Män, män, män...

Varför lägger männen huvudet på sned när de tänker?
 
För att deras två hjärnhalvor skall få kontakt.
 
 
Vad är det för likhet mellan p-platser och män?
Antingen är dom upptagna eller handikappade.



Varför gillar män bilar och motorer?
Dessa kan de i varje fall manipulera.



Vilken är skillnaden mellan en man och en katt?
Ingen, båda är mycket rädda för dammsugaren.



Vad kallar man en intelligent, känslig och vacker man?
Homosexuell.



Vad är den gemensamma nämnaren för moln och män?
När de försvinner kan man hoppas på en vacker dag.



Vad är den gemensamma nämnaren för män som frekventerar barer för ungkarlar?
De är alla gifta.



Vad är skillnaden mellan en mans hjärna och en oliv?
Färgen.



Vad bör en kvinna göra när mannen springer sicksack i trädgården?
Fortsätta skjuta.



Männen är beviset för att reinkarnation existerar.
Man kan inte bli så dum under ett enda liv!




Varför är männen hjulbenta?
Oviktiga saker sätter man inom parentes.




Åhhh, där satt den...

Kram och trevlig helg på er alla

Vem kommer först, Tomten eller Flunsan?

Jag är TRÖTT...hela kroppen skriker TRÖTT men det går inte att sova för det.
Känner mig helt orkeslös, tappar saker och känner mig helt fladdrig. Har trott att influensan ska slå till i flera dagar nu men ännu är jag inte golvad.

Tur att jag inte sliter på min Orbitrek så jag kan ha den länge, länge...
Tror jag ska ta och vitaminbomba mig lite och se om jag blir ett piggsvin igen.

Varför blir man så sugen på något smask när man mår lite risigt? Inga bra GI dagar i detta hem just nu...

Smasklista när man känner sig lite sjuk:
- Päronsplitt
- Ost och kex
- Clementiner (wow, en nyttig sak som faktiskt är riktigt god)
- Smågodis
- Korv med mos
 
Det är nog inte så konstigt iallafall att man är lite rund bliven...

Kram på det!

Vännen min

Det är så härligt med vänner. Har en kär vän som jag har busat mycket med och hennes dåvarande man sa när vi två träffades, att det här kommer aldrig att sluta bra. Men det gjorde det, vi är förvisso båda skilda och sitter i nya förhållanden men vi har haft rasande kul. Samtidigt har det varit många, djupa hål. Mycket tårar, mycket ångest men ändå en brinnande längtan av ett fullkomligt liv. Ledtråden och rättesnöret för oss båda har varit och är - kärleken - den kämpar man för.
Träffades igår över en kopp kaffe, något som inte är vanligt nu för tiden. Hon sitter med relativt små barn så vi har liksom inte precis samma intressen om man säger så. Det som ändå är så otroligt skönt är att utan att behöva säga det så vet vi båda att vår vänskap är för alltid och fast vi lever olika liv så känner vi oss trygga med varandra. Kan ju inte lova att hon känner precis som jag men jag känner mig iallafall trygg med henne.
Tack kära "sister of no mercy" för att du finns och för att du är precis den underbara person som du är.

Citerar dig fritt:
- Jag ångrar ingenting av mitt liv och skulle inte vilja ha något ogjort för då skulle jag ju inte ha blivit den människan som jag är idag.

Så sant, så sant. Min tanke har alltid varit och är att allt skit som händer har en anledning och det kommer alltid något positivt ur det. Man ser inte alltid sammanhanget, det kan ta år innan man luskat ut det men det blir alltid en pluspol till minuspolen.

Önskar alla en trevlig helg och vårda era vänner. De är de enda ni har kvar när det stormar, tro mig. När din käresta en dag går bort, har du tur och har skött dina kort väl och varit en bra vän så förhoppningsvis finns det alltid en god vän som vill dela med sig av sin värme.

Ibland blir jag lite "deep"...Tänk om jag ibland kunde bli lite "thin" också...

Kram kram


Party i pantsen

Hela dagen har jag funderat på en sak till och från...
Var och handlade lite snabbt i morse (skulle bjussa äldsta grabben på lunch idag för ibland kommer jag faktiskt ihåg att jag är en mamma) och köpte då bland annat trosskydd. Ja inte till lunch alltså.
Lite snabbt konstaterade jag att det på engelska stod "Partyliners" och hela dagen har jag förundrats över hur fan det kan heta så. Känns väldigt lite party över ett par trosskydd om man säger så. Ordet får mer mina tankar åt en kokainlina eller någon form av hjälpmedel som man har när man partar. Till slut får jag iallafall nog och har till slut konstaterat att det heter PANTYLINERS.

Anledningen till att använda pantyliners kan ju i ock för sig vara en följd av att det varit lite party i pantsen...

Så alla som känner sig som en komplett helidiot idag kan lugnt sälla ännu en fullblodsidiot till sin samling - nämligen mig!

Ha en förnämlig afton och som avslutning ett litet rakningstips:
Vänd trosskyddet med klisterremsan uppåt och dra...

Kram kram

Intervall är inte ball...

Vad tröttsamt det är att vara kvinna ibland. Om man delar upp sitt beteende och sitt mående i 4-veckors intervaller så förstår säkerligen varenda tjej vart jag vill komma (kanske en del utsatta män också).

- 1 vecka per månad åtgår till att ha just mens. Brukar efter några dagar kännas okej då magen återfår sin vanliga rundör och inte ser ut som en genmanipulerad medicinboll. Den sista dagen kan livet kännas riktigt härligt.

- Veckan (knapp vecka) efter mens då är livet great! Då är det lätt att banta. Det gör inget om brallorna spänner i midjan för man är ju så positiv. Allt flyter och ingenting är omöjligt (Gunde-feber).

- 2 veckor efter mens, nu börjar det igen...Ägglossning...Spänningar i pantonerna, svullnadskänsla i hela kroppen och det stora mumsbehovet sätter in med full kraft. Även sådant som man egentligen inte tycker om blir plötsligt det mest begärliga på jorden. Nu snackar vi inte morotsslantar eller gurkstavar, vi snackar Plopp, Japp, cocosbullar, kakor m.m, m.m.

- Veckan innan mens, huh...Allt är skit och då menar jag precis allt. De positiva tankarna dränks i PMS-bruset och alla, jag menar alla, bara jävlas med just lilla mig!

Just denna vecka vill jag vara en man. En man som har helt klart för sig hur en kvinnas 4-veckors intervall ser ut. Som redan för 3 veckor sedan rustade inför de kommande skalven och exakt vet hur han ska hantera den snart exploderande skudroboten. En man med jämnt humör vars största problem är vilken bil han ska välja när nuvarande leasingavtal går ut.

Ja, jag börjar närma mig vecka 3....

Ha en bra dag i skitvädret!

Kram kram

Rusta rätt inför vintern

image25

Tack Lena för att du påminde oss igen om hur otroligt viktigt det är att tänka på mössan...

Min nya vän

Premiärturen avklarad på min Orbitrek. Om några timmar ska jag på den igen...Allt känns bra, ingen träningsvärk ännu.
Känner mig som en del av en ny folkrörelse. De flesta man pratar med har själva en Orbitrek (och är så nöjda) eller funderar på att införskaffa en. Tänk om det varit en dildo man köpt, hur skulle det låta?

- Har kört med den i 10 minuter och det känns bra, bara lite ont i knäna...

- Har funderat på att köpa en själv men vill gärna prova någon annans först...

- Hela familjen har nytta av den...

- Perfekt att kunna köra lite när man ändå ser på TV...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ska nu försöka att köra 15 minuters pass 4 dagar i veckan, känns som ett mål jag kan leva upp till.
Det tog lika lång tid att klä sig inför passet som själva trampandet. Sportbehå, vadlånga läckra tights, gympadojor, lilla tofsen i håret och icke att förglömma, glitterkrämen som ger den där fräscha lite pigga looken! Smörjde in hela kroppen därav den avsevärda tidsåtgången. Lade naturligtvis en omsorgsfull make-up också, man vill ju se "hot" ut när man Orbitrekkar...

Måste komma på något bra namn till min nya kompis, känns så långt att säga Orbitrek och det känns lite Belgiskt/holländskt , lite Star Trek sådär och det gillar jag inte riktigt. Har någon ett bra förslag så är det välkommet!

Dags att avsluta för dagen och slänga sig ut i kylan med hundafan. Det är så skönt nu när det är kallt att plocka hundbajs...värmer gott i handen. Ja, såklart använder jag påse!!!!

Ha en skön kväll!


Hej då till slapparslet...

Jag och min Orbitrek Platinum.

Igår kom då äntligen mitt senaste förvärv - min Orbitrek! Tänkte i min enfald att jag skulle montera ihop den på en kvart så det var lagom att köra premiärpasset till Desperat Housewifes. Hmmm, det var många delar vill jag lova...och många små delar som man inte ser knappt med glasögon. (Jag är inte bara fet, jag ser illa också).
Så nu ligger alla grejerna i en hög på golvet och jag får invänta experthjälp i kväll för monteringen.
Redan när jag öppnade den stora lådan igår kände jag hur kilona rasade av mig, låren blev fastare och röven flyttade upp två våningar, minst.
Nu jävlar ska döfettet få sig en dyvling! Fortsättning följer...

Mintchokladkaka

Satan, då lyckades jätten Glufs Glufs få tag i ett recept på en Mintchokladkaka som bara är så helt ljuvlig...

100 gr smör
100 gr After Eight (12 st rutor)
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
150 gr After Eight (18 st rutor)

Smörj o bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret på låg värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält o rör om så det sista smälter. Lägg i mintchokladrutorna och låt dessa smälta. Rör om till en slät smet.
Vispa ägg o socker pösigt. Tillsätt smör- o chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen. Blanda mjöl, kakao o bakpulver. Rör ned blandningen o kör på lägsta hastigheten. Häll smeten i formen o grädda i 18 min. 175 grader.
Ta ut tårtan o täck den med de resterande 18 rutorna. Grädda ytterligare 3-5 min. så att rutorna smälter. Ta ut kakan o bred ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna o glasyren stelna innan du tar bort den löstagbara kanten.

Förvara tårtan svalt.

Just själva förvaringen är det lilla problemet för tårthelvetet räcker inte så länge. Sista biten slet sig just ur kylskåpet och slank ner utan några större besvär och nu mår jag faktiskt lite illa...

Va??? Hörde jag ordet GI? Vem? Jag?
Imorgon en ny dag och ingen mintchokladkaka....

Kram o lycka till med baken och baket

Frågor och svar om kropp och hälsa


FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage att bli lite mindre?
SVAR: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större.  Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en stor mage. 

FRÅGA: Är simning bra för figuren? 
SVAR: Tja, se på valar   

FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet, stämmer det? 
SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under livet. Kasta inte bort dem på träning!! Genom träning slår hjärtat snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur! 

FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer frukt och grönsaker? 
SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko? Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker! 

FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker? 
SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin. Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt. 

FRÅGA: Är choklad osunt? 
SVAR: Är du tokig? Kakaobönor=bönor och bönor, linser o dyl är vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa 'feel-good'-maten man kan få!! 

FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form? 
SVAR: Rund är en form, så god som någon! 

Jag bara visste det. Klart det är så här det ligger till. Helt plötsligt fick denna dagen en helt ny dimension och det känns så härligt att leva!



Bus eller Godis?

Inte en endaste skitunge ringde på dörren i helgen och ville ha godis eller bus. Jag som hade planerat så mycket fint bus. För själva verkar ju skitungarna inte busa speciellt mycket. Bara ute efter godiset och får man inget i det ena huset så inte lägger man energi på att busa. Nej då, vagga bort till nästa hus och tigg godis...

Är det dagens barn? Lata, sitta vid datorn, leva efter minsta motståndets lag och med kroppar som ser ut som bake-off muffins? Nä, annat var det när en annan var barn. Då var inte ens Halloween-helgen uppfunnen i Sverige. Inomhus var vi aldrig för där hade ju morsan satt potatis i parketten (ja, jag är uppvuxen i Rosengård). Den stora skräckupplevelsen var att varje dag passera fyllgubben på nedersta våningen precis vid hissarna. Då var det nära till knäck i brallan när man stod där och väntade på hissen och inte visste om gubben skulle raggla ut och gorma.
Inomhuslekar var väldigt sällsynta eftersom vi alltid var utomhus (det där med potatisen ni vet) men en lek som jag kommer ihåg som mycket trevlig var när vi släppte ner syrran i skräpnedkastet. Kommer inte ihåg från vilka våningar denna roliga lek utspelade sig men jag tror hon fick färdas rätt långt emellanåt. Med tanke på att hon som vuxen valt att skaffa 3 barn och mycket väl skulle kunna tänka sig fler så antar jag att någon form av fallskada har hon ådragit sig.

Tänk att nu ha blivit så gammal att man utan vidare kan dra små anekdoter från sin barndom. Måtte detta anfall snart gå över. Sätter mig i hörnet en stund och hyperventilerar så kanske det går över.

Ha en fantastisk dag!

Kram kram

Happy Halloween

image24

Undrar hur jag ska få bort färgen?