Jag är inte som grisen

Nix, för jag överlevde julen...

Svullen, trött på att festa, trött på att dega, trött på att vara trött...
Ja, ungefär så känns det nu.
Hög tid att ta tag i vikten igen (o igen o igen o igen), börja tänka på intaget av mat och dryck samt lite fokus på tillvaron.
Men förmodar att det är precis så här det ska kännas när man har varit ledig så det räcker. Lite lätt uttråkad faktiskt...

Har varit en bra jul trots allt. Mycket god mat, umgänge med sköna människor, långa promenader i skogen med hunden och roliga träningar. Till och med min stora grabb ville frivilligt hänga med ut och träna hund i skogen. Trots att han är 23 år så tror jag ändå han tyckte det var ganska kul att få gömma sig i skogen och bli uppletad av en sjövild schäfer.

Äntligen har det blivit kallare och hoppas det håller i sig. Kunde vara kul med lite snö och solsken också så vinterns  utegrillningar kan få ta fart. En grillad korv ute i kylan vid den egenhändigt  tända brasan, lite gott kaffe eller choklad. Helt klart ett av livets glädjeämnen.

Känner fortfarande nyfikenhet inför framtiden men också en sorg över att det gick som det gick. Men som jag sagt tidigare, en sjukdom kan man aldrig slåss emot. Tycker fortfarande att det skulle vara skönt att få upprättelse men vet också att det aldrig kommer att hända. Skulle det hända skulle det innebära att min före detta man är frisk och har tagit till sig den terapi som han erbjudits under många år, men det är ungefär lika sannolikt som att jag skulle få åka till månen nästa vecka - på en hallonbåt!
Det är så synt så synd men detta har jag gråtit över så det räcker och därför är det bara att bearbeta och marschera vidare. Det fina är att han vet, att jag vet...

Nej, jag tänker inte leva mitt liv på en lögn! Även om det emellanåt svider som fan att vara ärlig så tänker jag fortsätta på den linjen. Fy farao om ens vänner och familj inte vågade lita på en, vad har man då? Nada...

På önskelistan inför nästa år står såklart en viktminskning (ja, vad annars, traditioner är till för att hållas eller hur?), gärna en utlandssemester till värmen, framgång med hunden på tävlingsbanan och självklart kärlek. Sedan har vi ju standardönskningarna: fred på jorden och hälsa.

Ups, glömde att jag även önskar mig pengar, snuskigt mycket pengar!
Och sex...

Önskar er alla en god fortsättning mot ett nytt år med nya utmaningar, nya sorger och bekymmer, gråt och tandagnisslan - men också glädje, skratt och härliga möten med människor samt tillfredställelsen man känner när man uppnår sina satta mål. Kämpa på kamrater, detta är livet!

Kram kram

Julstress

Vågar jag ens nämna att det är julbordsdax igen på lördag...
I år är det rekord för min del men till mitt försvar ska sägas att jag faktiskt inte äter vrålmycket (bara fel).
Kan varmt rekommendera Gästgivaregårdens julbord i Värnamo. Alldeles lagom mycket och väldigt gott. Även den kalla OP:n smakar förträffligt.

I övrigt så trött, så trött...
Alla stressar inför julen så nu börjar jag också få panik men för vad? Ska handla lite mat och dryck men det brukar man ju göra ändå? Kanske har jag inte förstått att det är MASSOR att fixa? Ska städa ordentligt på fredag och sedan vispa av lite på tisdag. Sillen har någon annan lagt in och korven har då jag inte stånkat, köttbullarna har Mias mamma gjort och resten, ja det finns på ICA.
Huruvida tomten kommer eller inte, vet inte jag, såvida han inte tänkt att sova över hos mig.
Jesus födelse lär jag inte behöva hjälpa till med så där finns inget att stressa över, så vad fasen är det man ska stressa över?????
Kan inte heller assistera de 3 vise männen då jag inte håller på med rökelse utan mer rökare.
I krubban har jag heller inget att göra för jag krubbar ju hellre...

Stopp, nu börjar det balla ur!

Stressa vidare i julrushen och var nöjda med att åtminstone slippa skotta.

Kram kram

Upp och ner

Tänk vad allting händer just nu och vad det händer snabbt! För några dagar sedan var det en skitdag. Lyckades bli fotograferad när jag kom susandes i svarta faran! Vet ännu inte vad det kalaset kommer att sluta på men det blir nog en präktig överraskning...
Idag är det dock idel solsken. Har fått klart med lite nytt jobb tills nästa år och det känns fantastiskt, särskilt nu när man är singel och ensam försörjare av barn, hund, motorcykel och en överviktig kärring i 43 års åldern.

För att fortsätta att snöa in på horoskop så ser december riktigt bra ut för min del. Handlar tydligen mycket om sex
(ja tack, gärna) och framåt julhelgen även lite romantik och kärlek. Bra för man kan ju inte hålla på och stånka korv jämt!
Den stora frågan är dock - med vem? Är nyfiken så jag kan dö men väldigt öppen för det oväntade och oanade. Känns spännande och inspirerande.

Skulle det bli alltför illa får man väl ta på sig vinglasögonen. Genom dem blir det mesta vackert.

Så just för stunden är det bra och jag njuter för rätt var det är så vänder det!

Ha en go kväll!

Kram kram


Snopp utan dopp

Jag vet inte men är det något fel på mig? Tycker det här var skitkul faktiskt! Tänk vad mycket man kan använda en karl till, endast fantasin sätter gränser!
Ha en bra dag och gå nu inte och fundera på vad som rör sig i byxorna på varenda snubbe ni möter idag!

Kram kram




Julgodis

Ja, igår följde vi upp förra årets påhitt beträffande att samlas några brudar och göra julgodis. Eftersom det var andra året i rad bektraktar jag det nu som en jultradition!
Det blev ett kraftigt bortfall på 50% men vi var 3 glada som ändå skulle verka husliga. Jag själv skulle göra glöggtryfflar, en annan upprepa förra årets hit med en slags chokladruta med hasselnötter, kolakräm och chokladtäcke (supergoda), och den tredje dåren i gänget fick efter en halvtimmes jakt efter nougat på stadens för tillfället största varuhus Citygross, ett lätt hjärnsläpp och köpte helt enkelt med sig en låda After Eight!

Mina glöggtryfflar blev för det första jävligt många...för det andra jävligt äckliga... och för det tredje - inte ett skit lika dem på receptet!
Jag skulle försöka mildra omständigheterna när väninna nr 2 skulle smaka och försökte säga: Ja, kanske är dom goda till lite kaffe och det räcker nog med en! Får då till svar efter att hon blott tagit en tugga; -Jag ångrar redan att jag tog en!

Ingen, jag upprepar ingen ville ha med sig utav mitt julgodis hem. Fick släpa hem 3 lådor glöggtryfflar + att jag slängde ett gäng också! Kan hända att de är så äckliga att de inte ens kan betraktas som nödgodis. Ni vet de där äckliga pralinerna som är sist kvar i chokladkartongen fram i april och som till slut slinker ned när chokladbegäret blir övermäktigt.

Som tur är lyckades jag prestera en helt underbar kalvstek i lördags så det känns som klart förmildrande omständigheter med tanke på att julgodis inte är min grej, (åtminstone inte glöggtryfflar).

Ha en findag och det är helt sjukt att det snart är julafton - igen!

Kram kram


Feel good!

Ville bara hoppa in som hastigast och meddela att:

I feel good!

Nu ska jag snart ta och putsa till trynet igen och dra på mig julbordsbyxorna (resår i midjan) och få festa lite bland grisrövar, kål och annat dött!

Julbordsdax igen!

Ha en trevlig helg!

Kram kram

Linda Rosing, jag vill va som du!!!!

Trodde aldrig jag skulle säga detta men:
Fan, vad jag är avundsjuk på Linda Rosing!!!!
Tänk att få ett eget program där man raggar karlar! Fatta!! Hon behöver inga pengar lägga på krogen, kröken eller maten. Säkert betalar TV även för snygga kläder och smink så hon gör sig bra i sändning. Hon behöver inte stå i köket och klabba utan här kommer det förmodligen att vara restaurangbesök som gäller. Inte leta i plånboken heller efter de sista slantarna för att kunna köpa en flaska vin eller i värsta fall ett  ynka glas vin på krogen!!!!

Bara stå där och göra trailern och se trevlig ut. TV gör säkerligen en första utrensning av de som anmäler sig till programmet så hon slipper de värsta knäppgökarna. Sedan kan hon bekvämt tillbakalutad i soffan läsa igenom resten och bara välja och vraka bland brev och fotografier av hankönet i ett varierande utbud.

Sedan börjar det roliga! Alla är ju hur trevliga som helst i början och det är verkligen inspirerande och intressant med nya bekantskaper. Lite pirr i magen och nyfikenhet över en ny person och dennes egenskaper, tankar och erfarenheter, (eller för att använda den gamla godingen, ryggsäcken som vi alla bär med oss).
Fast, det är klart, det är ju också väldigt jobbigt...
Vara trevlig, kanske flera kvällar i veckan, inklusive de dagar när man har ägglossning eller värsta PMS störningarna.
Behöva utstå en hel kväll med en person som visar sig vara värsta slemmet eller med någon så mumsig så man bara dööör och vill stånka korv direkt! Det funkar säkert inte i direktsänding, det är bara hos Boston Tea Party man stånkar korv offentligt.
Sedan kommer vi till det absolut värsta, inte fisa...
Har en gammal regel som innebär att de första 4 månaderna släpper man inte väder okontrollerat, oavsett hur illa det är ställt med intag av grönkål eller vad det nu månde vara. (Okej, jag har gjort kraftiga avstamp från denna regel, ingen är ofelbar va)!

Avslutningsvis vill jag starkt poängtera att jag inte har någon som helst önskan om att se UT som Linda Rosing. Hon ser ut att ha sprungit in i väggen med full fart utan stänkskydd! Läpparna ser ut att vara transplanterade från en helt annan region av kroppen och ögonen är lite lätt utstående (lite mops över det hela).
Säkert är hon en helt underbar tjej på insidan och det finns många som även gillar utsidan, det är jag övertygad om. Tur det för annars hade det knappast blivit något program.

Ja, en annars stackars sate få traggla på i dunklet. Det sägs att man måste kyssa en förfärlig massa grodor innan man träffar en prins. Nu är det så, att jag är jävligt trött på att kravla runt i dypölen och kyssas och nu får den där förbannade prinsjäveln ta och sadla sin springare och sätta lite fart!!! Basta!

Ha en bra dag!

Kram kram

Tips i sänghalmen

Man får inte vara nöjd för länge....Således blev det en skitnatt igen. Har legat vaken mellan 03.00 - 05.00
(hörde kyrklockan slå fem gånger och vred mig lite till efter det). Alla tankar blir enorma på natten och morgonkvisten. Man känner sig så pytteliten (väldigt roligt uttryck) och ynklig. Hela morgonpromenaden med hunden gick åt till att försöka bekämpa eländiga tankar och se vips - så här mitt på dagen så är nattens tankar inte alls så hotfulla och oroande.

Lite "singeltips" i sänghalmen:
Ha många kuddar, helst i lite olika storlekar. Köp dig ett vackert, tufft eller mysigt påslakan. Se till att dina täcken är någorlunda fluffiga. Dra ihop kuddar och täcken till mitten på sängen och saknar du en kropp med lite tyngd bredvid dig så lägg båda täckena över dig. Det blir både varmt och tungt!
Och kom för fan ihåg pyjamasen!



Ha en fortsatt bra dag!

Kram kram


Jonte Blund

John Blund har flyttat in...Jag är så trött, så trött...
Kanske är det en reaktion på ett stökigt och för jävla jobbbigt år som nu gör sig påmint. Efter månader av sömnproblem är det skönt att kroppen äntligen fått nog och begriper att det går alldeles utmärkt att sova mer än 3 timmar i sträck...

Tog mig i kragen och lagade middag igår och det var riktigt mysigt att "köksa" lite. Har köpt en fantastiskt god vildmarksglögg som med fördel spetsas lite. Den värmer gott och är inte så söt och slibbig som glögg annars kan vara.
Även ikväll ska jag laga en ordentlig kvällsmat och det lutar år färska rödbetor med Chevréost, skjuss in i ugnen. Smaskigt och nyttigt!

Mitt bästa tips för stunden är: Le även om ditt inre skriker av stress, vemod, panik eller vad fan som helst. Hjälper faktiskt men man måste träna lite varje dag!

Ha en fortsatt förhoppningsvis trevlig dag och det är tur att jag har öron, annars hade kvävts av mina egna läppar. Jag LER!!!!!!!

Kram kram


Gaslarm

Jag är mätt! Har tryckt i mig två julbord i helgen (ja, inte borden men väl mycket av maten på borden). Är egentligen ingen julbordsgris men det var så himla gott. Stiftade bekantskap med grönkål eller långkål som en del säger och det är verkligen gott. Man behöver inte vara så där jättesmart för att förstå vad som händer om man äter mycket kål...
Ja, det är (bak) sidan av ett grönkålsfrosseri. Har fått stoppa i blyinlägg i skorna för att inte fara till väders vid den så kallade gasutveckling som blir. Funderar på om jag inte skulle erbjuda mina tjänster till något bostadsbolag för att värma upp ett  kvarter eller två med hjälp av gas. Måste väl ändå betraktas som ett naturligt och grönt uppvärmningsalternativ?

På fredag är det dags igen för julbord och jag kanske kan ta det lite varligare med kålen då. Känner mig liksom inte så kvinnlig när jag fiser runt i tillvaron. Säger som min vännina sa häromdagen: Jag skulle vilja känna mig sådär sval som en del kvinnor kan se ut att vara. Jag tror jag vet vad hon menar. Totala motsatsen till oss alltså. Smal (såklart), blond inte nödvändigt men att föredra, lågmäld i rösten och bländvita tänder. Ett leende som smälter is och vackra rådjursögon som bedjande blinkar alldeles lagom. (Lagom blinkande är jätteviktigt, får inte upplevas som ticks, då faller hela
sval-konceptet). Duktig mamma som ständigt bakar, lagar urläcker mat och alltid har ett skinande fräscht hem att bjuda in till. Självklart är hon aldrig stressad för med stress medföljer transpiration och en sval kvinna svettas aldrig. Inte ens på gymmet. När det kommer till den sexuella biten är hon följsam och tålmodig. Sätter aldrig sina egna behov i första rummet utan är lyhörd för hur hennes man helst vill stånka korv. Ja, det där med en sval kvinna sket sig redan vid första punkten och kommer vi nu till den sista är det totalkört! Ska det stånkas korv vill jag vara med och inte bara få skinnet så att säga...
 
Alltså är det bara att köra på som vanligt (dock med ett mindre kålintag) och försöka vara en trevlig, ärlig och arbetsam kvinna i sina bästa år. Det känns som det kan funka!
Veckan ska bli hyfsat lugn och jag ser fram emot helgen då äldsta sonen kommer hem. Visst lämnar han hemmet på söndagen med en badrumsspegel som är alldeles prickig av tandkrämssprut. En tunn hinna av hårspray på precis allting både på toan och i hallen men vad gör väl det? Det är så skönt att få hem honom ibland och umgås lite. Ska skärpa till mig och göra en riktig stek på lördag med potatis, sås, ärter och morötter och den obligatoriska vinbärsgelén. Ja, se där - ett drag av sval kvinnlighet blåste in i mitt liv...

Ha en bra dag - i regnet!

Kram kram

Se det snöar!

Det var faktiskt mysigt att plumsa runt i några centimeters snö i morse. Lite ljusare blir det också och med ljuset automatiskt en humörhöjning.

Har nu sovit gott i två hela nätter och det känns helt underbart. Anledningen till detta kan vara två. Jag väljer att berätta den ena: Åt middag i tisdags kväll med mamma på restaurang och hela köret. Min lilla mamma pladdrade konstant hela tiden, men se det gjorde inte mig något för jag var vrålhungrig och fick då äta i fred och behövde bara nicka lite ibland.
En perfekt mamma med andra ord!

Anledningen till att jag var vrålhungrig stavas Immodeum...
En liten tripp på några dagar med den medicinen brukar betyda något. Sedan blir det tvärstopp och jag vet ärligt talat inte vilket som är värst. Kan detta kallas I-lands problem eller är det helt enkelt ett skitproblem?

Ha en fortsatt förhoppningsvis bra dag och kör försiktigt!

Kram kram


Glöm inte mössan


Barbie

En man stannar till vid en leksaksaffär för att köpa en
födelsedagspresent till sin dotter.

Han frågar expediten:
'Hur mycket kostar en av Barbiedockorna i skyltfönstret?'

Expediten svarar:
'Vilken av dem menar du? Vi har:
Workout Barbie, 149 kr,
Shopping Barbie, 149 kr,
Beach Barbie, 149 kr
Disco Barbie, 149 kr
Ballerina Barbie, 149 kr
Astronaut Barbie, 149 kr
Skater Barbie, 149 kr
och Frånskilda Barbie, 1995 kr.

Den förvånade fadern frågar:
'Varför kostar Frånskilda Barbie 1995 kr och de andra bara 149 kr?'

Den lätt irriterade expediten himlar med ögonen, suckar och svarar:
'Herrn... I Frånskilda Barbie ingår även Kens bil, Kens hus, Kens båt,
Kens möbler, Kens dator, en av Kens vänner och en söt liten nyckelring
gjord av Kens testiklar.'

Skitväder

Vädret är rent bedrövligt men eftersom jag vill vara så in i helvete positiv så klämmer jag i med att vi har iallafall väder!

Helgen blev behaglig på många sätt och det traditionella glöggfirandet hos goda vänner på söndagen blev precis lika trevligt som vanligt. Jag har många fina vänner i min omgivning och det är jag enormt tacksam över. Om ett gott skratt förlänger livet så kommer jag att leva länge.

Annars är det ganska så fullt upp för tillfället men försöker ändå få till lite nedvarvning i soffan en stund innan sänggåendet. Sover fortfarande inte sådär jättebra men det kommer väl! Huvudsaken är att man har en säng vettja!
(Äckligt positiv).

Livet är trots allt just nu rätt okej! Efter några veckors distans har jag insett hur otroligt mycket jag har framför mig och vilka möjligheter man har om man bara törs. Är naturligtvis jätterädd att bli sårad och kommer att ha svårt att lita på människor och framförallt män på väldigt länge men under tiden kan jag ju passa på att roa mig lite!

Och ja, nu undrar ni förstås om horoskopet från förra veckan slog in? Alla horoskop slår inte in...men en del gör det...

Ha en fortsatt förhoppningsvis bra men blöt tisdag.

Kram kram