Sista natten...

Sista kvällen i Hevic - jippieee! Var väldigt sugen på att avsluta kvällen med att göra bomben i termalbassängen. Det värsta som kunde hända vore att vi blev utslängda, så därför är det bättre att vänta tills imorgonbitti, när vi ändå ska checka ut.

Har avslutat kvällen med vår kompis från Schweiz, Giovanni eller Sir Henry som han heter hemmavid i den byn han bor. Mycket trevlig man på 70 år och den personen som verkligen livade upp vår vistelse här. Han har varit vår mascot och vi har känt lite ansvar för honom. Skönt att vi fick bjuda honom på en Red Label samtidigt som vi inmundigade vår nya medicin - Unicum. En blandning mellan Jägermeister och Gammeldansk.

Imorgon går färden vidare till Budapest och det ska bli underbart att slippa detta ställe. Förutom hotellet/kliniken/ålderdomshemmet/mentalsjukhuset så har det varit trevligt. Allt utanför hotellet har varit helt okej. Fantastisk mat och jättegoda viner. Varmt - hett, men också stundtals framåt kvällen helt underbara temperaturer.
Kommer aldrig mer att åka tillbaka hit, den saken är säker men det har varit spännande och intressant.

Jag och C har iallafall kul och det så skönt att vara lediga och bara vara. När dagens största samtalsämne är hur mycket den ungerska paprikan svider i arslet idag så förstår man hur härligt avslappnat det är.

Nu ser jag fram emot den sista natten här och ser fram emot ett par härliga dagar i Budapest. Vi ska liva upp stämningen ytterligare och besöka Förintelsemuséet och Tortyrmuséet och kolla in fängelsehålan som Raoul Wallenberg satt fängslad i. Intressant och spännande då jag är väldigt intresserad av annat än rödvin - faktiskt.

Har fått många tips från en kille som pluggar i Budapest till vardags men som under sommaren jobbar på sin farbrors bar. Vi fick till och med en karta av honom över Budapest och det är det mest "service minded" vi stött på under denna veckan vill jag lova.

Imorgon när vi checkar ut hoppas jag innerligt att både jag och C är så sura i magen att vi kan avsluta denna hotellvistelse men en tyst smygare som knäcker termalbadets doft med hästlängder...

Kram och godnatt från en ungersk håla



Snart får vi åka härifrån - jippieee!

Puh, endast två nätter kvar på detta deprimerande ställe. Som tur blir man lycklig så snart man lämnar hotellet för på restaurangerna lider vi ingen nöd. Där är personalen trevliga, maten och det ungerska vinet är utsökt. Folk är visserligen lika fula men på hotellet tar det priset.

Ska försöka filma lite i smyg för jag vill verkligen inte glömma hur förfärligt det var. Vi har försökt sammanfatta hur vi upplever det och det är som en blandning av filmen Gökboet, ett ålderdomshem eller varför inte ett dårhus från 50-talet. Instutionskänsla med människor som är halta och lytta. Det är inget fel på det men alla verkar så himla deprimerade och hasar runt i sina vita badrockar som en skock lobotomerade pingviner.

Jag tänker aldrig mer åka till denna del av världen, det är då säkert. På tisdag väntar två dagar i Budapest och oavsett var vi hamnar kan det aldrig bli som här.

Trots allt har vi himla kul tillsammans och idag har vi varit och badat i Balatonsjön. Såklart fick man betala inträde och badet var som ett dopp i vilken insjö som helst. Skillnaden är att färgen är ny, sjön är mjölkgrön. Ja, det är säkert men det ska ju vara så nyttigt och vi känner oss så friska och vitala och snygga!

Nu ska vi snart promenera bort till en av favoritrestaurangerna och termometern har nog sjunkit till 28 grader nu...

På hotellet har de haft sitt lilla roliga sedan kl 18 och lagom när vi går iväg för att käka är pingvinerna på väg tillbaka till sina rum efter utfodring i matsalen.
En liten söt farbror har vi hittat från Schweiz men honom har vi inte sett sedan igår morse. Hoppas han är vid liv för ambulanserna åker i skift och hämtar folk både här och på instutionerna runt omkring.

My good...

Analkramp i Gökboet

Idag har det varit något svalare med frisk vind och en sol som varit bakom molnen nästan hela tiden. Men nu är det över...Såhär framåt kvällen är lampan på fullt blås igen och svetten rinner.

Idag har vi iallafall kunnat promenera ganska mycket. C har jätteont i ryggen och jag har haft analkramp. Vi har så mycket tid nu när vi är lediga för alla konstiga åkommor och vi har så gott om tid att jag till och med har hunnit plocka några små hårstrån som jag upptäckte på mina tår. Herregud, det är nästan så man börjar bli lite orolig.

När man är ute och går passerar man klinik efter klinik. Stora parker med lummiga träd och bänkar. Där sitter de i sina rullstolar, lobotomerade med tom blick. Manliga skötare går i långsamt mak mellan rullstolarna och parkbänkarna i sina vita uniformer och vita träskor med sviktsula. Filmen Gökboet känns plötsligt väldigt verklig.

Näää, så klart sitter det inte några lobotomerade människor i rullstolar men det kunde lika gärna gjort det för miljön är som gjord för det. De stora palatsliknande villorna med konstiga namn (ja, klinik fattar jag ju), tornar upp sig i de lummiga parkerna och det är en lite otäck känsla som far igenom kroppen.

Här kan man göra allt, från pattförminskning, fettsugning, hudbehandlingar, tandimplantat och gud vet allt. Jag undrar bara hur det går till och när man ser resultat eftersom alla är så förtvivlat fula. Det är faktiskt sant och jag vet att det yttre inte betyder något när man har ett fint inre men det hjälper faktiskt inte när man tittar sig omkring.

Vi åkte dock till en annan by idag och där konstaterade vi att det nog var något bättre. Det gick att äta lunch utan att behöva tejpa ner ögonlocken. Var också nere vid Balatonsjön som är en jättestor termalsjö och den luktade inte sura ägg iallafall. Tror stanken uppkommer när de anlägger bassängerna inomhus.

Idag har vi också köpt några flaskor vin från trakten som ska bli spännande att smaka. Som tur är har vi en Spar butik på gångavstånd och där har vi köpt lite goda ostar (tror vi eftersom man inte fattar ett skit av ungerskan), och det ska bli spännande att smaka. Gillar vi någon gör vi ett besök på vingården och köper på oss ett lass.

Jättemysig restaurang hittade vi också igår efter lite googlande på nätet (jag tror det här med internet är här för att stanna...), och att sitta där i lyktornas sken och titta på åskvädret som utspelade sig på avstånd och känna den svala brisen var helt underbart.

Kvällen avlsutades på Erotica Bar då allt är stendött efter kl 22 runt vårt hotell. C tyckte det var kul att titta på flickorna som ålade sig runt stolparna och jag känner mig totalt ohotad - de var verkligen skitfula de också...

Jag tycker personligen att jag är en snäll hona som rastar sin hanne med såna utsvävelser i Ungern!

Nu ska jag gå och duscha för tredje gången idag och resväskan börjar nu att se ut som ett riktigt "hije". Jag vill nämligen inte hänga upp mina kläder i garderoben för det luktar så illa där...

Kram kram


Mineralbadade

Här är hett som i helvetet, termometern sticker en bra bit över 30 grader och svetten fullkomligt forsar.
38 grader i luften och 29 grader i utomhuspoolen. Idag har vi varit i den nyttiga termalsjön en bit från hotellet och simmat runt bland lotusblommorna. Hm, jag såg en blomma, resten var ett gäng med stora gröna blad som flöt omkring i klunga. Leran från botten flyter upp i små kladdiga flagor och sedan sitter man på bänkar i vattnet och äcklas över alla människor som sitter där och kladdar med leran.

Hursomhelst, nu har vi upplevt det och vi är nöjda. Även på vårt eget hotell har vi en termalbassäng inomhus. Där luktar det, eller stinker är mer rätt ordval av ruttna ägg och vattnet är jättevarmt. Ska vara oerhört nyttigt med alla mineraler och faktum är att vi känner oss otroligt avslappnade. I morse vaknade jag redan vid sju och kände mig utvilad!

Vi försöker gå lite grann men hettan är grym och vaknar jag lika tidigt imorgon så knallar jag ut direkt. Inte ens när klockan närmar sig midnatt upplever man någon svalka. Tacksamheten över AC:n på rummet är enorm.
Att gå in i fitnessavdelningen och använda lite maskiner är inte att tänka på men idag har vi unnat oss varsin massage.

Medelåldern är kraftigt sänkt sedan vår ankomst till hotellet. Ett perfekt ställe att vistas på om man vill känna sig snygg. En sak är säker att nu måste alla fulhus i Ungern med omnejd vara stängda för alla är tamejfan här!

Ingen av personalen pratar någon engelska med något undantag och inte heller upplever vi dem överdrivet trevliga. Den gulligaste är städerskan som är som hämtad ur en skräckfilm men hon är iallafall glad och vi tror åtminstone att hon säger godmorgon och godmiddag.

Nu ska jag fortsätta min hälsosamma semester med att plocka öronen på C med mina nymanikurerade naglar. Ja som ni förstår duggar aktiviterna tätt...

Gott, avkopplande, god mat utanför hotellet, magen är i ordning och gin & tonic smakar jättebra även här.

Kram kram

Ungern dag 1 - m.y good...

Ja, då var vi framme i Ungern på vårt kurortshotell. Jag säger bara - ohh yeah....
Efter tio minuter undrar C hur jag tänkte när jag bokade och vad fan ska jag svara? Nåväl, vi är inte sämre än att vi kan konstatera att det nog skiljer sig en hel del från hemsidan och vi är inte sämre än att vi kan fnissa lite och göra det bästa av situationen.

Resan hit började i fredags från Jönet ner till Höganäs till älskade Mia med ett kort stopp på vägen och inlämning av ett styck Ha, nu när jag och C är på Europaturné. 
I söndags lämnade vi Sverige och efter en natt i Rostock drog vi vidare till Wien. Noteras ska att vi både i Rostock och Wien har dragit på oss träningskläder och gått minst 30 minuter på morgonen. Pluspoäng vill jag mena...

Nu är vi då framme och parkerade vid lunch. Något tveksamma om det verkligen var detta vi hade bokat konstaterade vi att det nog skiljer ca 20 år på bilden från hemsidan och verkligheten men vad fasen gör man?
Hungriga som bara den och checkar in för att sedan beträda matsalen där vi varje dag ska få soppa till lunch. Går runt lite i den stora restaurangen som nästan är tom och kollar lite. Ser bra ut: lite soppa, kyckling, salladsbuffé och ett litet bord med bakverk. Sätter oss till bords och vill bara ha varsin kall stor öl. 
Då inser jag att det är nog fel ställe...
Vi ska nog sitta vid ingången till matsalen för där var det också två sopplatriner.

Mycket riktigt! När kyparen kommer, som för övrigt har missat alla engelska lektioner i skolan så inser vi att vi är förpassade till den lilla vestibulsalongen. Vi får varsin stor, kall och god öl och varsin soppa. Jag tar en Minestrone och hittar två spagettiremsor som är cirka 2 cm långa, en jävla massa vitkål och C tar Champinjonsoppan som är helt utan Champinjoner. Tills jag har smakat på C:s soppa tror jag att min soppa är gjord på rester av morgonens diskvatten men inser efter att ha smakat på C:s soppa att nä, det var hans soppa som var gjord på den.
Till den serverades en torr, vit fralla. Ja, just det - en torr vit fralla, inget smör...
Väldigt bra för jag ska ju hålla igen...

Tittar man runt, konstaterar jag faktiskt men risk för att vara en elaking att folk från öst skiljer sig väldigt mycket från mig och de jag brukar omge mig med...
Vi har hamnat i Jurassic Park fast nu är det verklighet. Vi har bara varit här några timmar men ambulansen har redan varit här och lassat in folk vid två tillfällen. Poolen är full av "old ugly people" från öst med undantag av ett bögpar och så jag och C förstås. För att lätta upp det hela lite så har vi kissat mycket i poolen!

I hissen upptäcker C att det är Happy Hour mellan 15.00 - 17.00! Glädjen är stor! Vi tänker, ja men lite hallaballoj är det nog iallafall.
Tills vi upptäcker att det innebär att du kan välja på kaffe eller te och ett bakverk, och fika två för en!

Men, här sitter vi inte och hänger läppar! Manikyr och pedikyr bokat till oss båda imorgon samt lite vattengymnastik kl 8.00 i termalbassängen. Ingen av oss vet vad det innebär men det blir säkert bra.

Just nu är vi mest lyckliga över att ha hitta AC:n på rummet samt att vi köpte väldigt mycket Gin och tonic på båten från Danmark och jordnötter och salta pinnar! Såhär hungrig har jag inte varit på länge och kvällens buffé ska bli oerhört spännande...

38 grader i luften och 29 grader i poolen, ett underbart resesällskap - vad mer kan man önska?

Kram från Ungern och Balatonsjön som vi fortfarande inte sett skymten av...




Bäst i test

Går något bättre idag, har iallafall ringt några samtal på min "måste ringa lista". Ett litet SM går av stapeln i augusti och det är hög tid att få de sista pusselbitarna på plats. Visst, jag jobbar bäst under press men själva uppstartsfasen är väldigt jobbig.

Har iallafall gått runt Rocksjön med hunden och till och med tagit några fina bilder. Men sedan kunde jag inte ladda upp dem för hårddisken är full. Och hur fan tömmer man den och vad vågar man ta bort? Hoppas min datakunniga vännina dyker upp snart så hon kan hjälpa mig i dataträsket.

Solen lyser med sin frånvaro men det är iallafall inte kallt. Som tur är finns det brun utan sol och jag har nu testat mig igenom hela ICA Maxi:s sortiment. Bäst utav alla är Hawaiian Tropics brun utan sol. Luktar inte illa, lite kletig men det blir en fin brun ton som håller sig skapligt. I nian kör jag Niveas och visst blir man brun men lite mer som en brunbränd prickig (flammig) korv. Den fejkade brännan får tonas ned med lite brunkräm...
Ja, har man inte att göra så finns det många sätt att skapa sig lite extra sysslor.

NU ska jag ta tag i denna dagen och få lite gjort! Tänker på ett uttryck som hjälpt mig många gånger:
MOVE YOUR ASS AND THE REST WILL FOLLOW!

Kram kram

Semester

Första dagen på min semester och inte ett skit har jag gjort av det jag tänkte. Är det kanske det som är semester?
Tänkte att idag skulle jag sitta på mitt kontor och göra allt det där som jag skjutit på väldigt länge. Istället cyklar jag till A6 och bränner en massa pengar på kläder! Sedan cyklar jag hem, lastar in påsarna, ett snabbt toalettbesök och sedan på cykeln igen. In till stan och en av mina favoritbutiker - Indiska!

Nu är jag hemma igen och har provat och klippt bort alla prislappar och det är med starkt motstånd som jag parkerat mig vid datorn. Ja, nu var det ju inte tänkt att jag skulle blogga men allt för att slippa tråkig bokföring...
Funderar till och med på om jag ska stryka en stund för att få lite inspiration till hederligt arbete? Vem lurar jag egentligen? Snart är ju klockan så mycket att det är helt legalt med ett glas Rosé på balkongen.

Omställningen till semester är en pärs. Kan detta gå under kategorin "I-lands problem"?

Kram kram