Vågskräcken är över, hallelulja!

Okej, jag vågade till slut väga mig. Samma vikt som för 4 veckor sedan. I och för sig bra för jag har ju ätit fullkornspasta och fullkornsbröd i ökad mängd de sista veckorna. Men nu är det krafttag igen och dags för något kilo neråt. Jag är så motiverad och har ett delmål tydligt och klart framför mig.

Följande erfarenheter har jag gjort och som jag gärna delar med mig av:
- Den nya kaviaren med banansmak är inte god. Dock delar alla i hushållet inte min åsikt så testa på den som vill utsätta sig.
- I samband med att man köper Kalles kaviar får man gratis med sig en form av kapsyl som breder ut kaviaren samtidigt. Skit enligt mig, går åt mer kaviar och man får klämma utav helvete på tuben. Inget för en morgonsuris som jag.
- Om man nu ska utsätta sig för rött te som ska vara nyttigt kan jag varmt rekommendera Liptons röda. Dels är påsen lite kul (en trekantig sak) och sedan smakar det faktiskt gott. Har också införskaffat nya temuggar så det blir extra kul att dricka nyttigt te.
- Yes diskmedel är bara bäst. Gäller både maskindiskmedlet och vanligt handdiskmedel. Så det så!

Ny dag - nya utmaningar - go for it!

Kram kram


Tips till små tjockisar

Ska försöka komma ihåg att dela med mig av små tips som faktiskt har funkat för mig. Vad man än ska göra för någon förändring så är det alltid skönt att få höra om någon annans framgångar och bakslag. Kanske kan man slippa någon kringelikrok själv och nå målet lite tidigare.

Jag får ju ett enormt sug efter godis (sötsaker alltstå, kan även vara kakor) och mina sockerchocker på helgerna är uppenbarligen inte att föredra när man GI bantar eller bantar överhuvudtaget. Precis som om jag inte visste det! Det är bara att inse det sura, det är en liten ruta mörk choklad som gäller - och inget mer!!!! Därför är det stenhård peppning inför kommande helg. Jag tillåter mig själv i tanken att det är en dag som gäller med smågodis, inte fredag, lördag och söndag, inte heller fredag och lördag (förra helgens ras). Nu är det en dag. Skulle jag sedan få totalt tuppjuck så är det en ruta mörk choklad som gäller. Lyckas jag peppa mig tillräckligt så kanske jag slopar smågodiset helt och går direkt på den mörka rutan choklad. Vi får se men läget är klart. EN DAG GÄLLER!

När man är sugen på att mumsa är det bättre att äta det man ska först. Alltså inte göra som jag gjort förut, skippa något mål för att ha utrymme för lite mums. Nej, ät det du ska och sedan har suget efter det onyttiga minskat betydligt och eftersom du är mätt finns det inte utrymme i magen till att frossa så mycket skit. Bra va!

Idag ska jag vara noga med att även trycka i mig mellanmål. Det har jag slarvat med och kanske är det tillsammans med mina sockerchocker på helgerna orsaken till en något långsam viktnedgång. Vad vet jag men det är bara att testa!

Måste också erkänna att magen mår betydligt bättre efter dessa veckor utan vitt bröd, pasta, potatis och ris. Eftersom jag gillar fullkorn både i bröd och pasta så känns frånvaron av tex. potatis inte speciellt smärtsam. Kort sagt, det är skitbra i den änden...

Ha en fantastisk dag och jag tänker inte väga mig idag heller, törs inte...

Kram kram

Vågskräck

Jag vågar inte ställa mig på vågen...Känner en panisk rädsla bara jag passerar den. Känner liksom inte att jag gått ner något mer så därför är jag så rädd att väga mig. Skulle jag nu ha lagt på mig lite igen så blir jag ju så ledsen och då är det lätt att man måste tröstmumsa lite och sedan var det igång igen...
Ja, nog har man en hysterisk ätstörning. Nu när jag försöker att äta enligt GI så kan man väl säga att man har en ätstörning? Jag stör ju min vanliga ätning - inte så mycket socker, inget vitt bröd, ingen potatis, ris eller pasta.
Känner till och med nu när jag sitter på behörigt avstånd att den hugger efter mig...vågen alltså.
Ska försöka att sköta mig i helgen med foderintaget så kanske jag kan väga mig på tisdag?
Detta är ett typiskt exempel på ett I-lands problem.

Ha en trevlig helg mina vänner.

Kram kram

Energikick

Få kura in sig på ett mysigt fik med en kopp Latte och något gott att äta. Goda vänner, lite allvar och mycket trams och fniss. Detta är ett recept på en energikick! Tack för det Alex och Sandra. Struntade förövrigt i att åka och handla. Varför förstöra en trevlig stämning med sådant skit och jag var ju ändå mätt...

Hälsningar Egon


Tisdagsreflektioner

Speciellt mycket energi kan inte åtgå när man nyser eller fiser. Detta gör en "kompis" till mig konstant och hon skulle isåfall vara trådsmal. Det är hon inte, påminner lite om mig faktiskt...

Läser tidningen varje morgon och kan aldrig sluta förundra mig över människor som orkar skriva insändare. Visst har tanken dykt upp ibland när man retat sig på något men att därifrån skrida till handling - nej.
Oftast är det samma personer som skriver och åsiktar sig och det är ju skönt att de kan få utlopp för sina tankar. Kanske en slags ventil för att orka med livet. Isåfall är det ju mycket bättre att skriva insändare än att bränna ner matbutiker, råna ungdomar, snatta i Hemköp eller springa runt och blotta sig.
Men jag säger som grabben, orka....

Ha en bra dag och ni som hade tänkt att blotta er istället för att skriva insändare, lägg ner det. Är nämligen skitkallt ute...

Kram kram

Dinkelmjöl och andra fullkorn...

Jaha, då har man lyckats igen...
Födelsedagskalas för mig och äldsta sonen i fredags. Bullens pilsnerkorv med bröd är ju svårt att misslyckas med. Köpte både korvbröd av fullkorn och vanliga och det var bara jag som åt av fullkornsbröden. So far so good.
Sedan kommer vi till äppelkakan med vaniljsås. Dinkelmjöl av fullkorn skulle det vara och så blev det. När jag skar upp kakan strax innan gästerna skulle komma insåg jag tvärt att den är satans torr. Det var typ som att äta finmald wellpapp tror jag. Smakade inte speciellt mycket heller och definitivt inte äppelkaka.
Därför bad jag gästerna att ösa på med vaniljsås. Den var väldigt GI vänlig om man säger så men inte ett dugg ätvänlig. Du har lyckats igen sa syrran och påminde mig om morotskakan med saffran som serverades i våras på den yngste grabbens kalas.
Därför har jag nu bestämt mig för att dra till med en "redi söndamiddag" för familjen. Med stek, gräddsås och potatis samt en GOD efterrätt. Inga mer experiment på ett tag och jag vet ju innerst inne att det alltid är bra att testlaga.
Men hur som haver var gästerna glada och såg fram emot nya kulinariska rätter!

I övrigt har jag mumsat lite för mycket snask i helgen och fick säga till mig själv i morse när det sög efter en macka:
- Nix, din lilla tjockis, nu får du hålla igen lite...
Jag blev mätt ändå och mackan hade bara fått mig att känna mig misslyckad och så hade denna dagen börjat åt helvete. Gick upp jättetidigt idag och promenerade över en timma så det känns faktiskt riktigt bra. Ska försöka behålla denna känslan av total kontroll så länge det bara går, helst ända tills helgen...
Jag kämpar på!
Är iallafall inte ett dugg sugen på GI Äppelkaka...

Ha en bra dag och alla som kämpar med något - håll ut. Belöningen av egen ansträngning är så störtskön...

Kram kram

Fredagsvitsar


-Vet du vad det är för likhet mellan 365 använda kondomer och ett  bildäck?
-A Good Year.

 Två kvinnor diskuterar sina pojkvänner: min kille berättade att  han fantiserar om att ha sex med två kvinnor samtidigt.
-Jo, det  vill väl dom flesta karlar. Vad sa du då?
-Jag sa åt honom att om  han inte kan tillfredsställa en kvinna, varför ska han då göra två  stycken besvikna?


En man går fram till en kurvig snygging på ett varuhus.
-Ursäkta,  jag har tappat bort min fru. Du har inte lust att prata lite med 
mig i några minuter? Kvinnan blir förvånad. Varför? frågar hon.
-Jo   varje gång jag pratar med någon som har tuttar i klass med dina så 
hoppar skatan fram  från ingenstans.


En kvinna berättade för sin väninna:
 -Jag gjorde min man till  miljonär.
-Och vad var han innan ni gifte er?
-Miljardär.


-Jag har inte pratat med min fru på 18 år.
Det är ingen ide att  avbryta henne.


En Kvinna kommer in på Apoteket och sneglar på hyllorna. Efter en 
stund går hon fram till disken och frågar apotekaren: -Ursäkta, 
säljer ni extra stora kondomer? -Ja, det gör vi. Vill du köpa 
några? Kvinnan ser sig  om och säger: -Nej, men har du något emot 
att jag väntar här en stund tills någon gör det?


En man satte in en annons:"Fru Sökes". Nästa dag fick han över 
hundra brev. De innehöll alla samma svar:" Du kan få min."


-Doktorn, vad ska jag göra? Min fru har tappat rösten.
Doktorn:  -Kom hem sent i morgon, så ska du se att det hjälper!


Frun vaknar mitt i natten av sin mans högljudda snyftningar från 
vardagsrummet. Hon går ut till honom och ser att han gråter så 
ögonen nästan trillar ut.
 -Vad är det? frågar hon.
-Kommer du ihåg  för 20 år sen när jag gjorde dig på smällen och din farsa sa att 
 jag antingen gifter mig med dig eller åker in i fängelse?
-Ja  visst, älskling. Hur så? Mannen flämtar efter luft mellan snyftningarna.
-Jag skulle ha blivit frigiven i kväll.


Tack till min lilla mamma för dessa trevliga vitsar. Vi ses ikväll!


Trevlig helg till er alla. Tänd mycket ljus och mys på i höstmörkret!

Kram kram

Jag är en satkärring

Idag har jag varit riktigt bitchig och först kändes det lite darrigt men sedan gaskade jag upp mig och var lite stolt.
Det ringer på telefonen från något företag som heter olika varenda gång. De söker den ansvarige på företaget som har hand om inköpen av bläckpatroner till skrivaren. Eftersom jag är ensam på mitt företag så vet jag i regel att det är jag som är ansvarig för detta inköp!!!???
Då heter det alltid att vi har varit i kontakt med dig i våras, bla bla bla och sedan ska man få en  present och man får fraktsedelsnummer och hela skiten och så tror man att javisst, vilket superföretag. Men grejen är att det kommer aldrig någon present! Nu vet jag inte vad som händer de människor som köper patroner, om de får någon present men det är oväsentligt eftersom de utlovar en present även om man säger att man inte har något behov för tillfället. Detta har jag varit med om i säkert 10 års tid. Kommer ihåg när jag jobbade på reklambyrå att jag brukade skriva upp fraktsedelsnumret i min almanacka varje gång och till slut var man ju som en unge på julaftonen som önskat sig en dator men får filatelisternas årskrönika istället. Ja, jävligt besviken alltså.

Så nu rann det över och jag talade om för snubben att NEJ, du har aldrig ringt mig förut och jag kommer aldrig att få någon present och jag har varit med om detta hur många gånger som helst förut. Jag är INTE intresserad, tack och hej då.
Det var sjukt tyst i andra änden av luren och först skämdes jag men sen la jag på, darrade lite men rätade på mig och kände mig stolt. Är han så korkad att han arbetar på ett oseriöst företag kan han gott få lite skit.

Så resten av dagen ska jag bara vara en snäll kärring men stolt.

Imorgon är det fredag och det innebär att jag ska få äta Bullens pilsnerkorv med bröd (fullkornsbröd). Enorma gourmetupplevelser för en bantande knubbsäl.

Kram

Gaggig visdom

Hjälp, jag börjar bli gaggig! Skulle gå in och ändra min ålder på bloggen från 41 till 42 och då får jag se att det redan är gjort! Snälla, säg att detta är något som sker med automatik så jag inte bara har lyckats glömma att jag själv gjort det. Det är nämligen inte ens en vecka sedan jag fyllde år...
 
Livet går som sagt i raketfart och det vill verkligen till att försöka fokusera på sådant som känns bra. Våga välja bort sådant som får mig att må dåligt och våga välja sådant som kan få mig att må bra. För så är det ju, att så länge man inte har testat nya banor så kan man aldrig någonsin veta om det är okej eller inte. Man kan ha en aning, ja visst men aldrig veta säkert. Därför skulle jag vilja säga att det krävs tamej fan mod att våga leva.
Allt man gör kan naturligtvis inte vara behagligt men oftast blir det ju det om man kämpar lite. Jag har till exempel tryckt i mig en omelett till frukost och det är faktiskt inte direkt det godaste jag vet. Men jag trycker  i mig omeletten för jag har ett mål med det, tappa vikt och få bättre hälsa. Så ibland kan vägen till målet vara kantad av lite obehag och då gäller det att lägga in en extra växel och gärna ha någon som kan peppa och stötta.

Kan känna med nyfikenhet i kroppen och undra hur mitt liv ser ut när jag fyllt 43? Hoppas såklart jag är frisk och mina nära och kära också (inte dom med lätta hjärnskador, vill behålla dom som de är) samt att jag är smal!!!
Kanske har jag lyckats tävla lite med hunden också och förhoppningsvis med framgång. Vunnit på V75 har jag förmodligen inte men hoppas säkert ännu.

Japp, men först ska jag ta itu med denna dagen och det kan vara nog så tufft.
Keep on fighting alla livsglada nördar och tappa aldrig tron på er själva!

Kram kram  

Börsklippare

Ja, en börsklippare vill jag väl inte direkt titulera mig som men några aktier har jag inhandlat. Det är faktiskt riktigt kul. Först brukar jag kolla lite på Privata Affärers hemsida och läsa lite om olika företag och aktier. Oftast snöar jag in på lite roligare namn (samma system som när jag sätter ihop ett eget system till V75). Sedan följer jag dessa i några dagar eller veckor och kollar hur aktien rör sig. Sedan bestämmer jag mig för ett inköpsvärde som jag tycker är okej och lägger en köporder via min internetbank. Har man tur så lyckas köpet annars får man ändra inköpssumman eller ta någon annan aktie.

Det är faktiskt ganska festligt att läsa på sidor om aktier för det är uttalanden typ:

- nu är det små rörelser i börsöppningen
(jaha, öppnar man börsen väldigt försiktigt eller vilken öppning snackar vi om här egentligen?)

- kursrekord på Shanghaibörsen (ja, spanska för nybörjare kom till i höstens kursutbud)

- handla aktier på ICA (är det efter mjölken eller vid grönsakerna?)

- dystert i skogssektorn efter vinstvarning (är det inte felstavat, vindvarning ska det väl vara?)

Det var nästan lite "gud vad käckt" varning på ovanstående men ibland måste jag även bejaka dessa sidor hos mig själv.

I övrigt går viktnedgången väldigt trögt. Pratade med en kille i helgen som kört samma metod och för honom hade det gått hur smidigt som helst men för hans fru väldigt sakta. Men jag ger inte upp, det ska gå, det måste gå!!!!
Har en målsättning för mig själv och det är viktigt annars är det lätt att tappa fokus och vips så är man inne i sina gamla vanor igen. Jag är väldigt glad att jag har den insikten att förstå att mina egna beslut och handlingar får konsekvenser. Att min inre styrka har blivit så pass stark att jag kan välja bort sådant som jag inte anser styrker mig och välja sådant som ger mig mer kraft och mer mod att våga förändra mitt eget beteende och mina egna beslut. Aldrig mer skylla på saker och ting runt omkring utan enträget arbeta med mina egna förändringar och välja, välja och välja. Me and myself!

Ha en förträfflig dag och alla ni som har något att kämpa för eller emot, ge inte upp. Känslan när man kommit i mål är fantastisk och då vill man uppleva det igen och igen och igen...

Kram kram

En bild kan säga mer än tusen ord...

Jag har en fråga
?
?
?
?

image23

Är det inte fredag snart?


Hit me hard...

Om jag någon gång ens skulle yppa ett intresse av något slag av att gå med i någon så kallad damgrupp, typ Rotary (fast för kvinnor) eller liknande - snälla, slå mig med något hårt i huvudet.
Herregud, vilka samlingar det finns och det verkar så tillgjort och uppstyltat så minutvisarna går baklänges på klockan. Kanske har jag fördomar nu men se det skiter jag i för det är mina fördomar!
Skulle förövrigt inte kunna förlika mig med den dresscode som tycks råda....Svettas så förbannat i ull samt har en förmåga att alltid fastna med mina ringar i glitterpapegojan på min angoratröja. Vidare blir mina vader ännu fetare när jag skrudar mig i en knäkort (eller lknäång) kjol. Pärlöronhängen är också snyggt men inte när det sitter på varenda kärring i samlingen.

Så nu har jag gallat färdigt och kan gå vidare med min dag som säkerligen kommer att kantas av något nytt att frustreras över.

Kram kram


Pattmanglare

Är väldigt imponerad av alla yrkesgrupper där det går ut på att vara trevlig hela tiden och upprepa samma budskap hela tiden med trevlig och lugn stämma. Som t.e.x. kommunikatör på Telia. Har bokat telefonmöte och fått massor med information och vet att denna bruden upprepar denna info, gång efter gång efter gång, dag efter dag efter dag...Lika trevlig, lika tillmötesgående och lika serviceminded. Klart imponerande!

Jag skulle nog efter samtal 5 börjat prata lite forcerande och hade man framåt eftermiddagen fått en trög jävel i luren som inte fattade, ja då hade jag nog fått spel.

Lika imponerad är jag av dessa sköterskor som arbetar på mammografin. De röntgar alltså pattar hela dagarna. Stora, små, långa och korta, tjocka och smala.

Jag hade nog framåt onsdag/torsdag börjat exprementera lite. Hur mycket man kan pressa ihop plattorna innan kärringarna börjar skrika och sedan fått säga förlåt med en ynklig stämma. Tänk också vad svårt att hålla sig för skratt framåt fredag eftermiddag när man börjar bli trött och lite flamsig. En del pattar ser ju faktiskt för roliga ut. Mina egna till exempel är inte med på topp 10 listan utan jag skulle nog beskriva dem som lite roliga...(och långa).

Ja, urolog skulle nog också inbjudit till många fniss och gapskratt. Vad kul man skulle kunna ha med de långa topsen. Ojsan, vad långt in den gick att föra, förlåt mig, det var inte meningen...

Undrar vad dessa yrkesgrupper snackar om på sina fikaraster? Klart stimulerande tankar...

Ha en bra dag oavsett yrkeskategori och var stolt över det jobb som du utför!

Kram kram

Städning

Om det nu finns människor som älskar att städa och mer eller mindre har det som sin hobby, så måste det vara en optimal hobby. För är det något man kan vara stensäker på när man har städat så är det att om några dagar eller en vecka är det bara på´t igen. Så tröstlöst! För den riktigt städbitne kan jag rekommendera ett hundinköp och då gärna en livlig schäfer. De fäller nämligen sin päls mer eller mindre hela året! Skaffa därtill ett par stora snygga mattor så pälsen riktigt kan få fäste i ruggen.
Gillar man även att leka i sin tvättstuga är min rekommendation att inte använda inneskor. Lägg där till 3-5 ungar som springer runt i strumlästen i hundhåret. Att plocka strumpor är både tidsödande och faktiskt inte ett skit kul (om man nu inte är tvättoman vill säga).

Nu är det gjort för denna veckan iallafall och nu behöver jag nog inte dammsuga förrän söndag. Jippiiee!!!

Ha en trevlig helg.

Kram kram


Minus 2,5...

GI metoden funkar bra och det bästa är att man inte behöver gå omkring och vara hungrig. Har nu gått ner 2,5 kilo och det är fortfarande som en fis i rymden men är ju ändå åt rätt håll. Däremot känns det lite "surrigt" i skallen (ja, surrigare än vanligt alltså) och det är precis som om det är lite segt i pallet. (Den bjuder jag på...)

Kan rekommendera boken GI Metoden av Ola Lauritzon (ICA förlaget). Han beskriver på ett lättförståeligt sätt om vad som händer rent kemiskt i kroppen när man äter olika saker.

Igår blev det dock lite fel, åt för sent, drack kaffe försent och det fick till följd att nattsömnen har varit helt katastrof. Det bästa verkar vara att inte glufsa i sig något tyngre senare än 19.00 och hålla igen på vätska efter det. Toarace på natten är något man kan vara utan.

Ska bli spännande och se hur länge man fortsätter att tappa vikt innan man får göra något mer med kosten eller om det faktiskt ska vara såhär smidigt hela tiden. Det är dock planerande med matinköp och mattider men vad fasen, lite får man offra för att bli mindre och förhoppningsvis slippa lite sjukdomar som gärna hänger med fläsket och ohälsan.

Ny dag, nya utmaningar och jag är fortfarande vrålsugen på våfflor men det får vänta ett tag till.

Kram kram


Tågtankar

Åkte tåg i helgen och det är verkligen rofyllt. Det var många byten så tiden gick ganska fort. Sista sträckan parkerade jag mig i restaurangvagnen med ett glas vin och en skitäcklig sallad. Satt där och glodde ut, tankarna flög fritt och så passade jag ju såklart på att tjuvlyssna och betrakta medresenärerna i vagnen.
Bokmässan var ju i ropet så det var mycket så kallade intellektuella människor med. Det hörs på sättet de pratar och sättet de ser ut på. Det kvinnliga könet gillar mjuka material, såsom plysch och manchester. Träkulor och tygband utgör smycke ensemblem. Killarna gillar också manchester, en del även t-shirts som ska vara kraftigt urtvättade.
En kille i min ålder och en äldre dam satt och språkade länge. Om böcker de läst och om någon teaterkurs som båda tydligen hade gått. Till slut lämnade damen killen för att återgå till sin plats i någon annan vagn och direkt halade han upp en mobiltelefon. Varför gör man så? Så gör även jag och tidigare när man kunde tända en cigg så gjorde jag det.
Efter en liten stund kom det en äldre tant och slog sig ned mittemot killen. Hennes gubbe kom strax efter och sätter sig bredvid tanten. Då säger killen att jag ska gå nu så ni kan sitta mittemot varandra. Nej, det behövs inte säger tanten. Då tänkte jag såhär:
Antingen så fattade hon inte vad killen menade. Jag tror att han menade att självklart samtalar man ju om man sitter och fikar tillsammans och då brukar det underlätta om man sitter mittemot varandra. Kanske hade de varit gifta i hundra år och hade absolut ingenting att prata om eller så kände de varandra så otroligt väl och visste att vi behöver inte snacka bara för att vi fikar, och vi kan sitta bredvid varandra och snacka. Jag hoppas ju innerligt på det sista för jag vill ju så gärna tro att man alltid ska tycka om att prata med varandra även om man har varit tillsammans i hundra år.
När killen till slut reser sig så är han jättekort. Jag blev så paff för det var ingenting som man kunde anat när han satt vid bordet. Nu menar jag verkligen skitkort alltså, som en smurf typ.
Då slog det mig att så härligt det är att sitta där och tjuvlyssna och fantisera om hur folk är och hur de har det men i verkligheten så vet man inte ett skit. Precis så var det med killen, jag hade en klar bild över hur han var men när han reste på sig så rämnade allt. Så lustigt det kan vara men så är det ju ofta. Man tror så mycket och vips så har ridån fallit och något man aldrig kunnat ana träder fram.

Vid ett annat bord satt det en annan kille. Han fick stora tuppjucket när Carl-Jan Granqvist klev in i vagnen. En stor och reslig karl med bullrande stockholmsstämma. Ögonen höll på att tränga ur killens hålor och när han sedan fick chansen att prata med Carl-Jan, ja då vet i fan om det var torrt i brallan. Han läste psykologi på universitet, evolutionen och varför vi blir som vi blir. Då tänkte jag i min stackars sjuka fördomsfulla hjärna, varför är det aldrig normala människor som läser psykologi? Sådana som finns i vardagen med familj, en galen släkt, problem på dagis, en utbränd partner eller vad fasen som helst. Sådant som finns i det vanliga livet. Varför ska det vara människor som läser sig genom  livet, sitter med nakna tår och sippar rödvin i stearinljusets sken. Pratar om livet som de inte vet ett skit om. Nej, fram för mer vanliga människor, av kött och blod som har lite ärr i själen och vet vad det handlar om.

Själv måste jag fakturera lite nu så jag hinner faktiskt inte...

Ha en underbart bra dag i vår underbara värld som är full av underbara människor inklusive manchesterbögar...