The show must go on

Solen lyser, livet går vidare, jag älskar min sambo och är fortfarande en tjockis!
Med andra ord - livet går vidare.

I helgen ska jag kolla in ett prov som jag ska göra med min hund längre fram i vår (det är målet iallafall). Det heter BH-prov och det är väl ett ganska kul namn med tanke på hur gud utrustade mig...
När jag var 13 år var jag platt som en pannkaka. Då hade jag en period när jag sprang i frikyrkan och var gudfruktig. (Fast mest var det alla goda kakor i frysen som drog). Bad till gud om större bröst och ja, det lyckades ju! En kille sa till mig en gång:
-Ja Helena, du kanske bad lite för länge...(Hoppas han fick en plattbröstad, ful, jävla raggugggla till kärring...)

Sedan ska det planeras lite inför en 30-års fest. Kul att man har så unga vänner!!! Kanske klämmer vi till med en bio också.

Idag är jag stark, idag ska jag lev i nuet och ta vara på varje minut och försöka njuta (även när jag senare idag ska stångas på ICA-affären med alla andra helghandlare).

Jag är och jag finns!

Kram på er alla och ha en fin helg


Den svenska sjukvården

Så sant så sant, du måste vara tillräckligt frisk eller ha anhöriga som orkar slåss för att få vård. Nu har man själv fått sniffa på den svängen och äntligen efter över 4 års stångande med problem och skit har äntligen någon orkat lyssna och sätta sig in i vår situation.
Idag känns således allt mycket lättare och jag är så glad att jag orkat stå emot alla törnar och att min kärlek varit så stark. Vet att det låter helt befängt men igår kväll tog jag mig ett rejält snack med Gud och kanske hade han ett finger med i spelet.

Så därför mina vänner  - ge fan aldrig upp förrrän du är så säker att du skulle kunna gå på vatten eller flyga. Tänk vad många gånger människor har kastat in handduken av olika anledningar, helt i onödan.

Frid i sinnet, sol på himlen och fortfarande med i matchen!

Ha en bra dag!

Kram kram

Angel

Igår kväll såg vi Colin Nutleys nya film Angel med Helena Bergström och Rolf Lassgård i huvudrollerna.
Besviken och något förvånad då jag brukar gilla hans filmer stenhårt. Den här filmen var "platt" och man kände varken toppar eller dalar. Den gick totalt obemärkt förbi och den kunde liksom ha tagit slut när som helst, det hade kvittat. Det är nästan så jag tror att lille Colin har fått ett litet hjärnsläpp...

Idag är det finnarnas nationaldag och det firar vi traditionsenligt med finska pinnar till kaffet. Vilken dag vi äter negerbollar lämnar jag öppet till var och ens fantasi...

Påsken inleds i afton som vanligt med att jag samlar min familj runt mig i vardagsrummet. I år är det lillebrors tur att vara Jesus. Som vanligt får jag vara den helige anden. Jag är den enda i familjen som kan gå genom ett rum och lämna tydliga doftspår efter mig - länge...Min uppladdning består i en stor portion kålsoppa eller andamat som vi lite skojfriskt säger. Högläsning ur bibeln på originalspråket hebreiska. Vi har alla under hösten gått en ABF kurs i det språket och det ska bli kul att se hur mycket som fastnat i våra teflonhjärnor.

Glad Påsk och ta hand om era nära och kära (dom som förtjänar det alltså, resten kan ni skita i).

Kram kram

Tandis

Tack käre gud eller tandfén eller vem som nu är orsak till att just jag inte hade några hål idag! Kostade bara 516:- och då fick man inte ens bananlack på tänderna. En tandborste fick jag iallafall och jag valde en gul såhär lagom till påsk, så nu är det påskpyntat på toan.
Skönt, jag som känner mig så orkeslös och omotiverad för att påskpynta.

Kanske skulle jag till och med ta mig i kragen (nu när armen slunkit ut ur röven) och plocka lite ris? Annars kommer förhoppningsvis påsken att slinka obemärkt förbi utan familjedramor och annat energislukande. Påskafton åker vi ett gäng glada till Helsingborg och förgyller skåningarna och danskarnas liv för ett dygn. Ska bli skönt att få komma iväg med lite skojiga människor och bara få vara sådär slapp, ta dagen som den kommer och bara hänga runt...
...och inte se på TV!!!!

Kram kram från en som inte har några hål i tänderna!

Fördummande

En hel helg bortkastad på den förbannade TV:n igen..
Visst, först har jag tränat hund flera timmar både lördag och söndag men sedan fastnat vid dumburken.
Visst är det bra att vila min förbannade fot som fortfarande jävlas, trots iläggssulor för över tusen spänn!
Visst behöver man ta det lugnt ibland men TV:n lugnar inte! Nu ska det bli totalt tvärstopp för mig på att hålla på med skitsaker som inte ger något än dåligt samvete. Kunde bjudit hem någon till soffan och suttit och snackat istället eller varför åkte jag inte och hälsade på min kompis som flyttat till nytt boende?
Nu ska tummen ur röven eller hela armen rättare sagt! Upp till kamp hela kroppen! Vem fan vill dö och veta att de tillbringat sitt liv framför TV:n? INTE JAG, INTE JAG!!!

Vad härligt att äntligen snön kom till byn...I slutet på mars är det ju precis vad man önskar sig när det inte behagat att komma en endaste liten jävla snöflinga under den tiden på året som kallas vinter, nämligen december, januari och februari. Hoppas skiten fortsätter flera timmar till så mascaran kommer att rinna som två avloppsrännor på kinderna i kväll när jag tränar hund. Kul om det kunde bli snöstorm också med lite drivis...

Klart slut från en optimistisk kvinna med en formsvacka. (Formsvacka - bra ord, passar även in på den trinda blekfeta, blålila overallen som kallas min kropp).

Kram kram

Jag väntar...

Jag ska snart rapportera om utlåtandet efter hundens mentaltest. Inväntar bara rätt terminologi som det så vackert heter! Det gick förbaskat bra, så mycket kan jag säga...

Tillsvidare, håll tillgodo med följande sanna historier.

SUPPORTENS VARDAG!!!!!!

Supporten: Vad kan jag hjälpa till med?
Kunden: Jag håller på att skriva mitt första mail och jag har skrivit bokstaven a men hur skall jag göra för att få till den lilla cirkeln runtomkring?
Supporten: Är markören fortfarande där?
Kunden: Nej, jag är ensam här.
----------------------------------------------------------------------------
Och nästa kund kunde inte  koppla upp sig.
Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?
Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.
Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?
Kunden: Det var fem små stjärnor.
----------------------------------------------------------------------------
Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut, klicka på "den här datorn"
Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?
----------------------------------------------------------------------------
Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.
Supporten: Vilken modell har du?
Kunden: Det är en Hewlett Packard.
Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?
Kunden: Nej, den är beige
----------------------------------------------------------------------------
Kunden till Tele2supporten: Jag har köpt internet och vill ha hjälp.
Supporten: Ok, hur långt har du kommit i installationen?
Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i
Supporten: Ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?
Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet.
-----------------------------------------------------
Kunden. "Datorn hänger sig hela tiden."
Supporten "Har du många fönster öppna?"
Kunden: "Nej, men dörren står lite på glänt...."

Att kritisera

Ibland får man frågan,  -Vad tycker du? Det är ju en mening/fråga som kräver ett svar. Ställer man den frågan till en person så måste man väl i rimlighetens namn fatta att svaret kan bli precis vad som helst?!
I mitt fall handlar det om en text som jag ska använda. Jag får texten för att kunna läsa den och komma med synpunkter. När jag sedan gör det - så blir författaren ledsen??? Jamen, hallo-tjena, varför frågar man då?
Om jag ber om någons åsikt så gör jag ju det för att antingen få bekräftat att jag är på rätt spår eller att en annan persons åsikt kan göra att jag kanske tvingas tänka om och uppnå en ännu bättre lösning!!! Varför ska alltid kritik ses som något negativt? Kritik kan faktiskt vara positiv och blir det om man kan ta kritiken rätt. Visst sen finns det människor som alltid är ute efter att dissa och göra ner folk men dessa bjuder man inte ens på frågan,
-Vad tycker du?
Så nu känner jag mig inte som tjocka tanten i stan utan elaka tanten i stan. Faktum är att känslan är rätt fräck och jag tror att denna dagen ska bli min elaka-fredag-dag!

I eftermiddag ska jag åka till den stora staden Ronneby och imorgonbitti ska jag mentaltesta hunden. Är lite nervös fast jag inte kan påverka utgången en skit. Allt ska dokumenteras på film och det ska bli roligt att jämföra denna hunden med min förra schäfers mentaltest. Det är ändå samma hund jag har med mig hem i snöret på lördag kväll oavsett hur det går och hittills är jag jättenöjd med den håriga prylen.

För övrigt vaknade jag innan sex imorse och var pigg!!! Kan det vara kosttillskottet som börjar verka eller beror det på att jag gått och lagt mig tidigt fyra kvällar i rad? Ska bli spännande att se om det kommer att inträffa igen och det vore verkligen trevligt för allt känns så mycket lättare, till och med att vara elak känns lätt!

Ha en trevlig helg och var snälla! Inget uppväger känslan av att vara snäll, både mot sig själv och sin omgivning.

Kram kram


Sjukdomar och annat elände

Ja, nu börjar det...
Sambon jättedålig med feber, snor, hosta och hela skiten. Sonen hostar och snorar - jag bor i en bakteriehärd!!!
Själv har jag tappat ögonfransar på ena ögat samt är kraftigt irriterad på det vita i ögat som kanske kallas öggvita??? (Tråkig humor, jag vet...)
Har även haft den stora sonen boendes hemma i helgen och han var säkert sjuk på något vis han också. Trots detta fatala elände har vi lyckats träna hund hela helgen. I går hela dagen i Ronneby som avslutades hemma hos min uppfödare med sedvanlig korv och whiskyprovning (tömning). Min tur att köra - jättekul...
Nästa lördag är det dags för mentaltest på hunden och söndagen har jag redan nu bestämt att den ska tillbringas i soffan med mys, mys, mys. Filmer, god mat och lugn och ro...Inte en väckarklocka ska ljuda på morgonen och det ska bli sååå skönt.
Åt min frukost i hundens matskål, sket ute och plockade upp efter mig själv samt skällde ut min granne för hon bara såg så dum ut. Jag känner mig som en hund!!!!

Underbar måndag med solsken. Jag ska kämpa för att hålla mig frisk och ska kanske låta bli Orbitrekken så jag inte överanstränger mig ifall jag har lite förkylning på gång...

Ha en härlig dag!

Kram kram