Måndagsrycket

Status: Rökfri 8 dagar, inne på min 9:e. Känns förvånansvärt bra, inte speciellt röksugen och tänker inte speciellt mycket på det heller. Finns liksom ingen anledning eftersom jag ändå aldrig kommer att röka igen. Det värsta är problemet med att sova. Varken på dagen eller natten funkar det. På natten ligger jag i någon slags halvdvala men är ändå vaken på något sätt. Hör alla ljud utanför och alla ljud innanför, typ sambons snarkningar, pustande, andningsuppehåll (blir snart ett väldigt långt sådant om jag inte får sova), hundens grymtningar och diverse andra luftutsläpp. Vet att det är biverkningar av Zybanen men jag törs inte lägga av med dem ännu.
Idag ska jag ta tag i vikten också. Vräkte i mig smågodis och snacks i går kväll i vanlig ordning. Så är det jämt när jag ska börja nytt liv på måndagen, mumsar järnet på söndagen och går och lägger mig med stor tillförsikt inför mitt nya liv. Nästan så jag tror att jag på måndagmorgonen ska vakna ett par kilo lättare...
Hade planerat att jag skulle göra de 8 olika gymparörelserna som var i Aftonbladet igår men jag gick en promenad istället. Ska göra dom ikväll...Hmmm...
Eftersom jag medvetet bojkottar både Let´s Dance och Melodifestivalen har jag inget att referera därifrån. Har faktiskt varit ute och tränat hund både lördagen och söndagen. När man berättar för "vanliga" människor att man tillbringar sina helger med att ligga gömd i skogen och väntar på att en hund ska hitta en, ser man i ögonen på dem hur otroligt knäpp i huvudet de tycker man är. Fast den känslan har jag stött på tidigare i livet...
Oavsett vad man ägnar sin fritid åt så är ett intresse något som är härligt att ha. Det kan vara golf, skidor, fotboll eller vad fan som helst. Det är just den där känslan att få hänge sig åt sitt intresse, koppla bort allt annat som kallas vardag. Umgås med människor du aldrig träffar annars och få känna sig så jävla nöjd!
När man kommer hem efter 6 timmars uteliv, får slänga av sig blöta kläder och bara gosa ner sig i soffan i understället, ja då är det bara helt underbart!
Mitt och kompisens travspelande på lördagarna börjar bli riktigt tufft. Inte en vinst på flera veckor. Vi som hade ett sånt flyt tidigare...Fast en gång när vi satte ihop ett alldeles eget system hade vi noll rätt! Det i sig skulle ge en vinst tycker jag. Nej, nu får den där Harry Boy skärpa sig, så det bli lite påfyllning i kassan.
Vill starkt poängtera att vi inte är några spelmissbrukare fast det kanske vi är eftersom vi aldrig vinner..


Ha en fantastisk måndag!


Status: rökfri

Status: Fortfarande rökfri (4 heldagar). Är inte ens röksugen, fattar ingenting. Jag som trodde jag skulle klättra på väggarna och yla. Syrran hade nog räknat med att få gotta sig lite åt min abstinens. Har hon fått lida så kan väl jag...Hon är förövrigt inne på sin 6:e vecka och det är skitduktigt.
Måste nu bara hitta goda grejer att mumsa på som man inte blir fet av. Ungefär lika enkelt som att vinna på Triss. Inget i världen kan få mig att tycka att en morot är lika gott som en påse Polly. Det handlar ju om att tvinga sig att tycka det och har man tvingat sig själv tillräckligt många gånger så kanske man till slut tycker det. Det handlar alltså om att hjärntvätta sig själv!

Huruvida min ludna jobbarkompis gillar mitt nya rökfria liv vet jag inte. Vad jag däremot vet är att hon nu tapppar sina valptänder och börjar få sina vuxentänder (ja såklart, inte fan får hon grannens). Det luktar vidrigt rent ut sagt och man kan ju inte direkt be henne ta ett tuggummi. Hoppas det eviga nafsandet och bitandet upphör när tänderna är skiftade. Det bara "råkar" bli så att händer och fötter, kläder och allt som kommer i hennes väg bara fastnar i munnen.
I övrigt är hon helt fantastiskt härlig. Aldrig sett på maken till arbetsvilja och energi. Trodde aldrig att jag skulle få träna en hund i passivitet men så blev det! Vi kör sökträning i skogen flitigt och hon är helt sanslöst duktig.

Nu ska jag jobba på lite innan det är dags att ta en brejk för en promenad. Tror jag slinker in på affären och köper lite naturgodis till kaffet. Bara lite...

Kram på er!

Nyhetens behag

Rökfri söndag, måndag och början av tisdagen. Konstigt nog är jag inte speciellt röksugen. Mår faktiskt lite pyrt av Zybanen. Smakar metall i munnen och lite känslan av att man står utanför sig själv och betraktar eländet. Tror inte det stora röksuget slår till ännu på några dagar. Nu är det nyhetens behag och tankarna snurrar kring hur kroppen gör sig av med gifterna och huruvida rökhostan börjar mattas eller inte.
Unnar mig rikligt med god mat och godsaker. Inte i överflöd men sådär så jag känner mig lite bortskämd. Fan, jag är ju duktig som har tagit det här beslutet!
Här kommer lite tips på mums när man vill skämma bort sig själv en smula:
1) Philadelphiaost som man mjukrör lite. Häll över Sweet Chili sås och dippa tacochips.
2) Kittost med någon söt marmelad, typ fikon eller päron. Läggs på salta kex, oh så underbart gott!
3) Inlagda vitlökar, oliver och diverse annat smått och gott som finns färdigt i butiken. Bara att plocka själv!
    Äts som de är rätt upp och ned annars passar det ju bra till annan mat typ tacos.
4) Söta kärnfria vindruvor. (Utan fett men säkert för mycket fruktsocker). Gott iallafall!
5) En hederlig fruktsallad är aldrig fel. Bäst är om någon annan hackar och skalar...

Ja, man kan faktiskt kombinera alla 5 förslagen. Kvällarna är ju långa ibland....

Kram kram

Målbilden

Inne på fjärde dagen med Zyban. Inatt vaknade jag vid ett, klarvaken. Sömnsvårigheter är tydligen en av de vanligaste biverkningarna. Jag trodde man skulle bli lite piggare på dagarna, inte på nätterna. Finns egentligen inte så mycket att hitta på just vid den tiden...åtminstone inte varje natt...
En väninna som jag hetsat upp i min planering av rökstopp fick sitt besked i måndags - hon har KOL!
Hur mycket av lungkapaciteten som är borta ska visst testas nästa vecka. Den kapaciteten kommer aldrig någonsin tillbaka. Hon har slutat röka NU.

Har lyckats bra med att mumsa upp mig ett par kg innan rökstoppet. Tröstäter lite i förväg...Förhoppningsvis har jag snart tröttnat på att mumsa så min bantning infaller precis i samband med mitt nya liv. Realistiskt eller hur? Ser framför mig om några månader en smal (smalare) tjej med rosig hy och fräsch andedräkt. Målbilder är viktigt.

I övrigt kämpar vi på. Hela veckan har solafan varit på annat håll och det känns som om man lever i en grå filttoffel. Det gör jag ju förvisso eftersom jag slafsar runt i just ett par gråa filttofflor.
Nu ska jag gå på föredrag och förhoppningsvis få lära mig något nytt!

Kram kram

Dagen F närmar sig

Den stora dagen F närmar sig. F som i Fimpa! Har löst ut Zyban som ska hjälpa mot det värsta röksuget samt varit hos en rökavvänjare på Vårdcentralen. Börjar mumsa Zyban på måndag och söndagen därefter är det slut. Känns jättekonstigt, sorgligt och skönt blandat om vartannat. Känns som om det är nu tåget går, gör jag det inte nu går det lätt 5-10 år till och då kan det definitivt vara kört.
Snacka om att jag ångrar att jag någonsin började röka. Om jag varit en sådan som kunde hållt mig till 2 om dagen eller bara lite feströkning hade det varit okej men jag funkar inte så. Allt eller inget!
Det värsta är att jag redan börjat tröstäta. Unnar mig lite gottigottgott för att jag ska bli så duktig och bli rökfri. Pengarna jag sparar på att vara ickerökare får väl gå till en fettsugning.
Sambon la av i måndags och det hjälper till. Kan inte längre sitta under fläkten och bolma. Skäms också lite när jag röker och inte han. Men det är jättebra, blir lite nedtrappning och beteendeförändring för min del.
Min absolut största sporre är hunden. Jag vill orka många, många år till och vara aktiv med henne. Inte flåsa i skogen eller värsta scenariot, bli sittande på en stubbe med syrgastuber på ryggen. Visst kan det vara kul att leka Ghoost Busters men då ska det vara frivilligt.
Syrran är inne på sin fjärde rökfria vecka och det är fortfarande ett helvete till och från. Hon har fått ett jäkla luktsinne och det undrar jag om ser fram emot. Tycker redan nu att det ibland kan lukta förfärligt i vissa situationer och i vissa rum...
Så nu är det sista helgen med ciggen. Det blir inget vin nu heller, mitt karaktärsprov är inte över ännu. Visst har tanken slagit mig att innan rökstoppet ska jag ta mig en redig bläcka och röka som fan men vad sjutton, det har jag ju gjort så många gånger. Dags att testa något nytt!
Trevlig helg och förhoppningsvis ska vädret bli underbart i helgen. Var ute och njut!!!!

Kram Kram

Då var det fredag igen...

Fredag igen och en hel vecka utan ett endaste glas vin!!!! Det har gått förvånansvärt bra och jag vet egentligen inte vad som hände...(Så har jag sagt många gånger när jag vaknat morgonen efter måååånga glas vin). Råkade bara sladda förbi MC Donalds en sväng igår kväll och se då var den där jävla munnen igång igen som faktiskt liknar min och sa: - en mellan pommes, tack.
Minimorötterna då? Som faktiskt är goda men inte alls i paritet med pommes men så mycket nyttigare!
Röker på duktigt och har tid först hos läkaren nästa vecka och sedan hos en rökavvänjningskonsulent (eller vad det nu kan heta, vi kan väl kalla henne Fimpen rätt och slätt). Då ska jag tydligen sätta ett datum när jag gör slut med sin rykande vän. Motivationen fortfarande på topp men funderar på hur jag ska lägga upp nya rutiner så jag inte hamnar i fällorna. Tankarna går osökt till Viktväktarperioderna när man skulle ha morotsslantar i väskan och mumsa i sig varje gång suget efter kakor och godis dök upp. Det lyckades sisådär...alldeles för  lite choklad på morötterna. Köper jag tillräckligt tunna morötter så kanske jag kan låtsasröka?
Ikväll ska man bli vacker som en dag. Ska till en kompis och få lära mig hur man gör en snygg make-up. Tycker väl att jag har lyckats bra med det emellanåt men lite nya tips är aldrig fel. Jag kör, basunerade jag ut till väninnorna - både dit och hem. Va???? Är du sjuk?
Nä bara så jävla bestämd att jag någon gång ska ha karaktär. Ska man fimpa för gott måste man även kunna låta bli annat ibland. Ser det som ett karaktärsprov.

Ha en fantastisk helg!
Kram kram