen tittar fram. Vill vara ute hela tiden och bara mysa och hoppas att helgen blir lika fin som dessa dagar. Enda smolket i bägaren (men som jag försöker förtränga) är att allt damm och de skitiga fönstren på något sätt gör sig påminda. Bilen är inte heller en kul upplevelse, något dammig och lerig inuti...Men vad fasen, jag tvingar mig att blunda för det och istället fokusera på hur härligt det är när solen faktiskt värmer lite skönt.
En liten reflektion över det här med manligt och kvinnligt:
I natt till exempel vaknar inte min sambo en enda gång fast det luktar skit i hela sovrummet och hunden är jätteorolig. Döv? Nä, inte vad jag vet. Varenda gång jag har väst "jävla idiot" mellan mina sammandragna läppar har han uppfattat det. Till och med när jag vistats i en annan kommun...(nästan).
Gällande det med dammet och fönstrena som ser ut som om något har spytt på dom är jag nog mer imponerad över hur män kan stänga av fullständigt. Finns säkert killar som inte klarar det heller men jag känner ingen. Däremot känner jag en uppsjö med brudar som helt flippar ut när det är lite skitigt hemma. Ack ja, det är väl tur att vi alla är olika.

Melodifestivalen är över och jag verkar vara den enda i världen som inte suttit klistrad vid TV:n under dessa lördagar som det pågått. Jag har inte ens observerat om jag hört den vinnande låten eller inte. Är det något allvarligt fel på mig? Istället såg jag en helt underbar film som jag varmt kan rekommendera, Den vita masajen. På söndagen drog vi på med den sista Wallander-filmen som jag också tycker håller god klass. Lite lagom på en söndagskväll när man är lite mosig och mätt efter uteaktiviteter och en midddag.
Ha nu en fantastisk dag och njut av det underbara vädret! Glöm inte andas, dricka vatten och äta...

Aktiebolaget Kroppen

Måndag igen och försöker att vara positiv och se det som en trevlig utmaning att det nu ska bli en sundare Helena på alla sätt och vis. Har ju börjat fantastiskt bra med att sluta röka (3 veckor) samt ett minimalt alkoholintag. Känns så meningslöst att dricka något gott när man inte får röka. Helt knasigt men så känns det just nu. Det kommer att gå över enligt säkra källor. Mia lovar att mitt vinbegär kommer tillbaka men då är risken stor att man istället för att ta en cigg tar ett glas eller två extra...Välkänt faktum att sådana som slutat röka har en tendens att bli skitfulla så varför skulle inte jag drabbas?För övrigt har jag lyckats bli skitfull även när jag rökte - och inte bara en gång utan åtskilliga...med varierat slutresultat...
Var på ett enormt inspirerande föredrag i fredags eftermiddag. Sök gärna på internet och på Anders Haglund lifecoach och kolla in hans hemsida. Han trollband  sin publik i 7 timmar och inte en gång tyckte man att det var tråkigt. Mycket saker som man egentligen redan har koll på men behöver påminnas om kontinuerligt. Att förändra sitt liv oavsett vad det är man vill förändra så innebär det ju återupprepade nya beteenden som bara man själv kan göra. Ingen fröken som sitter med pekpinnen eller någon som sparkar dig i baken utan du får själv ta ditt ansvar för att uppnå resultat. Så självklart men så svårt att få till. Vad gäller min stundade viktminskning så går det enligt honom ut på att andas, dricka vatten, äta. Precis i den ordningen för att förse kroppen med vad den behöver och vill ha. Syre klara du dig inte utan många minuter, alltså ge kroppen det först. Vätska kan du klara dig utan 5-7 dygn, alltså är det nummer två. Föda kan kroppen klara sig utan 1-2 månader och då blir det såklart tillsats nummer 3 i Aktiebolaget kroppen. Så kontentan av det hela ska alltså vara, när du har sett till att andats och druckit ditt vatten så ska det automatiskt inte kännas lika rätt och riktigt att trycka i sig en påse chips. Vi testar så får vi se! Allt finns på hemsidan om det är fler som vill testa. Minst 30 dagar var hans tips! Okej då, jag bidrar väl med adressen då www.lifevision.se
I övrigt är vädret helt okej. En liten vårkänsla har smugit sig fram och ibland dyker det upp små lyckorus när solens strålar lyckas tränga igenom den grå degen som kallas himmel.
Ha en underbar dag som kan bli en bra början till resten av ditt liv!


Blött, blött, blött

Ur näsan forsar det fortfarande, halsontet är lyckligtvis borta och hostan känns om man säger så. Har fått köpa på mig ett parti Pampers Up & Go för att kunna hålla torrt under hostattackerna. Ute är det inte heller speciellt torrt. Är ju tvungen trots sviktande hälsa att gå ut med min ludna jobbarkompis med jämna mellanrum. På vissa ställen är det som små bassänger och jag funderar starkt på att investera i en simring. Fast å andra sidan flyter jag nog ganska bra ändå...Vid närmare eftertanke är jag ju faktiskt utrustad med två stora pantoner samt en gigantisk naturlig simring.
Fick ett bra tips av min kompis Koolingen såhär i rökslutartider. Tar det väldigt lugnt med kaffet såhär i början men framåt eftermiddagen när man känner sig lite degig är det faktiskt gott med en kopp eller två. Istället för cigg eller kakor äter jag några bitar (eller ganska många) naturgodis till kaffet. Man får i sig lite sött samtidigt som det är lite att tugga på. Funkar bra och jag är fortfarande inte ett skit sugen på att ta en cigarett.
Ikväll ska jag och sambon slänga i oss ett par Alvedon var (han är också jätteförkyld) och gå på lite mingel-afterwork på hotellet. Finns bara en anledning till detta och det är gratismat och gratisdricka. Gratis är bara så bäst! Får göra en djupdykning i målarlådan först och kamoflera det glåmiga fejset och den fnasiga röda näsan. Känner mig sååå fräsch! Minsta lilla ansträngning framkallar hosta, läckage samt avslutas med en svettattack. Men som vi konstaterade i går kväll när vi snörvlade ikapp i soffan - en förkylning är ju ingenting, det går ju över.
Lite måste man ändå få gnälla.
Min ludna jobbarkompis är väldigt påfrestande för tillfället. Vet inte om det har med åldern att göra eller om hon bara är såhär påhittig. Enda gången hon är lugn är när hon serveras torkade grisöron. Då kan jag gå på toan i fred, gå ut i köket och röra mig fritt utan att hon hänger som en fis i röven på mig. Råkade glömma att stänga toalettdörren nyss och se vad konstigt - en flaska Vim hade bara "råkat" välta och spruta ut på hela badrumsmattan. Förmodligen behövde den ändå tvättas...
Men, men dom säger ju att Schäfrar brukar lugna sig framåt 10 års åldern...Denna enorma energin är dock helt underbar när man jobbar med henne. Idag la jag spår och "trodde" jag hade rätt riktning och gör det klassiska misstaget att inte lita på min hund. Men hon gav sig inte och se, hon hade rätt! Inte dåligt med tanke på att hon bara är 5 månader.
Att det är fredag idag känns skönt. Verkar som det är lite ljusare ute och en antydan till att solafan vill tränga igenom. Det är bara att hoppas på lite sol i helgen. Min "fru" Mia kommer hem från Österrike på lördag och jag har längtat som fasen efter henne. Hoppas hon har armar och ben i behåll. Känner på mig att hon också behöver banta så jag tänke vi skulle ta ett ryck tillsammans. Vad skönt det är att alltid ha såna här evighetsprojekt på gång!
Kram på er och en trevlig helg!


Sjuk inte bara i huvudet

Ja, då var det min tur då. Hela paketet: feber, ont i halsen, snuva och en smaskig hosta. Varit  utslagen både tisdag och onsdag men idag ska jag banne mig hålla mig på benen. Ska egentligen inte klaga, har varit i kontakt med så många människor som varit vrålförkylda under flera veckor men klarat mig tills nu.
Känns lite som en total utrensning i kroppen och det är underbart när man hostar och det inte smakar nikotin i hela truten. Nej, faktiskt inte röksugen nu heller.
Funderar på vad jag ska äta till lunch för man får väl skämma bort sig lite när man är sjuk? Kinamat går fetbort, likaså McDonalds (hamnade där igår), kall sallad - bläh. Kebab i bröd kan gå. Faktiskt inte alls så fett som man kan tro. Tror det är typ 10 points i Viktväktarnas värld.
Den ludna varelsen som bor här har nu tappat alla sin valptänder förutom en stackars hörntand som hänger kvar på sidan av den nya. Undrar om hundar är som barn, stökiga när de får tänder? Vi har nämligen haft ett par helvetesnätter när hon bara väcker oss hela tiden och vill ha kel. Hur sugen är man på det och särskilt i mitt fall som redan har kraftiga problem med sömnen. Hoppas innerligt att det är av övergående karaktär. Eller så kör hon bara en grej för att trötta ut oss så vi snart bjuder upp henne i sängen. Hon är nämligen väldigt slipad och uthållig om man säger så. Men där går gränsen, inga jyckar i våran säng!
Nu ska jag snörvla vidare och ägna mig åt bokföring en stund.

Kram kram