Julstress

När så äntligen min favoritserie alla kategorier "Helt hysteriskt" drar igång på kanal 9 måndag - fredag, då ballar min TV ur! 18.50 har jag lyckats bänka mig vid två tillfällen och vid båda tillfällena har TV:n slutat sända på just den kanalen! Men jag ger inte upp - jag ska fanimej lyckas se ett helt program!

Julen börjar hastigt närma sig i raketfart eller heter det "renfart" med tanke på tomtens färdmedel? En "renfart" har faktiskt andra betydelser också enligt mitt sätt att se det - även renar måste väl ha gaser emellanåt? Inte för att jag någonsin har haft det men jag har en kompis...

Kommer på mig själv med att bygga upp någon slags inre stress över julen och jag frågar mig själv varför? Har alltid lyckats få upp stakar och stjärnor i fönstrena, om än väldigt sent ibland och kanske till och med inte förrän just på själva första advent men ändå. Har nästan alltid köpt samtliga julklappar två dagar innan julafton (oftast fått lön då) och inte glömt någon vad jag vet. Inte heller har jag behövt svälta en endaste jul för att det inte finns någon mat handlat, och det brukar jag ju också lyckas fixa. Så varför blir jag så julstressad då?

Konstigt fenomen men kanske är det så det ska vara. Snart kan affärerna och kanske främst stormarknader ge fan i att plocka undan julsakerna för man får det ju nedtryckt i halsen precis när man lyckats överleva sommaren. Så låt skiten vara framme hela året så kanske stressen lägger sig.

Inte heller är det kul att köpa något speciellt till jul. Nu för tiden kan man köpa en adventsljusstake för 29:- och hur kul och speciellt känns det? Kulorna är i och för sig fortfarande runda och finns inte i alla färger faktiskt. Har inte sett gula till exempel. Annars verkar det vara poppis i år med enormt stora kulor och det innebär ju att granjäveln måste vara otroligt stor. Vem tycker det är snyggt med stora kulor? Det är sådant vi flickor brukar kalla "pläpps" och det är ingen merit att ha, det vill jag lova!

Däremot är stora stakar snyggt, väldigt snyggt. Ger också en tro och förväntan inför något fantastiskt och det är väl precis det julen ska vara? Ett hopp och en förtröstan att något bra ska komma?
Nej, nu ska jag ta och smaka lite till på glöggen och inse att den här julen kommer att bli bra, precis som det brukar bli och jag behöver inte stressa, för sillen är inlagd, någon har slaktat grisen och pepparkakor har Mor Anna bakat i mängder.
Njuter av min stora stake och är glad att jag denna julen får fira den med C och alla våra barn!

Kram kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback