Jag är ett nöt...

Att jag alltid ska lyckas...
Är allergisk mot cashew-, pinje- och pistagenötter. Äter därför absolut inte dessa nötter då det innebär kraftiga magsmärtor, kli i halsen och illamående med kräkningar.
I söndags när jag körde bil hem efter ett besök hos en god vän lyckades jag få med mig lite nötter som blev över efter lördagens mums. Det var dock mandlar i olika utföranden (kanderade, rostade och saltade) och det brukar jag tåla. Åt nog liiiiite för många....mådde tjuvens i måndags och kände mig spyfärdig och magen i uppror. På onsdagmorgonen när jag vaknar ser jag ut som en prickig korv! Röda, fina, lite upphöjda blemmor över i princip hela kroppen. Så jävla snyggt!
Ringer doktorn idag och får till svar att det måste vara mitt nötintag i söndags. Köp Clarityn så blir du frisk!
Sagt och gjort, nu har jag svalt en tablett och hoppas innerligt på snabb verkan då jag ska ut på galej till helgen.
Alltid när jag ringer till Vårdcentralen har jag den där känslan att jag lika gärna kunde knallat in till grannen och fått en diagnos. Känns liksom inte på riktigt...Idag kostade det dock inget (telefonråd) så jag eldade upp en hundring vid köksbordet istället.

Det räcker att man ser ut som en stoppad korv, jag vill inte vara en prickig...

Ikväll är det tjejkväll på stan med rabatter i diverse butiker. Som tur är har pengarna i plånboken fortfarande inte tagit sig så det blir inga tunga kassar att bära hem. Kan vara trevligt ändå och ett litet glas vin kanske slinker ner vad det lider....

Ha en underbar kväll!


2,5 månader utan gift

Fortfarande rökfri efter snart 10 veckor. Det låter mer att säga 2 och en halv månad så jag fokuserar på det istället. Tänker på cigaretter varje dag och naturligtvis skulle det vara så gott och mysigt att få röka men se det går ju inte eftersom jag ska vara helt rökfri i resten av mitt liv. Undrar hur länge det dröjer innan en hel dag passerar utan att tanken på cigg dyker upp? Gör mig inte speciellt mycket att andra går ut och röker. Ibland luktar det gott om dom och ibland luktar det vedervärdigt.
Tack och lov har jag äntligen fått tillbaka min lust att ta ett glas vin eller en öl. Har varit i princip torrlagd under dessa veckor (med vissa undantag såklart...) och har inte tyckt att det funnits någon anledning att dricka när jag inte får röka till. Så knäppt egentligen, precis som om man njuter av att straffa sig själv. Men nu verkar det iallafall vara över och ett glas rött smakar ljuvligt igen!
Viktigt också att man har roliga saker att se fram emot och det har jag. Ska bland annat till Idre och vandra med en kompis. En liten weekendresa med en god vän, lite hundträningshelger och bröllop. Icke att förglömma en hel massa sköna turer på hojen.
Under tiden är det bara att leva på så gott det går. Känns ändå så förbaskat skönt att ha tagit tag i något rejält som rökstoppet och faktiskt lyckats. Jag är duktig, så det så!

Ha en bra dag utan långkalsonger!


Bra att veta om viner

 Delar gärna med mig av min kompis Bengans kunskaper om vin...

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:
Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar
ut en skvätt av vardera på en vit bordduk. Det vin som lämnar en gredelin
fläck efter sig är ett rödvin.

Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller
rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar
stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel
och sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller
icke.

Om man serverar rött vin är det lämpligast att ge var och en av
gästerna en trasa att hålla under hakan medan de dricker, så att de
inte förstör sina kläder om de spiller på sig.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta
vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett
rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man icke någon port
kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag
eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet
omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför
lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från Systembolaget gör man klokt
i att köpa ett lätt vin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat
vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
Oöverträffat
Innovativt
Preliminärt
Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

Västkustskt
Konstitutionerad
Substantiera
Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket
vin:

Tack men jag vill inte ha sex.
Nej, ingen mer sprit för min del.
Ledsen, du är inte riktigt min typ.


Have a nice weekend!

Inte speciellt uppåt

Inget direkt flyt med bloggandet på sista tiden men så blir det ibland. Har lite för mycket fokus på annat trams just nu som tar enormt mycket energi. Livet är förbanne mig ingen räkmacka. Tycker att uppförsbackarna blir jävligare och jävligare för varje gång. Sedan hör man så mycket konstigt som händer runt omkring en så man blir alldeles snurrig. Nu vet jag att jag kan inte rädda alla stackars själar som gömmer sig bakom sina  fasader men fy vilket medvetande jag har fått beträffande familjeöden där sjukdomar i själen finns. Tänk så enkelt det ändå är med en sjukdom som är synlig eller har en tydlig diagnos. Att vara sjuk i själen anses inte som "rumsrent" men jag tror ändå att det är en uppåtgående trend att må skit därinne. Bara för att pigga upp mig själv lite grann och kanske även någon annan kan jag ju skoja till det  med lite olika benämningar på uttryck som typ: livet är inte någon räkmacka eller...

bananskalen låg inte precis där jag gick
skidvallan räckte bara till stavarna
inte så lätt att se ljuset i tunneln när man har huvudet i arslet (världens smidigaste man, han som kröp in i röven och försvann)
inte så lätt att ha tur som en tokig när man är smart

avslutningsvis en underbar en som jag fick av Koolingen:
Framtiden ser ut som en babianröv, färgglad och full av skit....

Ha en bra dag för det verkar ändå vara det bästa alternativet!




Vedervärdigt i kubik

Här kommer ett tips på en påskkaka ni INTE ska baka. Smakade riktigt riktigt illa! Fy på sig ICA som kan ha ett sådant skitrecept på sin hemsida. Det handlar om en helt vanlig morotskaka i grunden. Jättegott tycker jag eftersom jag inbillar mig att den är jättenyttig bara för den innehåller morötter. Det andra som smör, socker och ägg lägger vi inga större tankar på...
På kakan brukar man smeta Philadelphiaost med lite florsocker i och nu till påsk var tipset på ica.se att ta en halv påse saffran i ostmassan. Tänkte i mitt stilla sinne när jag stod på fiket och skulle köpa lite marsipankycklingar till att garnera med att det bådar inte gott...Ska jag köpa en färdig tårta? Men då satt "kalle-redig" där på axeln och kaxade sig: klart du ska baka själv, det är ju sonens födelsedagskalas och allt!
Snälla, gå inte på detta. Vill man istället ha en gul kaka så släng i gul karamellfärg i ostmassan istället.
Står det i recept RÖR ihop ingredienserna så kör INTE med elvisp. Det gjorde jag och kakan blev ca 2 cm hög. No more baking this week!


Nu laddar vi istället för den kommande ägglossningen!

Have a nice day!

Arbetskraften

Har precis knopat ihop ett CV om mig själv. Alltså ett sånt där fint dokument där man spaltar upp vad man åstadkommit hittills under sitt liv. Det är många minnen som blossar upp när man går igenom gamla betyg från arbetsplatser och skolor. Men faktiskt har jag på det stora hela haft det väldigt trevlig får jag nog säga. Aldrig varit utsatt för mobbing (eller så har jag varit för dum och självupptagen för att fatta det), alltid haft jobbarkompisar med en skvätt humor, dock av skiftande mängd...Roliga arbetsuppgifter som gjort att man känt att man har utvecklats. Visst har även jag stått och stampat många gånger men av någon konstig anledning har det lett till nya arbetsuppgifter och nya jobb. Varje morgon har man ju inte direkt slängt sig ur sängen och tyckt att jippiiii, nu ska jag till jobbet och göra samma sak som jag gjort de senaste 5 åren och även de kommande 25...
Känns alltid lättare om man kan vända de mindre roliga sakerna till något positiv. Mår man tex. skit över sitt jobb så startar det någon form av process inombords som sakta men säkert mynnar fram till ett beslut att nu ska jag hitta på något annat med mitt liv. Vet i fan hur det gått till men rätt var det är (kan ta år) så sitter man på ett nytt jobb och bara trivs helt plötsligt! Hoppas med andra ord på att det där CV:t jag nyss knopade ihop ska fyllas på med ytterligare erfarenheter. Förhoppningsvis får man vara med i matchen många år till innan det är dags att dra på sig träfracken.

Påsken närmar sig och med den händelser som Jesus har gjort någon gång. Kanske vi kan säga att vi kollar in hans CV medans vi glufsar i oss ägg och påskskinka. Har inte stenkoll på vad vi egentligen firar men förmodligen är det som vanligt när det är någon högtid: Vi ska be om syndernas förlåtelse och vara tacksamma...
Ibland undrar jag om alla verkligen syndar hela tiden? Känns ju skitjobbigt om man ska gå och omkring och känna sig som en lurk hela tiden. Vad är synd egentligen? Räknas en ful tanke om en människa eller om jag råkar spotta ut mitt tuggummi på trottoaren? Använder klorin på min vittvätt ibland eller ljuger för grannen att hans nya bil är superfin fast jag egentligen tycker att fronten påminner om ett grisarsel?
Ack ja, ska iallafall fylla några ägg och ge bort. Det måste väl klassas som en fin handling som man inte behöver be om förlåtelse över?

Ha en fin dag!
Kram kram