På tal om...

...det här med självmordsbombare som yrke....

Jaha, yrkesvalet.

Vem väljer att bli gynekolog? En lika dum fråga som en annan fråga som jag tycker är lika dum:
-Vem vill bli miljonär? Alla såklart! Även den torraste lilla miljöpralin som sitter och suger på sina jesussandaler vill innerst inne självklart bli miljonär!

Men vem vill verkligen med handen på hjärtat bli gynekolog? Jag har till och med svårt att tänka mig en vanlig lunchrast med det yrket. Vem vill äta tex. spagetti och köttfärssås? Eller bakpotatis med skagenröra? (Ja, ibland finns det som alternativ på dagens). Nej, det går faktiskt fetbort.

Varför tänker jag på detta? Jo, min klimakteriepolare ska gå till en underredsbehandlare imorgon för att börja sin "golgata" mot klimakteriet. Ingen törnekrans på huvudet imorgon trots att påsken står för dörren. Nej, det får räcka med att behöva ligga där med benen i två väderstreck och försöka hålla fisringen i schack.
Visst, det var jättesynd om Jesus men hade han valt ett annat yrke så kanske han hade sluppit lindrigare undan...

Kram kram

Golgata eller Golgota är en geografisk plats i det historiska Jerusalem och den kulle där Jesus från Nasaret enligt Nya testamentet avrättades genom korsfästning.

Det arameiska namnet Gûlgaltâ som betyder "Skallen" syftar troligen på kullens form. Calvariae Locuslatin och Κρανίου Τόπος (Kraniou Topos) på grekiska har samma betydelse. I kristen tradition uppfattas Golgata som världens centrum, och från detta sträckte korset ut sina armar mot de fyra väderstrecken. Det sägs vara Adams gravplats, och på många framställningar av korsfästelsen ser man Adams skalle vid korsets fot. Enligt den kristna försoningsläran försonade Jesus genom sin lydnad intill döden den skuld som Adam ådragit sig genom sin olydnad.


Bitchvarning

Min "kompis" lider troligen av ett förstadium till klimakteriet, för det verkar hålla i sig.
Hon vill fortfarande sadla om och kan tänka sig en karriär som självmordsbombare (kort karriär), och idag skrek hon håll käften till en fyllgubbe som betedde sig lite högljutt. Inte nog med det, när fylltratten fortsätter vråla fräser hon ilsket: -Fan, vad du tjatar!
Hmmm, inte så likt henne...

Självantänder hon inte av ilska så är risken stor att någon klubbar ner henne - och hennes stora trut! Kanske ändå på något sätt värt det , för gud vad härligt och befriande att bara få fräsa ifrån. Alla dumma jävlar som tycks ha patent på att bete sig, huka er! A new bitch is coming up...

Kram kram



Kärringvarning

Jag har en "kompis" som kan vara på väg in i klimakteriet!!! Fy fabian, vad vidrigt. Så kärringaktigt, så himla osexigt och väldigt skräckfyllt.

Min teori bygger på följande inslag:
- Väldiga humörsvängningar
- Sårbar, nära till lipen
- Livsfarlig, kan mörda
- Abnormt begär efter kaloririk föda, främst choklad men också mat, mat och mat...
- Viktökning
- Viljan av att vilja byta yrke vissa dagar
- Valet av yrke som hägrar: Kamikasepilot alternativt självmordsbombare
- Alla motgångar är personliga - även dom som ännu inte infunnit sig...


Hmmm, det här bådar inte gott....






Jordetimman

Earth hour - vilket festligt påhitt. Missade det sist det var för jag har inget minne av att ha deltagit i arrangemanget tidigare. Hur som helst, det var ju lite meck att få till det. Började ändå strax innan 20.00 igår så jag säkert skulle hinna få igång allt till kl 20.30! Slet som ett djur för lägenheten är ganska stor och många lampor blir det...

Men exakt kl 20.30 satt jag bänkad i soffan och kunde njuta av mitt verk. Tänt varendaste lampa i hela lägenheten, inklusive källare och garage. Tvättmaskinen och tumlaren igång, så även diskmaskinen. Tv, stereo och ja, hela rubbet och vad fan händer då? Jo, då går proppen!

Visar sig några timmar senare när jag tömt diskmaskinen, hängt tvätten och tömt tumlaren - att earth hour betyder inte alls att man ska lysa upp sin tillvaro för att visa sympati och engagemang i den heta frågan angående vår klimatförändring!!???

Nä, jag skulle släckt och suttit här som ett UFO i en becksvart lägenhet i en hel jävla timme!!! Och gjort vadå? Jag gillar att vi får ett varmare klimat och jag har väldigt svårt att se att klimatförändringen skulle vara så himla farlig. För första gången sedan jag var barn har jag fått uppleva en riktig vinter. Skulle det vara farligt?




Nja, på riktigt tände jag faktiskt ljus i hela lägenheten och släckte som en god människa lamporna kl 20.30. Som tur är kom min älskling ihåg att släcka alla ljus också, annars hade brandkåren kommit och vad hade det kostat - både ekonomiskt och rent miljömässigt sett?
På något sätt känns det som att insatserna som görs för vissa saker, i detta fallet miljön - liksom äts upp av andra. Det är som med summan av alla laster - den är konstant...

Slut från klimatsmart. Nu ska jag äta en god söndagsmiddag och provsmaka grabbens födelsedagstårta. Inte mitt fel att han är på innebandycup och inte är hemma förrän sent i kväll. Har iallafall skickat ett MMS på hur tårtan såg utan INNAN mamma provsmakade...

Ha en god kväll!

Kram kram

Kvalster, ett dammigt problem

Funkar nu ganska bra med att lösa världsproblemen runt 04.00. Har ännu inte börjat dela upp problemen i världsdelar utan jag försöker greppa så att säga hela världen på en gång. Allt för maximal utdelning - stress och den underbara känslan av att inte räcka till.

Verkar det normalt att efter sänggåendet, precis när man ska släcka sänglampan, upptäcka att det är jävligt dammigt på sänggaveln, att i det läget, kliva ur sängen, hämta en fuktad trasa och börja damma?
Tja, inte vet jag men jag gjorde det iallafall. Tillbaka i sängen, släckte fort som fan innan jag upptäckte mer damm, för det vet jag att det finns. I dammet finns det också döda hudceller och döda hudceller vill man inte se uppförstorade. Det finns också kvalster, i sängen, på näsan - ja tamej fan överallt.

Detta är ett exempel på en form av katastroftankar som kan drabba en stressad person som verkligen vill plåga sig själv till den yttersta gränsen. Vem fan ligger och funderar på kvalsterna på näsan?
I vanliga fall, när jag är en normalt störd person brukar mina tankar vanligtvis mer röra sig om vad som kan finnas inuti min näsa...

Nej, nu ska jag gå och lägga mig bredvid min älskling som är på besök. Han verkar inte heller riktigt klok för han läser Damernas Värld! Ja, herregud, hur ska detta sluta?

Godnatt och kram, en ny härlig natt ligger framför mig. Undrar om jag ska busa till det lite och strunta i nässprayen också? Att vakna med en kruttorr mun gör att man inte tänker på kvalster iallafall...

Kram kram

Vårstress eller vad är det som händer?

Känner mig jagad och om jag ska försöka förklara känslan så är den ungefär såhär:

-Tänk dig själv en liten djävul (typ han i Ballar av stål) som jagar dig med eldgaffeln i arslet, hela tiden. Så fort du försöker sätta dig eller slå av på takten så är han där och petar.

- En stor gymnastikhall (typ en Baracudahall om ni nu vet vad det är. Luktar jävligt illa i sådana). Där inne har det samlats ungefär 35000 ungar i pubertetsålder (pojkar) som brölar konstant hela tiden. Du är inlåst och kommer inte ut. En viss form av stress infinner sig vill jag lova.

- Magras på gång och jag står i kassan på ICA med jättevagnen laddad med varor och jag är nummer 7 i kön...En viss form av stress kan infinna sig...

- När jag ska gå någonstans så glömmer jag vart jag är på väg och varför. Mycket stressande och tidskrävande.


Händelser ur mitt liv denna veckan:

- Sen på morgonen, äntligen snart på väg till jobb. Ska bara måla ögonfransarna en sista gång. Fastnar med en kladdig mascaraborste i mitt nystylade hår. När jag ska lirka loss den faller den rakt ner på min vita rena skjorta.
Jag är sen, har inga fler vita skjortor på lut och jag är seeeeeeeeeeeeeeeeen. Stressigt.

- Kundmöte, jag är sen. Ätit choklad i bilen (mens), chokladen har smält precis mitt fram på skjortan. 8 mil hem - inte en chans att kunna byta. Stressande...

Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter att - stressa...
Börjar ändå kännas ganska behagligt, börjar bli van. Eller så börjar jag bli sinnesjuk....

God natt mina vänner. Nu ska vi knoppa in till framåt 04.00 - då måste jag vakna och lösa alla värdsproblem. Lite stressande - ja!

Kram kram

Snäll igen

Nu har jag blivit en snäll och gullig kvinna i mina bästa år igen...

Har sett den sista filmen i Stig Larsson triologin, Luftslottet som sprängdes. Helt klart sevärd och jag tror aldrig jag har sett en hel film utan att somna in lite här och där, men under denna filmen somnar man inte!
Har även sett Bröllopsfotografen i helgen. Lite smårolig och gullig med Kjell Bergqvist i en av rollerna där han spelar en underbar karaktär med cynismen drypande runt fotknölarna.

Med andra ord har inte den här helgen direkt varit den mest aktiva i min världshistoria...

Jaja, man kan inte lyckas alla dagar...

Ha en fin vecka!

Kram kram

PMS

En riktig "rövhålsdag".
Tappar allt som jag kan tappa, kör fel - andra bilister tutar på mig och jag vet att dom väser "kärringjävel", såklart fortfarande alldeles för tjock, får svid i lungorna när jag "powerwalkar" med hunden. Vilket skitord, vadå "powerwalkar", hur lätt är det när det är is, is, is, jävla is!!!!

Varför i hela fridens namn ska man behöva ha mens???? Inte en endaste unge har jag tänkt skaffa till, snälla låt mig slippa denna hormonellla berg och dalbana som förstör mitt liv varenda månad. Jag skulle allt bra gärna vilja ha tag på idioten som uppfann PMS-störningar...
Då skulle han ( se, jag till och med förutsätter att det är en han, förmodligen på grund av jävlighetens karaktär), få se på fan rent ut sagt.

Grrrr, jag tror jag måste ta mig ett glas vin och försöka få en något vänligare inställning till tillvaron...




Mysig lördag

Mysig härlig lördag, promenad med hunden i solskenet, frukost i soffan och en underbar man som tvättar min bil. Både invändigt och utvändigt! Ja, jag vet att jag är lyckligt lottad...
Jag älskar när min bil är ren och längtar redan till måndag morgon när jag får placera mitt småslappa arsle i min rena bil. Har även hottat upp i hundens bur med ny fin dyna i matchande färger.

Själv har jag rensat avloppet, ett härligt lördags jobb för mina spröda kontorsfingrar (ja, verkligen är det så, de är smala och spröda trots den övriga något ytspända kropphyddan). Det är så mysigt, både med konsistensen på det man rensar ut samt även den något unkna doften. Nu är det iallafall gjort och det är rent, rent, rent.

Detta är typiskt mig. När jag är stressad och trött, har för många järn i elden - ja, då gör jag sådana där grejer. Rensar avlopp, städar en garderob, köper en ny eltandborste eller dammsuger en kudde.
Den vanliga städningen som verkligen skulle behöva göras, den är bortprioriterad. Just nu funderar jag på att börja med projekt köksluckor.

Min älskling lagar så himla god mat och han gillar verkligen att laga den. Det gör jag också och en perfekt avslutning på en dag kan vara att tillbringa några timmar tillsammans över puttrande grytor - MEN...
Om ni sett Per Morberg laga mat i TV:n så vet ni också hur han slänger runt och slafsar och skvätter och spiller. Jag säger bara, släng dig i väggen Per Morberg, i mitt kök huserar kladdets mästare alla kategorier.
Här hänger potatisskal blandat med morotsskal på luckorna, lite härligt rödvin som sakta runnit nerför den vita luckan, lite sås på handtaget till kryddskåpet och vem har sagt att man inte kan hälla mat i lådorna också?

Detta står jag med glädje ut med men känner att det nu är hög tid att börja bråttas med kladdet. Ett annat alternativ är att köpa tjänsten men då rycker det allt lite i snåletarmen...

Nu ska jag ansluta till kladdets mästare i köket och fritera några bläckfiskringar som ingår i kvällens meny.

Ha en mysig lördagkväll!

Kram kram


Gäääsp...

Jag har inte varit sjuk (inte mer än den vanliga permanenta hjärnskadan som underlättar min vardag), utan jag har helt enkelt haft fullt upp. Känns som om den sista veckan handlat om jobba, äta, sova. Hygienen försöker jag också sköta, så även magen - med varierande resultat...

Nu hade det varit enormt synd om min hund om inte min fantastiska manliga kamrat ställt upp så fint. All heder åt en sådan man, hoppas han räcker länge....

Jag har kommit på att just nu funkar inte den här kroppen om jag inte får sova minst 8 timmar, och det innebär i runda slängar att vid 21.30 ringer min sovklocka och då somnar jag direkt. Är väldigt skönt att inte lida av sömnproblem men är det inte så att sömnbehovet ska minska i takt med stigande ålder? Jag vill liksom har fler vakna timmar på dygnet. Känner ändå inte för det där med kokain för mina näsborrar är stora som dom är och snuvig är jag redan (hundallergi). Antar och hoppas dock att detta är av övergående karaktär och att jag i takt med att kvällarna blir ljusare också orkar hålla mig upprätt efter klockan 21. Lite spädbarnsvarning här faktiskt.

I övrigt har jag funderat mycket idag på käcka människor. Företrädesvis är de av kvinnligt kön och oavsett om klockan är sju på morgonen eller tio på kvällen så har de den där käcka pigga rösten som äter sig in i hjärnan på en och bara fyller en med avsky. Jag retar alltså ihjäl mig på dessa avskyvärda käcka människor.
I affären ropar de efter en med hysterisk stämma; Ha en bra dag!

Det hinner inte ens börja rassla till i skålen där växeln hamnar förrän de häver sig över disken och pratar till en som om man vore en utvecklingstörd treåring som nyss har landat med rymdskeppet; -Ohhhhh, där kommer din växel. Ha en bra dag!

Eller när du precis sladdat in strax efter sju på morgonen och möts av ett hurtigt; Godmorgon, vad kan jag stå till tjänst med idag då?
Inte nog med att de är så jävla käcka, de är i regel jävligt fula också!!!! Med misslyckad krullpermanent, ett arsle som en ponnyhäst och ett fejs som inte varit i närheten av en sminkväska, så blir det bara för mycket.

Nu gruvar jag på ett sätt att slå tillbaka. Att på något vis vara där lite tidigare på morgonen eller lite senare på kvällen. Att be om något som jag vet är omöjligt att få fram eller köpa något dyrt och betala med småpengar som måste stoppas i en och en i myntapparaten. Att bara få se det där tokflinet suddas ut i fejset och krullpermanenten rakna och ponnyarslet som spänner i brallan och svider för att sömmen därbak skär in så förbannat i ändan. Jag måste bara få uppleva detta för dessa käcka svin tar knäcken på mig!!!!

Puh, skönt att få ur sig det. Nu ska jag snart krypa till kojs och smida härliga planer inför morgondagen.

Ha en god natt!

Kram kram