Härliga söndag

Söndag och klockan är inte mer än halv åtta och jag vill gå och lägga mig!!!! Skön känsla för jag skiter faktiskt i att stryktvätten är enorm, att det ligger annan tvätt som ska sorteras och annat krafs jag kunde ägna tid åt.

Nä, jag går och lägger mig och läser bredvid C som har en kraschad rygg igen. Underbara söndag och underbara dagar när man bara unnar sig att vara...

Någonstans tror jag i min enfald att jag ska vakna innan klockan ringer imorgon bitti och känna mig så otroligt pigg att jag då hinner pilla runt lite med tvätten. Hahaha, vad jag är duktiig på att lura mig själv. Kommer att sova som en gris (hur sover dom egentligen?)

Magen står i fyra hörn och jag kan varmt rekommendera torsdagens räksoppa med hälsobröd från "Halv åtta hos mig". Receptet hittar ni på
www.recept.nu

Godnatt, nu ska jag njuta av min nya bok. Läste att Jo Nesbös böcker ska bli film och det väntar jag med spänning på.
Under tiden roar jag mig med en ny bekantskap inom deckargenren, Giorgio Faletti och titeln är "Jag dödar".
Inte kommit så långt ännu men den har helt klart potensial.
Mat och mord, det är mitt liv det!

Kram kram


Nya produkter till samlingen

Det är fantastiskt vad mycket härliga produkter det finns att köpa idag. Hur kunde jag överhuvudtaget klara min vardag förr?

Nu kan jag köpa trosskydd som andas (vilken tur ifall jag skulle få problem med den vanliga andningen).

Mitt senaste tillskott i min samling är dessa fantastiska sockor, hur har jag kunnat leva utan dem?


Okej, de ser betydligt skönare ut på bilden än i verkligheten. Köpte dem för jag tänkte att det kunde vara skönt att separera tårna lite efter många år i trånga pumps. Kan meddela att C INTE gick igång på dom...

Såg dock mig själv ligga i soffan under ett tufft rodelpass i min nya pyjamas (som var jättesnygg på den anorektiska skyltdockan), ätandes något kalorisnålt (typ luft) och bara känna mig sådär äckligt nyttig, bekväm och myspysig.
Såklart i stearinljusens romantiska sken med softa toner ur min fantastiska ljudanläggning. 

Ja, det blir fanimej inte alls som man tänkt sig. Pyjamasjävlen är trång och skär in i röva, strumporna för varma, chokladmoussé är gott och ska jag kunna koppla av och ligga och lyssna på musik får det nog ha slunkit ner en flarra rött först - på högkant!

Ha det underbart, imorgon är det fredag, vilket innebär att väckarklockan inte kommer att ringa 06.00 på lördag. Yipppieee!

Kram kram




Boktips

Spring till närmaste ICA butik och köp en bok av Jo Nesbo. Norrmannen som skriver om kriminalkommissarie Harry Hole. Börja gärna med Pansarhjärtan som förvisso inte handlar om Harry Hole men som gör att man förstår hur Nesbö skriver.

Det är med sorg i hjärtat jag nu har insett att jag läst alla hans böcker och kallt konstaterar:
-Vad fasen ska jag läsa nu som kommer att fånga mig på samma sätt?

Leif GW Persson kanske? Liza Marklunds "Livstid" känns bara allmänt tråkig och jag är dödligt trött på Annika Bengtzon.

Tro nu inte att jag helt plötsligt har blivit en kulturnörd - nej, jag bara delar med mig av ännu en av mina kulinariska sidor...

Sleep tight...


Bara sport

Vilken otroligt sportig vecka detta blev!

I måndags morse tittade jag på en instruktions-dvd hur man tränar med gummibanden som C fick i födelsedagspresentnummer 2.
I onsdags tillbringade jag en timme i en Zumbaklass och det var fanimej ingen barnlek. Ont på ställen som jag inte trodde man kunde ha ont på.
Igår var det hockey i Kinnarps Arena, HV-Frölunda. Skitjobbigt att ta sig uppför alla trapporna, trängas med alla människor och hinna få i sig något i pausen.
Börjar bli rädd för eventuella idrottsskador...

En gång fyllde jag år två gånger

Hjälp vad tiden går. Det är väl så när man blir äldre.
Jag och C har iallafall bestämt att vi ska fylla år varje vecka ett bra tag framöver, så i lördags morse fyllde C år igen och fick frukost på sängen. Jajamensan, ett paket också.
Idag fyllde jag år igen och fick frukost på sängen och såklart en present. Fast det där med presenter ska vi skippa för det blir så dyrt.

Jag har verkligen shoppat denna månaden - helt hysteriskt. Nästan så jag har tänkt varje gång ett köp har gått igenom att det kanske är så som många barn tror, att man bara går till en apparat och hämtar pengar. Nu vet jag tyvärr bestämt att fallet inte är så och nu råder totalt köpstopp i tjockatantens liv.

Men herregud, vad roligt det är att handla! Jag njuter inte bara för stunden utan flera dagar efteråt, ja till och med upp till en vecka kan jag känna mig salig över mina inköp.
Förutom ett hysteriskt klädhandlande så har det även blivit en tavla och en kaffemaskin och då snackar vi bara denna veckan. Men nu är det roliga slut och det lilla magiska plastkortet ska få vila sig i form. Men det har varit underbara veckor!

Har fått lite högt blodtryck och kämpar nu igen (o igen, o igen, o igen) med viktnedgång. Har inte druckit ett endaste glas vin eller annan alkohol heller för den delen på två veckor. Börjat med GI idag (igen, o igen, o igen) och gör nu ett riktigt allvarligt försök att komma ner några kilo. Min duktiga träningsperiod lackade ur lite i samband med förkylningen förra månaden och det behövs inte så mycket för att man ska halka tillbaka till soffträsket.

Som tur är så ger jag aldrig upp och jag är riktigt glad över att jag är så korkad och verkligen känner det som om det är första gången i mitt liv jag gör en kraftansträngning och försöker gå ner i vikt. Varje gång är jag lika taggad och fullständigt övertygad om framgångsrika resultat, fast denna gången vet jag med tanke på min lilla satsning i våras (Beach 2011), att det faktiskt går att få resultat på relativt kort tid om man samtidigt tränar. Detta magiska ord, träning...

Gav C ett par träningsgummiband i det senaste födelsedagspaketet och när vi tittade i instruktionsboken sa C uppgivet: Varför ser alla så lyckliga ut när de tränar?

Håller med, varför? Jag tycker det är vidrigt men känslan efteråt är skön. Imorgon ska jag testa något jag aldrig gjort förut - Zumba. Spännande och kanske tycker jag faktiskt att det är kul.
Så nu måste jag fortsätta att sy på min lilla dansklänning. Tänkte mig en tajt kreation lite som den döende svanen men jag har kryddat den lite med röda toner så det känns lite eldigare...

God natt och dröm söta drömmar om mig i tajta trikåer som svävar över dansgolvet. Tänk inte duns, duns, duns utan mer swich, swich, swich...

Kram kram

Födelsedag

Idag fyller jag år och det är så härligt när man får frågan om hur det känns?
Ja, hur ska det kännas när man fyller år?
Det är en trevlig dag, man blir uppvaktad, frukost på sängen, födelsedagsnyp, får bjuda på tårta, öppna paket och svara på trevliga gratulations-sms och mail. Klart som fasen att det känns bra eller ska det kännas något annat? Jag menar att man just blir ett år äldre?
Funderar på om jag skulle svara:
- Jo, det känns bra för nu har jag krympt 5 mm sedan förra året. (Man krymper nämligen när man blir äldre, bara på höjden dessvärre, bredden verkar intakt...)
- Det känns skitbra för nu börjar det verkligen hända grejer i fejset. Hårstrån som dyker upp när man minst anar det och härliga rynkor som ingen foundation i världen kan täppa igen.
- Allt är underbart! Väntar med spänning på klimakteriet, vallningar och ännu mer humörsvängningar.
- Åh, jag är så glad att vara ett år äldre! Underbart när knäna börjar hänga, röva som är en förlängning av ryggen med ett hål i och att huden inte längre är så elastisk. Skönt att det tar en styv timme på morgonen innan kuddavtrycket har lämnat kinden...
My good, det känns bra att bli ett år äldre! Men visst kunde det gå lite långsammare!
Ha en underbar kväll, det ska jag!
Kram kram

Hundar och hundar

Bor i ett område med nästan lika många hundar som människor. Då min egen hund gärna vässar sig om hon får chansen så vill jag vara i rätt "mood" när jag passerar andra hundar och är jag inte det så behöver jag inte passera precis intill.

Då har vi idioterna som när deras hund tvärnitar och ställer sig och glor på min hund, ja då står dom kvar som ena jävla fåntrattar och glor!

Nu har jag tagit hunden på sista rundan både fredag- och lördagkväll och blivit utsatt för dessa knäppgökar och det retar mig så till den milda grad att jag funderar på att passera utan att ha koll på min egen hund och låta henne regera.
Om dom åtminstone har stannat för att dom ville prata med mig men nä då, står bara där och fånglor...

Ikväll regnar det dock och jag har inte mött en enda hund. Det har jag förstått, att alla hundar är inte vattentäta. Undrar just hur de rastas när regnet öser ner?

Bjuder här på en anna typ av "hund". Jag njuter och bara inväntade någon form av skandal! Även Juholt visar sig vara precis som Mona Sahlin - moderaternas bäste valarbetare! Keep on fucking up så sittande regering kan få en ärlig chans!


Höstkänsla med elaka inslag

Idag är det verkligen höstväder. Jag har sovit bra hela natten men någon har dumpat John Blund stoff för jag gäspar snart käkarna ur led. Allt känns segt, går i ultrarapid och det skumma vädret ligger som en tung filt över en. Men jag är åtminstone glad och full av elakheter!
Den jävligaste tanten i stan är i farten:
- Tjocka människor som ger bantningsråd till andra tjocka människor - hallå, självkännedom är ett ord som finns på riktigt!
- Smala människor som tror dom är snygga just för att dom är smala...Hallå - ibland är det faktiskt bättre att ha en stor röv än ingen alls.
- Normalstora människor som är snygga och ändå gnäller över än det ena och än det andra - just för att omgivningen ska säga hur perfekta de är.
- Människor som "name-droppar" och vill framhäva att de känner gud och alla människor. Fan, så töntigt.
Japp, där fick man ur sig lite gött igen...
Ha en underbar eftermiddag, det ska jag! Tror jag drar en sväng till A6 och retar mig på lite folk och samlar stoff till mer elakheter...

Kanelbullens dag

Idag är det tydligen kanelbullens dag.
Inte en endaste har tagit mig på bullarna idag. Men nu är jag inte orolig för känner jag C rätt så har han laddat hela dagen för detta...
Hoppas han inte glömmer kanelen.
Idag har jag förövrigt känt vissa små tendenser till att vilja vara en elak liten jävla råtta.
Här kommer en liten jävlig lista från den jävligaste tanten i stan:
- Alla som i snigelfart går över övergångsställena. Okej, om man är gammal eller har andra besvär som rör ben och framkomlighet men i övrigt - knalla på för fan!
- Alla fula jävlar som springer runt och försöker se intellektuella ut. Vad är regeln? Ju fulare desto mer intellektuell eller?
- Lukta skit år 2011 i Sverige är inte acceptabelt. Transpererar man onormalt mycket så kan man ändå tvätta sig och använda deo. Ny svett i rena kläder luktar inte - så alla äckliga svettbulor - köp tvål och deo!
- Alla dessa barnbilder (grattis från farmor bla, bla, bla) i våra tidningar. Inse en sak - alla barn gör sig inte på bild och man får faktiskt tycka att en unge är ful, apful.
- Alla klär inte i blommiga tunikor - även om det är modernt. Vem fan vill se ut som en gigantisk sommaräng á la 1958?
Nej, nu får det räcka med jävligheter för idag. Fyller på med fler imorgon för jag har ett gäng på lager.
Ha en trevlig kväll bland bullarna!

Nytt favoritprogram

Idag råkade jag få på något väldigt roligt på förmiddagen. Speeders på TV6! Håll utkik efter det om ni inte sett det. Längesedan jag skrattade rätt ut över ett TV-program.



Ha nu en underbar lördag i det fina vädret! Själv har jag tränat rodel en hel del idag - skönt att slappa. En konst det också!

Kram kram