Funderingar...

Jag har många funderingar som bara liksom ploppar upp i skallen. Vissa finns det svar på men vissa finns det inga svar på och det accepterar jag. Som allt det här stohejet med Carl von Linné och att han fyller 300 år. Jag som trodde karlfan var död! Tydligen gjorde han väldigt mycket för vårt växtrike, delade in växterna i olika familjer bland annat. Familjen Nilsson-Maskros, Familjen Karlsson-Pingstlilja osv. En sväng till Japan hann han visst också med och i England är han tydligen jättestor men det är klart, har man haft 300 år på sig så hinner man ju resa en del.
En annan fundering som jag dock inte fått något svar på är det här med äldre människor och deras vanor.
(Nu är det inte bara för att min mamma alltid tvättar på onsdagar...)
Om en äldre människa (inte alla, jag är inte en sådan enkelspåring människa som drar alla över samma vinkelslip) ska till tandläkaren på tisdagen så åtgår hela måndagen till att planera det besöket. Man kan inte göra något annat för man ska ju till tandläkaren på tisdag! Sedan tar kanske det besöket 30 minuter i anspråk och då har hela måndagen och tisdagen gått åt! Då tänker jag såhär: Tänk om äldre människor (kom i håg - inte alla) fokuserar så mycket på sånt här de ska göra för att helt enkelt undvika att bli helt tokiga! För skulle de sluta fokusera på besöket hos frissan på torsdag vecka 28 eller besök på banken vecka 32 så skulle det helt plötsligt stå klart för dem vilket skittråkigt liv de har. Kanske sitter de där med en skinntorr gubbe som skriker efter mat och elvakaffe eller en kärring som bara springer runt och gnäller och bakar kakor. Så då är denna sjukliga besatthet av att fokusera på pissgrejer ett sätt att hålla hjärnan i schack för att undvika att se verkligheten och således inte behöva hamna på hispan!
Ja kanske är det så, kanske inte - den som lever får se.

Nu ska jag fundera vidare på min bokföring och se om jag kan få några svar varför jag inte blivit miljonär den här månaden heller.

Kram kram


Rapport från fjällen

103665-15Del av resesällskapet.103665-14Del av vandringsleden.103665-13Nyfikna renjävlar.

Tillbaka från Idre fjäll en erfarenhet rikare. Med tanke på myggens storlek redan nu skulle jag aldrig få för mig att åka till fjällen under juli månad.
Ett par härliga dagar i underbar natur, dock kunde lite mindre barrskog varit att föredra men uppe på fjället var det ljuvlig natur. Kargt, bitvis väldigt stenigt, ibland snö och en och annan bäck. Efter första dagens strapatser var det inte direkt med glädje vi mottog en enorm hagelskur. Efter att ha vandrat hela dagen både uppför och nedför (nedför kan vara precis lika jobbigt som uppför), genomsvettig, öm i precis varenda kroppsdel, skitnödig och törstig, då börjar det hagla sådär 10 minuters gångväg från stugan. Inga problem att hålla sig för skratt då.

Blev attans billigt med alkoholen också med tanke på att man går igång på en öl och somnar innan klockan är 22.
Även det håriga lilla äcklet var ganska medtagen och lugn efter vandringarna och all den friska luften.
Hittade ett renhorn som jag tog med hem med tanke på att det är så enormt potenshöjande. Tänkte köra upp det i arslet och kolla om det har någon verkan. Dock inte i mitt eget.

Var också lite kulturella och kollade in Sveriges högsta vattenfall vid Njupeskär. Även Trollvägen på Nipfjället besökte vi. Ganska läbbigt när man ser bilen rulla på frihjul uppför! Ett fenomen som tydligen finns på några platser i världen. Blir nästan lite irriterad när jag inte får en logisk förklaring till ett sådant fenomen. På ena sidan vägen rann bäcken nerför och på den andra uppför och bilen rullade som sagt vad uppför. Ja, vi var helt spik nyktra!

Det är så härligt att få byta miljö om så bara för några dagar. Känner mig så pigg idag trots en lång bilresa hem.
Nu får man fundera ut nya upptåg!

Ha en trevlig

Jag drar till fjällen

Nu blir det ett blogguppehåll några dagar då jag ska till fjällen och vandra!!!! Jag, en vinpimplande, före detta storrökare och krogråtta ska alltså ge mig ut och vandra! När jag fick rycket satte jag mig raskt i ett hörn och väntade på att anfallet skulle gå över - men det gjorde det inte!
Ska bli superskönt och väldigt annorlunda att vistas i fjällen utan snö, skidor och after ski. Nu blir det istället barmark (säkert lite halvblött), kängor och after walk. Såklart har vi laddat upp med lite attiraljer som man blir lite gosig av.
Den håriga prylen som ska med har precis börjat löpa och det kan bli intressant med tanke på de hanhundar som är med. Det gäller att ha ögonen med sig om man säger så...

Hoppas att jag i nästa vecka lyckas lägga in lite fina naturbilder (inget naket) samt även från det trevliga bröllopet jag var toastmadame på i lördags. En väldigt trevlig tillställning med alla ingredienser för en lyckad fest.

Ha det bra tillsvidare och njut av det stundtals vackra vädret,

önskar Walkabout-Helena

Tröstande inlägg i åldringsprocessen

 
1. Istället för dubbelhaka - SMEK-BACKE
Så mjuk, så mjuk är huden här. Ett ställe att varligt och eftertänksamt smeka för att locka fram kloka tankar och bra beslut.

2. Istället för rynkor - LIVSLINJER
Ansiktet är livets gästbok. Här har lycka, sorger, skratt, smärta, stolthet och oro lämnat anteckningar efter sina besök. Bär linjerna livet skrivit till dig med stolthet.

3. Istället för påsar under ögonen - TÅRKUDDAR
För att de dämpar tårars fall och låter sorgen landa mjukt.

4. Istället för gäddhäng - ÄNGLAVINGAR
Lite svirr under överarmarna visar att du varit med förr. Ett bevis för att du besitter lite av den överjordiska klokhet och gudomliga mognad som 20-åringar bara kan drömma om.

5. Istället för ridbyxlår - GUDINNEBOLSTER
Sååå mjuka att smeka och vila mot. Kraftiga? Nej kraftfulla ! Troget bär de dig genom livet.

6. Istället för bilring - NJUTNINGS-SOUVENIR
Ett kvitto på att du flitigt turistat i njutningens land, tagit del av fantastiska njutningar och har vett att uppskatta livets goda.

7. Istället för celluliter - AFRODITE-SKÅLAR
Som små fördjupningar att utforska för en älskares smekande händer.

8. Istället för hängbröst - GODISPÅSAR
De kanske inte längre är de toppiga gräddbullar de en gång var, men oj vad mycket njutning och kärlek de har givit både partner och barn.

9. Istället för ryggfläsk - KÄRLEKSHANDTAG
Vi importerar och direktöversätter det engelska uttrycket "love handles" rakt av. Greppvänliga kvinnor uppskattas ofta av de riktigt goda älskarna.

10. Istället för tunt hår - SILKESFLUFF
Skandinaviskt skirt, mjukt och lent. Ett hår som har lätt till lek med vinden.
  

Långhelg

Fick en fråga om jag köpt en ny jumper med flammor på (den jag hade på bilden i mitt förra inlägg) och svaret är näääää, den är inte ny. Det är min Harley-Davidson munkjacka som jag brukar ha när jag åker på MC-träffar och nu fick den även följa med på en hund-träff. Så himla tokigt det kan bli!
På tal om MC-träffar kan jag varmt rekommendera Scandinavian Bikemeet i Roskilde denna helgen. Hade det inte varit för att jag skulle på bröllop hade jag åkt dit tvärt. Det är min gamla arbetsgivare som är arrangör och hade jag arbetat kvar så hade det varit helt hysteriskt just nu. Det vet jag sedan alla Swedish Bikemeet på Chaparral. Så himla roliga projekt att arbeta med och så arbetssamma. I detta fallet hade det varit underbart attt få besöka träffen som en gäst. Önskar mina gamla jobbarkompisar lycka till denna helgen och att de får lön för mödan och massor av besökare!
Inför bröllopet känns det ganska bra. Är i fas med mina göromål som toastmadame och har även lyckats inhandla en klänning idag. Av någon konstig anledning slank det med sandaler, en klänning till, shorts och några linnen...och det enda som var i storlek 36 var sandalerna...

Nu ska jag mumsa i mig lite räkor och sedan ska jag gå på puben och ta EN öl med några kompisar. När fan har jag lyckats gå ut och ta EN öl? Snacka om att lura sig själv...

Önskar alla en trevlig helg och hoppas att solen kommer att skina på oss alla!

Min ludna kompis och jag

103665-11
Är så mallig varenda gång jag lyckas dunka in en blid på bloggen också!
Här är jag och Mysa i Västervik och tar oss en paus i det gröna. Observera att på bilder  lägger man på sig ca 5 kg i kroppsvikt och det stämmer (minst 5 kg!!!). Sedan tror jag hakorna svullnade lite för det var så varmt...
Hur som helst, en mycket trevlig helg som började i Västervik och avslutades i söndags med lite skyddsträning i Hultsfred hos en duktig figurant. Vi tar det väldigt lugnt för man får inte glömma att det lilla monstret fortfarande är en bebis.

Avslutar med en liten snuskis för jag är livrädd att framstå som för seriös...

-Vet du vad pungen är full av och som kvinnor inte vill ha i ansiktet?
- Rynkor!!!!

Ha en underbar dag, det har jag sannerligen tänkt att ha!

Kram kram

Tillrättavisad

I går när jag var ute och käkade lunch på ett av stadens lite mer fashionabla restauranger så började en yngre man (i min egen ålder) att kommentera att även jag hade den goda smaken att välja lunch från dagens buffé. Då säger jag; -ja, det är ju skitgott det här.
Han svarar mig; nehej du, så säger man inte, det heter jättegott!
Hmmm, snacka om att jag kände mig som 6 år igen och blir ertappad med fingrarna i kakburken eller 13 år och blir ertappad med fingrarna i farsans barskåp...
Visst, han hade ju helt rätt, man säger inte skitgott och jag ska aldriiiig mer använda ordet skitgott!
Skitgott, skitgott, skitgott, skitgott, SKITGOTT!

Barnslig? Vem? Jag?

Ha en trevlig helg och var glada trots att det är ett riktigt SKIT-väder!

Kram kram


Miljonär!

Känner ni någon som vann storkovan på Triss?
Inte jag heller....

Tanken på det var iallafall skön så länge den varade. Här kommer en liten lista på sådant jag är nöjd med under tiden som jag väntar på storvinsten...

- kan själv ta mig ur sängen varje morgon
- kan gå ut och gå när jag vill, till och med springa om jag skulle vilja (knappast troligt...)
- än så länge lyckats fantastiskt bra med min hund
- underbar relation med mina snygga söner
- väldans många trevliga vänner i min omgivning
- mycket under- och överhudsfett vilket gör att jag lever länge vid en eventuell hungersnöd
- har insett att min karriär som amatörpsykolog är slut, tack och lov!
- att livet är alldeles för trevligt för att slösas bort på skitsaker
- fortfarande rökfri
- har fortfarande kvar tron på att jag en morgon vaknar 10 kg lättare, bara sådär...
 


Have it your way!

Kram

Jag är förtappad

Jag är blodgivare och har idag varit och blivit tappad. Ersättningen är 40 kronor eller en grej, typ kaffemugg, ryggsäck, t-shirt eller badlakan. Fika efteråt ingår också och det kan bestå av kaffe eller the, knäckemacka och någon liten torr kaka eller skorpa. Har man resväg utgår också en milersättning. Ja, det är ju knappast för ersättningen man gör det. Känns bara så himla bra att göra en god gärning. Nu är det ju inte så att man kan välja vem som ska ha just mitt blod  och visst hade det känts extra bra om man vetat att det var en snäll person som fick det. Helst en som aldrig druckit alkohol heller, kunde kanske blivit en kul upplevelse...
Idag valde jag att inkassera 40 pistoler och jag har köpt en trisslott! Den ligger i plånboken och jag tror den får vara där ett par timmar till. Är så underbart att gå runt och drömma om att storkovan ligger där och väntar på mig. Har alltid haft en känsla av att jag någon gång i livet ska vinna en stor summa pengar och varje gång jag köper en lott (vilket inte händer speciellt ofta) så är jag stensäker på att nu kommer det! Vet precis hur jag ska förvalta kulorna så det är liksom inget att vänta på. Braka till, låt det vara dags nu, jag är redo!

Om inte...jag är ju iallafall frisk (förutom light skallskada) och det är ju huvudsaken!

Ha en trevlig afton önskar den stundande miljonärskan


Långledigt i naveln

Helgens möhippa var ett väldigt trevligt inslag i världsbilden. 11 brudar lössläppta utanför kommungränsen, kan det bli annat än trevligt? Jag shoppade en jättefin plasthund som sparkar med bakbenet samtidigt som den skäller. Avslutningsvis drar den några rejäla pruttar också. En mycket bra sak att införskaffa (tyckte jag i lördags iallafall). Bajskorven fick jag köpa separat. Kanske hade jag haft större nytta av ett par sommarskor?
Vi turade Helsingborg-Helsingör och det är aldrig en tråkig upplevelse. Räkmacka, öl och Jäger. En fin dryckeskombination som kan upprepas flera gånger när man turar. Intressant att som icke rökare nu för tiden sitta mitt i allt bolmande och känna att det faktiskt är riktigt skönt att inte blossa hela tiden. En form av stolthet över att ha kontroll infinner sig varje gång jag lyckas med denna bedrift.
God mat på kvällen och sedan bar det av till ett danshak såklart. Kan varmt rekommendera ren vodka med enbart en apelsinklyfta som "späe". Man blev pigg, snygg, jävligt duktig på att dansa och vet i fan om jag inte blev lite smalare också...
Dagen efter var en ren fröjd i jämförelse med hur det kunnat bli. Kunde äta en riktigt smarrig hotellfrukost och fick till och med behålla den! En liten kulturtripp till Dunkers hus hanns också med och enda behållningen jag hade därifrån var en gratis Apelsin Mer. Kul resa med en kuliga människor och en blivande brud som verkligen kan bjussa på sig själv.

I övrigt slapp jag i år få det obligatoriska blåmärket i naveln efter flaggspelet i första maj tåget. Åkte på hundutställning istället och slapp därmed min mångåriga syssla som fanbärare...
Fyller verkligen den där dagen 1 maj någon funktion? Har egentligen aldrig fattat varför man ska ha en särskild dag för arbetarna, är inte alla arbetare oavsett yrke?
Nä, jag tror jag ska satsa på menlösa barns dag istället. Känner en massa menlösa människor som måste varit menlösa barn en gång i tiden. Känns bättre att hylla dom och då ska jag inte vara fanbärare iallafall...

Ha en underbar dag och kom i håg att nu är det strängt förbjudet att använda strumpor! När maj månad har startat så är sommaren här och då ska tårna få vara bara!

Kram kram