Stakar

Veckorna bara rusar fram och helt plötsligt är det fredag igen!!!!
Brukar få lite (eller mycket) snuskiga och obscena horoskop från en vännina och denna veckan stod det kort och gott: Merkurius går ur månens ellips i veckan. Det betyder att du får stock i veckan.

Ja, det hade kanske inte hade varit så dumt och veckan är ju uppenbarligen inte slut ännu...

Hela denna helgen ägnas ju faktiskt åt just stakar. Man putsar dom, kollar så de funkar och slutligen trycker man upp dem i fönstret. Jag ägnar mig även lite åt kulorna då jag har sådana i mina fönster också. De har jag polerat och man måste vara väldigt försiktig för de är mycket ömtåliga. Mycket ljus har det blivit också, både smala, korta och långa och en del riktigt grova faktiskt. Det är så mysigt med levande ljus och skapar en sådan fin stämning. Sedan är det en annan stor fördel och det är att dammet inte syns. Hela rummet blir liksom inbäddat i ett härligt skimmer som gör att man kan låtsas att det är nystädat. Har man problem att låtsas så drick lite glögg och hjälper inte det så drick för fan mer glögg!

Ha en fin helg och glöm inte att tända det första ljuset i staken på söndag!

Kram kram

Matigt värre

I morse halv sju promenerade jag förbi skolan där jag bor och ut ur deras skolkök kom en doft (stank) som väckte horribla minnen till liv. Detta var väldigt jobbigt med tanke på arla morgonstund.
Jag kommer ihåg torsken! Den var vit, sladdrig och lite blöt...

Ovanpå ett täcke - av - jag tror det var en blandning av kaviar och något mer. Kanske var det ett inslag av en tomatsörja som kraftigt slungats någonstans av någon våldsam jävel. Till detta den traditionella kokpotatisen med den gula skinnytan. Jag ryser....

Efter detta gick tankarna osökt till den underbara pastan med köttfärssås. Pastan som var  blöt och kladdig. Vände man tallriken upp och ner satt pastan kvar eller ibland var den så vattning och svullen så den bara halkade omkring på tallriken. Den tunna köttfärssåsen icke att förglömma som ett spännande tillbehör. Inte mycket till gris i den inte.

Trots denna start på dagen är jag ändå vid gott mod. Känner mig på något konstigt vis lite förväntansfull. Är det tomten som spökar redan? Hela livet ligger som en fläskpannkaka i en långpanna och bara breder ut sig. Allt kan hända och jag känner mig starkare för varje dag.
I går lyckades jag knöla upp julstjärnor och girlanger alldeles själv och som vanligt: allt funkar med våld och vaselin!
I går fick jag hålla tillgodo med lite glögg...

Ha en fin eftermiddag och hav förströstan - tänk på långpannan med fläskpannkakan.

Kram kram

Fräckis

Idag har jag flyt (bra mycket bättre än flytningar) och det känns bra. Undrar vad som snart ska inträffa som gör att man daskar i backen igen? För mitt motto stämmer dessvärre. Ju fler lyckanden man har desto närmare är man ett misslyckande och när misslyckandena öser över en, ja då är ett lyckande i antågande.

Morgonen började bra med en svit på 6 SMS med roliga historier. En del väldigt fräcka och en del bara lite småsöta. Kan delge er en småsöt:
Visste ni att öl innehåller kvinnligt hormon? Jo då, för efter 10 öl kan man varken köra bil eller hålla käft!

Även om jag är kvinna kan jag bjuda på en sådan. (Jag kan inte hålla käft oavsett vad jag dricker).
Köra bil funkar dock rätt bra. Har en tendens när jag står fickparkerad och ska ut ur min plats att backa in i bakomvarande bil. Oftast går det bra eftersom det nu är ganska mörkt på kvällarna och man kan smita iväg osedd. Om någon mot förmodan råkar se mig brukar jag försöka se väldigt upptagen och stressad ut så att de kanske tror att jag inte uppmärksammade min lilla fadäs. En skitig registreringsskylt är också att föredra och inte heller så svårt under denna årstid. På sommarhalvåret regnar det ju så förbannat så då hjälper det inte om man skiter på skylten för det rinner ju av.

Ha en fin eftermiddag!

Kram kram

Finnjävlar

Förkylningsfinnar i ansiktet är inte snyggt. Hade mycket hellre haft dem på något annat ställe. Finns faktiskt flera andra ställen på kroppen jag skulle föredra. Men nu är dom i fejset och det är bara att vänta ut skiten.

Snöar lite lätt idag. Är mörkt och kallt. Har en tendens till att tycka att det är en riktig skitdag. Känns okej att tycka det för helgen har varit tillfredsställande. Trevligt umgänge, mycket skratt och så har jag äntligen fått göra något som jag velat göra väldigt länge...
Vad det var ska jag berätta någon annan gång när livet känns hopplöst och tråkigt!

Nu är det dags att börja pynta upp i fönstren med stjärnor och stakar. Då blir det ljusare och mysfaktorn stiger. Försöker verkligen se fram emot denna julen och med facit i hand kan den väl knappast bli värre.
Men vis av lärdom så vet jag att när man tror att man bottnat i dypölen så visst fan kan det  finnas utrymme neråt för fortsatta fall... Ljuset i tunneln kan vara ett tåg osv.

Om inte min hyresvärd kommer och fixar mina element snart så kommer jag att börja elda inomhus!!!! Jag får behandla röven med låsspray varje morgon för att inte frysa fast på ringen och det börjar bli dyrt!!! (Stor röv).

Ha en fortsatt förfärligt fin dag ni som har det och vi andra kan ha en fortsatt skitdag.

Kram kram

Status

Frisk, fet och tacksam. Statusen inför den stundande helgen. Kunde vara värre!

Jag ska få svamp, vara trevlig och social, jobba, träna hund och försöka undvika en söndag fylld av ångest och illamående. Det SKA gå! Det MÅSTE gå!

Ska testa att ligga i den andra sänghalvan inatt så madrassen blir jämnare tillplattad så att säga. Som ni märker har jag många viktiga projekt framför mig...

Ha nu en trevlig helg och ta hand om er!

Kram kram

Hårmodellen

För er som inte vet hur en Monchichi-apa ser ut kommer här en bild.
Så ser jag ut i håret fast utan rosetten. Blev kanske inte riktigt bra men annorlunda.
Hår växer ut igen - överallt! På vissa ställen tar det lite längre tid än på andra...



Hålhelvetet

Hurra, har sovit gott inatt! Är på väg ur det mörka hålet (för denna gången). Snart har jag fått upp hela kroppen. Är livrädd att något ska hända nu så att jag åker rätt ner i avgrunden igen...
Det är ett jävla krälande upp och ner ur det förbannande hålet.

Hålet eller avgrunden innehåller följande för mig:
Depp
Vemod
Sorg
Otrygghet
Rädsla
Ångest
Vetskap (måste ta mig igenom skiten)

När man kravlat sig upp ur hålet  innehåller det för mig:
Styrka
Mod
Vetskap (nya insikter som gör att man tar sig framåt/vidare)
Lycka
Stolthet (jag klarade det)
Kraft

Tänk vad lite sömn kan göra i kombination med att man vågat tackla jobbiga tankar. Tack till de öron jag lånat samt den välvilja som har gjort att människor delar med sig av sina egna erfarenheter och inte räds för att ta en fajt! För så är det ju, när man hjälper någon med ett problem så passerar ju ens egna erfarenheter revy. Och det kan vara smärtsamt även om tiden har gått. Tack för detta kära medmänniskor!

Nu ska jag lysa ett tag har jag bestämt och jag ÄLSKAR livet!

Ha en fantastiskt bra dag!

Kram kram

E-post

Trött på 'äckligt-gullig-ängel-e-post'?'


OK, VAR ÄRLIG......
Hur många av er uppskattar av att få mail om alla dessa j-a gulliga änglar från varenda person i din adressbok?

Du vet vilka mail jag menar:

** Jag älskar dig så här kommer en söt ängel** och så en äckligt gullig dikt för att bevisa det. BLA BLA BLA!
Som om inte detta urgulliga, sötsliskiga mail vore nog, nääää, då hotar dem dig med otur om du inte skickar det till andra som bevis på att du också är en bra, söt, pluttig,urgullig kompis!!



Fuck it!!



Här kommer min version:
Här kommer en himmelsk ängel för att hjälpa dig att le i kylan!
Kolla in bröstmusklerna, magrutorna, låren, vingarna!!
Han har troligen redan fått dig att le. Jag vet att du ler!

Och när du är färdig med att försöka stirra upp under hans höftskynke.......
.......aha du tittade igen!
så skickar du honom till några av dina vänner för att även få dem att le.

Och för Guds skull skicka INTE tillbaks honom till mig,
jag har just lyckats få bort allt dreggel från tangentbordet!


Magsjuka

En fantastiskt rolig helg att se tillbaka på...
Illamående precis hela lördagen, oavsett hur många kräkningar jag lyckades prestera så var illamåendet konstant.
En rejäl bakfylla brukar jag visserligen kunna förgylla med diverse uppkastningar men då mår man åtminstone skapligt däremellan. Smidigt att vara ensamstående hundägare också...Särskilt när man bor mitt i stan och det liksom flanerar folk precis utanför dörren och man är så otroligt fräsch och kräkset ligger och lurar hela tiden. Så spännande med dessa oplanerade uppkastningar.
Visst såg magen lite mindre ut i morse och det kändes väl i och för sig kul men jag vet sedan tidigare att snart är jäsningen på gång igen.

Nu vill jag ha lugn och ro!!!!
Nog med spänning och oväntade händelser, (åtminstone idag tack)!

Solen är iallafall på besök idag och det är upplyftande och kanske kan en liten glimma av lycka pressa sig fram så småningom. Ibland kommer det små pirrningar av lycka och då är jag beredd!

Ha en fortsatt härlig dag och ett litet tips att förgylla kvällen med:
Köp en ny pyjamas, det är faktiskt riktigt mysigt!

Kram kram

Våga vägra byta rulle

Lite fritt saxat av tolkningar ur Mayakalendern. Ja, jag har snöat in lite på detta. Finns så mycket tänkvärt och som jag känner stämmer in så bra på mitt liv. Serverar er lite delar då och då för att ni inte ska bli alldeles förskräckta!

Har ni tänkt på hur mycket av problemen i våra relationer som har sin grund i det vi kallar "kärlek", men som egentligen mer borde kallas behovsuppfyllelse? Mycken "kärlek" har hittills gått ut på ett slags köpslående; om jag gör/är det här för dig så förväntar jag mig att du ska vara/göra det här för mig. Och så har vi levt våra liv som i en ständig balansgång. Vaktat både på oss själva och på andra för att bedöma om affärsöverenskommelsen följer de uppgjorda riktlinjerna. Försökt förändra både oss själva och andra om det inte gjort det. Denna slags "kärlek" hör hemma i dualismens värld, i det revirhävdande Djurriket.

Kärlek och krav går inte ihop. Den äkta kärleken kan inte leva och växa inom olika uppsatta ramar. Den måste få växa fritt av sig själv, där den trivs och mår bra. Givandet oss emellan blir bäst när det har sin grund i ett kravlöst och uppriktigt givandets glädje. Den kärlek som inte söker sitt! "Jag gör det här för dig därför att det gör mig glad. Inte för att jag förväntar mig något istället, eller för att jag tycker synd om dig och vill uppoffra mig för dig!"


En av universums grundlagar är att du alltid får tillbaka det du ger ut.
Såväl "positivt" som "negativt". Men inte alltid genast, ibland inte ens i detta livet och framför allt kanske inte av just den/de du gett det till! Därför måste vi se det i ett större perspektiv.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För att ni inte ska tro att det har snurrat totalt för mig ska jag berätta vad jag gjort idag. Idag har jag gjort en typisk "man".
Det vill säga: på arbetsplatsen jag är just nu gick jag på toaletten. Detta brukar jag inte göra då det är alldeles för mycket luft kring dörren, ja den sluter inte tätt. Vidare är det ett glasfönster i dörren där man tydligt kan se konturerna av förbipasserande människor. Eftersom jag kan se dem sittande från toalettstolen förstår till och med jag att de måste kunna se även mig. Jag tillhör inte den smalaste på stället (men såklart den snyggaste) och det framkommer också väldigt tydligt vem som sitter på toaletten, (jag har en något rundare kontur).
Skit samma, grejen är att toapappret alldeles snart skulle ta slut och för att slippa byta rulle tittar jag mig omkring och noterar att det finns nya fina, friska rullar på en ställning bredvid toastolen. Tar alltså en ny rulle och river av så mycket som jag behöver (6 meter, stor röv ni vet) och sätter sedan tillbaka rullen i den så kallade reservtoarulleställningen vid sidan. Alltså en typisk man! Vad gör man inte för att slippa byta dassrulle. Till råga på allt fnissade jag lite för mig själv när jag gick därifrån.

Nu önskar jag alla en trevlig helg. Själv ska jag få hjälp med lite skyddsträning av en snygg polisman imorgon och det ser jag verkligen fram emot! Att bli tagen av farbror polisen kanske inte är så dumt trots allt?

Kram kram


Fortfarande bra...

Ja faktiskt är det fortfarande okej. Något tröttare och mörkret har smugit sig på men fortfarande så känns det förhållandevis helt okej.

Har lyckats glädja en människa som för tillfället har det lite tungt med ett mail som gjorde att hon blev glad och varm i hjärtat. Det tycker jag kändes skönt! Att dela med sig (när man orkar) är en skön känsla.

Nu ska iallafall heliga Helena köpa sig en trisslott utifall att...
Tror dock inte att ljuset som nu kommer handlar om pengar utan mer om annan rikedom. Pengar är förbaskat viktigt, särskilt när man inga har men det kan aldrig mäta sig med hälsa, kärlek, vänner och en balans mellan kropp och själ.

Nu gäller det att streta vidare för livet är en ständig kamp. Ner i det svarta hålet, kravla sig upp, ner igen osv. Detta blir givetvis så mycket lättare om man har någon att dela det med. Både glädje och sorg blir så mycket mer uthärdligt om man kan dela det med någon.

Hallelulja, nu får jag sluta innan vingarna börjar växa ut...
(Med all säkerhet svarta isåfall)

Ha en härlig kväll, ät något gott, drick något gott och mys!

Kram kram


Nu är dagen här

Nu är dagen inne, den 13 november. Nu ska det vända och det svarta jobbiga ska vända till något ljust. Enligt Mayakalendern är det gryning och vi ska äntligen få uppleva ett kollektivt ljus.
Jag känner en härligt pirrande känsla i kroppen vad denna dag och följande dagar ska bära med sig (i sitt sköte tycker jag är en lite småäcklig avslutning).

Dagen började iallafall med sol! Bara det är helt underbart! Har också sovit väldigt gott, ända fram till klockan sex. Klar förbättring mot halv fyra...
Känner mig totalt sett mycket lättare i sinnet och dagen har bara börjat.

Läste en citat nyss som fastnade:
Varje människa du möter speglar vad du bär i ditt inre.

Återkommer senare i dag och hoppas på stora underverk!

Kram så länge

Drömfångare

Jag har äntligen köpt en drömfångare. Den är så vacker i brunt och svart. Jag gör allt för att min nattsömn ska bli rofylld för det där med sömnpiller tror jag inte är en bra lösning varenda natt. Nej, ro i sinnet och ett allmänt välmående samt en lugn stund innan sänggåendet tror jag mer på. Bärjar få in en ritual med gradvis nedsläckning, avsminkning och tandborstning och sedan är det viktigt när man rastar hunden på sista. Får inte bli för tätt inpå sänggåendet för friskluften (eller ösregnet) gör ju att man piggnar till. Fan, jag börjar verkligen bli som en gammal kärring! Vaknar i ottan, sover oroligt och måste planera sänggåendet. Känns som hela dagen upptas av tankarna på utebliven nattro.

Fritt snott ur Wikipedia:

En drömfångare är ett indianskt magiskt föremål, som man hänger upp i taket på sovrummet och som då sägs fånga upp onda drömmar. De tillverkades först av
Ojibwastammen i Nordamerika[1], men har nu snabbt spridits till hela världen.

De ursprungliga drömfångarna var ungefär av samma storlek som en handflata och bestod av en smal rot eller gren (främst av viden), som tvinnades till en cirkel, och en sentråd, som flätades till ett nät inuti cirkeln. Nu för tiden finns de dock i alla storlekar och former, även som två korslagda och ihopflätade drömfångare. Drömfångare kan liknas vid spindelnät och ofta sätts en pärla någonstans på nättråden, vilken ska symbolisera spindeln.

P.S Har även köpt en pyjamas. Väldigt mjuk och skön...

Ha en fin dag!

Kram kram


Blött, blött

Vilken tur att det regnar idag! För det är ju så torrt i backen...
Jag är helt förundrad över att det kan regna så här mycket i vårt land. Igår fick vi även njuta av en tromb och till följd av denna nedfallna träd på vägen. Jag såg inte detta förrän alldeles för sent och jag hade sallad och ramlösa i baksätet. Vid panikinbromsningen kom både sallad och Ramlösa farande och det vet väl alla hur Ramlösa beter sig när burken går sönder...
Om man nu ska se det positivt så är ju Ramlösa inte kladdigt - men det är salladsdressing...

Hur som haver, lite regn ska inte få förstöra min dag. Känns trots vädret ännu lite ljusare i sinnet och snart är det den 13/11.

Ha en fin dag!

Kram kram

En alldeles vanlig måndag

Tröööött...Åldern börjar ta ut sin rätt! Nu går det inte att sova på helgerna heller! I söndags skulle jag äntligen få vakna utan väckarklocka och hur länge sov jag då? Halv åtta!!! Detta är ett ålderstecken och hur ska det sluta? Min goda vän Maggan tycker att man borde studsa upp i ottan och koka sig lite kaffe och läsa tidningen. Men hur ska det sluta då? Jag vill inte sitta i mitt kök klockan fem på morgnarna och läsa tidningen. Rätt var det är så har det smugit sig in pappiljotter i håret, P1 på radion samt en nopprig brun morgonrock som luktar sömn och gammal kärring. NEJ, det är inte dags ännu!

Snart är det den 13 november och jag inväntar dagen med spänning. Kanske har det redan nu lättat lite i sinnet och faktum är att när klockan närmar sig åtta-nio på kvällen kan jag till och med tycka det är mysigt att tända ljus och krypa upp i soffan alldeles själv.
Igår vad det dock en undantagsdag. Farsdag och ingen far...Kändes rätt tungt men jag och mamma käkade middag ihop och hade det lite trevligt ändå. Kommer ihåg en farsdag för några år sedan när jag faktiskt ritade en teckning till far och han blev jätteglad. Det är en gammal klassiker som fortfarande håller. Är ju lite mer arbetat än att springa iväg och köpa blommor och choklad, trisslotter eller slipsar.
Åkte iväg en sväng med en kompis till hennes pappa och fikade så lite pappigt blev det trots allt!

Avslutningsvis får väl även jag ha en åsikt om USA:s nya president för det ska man tydligen ha...
En sak kan jag säga, han är inte snygg! Visst, han ser hel och ren ut och är säkert det även under men lite apan Jocko är det ändå över honom. Inte helt olik Nicke Nyfiken heller.
Men, men, bara han gör ett gott jobb så får han se ut hur fan som helst!

Ha en bra dag trots att vädret är så triiiiiiiist......

Kram kram


Pierce Brosnan

Äntligen! Igår fick jag lust att laga lite god mat igen. En fin biff, rotfrukter i ugnen och en kall örtsås gjord på grekisk youghurt, basilika, vitlök, salt och peppar. Till detta ett glas Deadly Zins. Sedan "råkade" det slinka ner några bitar mörk choklad...
Sovit som en prinsessa och mår faktiskt riktigt bra med tanke på omständigheterna. Har hittat ett bra mantra för att få styr på tankarna. Så fort tankarna far iväg och jag tänker på alla lögner och all skit som jag tyvärr aldrig kommer att få upprättelse för samt alla konstiga, sjuka situationer som på  något sätt blivit så tydliga de sista dagarna,  - ja då tänker jag på Pierce Brosnan och hans snygga fejs! Alla tricks är bra om de funkar!

Har också klippt av mig en bra bit av håret och ser nu ut som en Monchichi. Ni vet de där små aporna som var populära för några år sedan. Fast en lite större version såklart...

Ha en fin dag och kom i håg, den kommer aldrig mer igen!

Kram från "the monkey-face"

Nattens plåga

Då har man genomlidit en skitnatt igen...Vaknade vid halv fyra med en hjärna som gick på högvarv. Kyrkklockorna som plingar varenda kvart är ju inte heller stressande på något sätt, grrr.
Att sedan ligga och lyssna på hunden som slickar sig när jag vet exakt var (se tidigare inlägg O-ändliga irritationer) är också jävligt irriterande.
Men sedan när jag var ute och gick med hunden vid kvart över sex (då var det fläckvis halka) så bestämde jag mig för att det som stör mig just nu ska fan inte få förstöra min dag. Alltså, försöka att få till en positiv inställning trots att irritationen och ilskan bubblar under ytan.

Min kära vän som noga studerar Maya-kalendern har lovat mig att den 13 november ska det vända enligt den. Då ska mörkret som omgivit oss länge bli till dag och det kommer ljusare tider. Tittar jag mig omkring i mitt umgänge och i mitt eget liv så kan jag faktiskt skriva under på att många har haft det enormt jobbigt de sista åren. Alltså väljer jag att tro på att den 13 november blir det en vändning för mig och många i min omgivning. Känns bra!

Något annat som också känns bra är att det kommit ut en ny Bond-film. Trots att den nuvarande Bond har en alldeles för platt röv enligt min smak, så får jag nog säga att han duger bra förövrigt. Det får bli lite bio till helgen.

Ha nu en bra dag!

Kram kram

Måndag igen o igen

Helgens glitter & glamourfest var suveränt trevlig. Ett sådant underbart gäng med driftiga kvinnor som ställer till med ett "litet" kalas för 150 gäster. Fixar all mat själva, serveringspersonal, bar, DJ och hela köret. Härlig mix av människor i olika åldrar. Att sedan få kliva på en buss som tar dig hem till dörren mitt i natten är lyx.
En kanonlyckad fest på alla sätt och vis!

Söndagen var ganska sömning men inte särskilt bakis. Ångesten kopplade dock ett järngrepp men så snart mörkret började falla framåt kvällen så kändes det av någon konstig anledning bättre. Har också sovit hela natten, ända fram till halv sex och det är jag nöjd med. Att ligga och vobbla vid halv fyra på morgonen är ett satans skit och det vore skönt om det kunde vara slut med det nu.

Kylan har slagit till och så även i mitt badrum. Elementet ur funktion...Inte för att jag brukar sitta därinne särskilt länge men det var väldigt kallt efter morgonduschen. Bra att frysa - då åtgår det mer energi = viktminskning.
Några hekto till har försvunnit och det gör absolut ingenting!

Ha nu en härlig måndag och för en gångs skull har det varit solsken hela helgen och då får man ta att han med skägget tydligen har glömt att tända lampan idag!

Kram kram