PMS störningar

Fet, svullen, PMS-störningar, "retard-varning" på jobbet, hett som i en bakugn - ja, idag är jag helt klart en potentiell yxmördare.
Längtar efter en rejäl regnskur och är evigt tacksam över att det alltid blåser i Jönet. Inte könet, för skulle det blåsa där fick man ju stänga munnen illa kvickt.
Det är min äldsta son som kallar denna stad för Jönet och det går ju betydligt snabbare att både säga och skriva. Då hinner man ju automatiskt med fler städer...
--------------------------------------------------------------------------------------
Det är så skönt att vara kvinna:
Vecka 1   MENS
Vecka 2   Mensen över. Mår kanonfint, livet leker och det finns inga bekymmer på någon front.
Vecka 3   Ägglossning. Mår lite tjuvtjockt, känns svullet i hela kroppen och jag börjar reta mig på saker som inte ens fanns i mitt medvetande vecka 1.
Vecka 4   Nu är skiten på gång. Potentiell yxmördare, nästan alla är idioter och jag är som en spärrballong. Magen i totalt uppror, antingen i läge A: Röven har gått i baklås eller B: Allt jag äter måste innehålla laxermedel, till och med luften jag andas.

Ja, det är sannerligen skönt att vara kvinna.


Beach 2011 slutspurten

Ja, då är det bara ynka tre veckor kvar på Beach 2011. Men jag tänker minsann fortsätta och har delmål framöver.
Se www.nutidningen.nu/beach2011

Nu ska jag traska minst 15000 steg per dag och det innebär att "snooze" knappen nu är "forbidden area" när klockan ringer 06.00.
Ska jag få ihop stegen räcker det inte med ynka 3500 steg på morgonen utan nu måste jag upp i det dubbla.

Nästa torsdag har PT:n utmanat oss och då ska vi köra en timmes "boatcamp" inför allmänheten. Känns sådär men det är bara att gilla läget. Har man stoppat in huvudet i grillen så blir man lite svetter och svedder...

Helgen har varit bra och trots att det varit lite fest (sönerna på besök), så har jag gått lite grann iallafall. Försöker varje dag få till någon form av träning och allt åker faktiskt inte in i munnen längre. Jag äter gott och jag dricker gott men väljer kanske att äta efterrätt eller lite godis. Inte både ock som förut. Små steg som jag vet i långa loppet kommer att löna sig. Det går långsamt och kilona rasar definitivt inte men så ska det bli ett hållbart resultat också.

Jag är verklligen superkass på att lägga in bilder och jag ska bättra mig. Har verkligen hittat lite guldkorn här i Jönet som känns riktigt bra. Trivs fortfarande kalas och lite vardag börjar smyga sig in. Skönt att kunna traska hem på lunchen och ta en "power-nap" och skönt att inte behöva sitta i bilen 40 minuter på kvällen.

Vill också göra alla uppmärksamma på att det är SM i Bruks & IPO på High Chaparral den 19-21/8. Då finns det möjlighet att inte bara njuta av duktiga hundar, shoppa hundprylar utan även delta själv om man nu har något man vill sälja. Att annonsera i tävlingskatalogen är också ett bra tips då besökarna kommer från hela norden!

Kolla in www.sbk-sm.se

Nu ska jag duscha och lägga mig i sofan och köra rodel...

Kram kram


Årets första sillabit

Japp, där satt den! Sommarens första nypotatis med sill, gräslök och gräddfil. Potatisen var säkerligen inte svensk men det skiter jag i - skulle ändå inte snacka med den.

Att något så enkelt kan smaka så ljuvligt! Blev förvisso ingen öl och snaps till men man måste ju mjukstarta. Kan inträffa till helgens lunch om jag är riktigt snäll mot mig själv.
Äldsta sonen kommer och hälsar på hela helgen och det ska bli så mysigt. Tror inte han skriker nej över varken öl elller nubbe...

Äpplet faller som sagt vad inte så långt ifrån druvklasen.

Idag har Jönköping visat sig från en av sina värsta sidor. Vertikalregn och blåst varvat med korta stunder av solsken och blåst. Bara att gilla läget när man nu har bosatt sig i ett blåshål. Fint att bo precis mitt emellan två sjöar också så man verkligen inte missar en endaste liten pust.

Ett tag trodde jag hjärnan hade blåst ut men sedan insåg jag att det var inte min, utan min kunds hjärna som fladdrat iväg.
Idag har jag haft det otroligt vidriga nöjet att behöva beskåda min kunds tånaglar!!!!
Tillägget kan göras att jag avskyr fötter och tånaglar. Men vad gör man inte för sina kunder - jo, man beskådar dom och säger att, ja vad fina dom blev efter din operation av kraftig nagelsvamp.

Jag hoppas innerligt att jag inte kommer till en kund med underlivssvamp eller någon som har sveda i trumpeten...


Regn och tacksamhet

Nu är datum och inbjudningar utskickade till vårt öppna hus med inflyttningsmingel. Om vi nu har missat någon så hoppas jag att den eller de personerna hör av sig. Vill ha huset fullt med många gäster som tvingas ringa på med näsorna då händerna är fulla av inflyttningspresenter...

Helgen har varit som en semester igen. Varit på gymmet (oh yeah), motionerat hunden ordentligt, cyklat som en galning, druckit vin i solen och bränt näsan, sovit i soffan under en Expressen och nu sitter jag här och plitar och regnet fullkomligt öser ner.
När ska jag fatta att det är här jag bor och att det inte är en semesterresa jag är på?

Således är vi fortfarande drabbade av "nyhetens behag". Pengarna blåser ur plånboken för det är ju så mysigt att äta ute. Nya vägar upptäcks hela tiden när vi drar fram på våra cyklar och nya restauranger dyker upp både här och där.
Och det är klart, ska man äta ute så mycket som vi gjort nu ett tag så vill det nog fan till att cykla.

Nu ska jag avsluta kvällen med att gå förbi min gigantiska stryktvätt med slutna ögon, sätta mig i dörren till balkongen och njuta av regnet som piskar och vara tacksam över allt jag får uppleva.

Kram kram

Den köttbiten satt...

Vad härligt det blev efter tisdagens inhandlade köttbit. Salamikorven smakade jättegott tillsammans med ett glas rött men resten kunde kvittat...
Resten som bestod av ett par finfina skivor ryggbiff. Jo,jo...

Tyckte redan när jag körde hem från den pittoreska köttbutiken utanför stan att det luktade rent ut sagt för jävligt i bilen. Men inte vill man tro att när man inhandlat så dyrt och nystyckat kött att något ska vara fel? Tänkte i min i enfald, du inbillar dig lilla gumman. Du vet helt enkelt inte hur riktigt färskt styckat kött ska lukta. Tänkte tillbaka på förr i tiden när jag ibland köpte en kvarts gris från en bonde, att det köttet luktade ju också.

C är skitduktig på att tillaga kött. Precis lagom oavsett om det är grillat eller stekt. Nu låg det en grådaskig torr skosula på tallriken. Ja, tyckte C, det var lite grått i kanterna och luktade inte speciellt gott - men vi åt!

Sedan framåt morgonkröken började det hända saker i buken. Sedan kan man säga att det har hänt en hel del i buken. Total rensning i alla hål som finns på kroppen. Så fint att sovrummet är precis placerat bredvid badrummet så att man verkligen fick både höra och känna vad våra kroppars små håligheter släppte ut...

Det måste ändå vara sann kärlek att vi idag fortfarande älskar varandra.

Nu ska köttet i fortsättningen inhandlas på ICA i vanlig ordning. Kanske vi vågar på oss en saluhall men inte denna veckan iallafall.
Tänk vad mycket spännande saker man kan få uppleva.

Det här var väl kanske inte det mest "skitroliga" som hänt oss här i Jönköping...men nu har även detta avlopp fått lära känna sin precious master!

Kram kram

Kanalapa på riktigt

Hipp hurra, nu är det fasta bredbandet på plats. Måste vara väldigt breda band eftersom det tog så väldigt lång tid för Telia. Jag älskar att sitta i telefonkö - länge, men det bästa är dock att svara en inspelad röst som är sååååååååååå vansinningt trevligt.

Nu bor jag verkligen i Jönköping på riktigt men det känns så ofattbart. Tror varje dag att jag ska köra hem (ja, det gör jag ju förvisso till slut), och när jag inser att jag är hemma så infinner sig semesterkänslan! Vill bara dricka vin, gå på restaurang, sova på morgonen utan väckarklocka, sitta länge på balkongen och dricka kaffe. Utforska nya promenadvägar med hunden och bara vara...

Helgen är ofattbart kort och jag funderar på att byta. Ja, så att arbetsveckan blir en helg och helgen blir en arbetsvecka. Tanken är inte fel, måste bara hitta rätt uppdragsgivare som förstår mitt dilemma.
Nu är jag ju inte direkt en flykting men borde det inte vara min rätt att få några månader på mig att acklimatisera mig?
Med full lön? Jag kommer ju att göra ett bättre jobb längre fram när jag får tid på mig att landa i min nya tillvaro.
Språket är inte heller så lätt. Har precis lärt mig cigarettera (cigaretterna), pattara (pattarna) och sandalera (sandalerna).

Då förstår ni hur otroligt många ord det finns kvar att lära sig. Att a inte längre heter a, utan a med en betoning djupt ner i munhålan. Det görs inte i en handvändning (eller käksänkning).

Nu sa ja ta å gå å dricka ett gott glas röööövin med lite salamikårv.

Kram kram