Sommarbölja

Idag har det varit varmt, in i helvete varmt. Har svårt att säga att det är skönt när det rinner nerför ryggraden så fort man ska göra något. Vill ju gärna vara utomhus eftersom dagarna utan regn är ganska lätträknade i vårt land. Varför kan det aldrig vara lagom (detta svenska ord - lagom). Det positiva är att kvällen blev ju alldeles underbar men då ska man stryka och packa och förbereda inför nästa vecka. Även göra det jobb man skulle utfört under dagen...När kvällen kommer får den late bråttom, så sant, så sant. Just nu hade jag med lätthet gärna suttit på min takterass i sällskap med goda vänner, lite god mat och gott vin och gärna suttit där till långt fram på nattkröken och myst i stearinljusets sken. Men så funkar det fan inte!

Körde ut i skogen en sväng med hunden och tränade ett mycket kort pass och kom på varför jag tycker sommaren ibland är skit. Hinner inte ur bilen förrän det dyker upp en massa äcklisar. Jag hatar insekter, alla sorter och jag har redan räknat ut att de är borta om ca 6-7 månader. Min ormskräck har också väckts till liv efter slangen som låg i spåret förra helgen. Funderar starkt på att besöka en fiskeredskapsbutik och införskaffa vadarstövlar, alltså sådana där hängselbyxor med vidhängande stövlar. Inte så snyggt men ack så effektivt mot orm!

Idag är det mors dag och ibland kommer jag ihåg att jag är en sådan. Har bjudit sönerna på middag och fick ett rött vin av äldsta sonen som skulle var i stil med den Ripasson jag brukar suga i mig. Den ska jag spara till tisdag kväll när jag kommer från Malmö. Då ska den öppnas och drickas med andakt!

Det lilla spöket kör i vanlig ordning en helt annan stil. -Vill du ha något idag mamma? Jag svarar i sedvanlig ordning.
- Nej, du behöver inte köpa något men du kan hjälpa till med något här hemma istället. I sedvanlig ordning brukar detta falla i glömska men se nu ska mamma vara slug och skriva upp vad som sägs. Så nu ska det dammsugas och badrummet ska städas till tisdag kväll. Om så inte är gjort kommer "lilla mamma" att få ett raseriutbrott, hälla i sig hela vinaren på ett bräde och spela Cornelis Vreesvjik hela natten som straff!
Det har "lilla mamma" gjort förr och är en klassiker som inte brukar uppskattas...

Mot en ny arbetsvecka och nya insatser!
Nu bara måste jag ta tag i det tråkiga som jag hela tiden skjuter på - jag bara hatar att förbereda och packa...

Kram kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback