Årets julklapp

103665-6
Gode Gud, äntligen en julklapp som man verkligen vill ha! Istället för all annan skit man fått genom åren som bara ger lite tillfredsställelse för stunden. Här snackar vi något man kommer att ha glädje av varje dag i resten av sitt liv. Hej och välkommen alla goda middagar med vin, choklad, chips i TV-soffan och allt annat som bara fladdrar in i foderluckan titt som tätt. Hej då viktväktarna, GI, Bananmetoden etc.
God Jul! Happy days are here to stay!!!!

Min nya jobbarkompis

Idag har min nya jobbarkompis börjat. Eftersom vi även ska bo ihop så har vi lovat varandra att inte snacka massa jobb på kvällarna. Det var lite ovanligt att ha med henne på toaletten i morse när man skulle duscha och göra sig iordning men fick hon bara ligga på min morgonrock så var allt lugnt. Nu har hon haft fullt race en stund och äntligen lagt sig till ro men inte på filten som ligger precis bredvid utan inklämd bland sladdar och bråte under skrivbordet med huvudet på min fot. Vi har även hunnit gå en liten runda med koppel på och det gick riktigt hyfsat. En stor äcklig jordhög och ett stort hål dök upp mitt i allt  men eftersom jag inte var speciellt rädd (har lärt mig att ibland finns det snygga vägarbetare i hål i backen) så bestämde sig min jobbarkompis att inte heller vara rädd.

I natt har hon varit duktig och inte gjort varken det "lilla" eller "stora" inomhus. Nu har jag och sambon lärt oss att det tar ca 2-2,5 timme efter maten så trycker det på. Det "lilla" gör vi dock lite oftare så vi är ute ganska ofta på gräset. Gör absolut ingenting, kanske kan det innebära att min hängröv flyttar upp någon centimeter för varje gång jag springer i trappan.

Idag ska morfar och mormor komma och fika. Bra att dom lär känna det lilla spöket för de är en bra backup när jag ska ut på uppdrag och inte kan ta med mig min ludna polare. Ja, morfar kunde inte riktigt hålla sig tills idag utan "råkade" slinka in en sväng igår kväll också...

En ny spännande dag ligger framför oss och det är mycket som min nya jobbarkompis ska få smälta in. Men vi tar det lugnt och även om jag inte riktigt fattar att man måste smaka på precis allting som råkar hamna framför munnen så handen på hjärtat: Jag har också haft saker i min mun som jag knappast tror min kompis skulle vilja ha...

Ha en fantastiskt bra dag och kom ihåg - ta väl hand om nya varelser som dyker upp i ditt liv. Du vet aldrig vad det kan utvecklas till. Gäller både människor och djur!
Puss på er!

Kolla grynet

103665-4 Mysa 8 veckor. Hämtas på lördag och jag döööör av längtan....

24 dagar kvar

Nu är hösten verkligen här på riktigt och faktum är att det endast är 24 dagar kvar till första advent. Var tar livet vägen? Ibland blir jag så trött på allt prat om att man ska leva idag, i nuet, hitta sig själv, bli en bättre människa, göra vad man själv vill, utvecklas, bla bla bla...
Man har så fullt upp med att bli en fullfjädrad människa att man inte hinner leva i nuet. Hörde en grej idag som jag tycker stämmer: det känns som man bara går och väntar på att något ska hända. Ja, ibland känns det faktiskt så och vad fan är det man väntar på? Ja, inte är det tomten iallafall. Är det den stora lottovinsten, löneförhöjningen på jobbet när chefen äntligen har fattat vilken klippa man är eller när ungarna har blivit tennisproffs? Jag lovar på min scoutheder att när jag lyckas knäcka den gåtan delar jag gärna med mig. Under tiden får man helt enkelt vara nöjd. Lagom nöjd menar jag.
Tänk om detta är tankar som kommer med åldern? Ja, då är det väl snart dags att plocka fram den gamla godingen: Ja, det var bättre förr! (Ska sägas med lite darr på rösten och gärna en liten nickning med huvudet).

Tjo fadde, hursom haver idag är idag och jag är som jag är. Har upprepat mitt tidigare tilltag - har bakat bullar! Den äldsta grabben frågade om jag var sjuk med en menande blick mot bullarna. Var så fiffig så jag körde dubbel sats men det blev så jädrans mycket deg och det tar tid att baka ut, så därför blev bullarna stora som dasslock. Har inte smakat själv eftersom jag bantar (!!!!) men de fick godkänt av farsan som sniffade sig hit.
Ja, jag har faktiskt lyckats gå ner 2 kg,  det är som en fis i rymden men nästa vecka kanske det är 2 till osv. Eftersom julen inte är så långt borta är jag livrädd för att någon ska tycka att jag passar på just deras julbord. Har tillbringat en jul naken på ett julbord med ett stort äpple i käften. Så ont i käkarna har jag aldrig haft. Därför tänkte jag att det är bäst att anta en lite mindre form till denna julen.

Önskar en trevlig afton. Själv ska jag förkovra mig på bokföringskursen och efter det kan det nog slinka ner ett glas rödtjut. Jiipiiii!

Spökhelgen är här

Halloween - dags för en riktig spökhelg. Startar den med en rysare. Vänninor i åldern 40-65 år ska komma till mig på Mary Kay-visning. Man får lite genomgång om hur man ska sköta sin ömtåliga hy i ansiktet och man får även testa lite produkter. Detta innebär att dessa damer ska sitta omålade, iiiiihhhhh! Bara det är en rysare i sig! Själv hoppar jag, fick min dos av rysare imorse när jag såg mig själv nyvaken i spegeln...
Denna helgen ska man också skänka en tanke till de döda. Fint i sig men glöm inte att det viktigaste är ändå att fokusera på dem som lever. Kanske finns det någon i din absoluta närhet som faktiskt skulle behöva lite extra omsorger, kanske bara ett vänligt ord eller en vänlig handling just denna helg.
Jag ska iallafall försöka vara snäll - hela helgen...
Men med ett litet undantag. Alla dessa barn som springer och ringer på dörren, grrrrr. Varenda jävla år säger man bus istället för att ge dem godis men händer det nåt? Inte ett skit, inte ett endaste litet ägg på rutan eller nersprayad yttedörr. Vad är det för fel på dagens ungar?
Kommer ihåg när min egen son gick runt med en påse och terroriserade grannarna och kom hem med ett riktigt fynd i sin påse. Någon hade varit så vänlig och lagt i skivad skinka (tror den var kokt, vi smakade inte) och det var sååå gulligt när de låg där kladdiga bland kolor och choklad. Hoppas den grannen har laddat upp ordentligt med pålägg...


Trevlig helg och pumpa på!