I juli är hjärnan på semester?

En liten reflektion som slår mig var jag än befinner mig i semester-Sverige:
Var tar folks hjärnor vägen under juli? Hänger man in den samtidigt som man loggar ut datorn sista arbetsdagen på jobbet, hängs den in i skåpet tillsammans med overallen i omklädningsrummet?
För helt plötsligt kan man bete sig hur som helst!!!!
I mataffären kan man gå runt och såsa mitt i gångarna med kundvagnen à la kingsize. Jag kanske inte har lust att vänta i 5 minuter bakom någon fet äcklig gubbrumpa i urtvättade shorts. Jag kanske har andra planer för dagen så jag vill handla snabbt!
Övergångsställen, javisst är de till för fotgängare men jag måste ju för fan köra över dem för att komma vidare!!! Måste man stanna mitt på och prata med sin jobbarkompis som man träffar 11 månader om året - och varför måste man stå på övergångsstället? I urtvättade fula shorts...
Jag orkar knappt ens nämna foppatofflor...

Avslutningsvis - det är aldrig, aldrig sexigt med bar överkropp när man ser ut som ett hängbukssvin. Detta gäller oavsett kön eller ålder.

Holy moses, var är semester-Sverige på väg????

Gött mos...

Gött mos - nu är det semester!

Ta hand om er och jag hoppas att alla jag känner får en fin semester och sommar.

Om inte - finns det alltid lösningar:
- Bag-in box vin  (obegränsat med känslor på låda, beroende på intaget)
- Köp alldeles för stora badbyxor och var bland småbarnen på stranden och lek. Hoppa och plaska i vattenbrynet utav bara fan...
- Skit i bikiniöverdelen, köp en strutglass och strunta i att slicka av den och låt den rinna ner över brösten. Med fördel på ett strandfik eller liknande.
- Fråga om du får låna grannens solkräm och halsa den på stående fot.
- Köp simfötter och gå runt i sanden på stranden och sprätt. Funkar skitbra tillsammans med sololja...
- Kroppsmåla varandra med vattenfärg innan ni går och badar.
- Hälsa på grannen på dennes terass varje kväll lagom till kvällsmaten serveras.
- Gå ut på krogen och ragga. I semestertider är dina vanliga kompisar bortresta så nu är det fritt fram att hasa hem vem som helst utan syrliga kommentarer. Även helt okej att ta betalt, vad fan - det är ju semester!

Ha det nu så bra!

Kram kram

Semesterhets

Snart semester och det ska bli såååå skönt. Få åka iväg en vecka och byta miljö, slippa snickarna som hänger som fladdermöss på våra ytterväggar, trafiken från gatan som nu när panelen på huset är borta hörs in ännu mer.

Faktum är att jag har kommit på ännu en sak som är bra med att bli äldre: (sak nr 1 är att kunna sitta på sin rullator i en gatukorsning och helt ohämmat glo på folk) och det är följande:
Förr fick i allafall jag tuppjucket om det råkade regna på semestern. Hela våren byggde på att snart ska det bli semester och då ska allt hända! Sola, bada, grilla, umgås med kompisar, vara perfekta strandmamman med picknick-korg med mera med mera...
Regnade då semestern bort och man inte hann göra varken det ena eller det andra för man var så jävla trött var repet inte långt borta. Men idag känns allt så mycket lugnare. För det första regnar det ju in i helvete mycket och att då ställa sig in på 4 veckors solsken i juli verkar lite befängt. För det går faktiskt att skita i att städa just den där fina kvällen i juni eller augusti när solen faktiskt skiner och istället ta en liten pick-nick till stranden. Det går att ta på sig regnstället i juli när det öser ner och gå en sväng till videobutiken och hyra en film eller plocka in grillen under tak och grilla.
Sedan det bästa av allt - det går att boka en resa till solen i januari! Man blir liksom inte snuvad på värmen när man tänker så. Alltså känner jag mig kolugn inför semestern. Regnar det - skittråkigt men hela existensen hänger inte på det.

Med tanke på att min semester börjar på travbanan så kanske jag kan boka 2 veckor i januari...

Ha en fin dag och solen skiner ju faktiskt idag!

Kram kram