Zonterapi

Har varit på zonterapi och det kändes...
Genom att trycka på mina fötter kunde det konstateras att min ryggpelare är kraftigt skadad och behöver gå till en kotknackare och rättas till samt att min mage inte mår bra. Inget nytt beträffande magen men däremot ryggen. Har besvär med stel nacke, har haft ont i en höft länge som sedan flyttade ner och blev en hälsporre. Har väl en liten skepsis mot alternativmedicin men jag testar. Ska gå några gånger till henne och efter det ska jag ta mig till en kotknackare. Har köpt kosttillägg (multikosttillägg) samt fiskolja (Omega hit eller dit) så nu ska jag bli pigg, smal, ontfri och sådär äckligt perfekt!

Ja, jag vet, min Orbitrekk...
Skärpning på alla håll och kanter. Nu ska det rensas i kroppskafferiet. Dags för vårrenovering, slaggtömning och hela skiten!

Ha en trevlig helg och jag håller tummarna för solsken!

Kram kram

Ekorrhjulet

I arbetslivet titt som tätt stöter man på människor som ständigt klagar över stress, stress och stress. Harvar från möte till möte, alltid upptagna i telefonen eller i möte. Resande fot och gnäll, gnäll, gnäll. Lyckas man någongång få till ett möte/samtal känner man hur personen redan är på väg till nästa möte. Personen är liksom aldrig med fullt ut.
När jag var yngre kunde jag imponeras av dessa människor. Tyckte de verkade supereffektiva och enormt duktiga på sina yrken. Idag tänker jag om samma typ av människor: Vilka jävla idioter!
Inte kan de planera, inte kan de delegera och så ouppfostrat att inte vara deltagande fullt ut när man sitter i ett möte!
Vad är det vi säger ideligen till våra barn? -Lyssna, hör vad jag säger! 

Samma människor rusar efter mötet  ut till sin sprillans nya SUV, pratar i sin toppmoderna mobil/data telefon och vid dagens slut parkerar sin SUV framför vrålkåken nummer ett i bästa kvarteret. Med en relaxavdelning med bubbelpool och bastu på tvären och längden, som aldrig hinner användas. För man måste jobba!!

Det är synd om människan och gnälla måste man få göra ibland men till en del vill man bara säga,
Ta´t lugnt - ta ett Toy...

Ha en bra dag i solskenet!

Kram kram


Blåsta

En stor fördel med blåsten vi fått njuta av i helgen är ju att det blir torrt i backen. Rena, torra vägar och för oss hundägare är det så skönt.
Det som jag tycker är lite konstigt är att förra gången när det skulle bli storm varnades det på radion och i TV hur många dagar som helst innan och sedan blev det nästan ingenting av det? Nu innan helgen hörde iallafall inte jag ett endaste knyst  och då blev det riktigt oväder. Takpannorna yrde och till och med i stan blinkade lamporna flera gånger. Det var så mysigt att få vara inomhus med tända ljus, ostbricka och ett ljuvligt rött vin från Barolo.

Idag har till och med solen försökt att tränga fram emellanåt och även om det är en trött måndag så känns det lite vårigt i själen. Vågar mig nästan på att säga att lite vårkänslor spirar i kroppen och ja, det vet väl de flesta vad som menas med det...
 Vill väl inte direkt skryta med att jag känner mig lycklig men iallafall lite åt det hållet. Det är en skön känsla och jag ska försöka vårda den så jag kan få njuta av den hela dagen!

Lite härliga vårtips för lyckokänslor:
-Glutta i rabatterna efter snödroppar och andra knölar som nu tittar upp.
-Ta på dig skor med klack och njut av klapprandet på torra vägar och grus som knastrar (denna känslan har en helt annan innebörd om man tidigare haft snö men det går att låtsas att det varit snö).
-Konstatera hur otroligt skitiga dina fönster är när solen skiner och njut av att inte ha varken tid eller lust att putsa dom.
-Planera in åtminstone en kaffestund ute i solen någonstans i lä under veckan.
-Köp hem tulpaner och andra lökväxter och se till att alltid ha en fräsch uppsättning på köksbordet eller någon annanstans där du vistas ofta.
-Köp brun utan sol eller sola i cancergrill för att piffa upp den sladdriga blåvita hyn för en fräschare känsla.
-Ät mycket frukt och grönt och känn dig sådär äckligt nyttig.

Ha en härlig dag!

Kram kram


Semlor

Gårdagens semla som för övrigt var den första för mig denna säsongen, var så ljuvligt god.
Bästa semlorna i hela världen bakas på Bernts Konditori i Gnosjö. Nu fick jag dock nöja mig med en något sämre variant men ändå väldigt god från Snipen i Värnamo. De har de bästa semlorna i Värnamo iallafall!

Fan vad skönt det är att få tycka så mycket hela tiden.

Inga semlor idag men kanske något annat gott "råkar" slinka ned...


Have a nice evening!

Kram kram

En hyllning

Idag vill jag hylla alla dessa underbara människor som verkar i det tysta. Med det menar jag alla anhöriga som kämpar i det tysta med tragedier i sina familjer såsom alkohol, narkotika, psykisk ohälsa, handikapp eller övriga sjukdomar eller helt enkelt bara lever med en jävla idiot.

Glöm aldrig bort dig själv, den absolut viktigaste resursen i ditt liv. Ta hänsyn till dina behov och sätt dina egna gränser för vad du accepterar. Ta aldrig på dig någon annans skuld och vänd aldrig andra kinden till.
Mitt nya motto: LEV OCH LÅT LEVA!
Det är liksom lika bra för den siste idioten är inte född än och den bästa investeringen man kan göra är i sig själv!

Ha en fin dag och idag ska det firas med semlor bara för att det är, ja - onsdag kanske?

Kram kram

Lite irriterad...

Jättekul att Kosovo utropade sig som sjävlständiga i söndags. Det fick vi njuta av precis hela dagen men inte i Kosovo utan här på hemmaplan. För visst är det väl trevligt att få lyssna på biltutande bilar som åker fram och tillbaka, fram och tillbaka hela jävla söndagen?
Trodde det fanns en lag på att biltutan endast får användas för att avvärja en fara men så fel jag hade. Att man sedan får använda ett i vanliga fall bilfritt torg till att parkera sina BMW, Audi och Mercor på visste jag inte heller.
Två små ynka farbror Blå visade sig och de bad bilpassagerarna att inte stå i takluckorna eller hänga ut genom fönstrena. Så bra för det kan ju inte en normal människa räkna ut själv att man inte ska. Upplysningsvis kan jag nämna att det inte bara var vuxna utan även barn som hängde ut genom rutorna.

Ja, detta var förbannat irriterande och jag undrar i mitt stilla sinne om det hade varit samma jävla liv den 6 juni fast med svenska flaggor vajandes på bilarna, hur hade reaktionerna blivit? För såhär kan man inte få bära sig åt under några som helst omständigheter.

Måste väl tillägga också att jag är inte rasist utan kallar mig för realist.

Till och med idag när det är tisdag känner jag mig  ilsken över att ha fått hela söndagen störd.
Varför kunde de inte ha hyrt sig en lokal någonstans och varit där och firat? Jag bara undrar och det tänker jag fortsätta göra för det måste väl ändå finnas gränser för vad folk får ta sig för friheter?

Ha en bra biltutefri dag!

Kram kram

1-års jubileum

Marlboro LightsMarlboro LightsMarlboro LightsMarlboro LightsMarlboro LightsMarlboro LightsMarlboro LightsMarlboro LightsMarlboro Lights


IDAG DEN 18 FEBRUARI 2008 ÄR DET PRECIS 1 ÅR SEDAN JAG FIMPADE!!

Bifogar lite bilder på mina gamla polare...

Vissa kompisar vill man inte ha tillbaka och dessa tillhör den kategorin. Kanske någon gång i framtiden när jag ändå snart ska ta på mig träfracken så kanske, kanske,  jag testar igen...





Hockeyfeber

Japp, då var det dags för lite idrott igen och inte vilken som helst utan nu snackar vi ishockey! Det är inte många som vet att jag har ett förflutet som materialansvarig (eller materialare som vi säger på hockeyspråk) i Troja men fler vet nog att jag i många år innehaft den tunga posten som totalt puckad...

Imorgon lördag blir det hockey i Kinnarps Arena och vad i hela fridens namn har jag där att göra?
Jo, äta korv (kanske två), äta "lite" godis, skrika med när alla spelarnas namn ropas upp, titta på HV:s mascot som jag tyvärr har missat allt för många gånger under förra året, den medryckande musiken som sätts på lite titt som tätt med hög volym samt ismaskinen som jag gillar skarpt.

Vilka som spelar? Inte den blekaste men skridskor det kan dom fan i mig åka!

Ha en trevlig helg med eller utan sportsliga inslag. Kom i håg att även sex kan räknas som en idrott, kulspel...
eller kul spel.

Kram kram


Alla stjärtars dag

Idag är det alla hjärtans dag och man ska köpa hjärtformade skålar, hjärtformade bakelser, godishjärtan, hjärtformade blomsterbuketter och gud vet vad! Jag gillar i och för sig idéen med att man har en dag som är ägnad åt lite kramhälsningar men det har ju blivit en köphysteri av det hela. Nix, jag köper inte ett skit hjärtformat idag utan inväntar med spänning en annan dag som jag tror kan bli mycket bättre...
Nämligen alla stjärtars dag!

Så enkelt va? Symbolen är klar, det är bara att vända hjärtat upp och ned så har vi fått en stjärt! Hur kommer köphysterin att se ut? Ska man ge bort pruttar? Kanske blir det underkläder, trendiga blöjor, pruttkuddar, doftspray till toan, string tillverkade av lakritsremmar, presentförpacking av ärtsoppa, hemorrojdchoklad eller vad kan det bli? Hur kommer det att se ut på ett SMS när man skickar en liten prutt till någon på alla stjärtars dag? Ljudhälsningar såklart men textmässigt?
 
Kanske är det en dag som kan ägnas åt alla med tarmproblem och man kan ha en stjärtgala på TV och sälja små stjärtrosetter i matbutiken. Om nu Sievert Öholm fortfarande är "in action" så kan han ju leda galan eftersom han ändå gav röven ett ansikte. (Finns fler kandidater om Sippan är satt ur spel).

Under min väntan på denna dag så sänder jag en kram till mina nära och kära . De jag inte gillar och som inte gillar mig får ingen kram, så det så!

KRAM

Tema Drinkparty

Samla 5 brudar som inte festat på ett tag i en lägenhet. Varje brud har med sig ingredienser till minst en drink per kvinna samt 1 st tilltugg. Mitt i drinkpartyt bryter man för att äta lite middag med vin...Sedan fortsätter drinkpartyt och det blir bara trevligare och trevligare. Undrar vad det är för gen som styr att vi kan bli så satans flamsiga och fnissiga? När man absolut inte kan dricka mer förflyttar man sig till stadens enda danshak och vad gör man där? Jo, man plankar in (moget) och köper sig en drink i baren!!!??? Det är nu det stora hjärnsläppet sätter in. Sedan får man för sig att visst ska man hänga med på någons 50-års fest! Kan det bli roligare så varför inte? Vips så var klockan fem på morgonen och fnittret har tagit slut. Törsten likaså och nu vill man bara hem till sin säng och invänta dagen efter kvällen före...
Det var en dag som hette duga. Ibland behöver man skölja igenom tarmsystemet så att man ser att alla packningar är täta. Det är dom inte...

Men för en gångs skull kan jag säga, att den bakfyllan tog jag så gärna för det var så himla roligt och jag kan varmt rekommendera detta tema på en fest. Nu har vi gjort julgodis, haft drinkparty så nästa gång ska vi ha Fitness-party!
Träna utav helvete och finns det någon ork kvar så kanske, kanske det kan bli lite party igen. Men det får dröja, måste läka alla inre organ först.

Här kommer en lista på smasket som rann nerför strupen:
Välkomstdrink: Mousserande vin (Chapell Hill), Cointreau, en kula sorbet och is.
Välkomstdrink i repris: Champagne, Campari, Apelsinjuice och is. (Den här kan ha upprepats ytterligare en gång innan matrasten).
Matrast med vin.
Kaffedrink: Kaffe och Baileys Mint, toppad med grädde..
Efter kaffedrink: Cosmopolitan. Vet i fan vad det är men jag är säker på att det rök ner 3...
Efter Cosmopolitan eller under tiden (lite osäker där): Pims (Englands svar på Sangria) och lite frukt.
Allt efter detta får gå under benämningen "resten" och kan tyvärr inte namnges på grund av blöta omständigheter.
image32image33


Jag bara älskar mina  vänner. De är så vackra och mogna och bara helt underbara!


Simuleringssemester

Om ni tycker att det är långt kvar till semestern nu i dessa mörka vintertider så läs detta och fundera, kanske ett alternativ?

Simuleringssemester
Tycker att du haft för lite semester? Här kommer några tips hur du kan förvandla ditt eget hem till ett strålande semesterparadis!


Flygsemester:
Packa 20 kg sten i den mest otympliga resväskan du kan hitta.
Bär sedan runt på den ca 2 timmar i din lägenhet.
Sätt dig i en barnstol, bind fast armarna från armbågarna i armstöden och be en så stor människa som möjligt att trängas bredvid dig.
Försök sedan att äta med kniv och gaffel ur en liten papplåda.
Be personen bredvid dig välta ett glas rödvin på dig och spy i en papperspåse.

Utlandssemester:
Köp ett solariekort à 10 ggr och använd alla under en och samma dag.
Njut kvällen med mycket sprit eller måttligt intag av ricinolja och natten med barhäng vid toalettstolen. Nästa morgon, gå ut barfota och trampa i glas, vrid upp alla elementen på högsta värme och sitt sedan inne resten av veckan med foten i vädret. Skriv kort till dina nära och kära och skryt om hur varmt och skönt det är.

Alpsemester:

Ta på dig dina vinterkläder samt pjäxorna, försök sedan att tränga dig in i garderoben med skidorna och stavarna på plats.
Kom ut ur garderoben och bränn din tunga på en mugg med för varm choklad.
Drick därefter öl och sprit på fastande mage.
Häll en hink med isbitar i trapporna och försök sedan att klara dig bärandes stavarna och skidorna ner till nedre våningen.
Kortskrivning till nära och kära från sjukhuset precis som vid utlandssemestern.

Golfsemester:

Ta på dig dina finaste utekläder och ge dig ut på en promenad i områdets grönområden, helst där det finns buskar m.m.
Ta med en skottkärra full av paraplyer och munnen full av svordomar.
Regn är önskvärt. Bege dig sedan till områdets förortskrog för att ljuga om golfsemestern.

Fiskesemester:

Tidigt på morgonkvisten, snubbla runt i närmaste stenröse.
Stick händerna i en taggig buske så att fingrarna blir fulla med små sår.
Blöt ner dina kläder och smörj in innehållet ur en gammal sillburk.
Återvänd hem utan fångst, frustrerad, trött och hungrig. Svordomar och lögner som på golfsemestern.

Stugsemester:

Stanna hemma, stäng av elen och varmvattnet. Ät konserver varje dag direkt ur burk och även rå korv.
Köp klipulver och riv dina lemmar blodiga.
Kladda på myggoljan för autentisk lukt. Läs samma gamla Hemmets Journal från 1971 om och om igen.

Stugsemester med Bastukväll:
Samla några kraftiga gubbar i ett litet rum. En ställer sig i ett hörn av rummet och fräser, resten pruttar, halsar Koskenkorva och skriker högljutt sina åsikter om kvinnor, sprit och hur ofattbart stark en gubbe är, utan att lyssna på de andra.
I slutet av kvällen hoppar en av gubbarna med huvudet före i en stentrappa.

Simuleringssemester ger precis samma resultat som vilken traditionell semester som helst: Du är riktigt glad över att komma tillbaka till jobbet igen...


Tack Bengan för dessa fantastiska tips i grådasket!










Onsdagshumor

En bög som fick besked om hiv positiv blev knäckt.
-     Doktorn sa:
-     Ät ärtsoppa och bruna bönor i 2 veckor.
-     Blir jag frisk då?
-     Nej, men du får veta vad man egentligen har arslet till.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När lille Filip en dag öppnade dörren till badrummet visade det sig att där stod mamma och drog fram och tillbaks med pappas snopp. Filip undrade på barns vis vad det var som föregick. Hans mor fann sig snabbt och svarade:
-     Jo du förstår pappa har blivit lite rund om magen den sista tiden så jag släpper bara ut lite luft ur honom.
-     Fadern log generat men lättad över hustruns kvicka svar.
-     Det är ingen ide, sa Filip: Så fort du åkt iväg till jobbet kommer grannkärringen och blåser upp honom igen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var ännu fler i mailet jag fick från min vännina i Eksjö men dessa var de mest rumsrena. Lite lagom "dirty" för en onsdag...

Jag är en idiot - pau riktigt

I söndags var det heldag med hundträning för hela slanten. Blir övertalad vid dagens slut att ta på mig skyddsärmen och ta några bett från en hund. Jag bara skrattade och svarade som jag brukar: -Jag skulle aldrig få för mig att figga, äter hellre min egen skit...
Men jag lyckades bli övertalad och jag stod pall för 3 angrepp!!! Jag är mycket stolt över mig själv och efteråt var jag alldeles darrig men samtidigt var det en sagolik känsla. I did it!



omar
På bilden ser vi Mysas pappa Omar men det är inte jag som figgar...

Några händelser i livet etsar sig fast. Saker som har krävt att man lagt in överväxeln och verkligen pressat sig till yttersta gränsen vad gäller mod och att övervinna en rädsla. I färskaste minnet ligger uppkörningen jag gjorde för tung MC 2005 och då den förbannade trickbanan. Samma känsla upplevde jag nu när jag drog på mig skyddsärmen och ställde upp i position. Total fokus och totalt livrädd men ändå på något sätt fast besluten att klara det. Känslan efter är så skön och man känner sig så satans nöjd. Det värsta är att jag kanske kommer att vilja testa igen...Jag är en idiot - pau riktigt...

Ha en bra dag och våga spänn bågen!

Kram kram

Fredag igen

Sug och svälj - trevlig helg! En gammal fin klassiker som står sig ännu. Känns väldigt kvinnligt att avsluta veckans slit med den lilla käcka frasen som verkligen inte sparar på något för eventuella fantasier. Pang, rakt på, utan rökridå!

Helgens program är späckat med hundaktiviteter. Kommer förmodligen att lyfta på benet när jag kissar på söndag och känna en obönhörlig lust att inta mina måltider i hundens skål. Detta friluftsliv kommer dock att vägas upp av ett drinkparty helgen därpå som kan bli väldigt - ja, drinkigt...

Under denna otroligt "sketna" årstid känns det bra och skönt att ha lite skojiga aktiviteter inplanerade. Risken att man tar till snaran minskar då betydligt.

Ha nu en härlig helg alla glada och oglada

Kram kram