Egna val

Kör ju som bekant med GI metoden för att bli lite mindre i omfång. Blev väldigt inspirerad av syrran som också kör en variant av GI. Enligt henne ska man inte äta om man inte är hungrig, så därför består min kvällsmat idag av torrostade jordnötter och lite rödtjut! Väldigt gott och tidsbesparande! Himla tur att jag inte ammar...fast det hade kanske varit en glad unge...

Undrar vad folk gjorde förr när de inte bantade, bloggade, face-bookade, studiecirkulerade (ja, det känner jag inte många som gör i och för sig), hobbyföretagade, tränade eller såg på TV med hela det utbudet som finns idag?

Beror i och för sig på vilken tidsålder vi snackar om, men typ sådär en tjugo år sedan. Vad gjorde jag själv då? Stressade vill jag minnas även då. Små barn (åtminstone ett och ett på jäsning), jobbade och tränade hund som en galning.
Visst fasen är det inte konstigt att folk springer in i väggar och brinner upp. Vi håller ju ett tempo som är mördande och all information vi pumpas med från morgon till kväll. Inte konstigt att man kraschlandar då och då.

Skönt ändå med några år på nacken (och pattar och röv närmare backen), där jag på något sätt har coolat ner mig lite och mer aktivt faktiskt väljer vad jag vill göra och inte göra. Att inse att just nu hinner jag inte det och det men kanske det. Jag är inte ett svin för att jag säger nej ibland. Är det självinsikt kanske?
Men ibland blir man lite för bekväm och får tvinga sig att göra saker man inte vill och vips, så när man tvingade sig till det, så blev det väldigt trevligt och en energikick trots allt!

Som i söndags när vi gick ut och käkade med goda vänner helt spontant. Visst blev det lite senare än vanligt och visst var man seg som fasen på måndagen men ack så roligt och väldigt energigivande!

Fan, nu låter jag klok som en uggla. Får nog avsluta med något upplyftande:

http://www.youtube.com/watch?v=TixjibVu-gE

En sagolik månad

Detta var sannerligen en sagolik månad. En sak är väl om man köpt något i klädväg, något gott att äta eller dricka, något mysigt till hemmet eller kanske en fin present till någon. Men hur högt smäller -bilförsäkring (helår), nya vinterdäck och styrleder till bilen?
Sur skitmånad med andra ord...

Nu är det inköpsstopp och i samma andemening som jag skriver det kan jag inte låta bli att småle. Har aldrig lyckats med det och kommer förmodligen inte att lyckas nu heller. Men det går ingen nöd på denna knubbsäl. Ser jag tillbaka på åren som ensamstående mamma som ändå har försökt att leva och må väl (har jag definitivt gjort), så lever jag under strålande förhållanden. Allt ordnar sig och än så länge har jag varken drabbats av jordbävning, översvämning eller svält.

Har två färska trisslotter i plånboken och så länge de inte är skrapade så är jag en potentiell miljonär - så det så!

Ha en underbar kväll, nu ska jag gå och skrapa mina lotter och fira! För avsett hur det går så har jag för närvarande världens bästa liv!

Kram kram


Torsdagsreflektioner

Har varit hos en kompis ikväll och käkat lite, socialiserat lite lagom. Jaaaa, det är klart att vi drack lite rödvin!
En liten reflektion i taxin hem med en trevlig taxichaufför med utländsk härkomst och därmed medföljande svenska. Nä, jag är inte rasist. Hade han haft en osedvanligt stor näsa hade jag även nämnt detta eller andra förstorade kroppsdelar.

Förr på torsdagarna var det en riktig hålligång-afton här på min lilla hemort. Eftersom jag själv inte har varit ute en torsdag på väldigt länge,  (jo, ute har jag varit men inte på Harry´s), så frågar jag såklart lite nostalgiskt nyfiket om det är mycket drag där på torsdagarna nuförtiden. Nej, säger han (eller njet var det nog mer som), förr hade vi sex bilar som rullade en torsdag kväll, idag är vi två.

Då börjar ju min lilla hjärna att surra.
Vad beror detta på? Är folk inte lika partysugna längre? Representerar inte företagen på torsdagarna i samma utsträckning? Eller vad beror det på?

Kan det vara så att vi inte längre orkar? Jag jobbade precis lika mycket förr som nu men kanske på ett annat sätt. Blir vi utmattade av ökad trafik via mobiltelefon och mail? Blir vi mättade av alla roliga radioprogram som startar redan klockan sex på morgonen men skojiga människor som låter som de sitter på en förfest? Alla program på TV där vi får följa folk i förnedring på grund av fetma, singelliv, bönder och folk som inte kan hantera sin ekonomi?
Orkar vi helt enkelt inte leva själva för vi kan leva våra liv genom andra?

Nu menar jag inte att livet består av torsdagar på krogen men något har väl ändå hänt? Många i min omgivning (inte bara "old people") har på något sätt slagit av på takten. Man har inte bjudningar på samma sätt som förr, man går inte ut lika mycket som förr utan värnar och vårdar sin lediga tid genom att - ja vadå? Slappa i soffan?
Ägnar sig åt familjen i större utsträckning?

Intressanta tankar tycker jag då va. Borstar snart mina tänder och kryper ner i sängen och njuter av det. Lämnar såklart tandborsten på toan innan jag kryper ner. Har faktiskt en vanlig eltandborste som jag varken kan ringa med eller se på TV i.

Sov gott kära världen!

Kram kram

GI - igen...

Nu har jag klarat 3 GI-dagar och jag är redan trött på sallad. Men jag ska minsann härda ut! Motivationen är på topp!

Jag vill också bli en "skinny bitch" dock utan att behöva åka till Anna Anka i Hollywood och bli förnedrad. Om jag hade legat med Paul Anka så skulle jag haft en väldigt låg profil. Hade jag som grädde på moset även lyckats bli på burken med honom hade min profil varit ännu lägre...

Men på något sätt tycker jag ändå hon är lite kaxig. Hon säger rakt ut vad många skulle vilja säga och skäms inte över sig själv och vad hon står för. Det där med Paul Anka kanske glöms bort vad det lider...
En halväcklig gubbe, troligtvis med väldigt lösa skinkor (vanligt gubbfenomen) och alldeles för kort.

Nej, tacka vet jag C som än så länge har röva i trim!
Han GI:ar också och är duktig på att peppa och se till att rätt mat slinker ner i lilla magen.

Nu ska jag äta lite kräftor och slafsa runt en stund!

Kram kram

Andy i mitt hjärta

Behöver jag ens nämna att detta är mina absoluta favoriter - alla kategorier...

http://www.youtube.com/watch?v=pEn74xixdcw&feature=related


Debet och kredit

Äntligen har jag tagit tag i min bokföring och är nu en liten bit på väg. Skattmasen uppskattar nog inte det så kallade dröjsmålet för man ska väl helst bokföra en transaktion så snart den uppkommit. Men hursomhelst, nu är jag igång igen och om jag kör några timmar varje kväll så är jag nog klar till jul...
Det är inte precis så att man skrattar ihjäl sig, jag är inte en sifferonanist och har alltid undrat vad det är för fel på revisorer och ekonomer. Har de en dödslängtan, en inre påträngande kraft som bara vill att dagarna ska vara booooring eller går dom på någonting?

I mitt nästa liv (om jag inte hinner i detta) ska jag bli snuskigt rik och aldrig behöva slänga en blick på mina konton utan det ska alltid drälla av stålar där. Hur det hela ska gå till har jag ännu inte funderat ut för det där med V75 verkar inte vara en speciellt god idé. Att sälja sin kropp är nog inte heller att tänka på för risken att man även i nästa liv blir en liten glufs som älskar allt man sväller av, är nog ganska stor. Ibland lyckas jag iallafall inbilla mig att det är jättegott med minimorötter men desto fler är gångerna när jag inte lyckas inbilla mig det.

Snart läggdags. Försökte vrida upp elementen i smyg i sovrummet men lyckades inte fullt ut. C vill ha det kallt under natten och han kom på mitt lilla tricks. Tror han kör en grej för att han tycker det är så mysigt när jag ligger nära, iskall och huttrande.
Men jag härdar ut - en lydig kvinna är en lycklig kvinna och det är nog bra för förbränningen att frysa lite. Det är lite som bokföringen faktiskt, ibland är det plus och ibland minus.

Godnatt och till alla lyllos som får krypa ner i en varm säng säger jag bara - njut!


Härliga födelsedagar

Gud vad roligt det är med stora barn! En hel helg i Helsingborg med våra två "barnkullar" och respektive där sådan finns, (presenterad).
Vi har haft superkul och det känns fantastiskt kul när man kan umgås och alla verkligen vill ha kul! Vädret helt perfekt på lördagen för en tripp till Danmark. Uteservering, god mat och dryck, många skratt. Födelsedagsbarnet är supernöjd och idag är det min tur att vara födelsedagsbarn.

Uppvaktad med en god middag (C:s underbara grillade oxfilé med tillbehör) och ett gott glas rött (ja, två blev det kanske).
Såg till att komma ifrån jobbet i tid så jag hann utmana ödet och vara lite i skogen med hunden innan. Älgjakten började idag och det är så himla skoj att leka älg just de första dagarna. Spänningen på topp och den egentillverkade mössan med älghorn är så snygg. Jag har kryssat duktigt bland snåren och inte lyckats få ett endaste skott. Nåväl, kvällen är inte slut så något skott kan det bli...

Vädret är helt underbart nu även om det var riktigt kallt i morse. Höstdagar som denna med sol och hög klar luft är helt obetalbara. Slår varendaste sommardag med älglängder, (tycker jag då va).

Ha en fin vecka och hoppas att vädret håller i sig och passa på att njut även om höstdepressionen kan ligga som ett litet frö och gro.

Kram kram

Tillbaka med skrurtrasan i högsta hugg

Halleluja! I´m back! Städdjävulen angrep mig idag hårt och skoningslöst och min deppighet och trötthet fladdrade bort ibland skurtrasor och toalettborstar. Skönt! Kan komma hem på söndag kväll och påbörja en ny arbetsvecka i ett hem som inte längre känns som en sanitär (o)lägenhet. Ja, så farligt har det kanske inte varit, allt är ju relativt. Finns säkert många som tycker jag har det tipp topp när jag själv upplever ett kaos.

Skönt att få vara ledig imorgon och bara få ta dagen som den kommer. En helg helg i Helsingborg med tillhörande Danmarkstripp och lite hundledig igen.
C fyller 50 år och har snart haft sin sista dag som 49-åring. Tror inte att det är aktuellt att ladda upp med Viagra ännu och känner att han fortfarande har ett hyfsat minne och han kissar inte på sig.
Alla våra fem barn med respektive (ja, de som har respektive alltså, de andra har hyfsade möjligheter att para sig med varandra), drar söderut hela helgen. Ska bli kul att få umgås med mina grabbar en hel helg och vi brukar inte ha så tråkigt när vi festar loss på krogen. Den genen har de fått från lilla mamsen i rakt nedstigande led...

Ska vi pejla in det politiska läget lite så kan jag bara säga att Jimmy Åkesson verkligen har personifierat hur himla fult och töntigt det är med folkdräkt. Han ser ut som en blandning av Harry Potter och Nils Holgersson med inslag av en sparris. Hur dum kan man vara på en skala?
I vanlig ordning måste jag påminna mig själv om att inte reta upp mig, då jag vet att den siste idioten ännu inte är född.
Synd om alla som brukar bära folkdräkt för att de tycker det är snyggt (hmmm), tänk om de från och med nu stämplas som SD anhängare? Slut på knätofsar och virkade hättor kära medborgare...

Avslutningsvis kan jag meddela att Cillit Bang är ett underbart rengöringsmedel. Finns olika varianter för olika sorters smuts. Tänk vad enkelt det skulle vara att kunna spraya bort lite skit här och där när man känner för det!

Ha nu en trevlig helg kära vänner och tack för kommentarerna på min blogg. Alltid välkommet och känns bra för det lilla egot.

Kram kram

Deppigt värre

Tror jag börjar bli deppig...
Kanske har jag varit det några veckor och inte vågat erkänna det förrän nu. Allt känns tungt och jag är så förfärligt trött. Tycker ingenting känns kul och jag hinner aldrig få pusta ut och känna mig utvilad. Ska nog deppa idag och kanske imorgon också, sedan ska jag sluta upp!

Ska ju till Helsingborg hela helgen med mina barn, C:s barn och såklart även C. Det är ju egentligen jättekul men just nu känns det som att bestiga Mount Everest. Ja, inte för att jag har bestigit just det berget men lite fantasi har man ju.

Skulle behöva en städerska, någon som motionerar hunden, lagar middag till mig varje kväll samt matlåda till dagen efter. Någon som tvättar och stryker. Bäddar sängen varje dag och vattnar blommorna. Skulle också gärna få laga en nyttig frukost varje morgon samt föna mitt hår. Kunde personen i fråga även motionera en smula varje dag åt mig skulle lyckan vara total.

Nä, jag tror jag lägger mig i soffan en stund och deppar. Mörkret har smugit sig på och jag ser inte längre dammet eller fläckarna på golvet, väldigt skönt.

Ha en trevlig kväll, själv ska jag deppa och tycka livet är skit.

Kram kram

P. Floyd

Mycket har hänt. För alla som gillar Pink Floyd och har insett att det är lite svårt att se dem igen live, (naturligt frånfall=död=) finns det ändå hopp. P.Floyd från Dalarna gjorde en underbar konsert i Växjö i torsdags. Försöker inte alls att efterlikna originalet men musiken är där. I en tappning som är väl värd att beundra.

Kul att träffa äldsta grabben (som bor i Växjö) och särskilt kul att lämna hunden där...
Med tanke på att tjejen som grabben är ihop med gillar att städa. Hunden fäller och började löpa. Ja, det visste jag redan på morgonen men ibland får man som sagt hålla igen...
För lilla mamsen skulle till Linköping i helgen och kolla hockey. Men han löste det bra, tjejen fick städa och han fick en heldag i skogen med hunden som han gillar. Min son är lite "Ramobo light", gillar skog, ta med sig storkniven, tälja sig en egen korv och vara lite "wild and crazy". Han är ju ändå mitt kött och blod.

Kreativ är han också då har gjort en egen liten "hundbinda" i form av ett par kalsonger där han klippt hål för svansen, laddat med trosskydd och sedan fått ihop hela anläggningen med en stor påsklämma från Lindéns International.
Jag tror att det blir svårt, mycket svårt, att få honom som hundvakt igen...

Skönt ändå som förälder att få börja bli lite stökig. Jag tror det kallas "pay back".
Jag gillar det och ser för första gången fram emot att bli farmor. Tänk vad mycket jag kan åstadkomma....

Nu, dags att titta på stryktvätten och inse att den såg inte ett skit roligare ut ikväll!

Kram kram