Mineralbadade

Här är hett som i helvetet, termometern sticker en bra bit över 30 grader och svetten fullkomligt forsar.
38 grader i luften och 29 grader i utomhuspoolen. Idag har vi varit i den nyttiga termalsjön en bit från hotellet och simmat runt bland lotusblommorna. Hm, jag såg en blomma, resten var ett gäng med stora gröna blad som flöt omkring i klunga. Leran från botten flyter upp i små kladdiga flagor och sedan sitter man på bänkar i vattnet och äcklas över alla människor som sitter där och kladdar med leran.

Hursomhelst, nu har vi upplevt det och vi är nöjda. Även på vårt eget hotell har vi en termalbassäng inomhus. Där luktar det, eller stinker är mer rätt ordval av ruttna ägg och vattnet är jättevarmt. Ska vara oerhört nyttigt med alla mineraler och faktum är att vi känner oss otroligt avslappnade. I morse vaknade jag redan vid sju och kände mig utvilad!

Vi försöker gå lite grann men hettan är grym och vaknar jag lika tidigt imorgon så knallar jag ut direkt. Inte ens när klockan närmar sig midnatt upplever man någon svalka. Tacksamheten över AC:n på rummet är enorm.
Att gå in i fitnessavdelningen och använda lite maskiner är inte att tänka på men idag har vi unnat oss varsin massage.

Medelåldern är kraftigt sänkt sedan vår ankomst till hotellet. Ett perfekt ställe att vistas på om man vill känna sig snygg. En sak är säker att nu måste alla fulhus i Ungern med omnejd vara stängda för alla är tamejfan här!

Ingen av personalen pratar någon engelska med något undantag och inte heller upplever vi dem överdrivet trevliga. Den gulligaste är städerskan som är som hämtad ur en skräckfilm men hon är iallafall glad och vi tror åtminstone att hon säger godmorgon och godmiddag.

Nu ska jag fortsätta min hälsosamma semester med att plocka öronen på C med mina nymanikurerade naglar. Ja som ni förstår duggar aktiviterna tätt...

Gott, avkopplande, god mat utanför hotellet, magen är i ordning och gin & tonic smakar jättebra även här.

Kram kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback