Rapport från fjällen

103665-15Del av resesällskapet.103665-14Del av vandringsleden.103665-13Nyfikna renjävlar.

Tillbaka från Idre fjäll en erfarenhet rikare. Med tanke på myggens storlek redan nu skulle jag aldrig få för mig att åka till fjällen under juli månad.
Ett par härliga dagar i underbar natur, dock kunde lite mindre barrskog varit att föredra men uppe på fjället var det ljuvlig natur. Kargt, bitvis väldigt stenigt, ibland snö och en och annan bäck. Efter första dagens strapatser var det inte direkt med glädje vi mottog en enorm hagelskur. Efter att ha vandrat hela dagen både uppför och nedför (nedför kan vara precis lika jobbigt som uppför), genomsvettig, öm i precis varenda kroppsdel, skitnödig och törstig, då börjar det hagla sådär 10 minuters gångväg från stugan. Inga problem att hålla sig för skratt då.

Blev attans billigt med alkoholen också med tanke på att man går igång på en öl och somnar innan klockan är 22.
Även det håriga lilla äcklet var ganska medtagen och lugn efter vandringarna och all den friska luften.
Hittade ett renhorn som jag tog med hem med tanke på att det är så enormt potenshöjande. Tänkte köra upp det i arslet och kolla om det har någon verkan. Dock inte i mitt eget.

Var också lite kulturella och kollade in Sveriges högsta vattenfall vid Njupeskär. Även Trollvägen på Nipfjället besökte vi. Ganska läbbigt när man ser bilen rulla på frihjul uppför! Ett fenomen som tydligen finns på några platser i världen. Blir nästan lite irriterad när jag inte får en logisk förklaring till ett sådant fenomen. På ena sidan vägen rann bäcken nerför och på den andra uppför och bilen rullade som sagt vad uppför. Ja, vi var helt spik nyktra!

Det är så härligt att få byta miljö om så bara för några dagar. Känner mig så pigg idag trots en lång bilresa hem.
Nu får man fundera ut nya upptåg!

Ha en trevlig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback