Hej då

Imorgon är sista dagen man kan handla för 50-öringar i butik. Så ikväll och i natt gäller det! Att gå igenom varje ficka, varje burk, varje flaska, varje BH och kalsong för att dammsuga Sverige efter den döende 50-öringen!

Skönt ändå med sedlar. Väger mindre än mynt och är mycket lättare att sno. Ser också snyggare ut i bh och trosa när man kört sitt vanliga extraknäck på stången samt känns lite mer hygieniskt att hantera.

Undrar om statsministern funderar mycket på att dammsuga sitt eget hem efter 50-öringar? Mona letar nog för fulla muggar ikväll samtidigt som hon med välbehag snaskar i sig en Toblerone. Ohly däremot hinner nog inte. Han måste fokusera på alla som har det svårt och tanka sin Lexus.

SD-killen från Filipstad hinner nog leta. Han vill värna om fornminnen han, och vad är en 50-öring om inte ett fornminne, om sådär en tvåhundra år...

Säg "hej då" till 50-öringen. Många är vi som vet hur det kändes när det fattades just en 50-öring. Huttrande i kylan för att köpa en liten Prince, ett "tefat" till i godispåsen eller bara vara sådär fruktansvärt kissnödig i ett köpcentrum och det fattades en 50-öring till dörren. Det sista med toalett i ett köpcentrum var väl inte så stort just på landsbygden, men ibland fick även vi från landet åka till stan och inte fan var man mindre kissnödig för det!

Jag kan utan problem klara mig utan 50-öringar och det känns skönt. Idag har även yngsta sonen klarat sitt körkort och det gör mig inte mindre lycklig. Men, alla mynt har en sida, så även denna. Körkort för honom innebär att han nu kommer att bo hos mig för det mesta. Nitton år i sitt pojkrum drar med sig mycket annat. Min högsta önskan just nu (förutom god hälsa, barnens välmående och annat krafs som miss World skulle säga), är att få vara just 19 år och bo i mitt pojkrum.

Detta innebär att jag inte skulle behöva städa, inte behöva tömma diskmaskinen, plocka undan efter mig, sanera på toaletten, köpa egna hygienartiklar (killar i den åldern gör åt en väldig massa hårsspray), utan bara ägna mig åt mig själv!
I detta fall att likna vid en bulldozer...

Visst en kanontrevlig bulldozer som gärna hjälper till med både det ena och det andra men NÄR? Jag ser fram emot när hans SEN ska inträffa, för då jäklar kommer det att slå gnistor!

Okej, vi gläds åt körkortet och den chaufför vi nu kan åtnjuta i ungefär ett år framöver. Sedan brukar "fyllechaffis" inte vara så kul längre och sjukdomen "jag-kör-gärna bil-dygnet runt-alla dagar i veckan" ha lagt sig.
Hur som helst, en stor dag för honom och jag gläds verkligen. Körkort är frihet och en chans att förlänga pytten!

Hej hopp, nu ska jag leta 50-öringar!

Kram kram


Kort helg

Kallt konstaterar jag att helgerna är väldigt korta. Skönt och välbehövligt att bara få slappa och vila men det hade gärna fått vara en söndag till. En dag till när man hyfsat utvilad kunde ägna sig lite åt städ och tvätt. Som en annandag söndag. Undrar om killen i nedanstående klipp kunde driva den frågan? Han känns liksom som rätt man för en sådan fråga...





http://www.youtube.com/watch?v=HvsyJQL3I5s

Dårar och snuskerier

Idag var det visst min tur att ha telefonjouren för alla dårar! Första samtalet redan innan klockan 08.00 och sista samtalet 17.45. Däremellan dårar i spridda skurar. Denna telefonjour kan jag med glädje lämna bort om någon känner sig sugen på att drivas till vansinne och vill känna hur det känns när man biter av sig tungan istället för att säga: - Ät skit och dö.

Men försöker som vanligt att hålla den positiva andan uppe och säger till mig själv, att oddsen att denna dag ska upprepa sig är ganska låga. Så efter en god natts sömn kommer jag med glädje att likt Rönnerdal skutta ur min säng och ta mig an alla telefonsamtal imorgon, som säkert kommer att bli fantastiska och glädjebringande!

Har lyckats träna hunden fyra kvällar i rad nu och funderar på om det är Järringpriset jag far efter. Ikväll var det varmt och skönt och myggen har då sannerligen inte legat på latsidan utan har pökat på rejält med tanke på mängden mygg i skogen. Även inomhus och i bilen finns dom i mängder. Mår illa när jag tänker på alla kinky mygg som har bedrivit otukt, förmodligen i min bil och sannolikt även också i mitt hem. Hoppas dock att bananflugor står på deras meny så att de små jävlarna får vad de tål!

Banisarna är stinna och tjocka efter att ha satt i sig mängder med vin, ost och grillat kött. Mitt hem är en kvarterskrog eller kanske till och med klubblokal för länets bananisar. Här håller inte bananisarnas bottenskikt hov. Nej, här har vi bananisar som vet precis vilka viner som smakar bäst och vilka ostar som är dyrast i ostdisken. Gourmetbananisar som glufsar och står i och irriterar och retas. Till råga på allt gillar de även att lösa korsord och följer gärna med in i sovrummet och förpestar tillvaron. "Mina" bananisar är lite rödbruna och småfeta. Var de har sin toalett vill jag helst inte tänka på och med tanke på vad myggen tycks ha sysslat med, är mitt hem att likna vid Sodom och Gomorra.

Oh yeah...

Kram kram




Egoistisk apa

Vad tycker jag är tråkigt just idag?
- Gå på toaletten. Nummer två är värst för det tar längst tid. Helt bortkastad meningslös tid att sitta på holken och glo.
- Sova. Så många timmar, helt overksam. C säger att jag inte alls är overksam, både snarkar och fiser. Klart som fan att han ljuger - fina flickor fiser inte...
- Se på TV, kvällsrutiner. Jag vill inte fastna i TV-soffan träsket och jag vill inte göra samma saker varje kväll. Önskar jag hade gummimask så jag slapp sminka av mig. Det där med att borsta tänderna kommer förmodligen att lösa sig på sikt. Man lägger ut dem i ett glas med CoregaTabs.

Vad tycker jag är roligt idag?
- Göra många fina affärer med nöjda kunder.
- Se mina säljare må bra och gå för full maskin.
- Dricka vin.

Jag är en egoistisk liten apa som just nu bara vill glassa runt i medvind och smutta på ett glas vin (åtminstone ett i taget).

Det var denna dagen, hoppas jag får många likadana!

Kram kram


Så blev det val

Valet över och jag är nöjd. Hade såklart varit ännu mer nöjd om Fredrik hade sluppit flörta med Miljöpartiet.
SD gjorde ett kanonval och det är bara att konstatera att det är hög tid, verkligen hög tid, att de andra partierna vågar ta i frågorna som handlar om invandring och intrigration. Har svårt att tro att alla SD:s väljare är skinnskallar som springer runt och skriker "sieg heil".

Nej, det är nog väldigt många "vanliga" människor som är rädda, trötta och urlessa på att hela vår apparat runt invandrare har spårat ur. Blev väldigt glad när jag hörde vår intrigrationsminister Nyamko Sabuni säga att invandrare ska inte mötas av en handläggare på socialen som kan räkna upp alla bidrag man kan söka, utan en arbetsförmedlare som kan vägleda till jobb.
Vidare är det som för alla andra, sköter man sig inte så ska man åka dit - stenhårt! Inga krig ska flyttas hit och våra regler och lagar ska följas.

Mona, den brunögda Moooona, med sina mascarakletiga ögonfransar, har varit den absolut bästa valarbetaren för moderaterna. Hoppas innerligt att hon tänker sitta kvar på sin tron och fortsätta prata och prata och prata...

I övrigt är jag nöjd med livet. Jag betalar min skatt, fuskar inte onödigt mycket med min deklaration, slåss inte med mina grannar eller häller syra på min man.
Har idag tittat på en underbar takvåning på annan ort och är lyrisk. Ska jag ta ett kliv över branten och våga flytta?
Spänning på hög nivå och fortsättning följer...

Nu ska jag äta ugnspannkaka med jordgubbsylt. Inga fler grisar kvar i stian att slakta.


Ha en underbar kväll!

Kram kram


Onsdag med Queen

Igår var jag och lyssnade och tittade på Queen. Ja, inte de riktiga alltså utan en Freddie Mercury "wannabee" och hans gäng. De var från England och lät väl hyfsat likt. Freddie "wannabeen" var dock en smula för tjock om magen och ändan för att lyckas se likadan ut men om han har samma intressen som den riktige Freddie hade, så är det nog bara en tidsfråga innan han smalnar av...

Vi svenskar är ett härligt folk. En onsdag i en konserthall, hjälp vad spontana och livliga vi är! Hemskt att behöva medge men lite promillehalt gör ju faktiskt att folk (inklusive mig själv) vågar släppa loss lite mer. Kände mig som tant Beda 83 bast när jag stod framför min stol och klappade händerna lite tafatt och försökte släppa loss. Satt faktiskt och ångrade att jag inte tankat i mig lite mer och kanske haft en liten plunta i innerfickan.

Till min och C:s stora glädje och fröjd konstaterade vi återigen (sist var på Mosebacke) att vi än en gång drog ner medelåldern rejält. Eller så tror vi bara att vi ser så otroligt unga och fräcka ut. Men jag har faktiskt inte krullpermanent eller bibliotekspage och fotriktiga skor. C har inte heller snedgångna Eccokopior eller manchesterbyxor från -82 toppat med en urblekt mockajacka i fisbrunt.
Skönt ändå att se att så många "oldies" ändå pallrar sig ut en onsdag kväll för att återuppliva gamla minnen. Det var nog många gamla gubbs som äntligen fick ligga i tantens säng i natt och stånka lite korv.

Hallelulja, tänk vad lite musik kan göra!

Snart ska jag ta min son under armen och gå och rösta. Premiär för honom och tillräckligt längesedan för min del att jag glömt hur man gör. Men jag vet hur bokstaven M ser ut så det ska nog lösa sig.

Ha en underbar torsdagkväll!

Kram kram


Shoppat loss

Kundbesök i shoppinggalleria fullproppad med nya höstkläder och skor. Värdelöst - det var resterna av den lönen det...

Det är ändå härligt att se vad som bärs hem i kassarna. Svart, brunt och grått. Jag är allt en liten muntergök jag!
Lite kontroll hade jag dock över situationen då det nästan blev ett par likadana kängor i brunt som redan finns i garderoben och det är jag stolt över. Jag hade karaktär. Första och sista gången i år troligen, men icke desto mindre ska man ju glädjas över detta sällsynta drag som tydligen fanns i denna kropp.

Kan rekommendera Scorett, och Lindex som jag tycker har tagit sig rejält och har riktigt snygga paltor emmellanåt.
Apotekets höstkollektion kan jag däremot inte uttala mig om för jag tror inte de har någon.

Nu ska jag byta om till något mörk och dystert (från något mörkt och dystert) och faktiskt ge mig ut i skogen och promenera med min hund och kanske dyker det upp någon liten kantarell.

Ha en fin kväll!

Kram kram

Åhhhhh

Otrolig träningvärk i bakdelen. Kul kan man tro, men det beror på att jag sitter så jävla mycket. Känns som om ändan är typ två meter bred...

Imorgon ska jag placera mig i baksätet, en tegelsten på gaspedalen och stå upp och köra. Vidare ska jag höja mitt skrivbord till max så jag får stå på tårna för att kunna jobba. Om jag nu hade lidit av en abnorm armsvett kunde det ju ha varit bra även i syftet att torka till armhålorna lite, men se svettas gör jag sällan...

Just nu skulle jag vilja vara kyrkogårdsvaktmästare och inte behöva lyssna på en massa konstigt folk som inte är döda, men väldigt dödskonstiga. Tänk om en del kunde vinkla upp lite och se utanför sin egen lilla värld, så mycket bättre allt kunde vara. Trångsynta hamnar också på kyrkogården en dag och det är klart, att om jag nu var kyrkogårdsvaktmästare så skulle jag minsann ruffsa till lite extra där...

Nu är jag trött, så trött. Har haft en intensiv dag med alldeles för mycket på alldeles för lite tid.
God natt och sov gott. Dröm sköna drömmar och vakna pigga och fräscha till en ny dag med nya underbara människor som suuuuuger...

Gääääääääääääääääsp...


Börjar mattas av

Är fortfarande såld på Anders Wall men visst börjar det dala...
Han har faktiskt inte ringt! Jag tror inte att frun uppskattade att vi dansade lite (ja, inget yvigt utan mer lite klapp i händerna på pensionärsvis) och nu har hon säkert konfiskerat hans mobiltelefon, den skatan.

Känns ändå tryggt att veta att den dagen när jag är gammal kommer det att finnas gamla män som är attraktiva. Visst, dom är inte många men det har ju sina naturliga orsaker. Män dör ju i regel tidigare än kvinnor och vad ska man dra för slutsats av det? Använd tampong som man! Det är den enda skillnaden jag kommer på just idag. Tänkte på nattkräm, men inte ens make-up och ansiktsprodukter får vi kvinnor ha för oss själva längre. Idag är man inte bög för att man använder ansiktskräm som man, eller tar sig en peelingkräm då och då.

Jag tror att Wall har gjort slut med mig kort sagt och jag tänker inte lägga mig i en nopprig flanellpyjamas och dricka vin och tröstäta för det. Nej, nu får C rycka in igen och det känns bra för jag ser att han har goda förutsättningar att bli en Wall när han är 79 år. Fasen så bra det kan bli iallafall. Nu fattar jag äntligen ordet "back-up".

Ha en god kväll, det tänker jag ha!

Kram kram

I mitt rätta element

Jag är kär!!! C fått konkurrens...

Jag säger bara Anders Wall, ja just precis - Anders Wall. Träffade honom igår, fick trycka hans hand, inte bara en gång, utan flera och tala med honom och lyssna på honom. Vad finns att säga, jag är i mitt rätta element, här hör jag hemma.
79 år, fräsch med glimten i ögat. Inte en tillstymmelse till prostatabesvär för då kan man inte sitta under en 3-timmars middag utan att gå på toa och vattna guldfiskarna. Min slutsats: paketet är intakt och funkar!

Brun och fin med sitt gråa hår i en läcker "backslick". Okej, den bruna hudfärgen kan ju vara pigmentfläckar som flytit ihop på grund av ålder, men so what, så himla läcker för sin ålder!

Enda smolket i bägaren men det kan ju vara av övergående karaktär är frun. Måste göra mig av med henne innan jag kan gå vidare och bestämma färg på min och Anders gemensamma Mercedes. Måste ändå gå rätt fort för han är ju dock i den åldern att mycket kan hända, eller mycket litet kan hända...
Mycket trevligare att välja färg på Mercan än på rullatorn.

En mycket imponerande man med en fantastisk levnadshistoria och ännu ett vittne av kött blod som genom egna handlingar skapat sig något. Det går inte att sitta på arslet och bara önska sig en massa saker och gnälla. Den som kämpar ska också få mycket, den som väljer att inte kämpa så mycket, ska inte heller ha så mycket och den som inte kämpar alls ska fan i mig inte ha något heller!

Jag har inte lårmuskler som en elitcyklist men jag cyklar faktiskt inte heller som en sådan. Inte heller har jag bröst som en 100 meters sprinterlöperska men jag tränar inte sprinterlöpning heller.
Däremot har jag överarmar som en rysk kulstöterska och det kan man ju kalla bonus, då jag inte heller tränar kulstötning.

Hoppas ni fattar denna geniala liknelse mellan att förtjäna något eller inte som värkt fram under kvällens hundpromenad.
Den som arbetar och sliter ska ha betalt för mödan. Den som arbetar och sliter lite extra därtill, ska ha ännu mer lön för mödan. 

Sen har vi dessa som inte sliter alls som ändå vill ha lön för mödan...och den lönen ska vara lika stor som den får, som sliter lite extra för mödan...
Sedan har vi ju en lite klick som vinner på Triss och med det vill jag säga att plötsligt händer det:
Man sitter där med överarmar som en kulstöterska - fast man ändå inte tränat!

I väntan på Anders Wall kryper jag dock till säng med C och är hur nöjd som helst med det (rimmar nästan lite).

God natt och lev väl!

Kram kram


Bananflugor - varför finns ni?

Jag håller på att bli tokig....
Dessa satans förbannade bananflugor!!!! Dom driver ju med mig dom små jävlarna. Snabba som bara den och jag är helt säker efter noggranna studier att de har vidvinkelsyn. Att de har bra smak gällande vin visste jag ju redan.

Men inte ens när jag snålar in på vinet så försvinner dom! Det finns inte en enda frukt eller grönsak i köket, definitivt ingen fuktig blomjord i hela huset eftersom jag glömmer att vattna, men lika förbannat är dom bara där och jävlas!!!

Hittade en hemsida och om någon vänlig själ känner sig manad att prova så delge mig gärna resultatet. Själv har jag inköpsstopp efter diverse inköp den senaste veckan av "most important stuff".

En Toby (ångstrykgrej som jag köpt från TV-shop)
Ett par coola gummistövlar som tål ner till -20 grader i rödrutigt med röda skaft 

Sov gott!


http://www.bananflugefallan.se/


Svampar och rötägg

Lördag morgon, solen skiner och luften är sval och lätt att andas. Har varit uppe sedan klockan sju, känner mig utvilad och har en härlig dag att se fram emot. Nåväl, kanske inte helt härlig...

Visst är det härligt att jobba ideellt i en förening som jag tidigare sagt men nu känner jag mig ytterst tveksam. Är totalt nerringd, mailboxen är full av alla som vill boka boende till nästa års SM i Bruks, som vi var uppe i Edsbyn och sålde in. En del tycks tro att man arbetar heltid med detta och det är otroligt kul med alla som mailar en bokning och sedan återkommer med tre, fyra ändringar i lika många mail. När typ 20 pers gör så blir det många mail och väldigt mycket jobb. Det får bli eftermiddagens utmaning, för först ska vi ut i skogen med frukostkorgen packad och leta efter det gula guldet - kantareller - here we come!

Måste hinna gå och rösta också, för Fredrik his my man! Hoppas innerligt att sittande regering får fortsätta sitt arbete och jag är benägen att hålla med sonen, blir det en hona vid namn Mona vid rodret så emigrerar vi.
Tycker hon har oärliga ögon och ögon är jag väldigt känslig för, och allt flosker som kommer ur munnen gör inte saken bättre.
Jag är skittrött på all fokusering på alla som inte har det så bra och visst det är väldigt många som behöver samhällets stöd. Men om alla jävlar som fuskar med sjukskrivningar och arbetslöshetsersättningar, springer och stämplar för de inte vill jobba heltid eller inte jobba alls, så skulle vi verkligen ha resurser att satsa på de som behöver hjälp för att komma på fötter, eller helt enkelt ett livslångt stöd för att ha en dräglig tillvaro.

Det är inte fult att arbeta och tjäna pengar. Alla människor är ansvariga för sitt eget liv, med andra ord, du är kapten på din egen båt och bestämmer således riktningen på den båtens färd. Ibland är det hårda vindar och ibland är det en svag bris, hantera både det ena och det andra med bästa förmåga och glöm inte att njuta av brisen....

Kram kram