Sommarbölja

Idag har det varit varmt, in i helvete varmt. Har svårt att säga att det är skönt när det rinner nerför ryggraden så fort man ska göra något. Vill ju gärna vara utomhus eftersom dagarna utan regn är ganska lätträknade i vårt land. Varför kan det aldrig vara lagom (detta svenska ord - lagom). Det positiva är att kvällen blev ju alldeles underbar men då ska man stryka och packa och förbereda inför nästa vecka. Även göra det jobb man skulle utfört under dagen...När kvällen kommer får den late bråttom, så sant, så sant. Just nu hade jag med lätthet gärna suttit på min takterass i sällskap med goda vänner, lite god mat och gott vin och gärna suttit där till långt fram på nattkröken och myst i stearinljusets sken. Men så funkar det fan inte!

Körde ut i skogen en sväng med hunden och tränade ett mycket kort pass och kom på varför jag tycker sommaren ibland är skit. Hinner inte ur bilen förrän det dyker upp en massa äcklisar. Jag hatar insekter, alla sorter och jag har redan räknat ut att de är borta om ca 6-7 månader. Min ormskräck har också väckts till liv efter slangen som låg i spåret förra helgen. Funderar starkt på att besöka en fiskeredskapsbutik och införskaffa vadarstövlar, alltså sådana där hängselbyxor med vidhängande stövlar. Inte så snyggt men ack så effektivt mot orm!

Idag är det mors dag och ibland kommer jag ihåg att jag är en sådan. Har bjudit sönerna på middag och fick ett rött vin av äldsta sonen som skulle var i stil med den Ripasson jag brukar suga i mig. Den ska jag spara till tisdag kväll när jag kommer från Malmö. Då ska den öppnas och drickas med andakt!

Det lilla spöket kör i vanlig ordning en helt annan stil. -Vill du ha något idag mamma? Jag svarar i sedvanlig ordning.
- Nej, du behöver inte köpa något men du kan hjälpa till med något här hemma istället. I sedvanlig ordning brukar detta falla i glömska men se nu ska mamma vara slug och skriva upp vad som sägs. Så nu ska det dammsugas och badrummet ska städas till tisdag kväll. Om så inte är gjort kommer "lilla mamma" att få ett raseriutbrott, hälla i sig hela vinaren på ett bräde och spela Cornelis Vreesvjik hela natten som straff!
Det har "lilla mamma" gjort förr och är en klassiker som inte brukar uppskattas...

Mot en ny arbetsvecka och nya insatser!
Nu bara måste jag ta tag i det tråkiga som jag hela tiden skjuter på - jag bara hatar att förbereda och packa...

Kram kram


Minus!

Hipp hurra, jag har sedan i måndags lyckats gå ner 2 kg! Visst har jag späkt mig och gjort precis som man inte ska men det var liksom lite prestige i detta vadet...
Nu är det bara att kämpa vidare och vara benhård med matintaget. (Herr Vin och jag har fortfarande en tät kontakt men det är inte han som gör mig fet). Det förbannade promenerandet gör säkert sitt till, om inte annat så är hälsporren (den nya) påtagligt irriterad över det eviga traskandet.
Min kära väninna (en av de 3 små grisarna) upplyste mig om att  vid en orgasm bränner man 50 kalorier. Så ett alternativ (med tanke på hälsporren) är att hålla sig hemma och orgasmera eller orgasma mera???!!
Ett ganska hyfsat alternativ till förbränning...

I kväll är det Jönköping som gäller. Ska bli trevligt, har inte varit ute på galej där på länge. Synderna ska sedan förlåtas under lördagen med en konfirmation för syrrans grabb. Tyvärr är det nog inte nattvard förrän på söndagen så det blir tunt med vin (och kex) i kyrkan.

Söndag får vikas åt lite jobb samt hundträning för nu jävlar i min lilla låda ska hon trimmas till max!
Tänk, hundar och män är de enda intressena som hållit i sig sedan ungdomen. Vilken himla tur - tänk om jag brunnit för bowling, badminton eller handboll? Fy fan, vad tråkigt...

Önskar er alla en trevlig pingst med mycket sol. värme och gärna några gapflabb!

Kram från positiva Arnes syrra

Problem i båda ändar

Hela mitt inre är i totalt kaos igen o igen o igen...
Det känns som ett Formel 1 lopp - tankarna far i 190.

Har två möjligheter till jobb, ett vid kusten och ett vid en större stad i Småland. Är det läge? Är det nu jag ska flytta? Har resan nått det berömda vägskälet och är det nu dags för vägval igen? Någonstans där inne känns det för tidigt.

Tänker också väldigt mycket på pappa som just nu för 1 år sedan kämpade med sin cancer. Eller rättare sagt väntade på döden. Har haft några ordentliga gråtstunder som blandas med lycka för att just jag har haft en så stollig pappa. Han är med mig varje dag och han är orsaken till att jag förändrade mitt liv till det bättre i höstas. Skönt att veta att han inte dog förgäves.
Synd bara att jag fick ärva hans runda kropp....morsan ser mer ut  - som ett sugrör och det hade på något vis varit lite bättre. Hade då kunnat äta upp mig några kilo och det hade varit betydligt enklare än att gå ner några.
Idag är det Nutrilett som gäller och det gör väl inte direkt att inspirationen är på topp.

Ska iallafall träna min håriga pryl ikväll (ja, hunden såklart) för nu ska hon bli en fena på att markera apporterna i spåret!
Hon är ett trevligt inslag på kontoret idag då det verkar som om klådan i arslet kommit tillbaka. Jag är verkligen jättesugen att än en gång gå till Apoteket och stå där med en tub Xyloproct (för behandlig av hemorrojeder och ytliga ändtarmsbesvär) och känna hur kassörskan funderar på exakt hur mycket det kliar i mitt arsle - just nu!
Det är till hunden!!!
Jovisst, lika genomskinligt som att stå i systembolagskassan och säga att man ska hem och göra rödvinssås...

Nu ska jag åka och besiktiga min motorcykel. Har fått byta hela avgassystemet till original och den låter så fjantigt. Hoppas ingen ser mig, för hör mig är ju ingen risk. Måste tänka på imagen!

Kram kram

Fettjakten

Raskt ska man ställa om sig och brinna för ett annat projekt. Snart ska jag till Växjö och leka med dom stora pojkarna. Känner mig väldigt multifunktionell...bra ord som känns passande. Jag är som en hushållsassistent. Man byter bara lite delar så vips har man fått en degblandare, mixer eller visp.

På tal om degblandare så har jag slagit vad med en person om att gå ner 1 kg till fredag, annars kostar det pengar!
Kanske lika bra att plocka fram hundringen direkt...
Ser ändå en stor fördel med att vara lite rundhylt (heter det så?) och det är att man blåser iallafall inte omkull. Idag är det stormvarning ute, så alla skinny people bör hålla sig inne!

Delar med mig av ett klipp ur Little Britain och Fatfighters.

http://www.youtube.com/watch?v=XsfOQiptI7Q


Ha en härlig dag!

Kram kram

Miljonärsdrömmar

Lite trött...jobbigt att gå upp 05.30. Men oj vad effektiv jag är!
Vädret är helt underbart och det är helt klart en känsla av medelhavet i luften. Lite klibbevarmt på morgonen men ändå friskt.
Igår blev det lite mezemat på ett köpcenter och herrregud så äckligt det var! Inget vin utan en hälsosam långpromenad på en timme. Tänk om det är så att jag egentligen inte är överviktig utan det är ett gäng människor runt mig som helt enkelt är för smala? Intressant tanke...

Har börjat sälja lite och hör hur det rasslar i kassakistan för varje order som registreras - I just lööööööve the sound and smell of money!
Fast egentligen är det så att min kropp tränger egentligen inte så mycket jobb. Jag skulle lätt klara av ett liv som miljonär!
Min vännina har talat om för mig att här i Skåne finns det många rika män och jag undrar om det är på Willys när jag handlar sallad som jag kommer att möta honom? Knappast troligt. Däremot kanske det kan finnas någon i maktens svindlande korridorer som bara dyker upp här på kontoret (har noterat några stycken högdjur med fasta skinkor) och bara förälskar sig i en knubbsäl från Småland med stora pattar. Risken är stor att det är en dansk men vad fasen, jag har många andra jag kan prata med. Och när det gäller pengar (och sex) kan jag till och med tänka mig en Hermodskurs i danska.

Nåväl, dags att landa i verkligheten igen. Bara att kavla upp armarna och slänga sig ner i gruvan igen...
Ha en underbar dag och skulle han ha några bröder eller passande kompisar så lovar jag att dela med mig.

Kram kram

En vanlig måndag

Jaha, ny vecka och installerad i Malmö igen. Livet går verkligen i raketfart. Det är faktiskt väldigt vackert i Skåne. Känns befriande när man kommer ut på slätten och det blir  lättare att andas. Lite mycket skog i Småland, lite klaustrofobivarning...

Är så glad att det funkar så bra med hunden. Hon trivs kanon på gården hon är och får följa med killen som har stället på en massa upptåg. Tycker mig märka att hon beter sig lite säkrare i mötet med andra hundar då hans hundar har fostrat henne i hur man beter sig på hundvis.

Helgen har varit skön med lite fest, lite solande, slappande och ett cateringuppdrag i lördags som gick jättebra. Fick mycket beröm för maten och det var faktiskt riktigt kul. En liten fadäs inträffade då gubbröran råkade välta ur bilen och lägga sig upp och ner i gruset...
Inte kul och en smula panik infann sig men vi skrapade upp röran så gott det gick och jag försökte känna igenom efter sten och lyckades hitta några stycken. Tyvärr råkade en gäst få en sten på sin macka men jag tog bara emot stenen och svamlade lite och sedan var det över. Pinsamt! Döpte om röran till Rolling Stones...

Ha en underbara dag!

Kram kram

Fylle sms

Har en ny mobiltelefon och kan inte låta bli att få delge er några pikanta sms utförda under alkoholpåverkan....kraftig sådan...

SMS 1    Exakt it
          2   Jobb:t
          3    E åkt
          4    Full av godhe
          5    Nu är jag färdi
          6    Tem
          7    Nu är jag på g
          8    ång lif
          9    Har .gjort med
         10   (tomt)
         11   Här skrivit alla jordens.
         12   Viljen
         13   VYnu
         14   (tomt)
         15   Ar
         16   Nu är jag färdigtränad
         17   Mycket gubbar,  är e
       
Under en och samma kväll!!!! Ingen kan säga att jag ger upp i första taget. Om jag fick iväg något? Nej, som tur är lyckades jag inte få iväg något....den gången...

Återigen - boxhandskar på när stora grogghålet öppnat och samtliga dammluckor är sprängda.

Ha en trevlig helg!

Kram kram

Speeddejting

Seriöst alltså - verkar vara helt okej men visst är det lite "En torsk på Tallin-varning?"

Är det kanske någon av mina kära vänner hemifrån som känner för detta tilltag?

Kolla in sidan
http://www.devaway.se/


Tidig morgon

Tidig morgon i ett solvarmt Malmö. Saknar morgonpromenaden med hunden men försöker samtidigt njuta av avbrottet i vardagen som faktiskt Malmöjobbet innebär. Omväxling förnöjer, så sant, så sant...
Det är verkligen lite utomlandskänsla i denna stad. Åt på en mysig liten krog vid Möllevångstorget igår och med tanke på utsikten kunde man lika gärna suttit på ett hak i mellanöstern...

Har blivit inbjuden till något som känns lite lockande faktiskt - speeddejting!!!
För 250:- får man entré, en drink och lyckas man få med sig en singelkille blir det 100:- rabatt. Är det på måndagkvällar ska jag nog - jag säger nog - testa...
Måste sondera terrängen lite närmare här nere först och se om jag kan fiska upp några mer singlar på kontoret som kan tänka sig detta tilltag. Vi tjejer gillar ju att göra mycket i flock (tänker på toalettbesök på krogen).

Idag blir det hårdkörning. Nu ska det börja säljas utav bara faen och jag kastar mig rakt ut och lägger alla rädslor och om ut i fall att - åt skogen! Positiva tankar, positiva tankar....

Ha en underbar dag!

Kram kram

Tacksamhet

Jaha, då var man på plats i Malmö igen och jag är såååååååååå trött. Har drabbats av jordens paltkoma och har flera gånger nickat till med pennan i handen. Vetskapen om att dagen ingalunda är över än på många timmar gör inte direkt att jag blir piggare. Har druckit så många koppar kaffe att halsbrännan fräter i strupen.
Är det detta som kallas jetlag eller är det helt enkelt en följd av mitt syndiga leverne i helgen?

Har iallafall haft en kul helg och då får det väl kosta lite. Tänk att det nu har gått 7 hela månader sedan man blev singel. Trots tröttheten idag så mår jag så himla bra. Jag visste att det fanns en mening med skiten de senaste åren och det känns bra att återbäringen kom så relativt snabbt som den gjorde. Hade någon sagt till mig för 1 år sedan att såhär kommer du att må om ett år hade jag bara skrattat rätt ut. Trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle hitta tillbaka till mig själv som jag gjort. Det är jag enormt tacksam för.

Säger som Arja: -Jag vill tacka livet!
Och självklart övriga inslag i miljön som definitivt är en bidragande orsak och då menar jag inte bara alla underbara män i min omgivning utan även mina kvinnliga fantastiska vänner!

Kram kram

Bildbevis

Här startar de 3 små grisarna sin resa. Skötsamt, lugnt och stilla...


Första vätskekontrollen på Landvetter. Skötsamt, lugnt och stilla...


Amsterdam, ett av många vätskekontroller. Nu börjar det bli lite glatt...


Vår lilla bartender på flyget. Här är han fortfarande glad...


Det finns många olika arter av Homo Sapiens...


6 timmar i exakt samma ställning. Ser riktigt skönt ut...


Snyggve!!! Trots den gräsliga frisyren var det en riktig liten pudding. Långa fina
ögonfransar och mumsig kropp. Tror fan man blev törstig!


Vårt oerhört fräscha badrum med en droppande duschkran. Inte alls ett
irriterande ljud...


Långa svindlande hotellkorridorer. Riktig "Twin Peaks varning" och närvaron
av dvärgen var ytterst påtaglig.


Allt är inte stort i USA. Att som polis tvingas åka runt i detta fordon måste vara
oerhört knäckande för det manliga egot...


Lite frukostdricka i påsen - bra uppladdning inför shoppingen.


Klockan 10.00 första dagen, en kall Budweiser i Soho.


Firefighters in action. Skulle gärna velat vara brandbilen...


Svindlande höjder...



Ja, vi hann med många vätskekontroller. Här inleddes också det nya intresset
Baseball! Vilka stjärtar de ligger inne med - mamma mia...


Kul, kan fortfarande fotografera...


Times Square by night.


Sista kvällen. Svinaktig avslutning på värsta haket. Äcklig mat, äckligt vin
men de 3 små grisarna var oerhört glada ändå!


New York, New York - hit vill jag definitivt åka igen. Tyvärr var inte amerikanarna speciellt mycket för att varken bjussa på drinkar eller ragga så är det en sådan resa man är ute efter kanske man ska välja någon liten byhåla i Finland...

New York, New York...

Woine, vad ska man säga om New York?
Som ett gigantiskt julbord med så mycket mat att man inte vet i vilken grisröv man ska börja?
Eller som en enorm chokladask som du kan klättra in i...
Att stå mitt på Manhattan i detta jätteinferno av bilar, människor, ljud, dofter och...
brandmän. Oh hjälp, säger jag bara - 
F i r e f i g h t e r s! Smaka på ordet, firefighters - vilka män! Att se dessa gigantiska brandbilar fyllda till brädden men män, riktiga män - som räddar liv och riskerar sina egna. (Bilarna var så fyllda av män att armbågarna inte fick plats inuti bilarna). I full kareta genom trafiken med sirener och tutande (honk, honk), amerikanska flaggan fladdrande bakpå. Håret stod tamejfan rätt ut! (På mig alltså, de riktiga männen hade ju hjälm). Var helt enkelt tvungen att slinka in på en station och fota grabbarna när de tvättade sin enorma brandbil...

På ditresan kan kallt konstateras att KLM inte gick med vinst. Då spriten var gratis och humöret på topp så slank det såklart ner en och annan GT och lite Whiskey på det. Grunden lades tidigt, redan på Landvetter med en lite mjukare start med öl och Jäger som sedan axades upp med lite rödtjut. Hemresan var betydligt torrare så där kan de ha gått med vinst.

Träffade på en svensk skådespelare som visade sig vara en riktig liten snåleröv. Bjöd honom på GT med den sluga baktanken att han bjuder säkert tillbaka till alla de små grisarna, men tji fick jag. När han förstod vilka 3 små grisar han hade att göra med var han tvungen att gå och lägga sig. Vet inte om det var innan eller efter Long Island Icetea var på menyn...

Maten har övervägande varit italiensk eftersom samtliga 3 små grisar är överförtjusta i det italienska köket. Till min stora glädje fick vi också sista dagen verkligen uppleva en maffioso in reality. På den italienska lilla restaurangen på en liten gata i Little Italy kommer han och sätter sig vid bordet bredvid men den största cigarr (ja, inte den i brallan) jag skådat på länge. Inte ett ljud kommer över hans läppar utan kyparen vet direkt vad som gäller och langar in en whiskey med isen i ett separat glas bredvid. Det är power det!

I Chinatown som gränsar till Little Italy kan man lugnt säga att det fanns gott om kineser. Alla skyltar är på kinesiska och känslan är att man kommit till Kina. Men guuuuud, vilka billiga Armaniklockor...

Drar man sig Uptown märker man att här är det lite mer klass. Beträffande svarta män har jag gjort en stor upptäckt (ja, inte den som ni tror...), det finns förbaskat snygga svarta män. Fick för första gången känslan av att hmmm - ja kanske, jag vill ju inte dö nyfiken...

Harlem var inte alls som jag tänkt mig, utan riktigt rent och snyggt. Såklart en och annan "pekneger" med hängbrallor och kepsen bak och fram men överlag väldigt städat. Tyvärr blev det ingen gudtjänst i Harlem (var för dyrt och jag var den enda grisen som var sugen på det), men jag är nöjd ändå. Ska man till New York tycker jag att de guidade bussturerna är ett måste. På 2 dagar plöjde vi hela Manhattan plus Brooklyn. Det var en liten håla men guiden var därifrån så allt var enligt henne "fantastic". Vi fick oss iallafall många goda fniss.

Victoria Secret var också en upplevelse. Särskilt för mig som bad lite för länge till Gud om stora bröst när jag var tretton...
En egen expedit som tilltalar dig vid förnamn och kallar dig för "sweetie". Mätte och hämtade BH efter BH och jag köpte tre. De var så stora att de knappt fick plats i hotellrummet....
Hotellrummet var övrigt en liten snuskhärd. Jag och en annan liten kulting har delat på 120 cm säng och legat där och gnuggat röv och fasat oss över mögelfläckar och annat smått och gott. Men man vänjer sig vid det mesta och det har iallafall gått att sova där. Ska någon åka till NY och behöver en plattång så hör av er. Vi köpte en med USAisk kontakt och det gick betydligt lättare eftersom adaptern vägrade att stanna i det slappa hål som tydligen kallas kontakt "over there".

Oj, det blev väldigt långt. Presentar lite bilder vid ett senare tillfälle. Nu måsta jag jobba lite - faktiskt!

Kram kram

Grisarna on tour

Ja, nu blir det inget bloggat på 6 dagar. Därför får ni hålla tillgodo med en stillbild på mig och mina 2 reskamrater. Om ni glömmer detta (att jag inte kommer att blogga på några dagar) och blir lite irriterade över att det är samma bild som möter er på bloggen dag efter dag, kan man då kalla det för still bild? (still läses på engelska).

Svininfluensan känns väldigt spännande och aktuell om man säger så. Det verkar precis som om man liksom åker i rätt riktning för att markant öka sina chanser att komma i kontakt med den. Grymt, om man skulle bli smittad...



Håll ställningarna i Svedala until the bloody B is back!

Kram kram

Söderut

Här i södern får slavarna gå upp tidigt. 05.30 - rise and shine! 06.30 plats på kontoret och det börjar bra med att servern ligger nere. Åt en halvgod middag igårkväll med en liten god röd italienare till. Fick mig en sightseeing i Limhamn och kollade in Slatans hus. Det gick inte av för hackor men gud vilka ytor för honom att städa...

Idag blir det mer full rulle med lite möten och kundbesök. Kul, för roligast är det med full rulle. Har redan börjat tänka på skånska och snart kommer det att hoppa skånska ur min mun också. Jag kan liksom inte låta bli.
Än så länge har jag inte sett en endaste snygging för Slatan är ju uppenbarligen i annat land och trixar med trasan.
Däremot är det många från andra länder som är här...När vi gick runt Möllevången igårkväll var det precis som om man varit utomlands. Asia food, Thaimarket, Teheranmarket och en salig blandning av människor med svart hår och grönsaksstånd.

På tal om stånd så hoppas jag på många härliga sådana i framtiden - gärna inom en snar framtid...

Ha nu en fantastisk dag och ta vara på den för den kommer aldrig någonsin tillbaka!

Kram kram

På gång...

Jaha, då var man installerad i Malmö och ska arbeta här nere två dagar i veckan några månader framöver. Känns roligt, inspirerande och samtidigt lite pirrigt. Nya människor att lära känna och nya människor som ska lära känna mig. Det kallas visst utmaning...
Lämnade hunden några mil utanför Malmö hos trevliga människor som har hund från samma uppfödare och de bodde verkligen i paradiset. En sådan där underbar skånegård som liksom är utslängd bland rapsfälten. Det var så otroligt vackert så jag lyckades köra lite vilse...
Sedan lyckades jag nästan köra helt rätt i Malmö. Är faktiskt lite stolt över mig själv att jag lyckats med allt detta på 3 timmar, alldeles själv, jag som knappt hittar hem från affären.

I går söndag lyckades jag bli uppflyttat med Mysa till BSL 3, vilket innebär att vi nu är och slåss i den högsta klassen. Spår och lydnad ingår och nu ska momenten finputsas för det är nu det verkligen gäller. Ett vackert Ronneby med sol både lördag och söndag, och vad händer då med lilla näsan (nja, kanske inte så liten...)? Röd, röd och åter så röd...

I morse hade jag också lyckats gå ner 1 helt kilo (obajsad) så idag känns det som om jag är i ett gott "flow".
Köpte mig därför en trisslott här i Malmö när jag ändå var på Willys och köpte sallad. Den ligger nu till sig i plånboken och som vanligt - jag bara vet att jag är en vinnare, just den här gången!
Väntar med skrapningen tills ikväll så jag kan fantisera om den enorma vinsten under eftermiddagen.

Nu är det 4 dagar kvar till New York...

Livet är så intensivt just nu att ibland känns det som om jag sitter bredvid och liksom tittar på mig själv. Hjälp, håller jag på att bli galen? Mår ändå fantastiskt bra och då kan det väl inte vara så farligt att känna så.

Kram kram